DimitrisM. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στο macbook air (2019) με Mac OS Sonoma αλλαξα μπαταρία τον 3/2023 σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευής apple. Τους τελευταιους μηνες παρατηρω πως ενω ειναι shut down, καταναλωνει την μπαταρια περιπου σε δυο μερες. Εχω τρεξει τον διαγνωστικο ελεγχο στο start up χωρις αποτελεσμα, εχω κανει διαγραφη και επανεγκατασταση λογισμικου και εχω απενεργοποιησει οποιες εφαρμογες ετρεχαν στο παρασκηνιο. Γενικα, διαβασα πως υπαρχουν αναφορες και σε επομενα μοντελα με m επεξεργαστες και δεν διορθωθηκε με αντικατασταση μπαταριας. Εχεις κανεις παρομοιο προβλημα ή καμια ιδεα, πριν το στειλω για ελεγχο? Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από DimitrisM.
atheatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 6 ώρες πριν, DimitrisM. είπε Στο macbbok air (2019) με Mac OS Sonoma αλλαξα μπαταρία τον 3/2023 σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευής apple. Τους τελευταιους μηνες παρατηρω πως ενω ειναι shut down, καταναλωνει την μπαταρια περιπου σε δυο μερες. Εχω τρεξει τον διαγνωστικο ελεγχο στο start up χωρις αποτελεσμα, εχω κανει διαγραφη και επανεγκατασταση λογισμικου και εχω απενεργοποιησει οποιες εφαρμογες ετρεχαν στο παρασκηνιο. Γενικα, διαβασα πως υπαρχουν αναφορες και σε επομενα μοντελα με m επεξεργαστες και δεν διορθωθηκε με αντικατασταση μπαταριας. Εχεις κανεις παρομοιο προβλημα ή καμια ιδεα, πριν το στειλω για ελεγχο? Θες να πεις ότι ενώ είναι κλειστό καταναλώνει μπαταρία εξαιτίας του λειτουργικού? Smc reset έχεις κάνει? https://support.apple.com/en-us/102605?displayMode=headless
DimitrisM. Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Ακριβώς. Ναι, επιπλέον του πρώτου μηνύματος, smc, nvram reset, αφησα τη μπαταρία να αποφορτιστει πλήρως και ύστερα τη φόρτισα στο 100%.
atheatos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, DimitrisM. είπε Ακριβώς. Ναι, επιπλέον του πρώτου μηνύματος, smc, nvram reset, αφησα τη μπαταρία να αποφορτιστει πλήρως και ύστερα τη φόρτισα στο 100%. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που δουλευει και τρώει την μπαταρία, ο μόνος τρόπος να δεις αν φταίει το firmware και οχι η μπαταρια, ειναι να αποσυνδέσεις την μπαταρία και να να την ξανασυνδεσεις μετά από δύο μέρες να δεις αν έχει πέσει από μόνη της ή όχι. Υπάρχει περίπτωση να δείχνει λαθος ένδειξη το στοιχείο της ή να υπάρχει εσωτερική διαρροή. Για να καταναλωνει ρεύμα ενω ειναι κλειστό πρεπει το firmware να δίνει ρεύμα σε καποιο υποσύστημα. Δεν ξέρω αν δουλεύει η υπηρεσία εντοπισμού ενω ειναι κλειστό, χρησιμοποιώντας το wifi. Τέλος παντων υπάρχει η δυνατότητα ακομα και να βάλεις το προηγούμενο λειτουργικό, δοκιμαστικά, να δεις αν το κάνει και εκεί ή όχι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα