skritikos Δημοσ. Τετάρτη στις 06:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:47 μμ 4 ώρες πριν, satsok2 είπε Μου έλεγε ο πωλητής ότι λευκό παραπέμπει σε αυτοκίνητο leasing. Αλλά εμένα είναι στις 1-2 επιλογές μου και σκεφτόμουν ότι δεν υστερεί σε σχέση με μεταλλικό. Ίσως μόνο στη δυνατότητα μεταπώλησης. Πχ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Να αυτό που λες μου είπαν και εμένα. Και ποιο το κακό να νομίζουν ότι το έχεις με leasing δηλαδή; 5 ώρες πριν, satsok2 είπε Εχεις απόλυτο δίκιο. Εννοούσα απλά χρώματα , πχ το λευκό. Και η ερώτηση είναι πχ. μεταξύ λευκού μη μεταλλικού/περλέ, ασημι, ανθρακί πχ ποιο μπορεί να συμφέρει συνολικά περισσότερο. Το λευκο θα χάσει την όποια γυαλάδα του ευκολότερα; Με γρατζουνιές, μάλλον το ασημί ή ανθρακι δε θα είναι καλύτερα; Να λερώνει δυσκολότερα , ποιό; Το γυάλισμα έρχεται από το βερνίκι, που είναι ίδιου πάχους/σύνθεσης ότι χρώμα και να πάρεις. Απλά ένα καθαρό και γυαλισμένο αμάξωμα δείχνει πιο γυαλιστερό λόγω όλων των αντανακλάσεων που κάνει. Όσο πας σε πιο ανοικτά χρώματα τόσο λιγότερες οι οπτικές αντανακλάσεις. Για καθημερινή χρήση και αν δεν είσαι ψείρας πας σε ανοικτά χρώματα. Φαίνονται καθαρά ακόμη και αν δεν είναι! Ασημί, μπεζ, ώχρα, λευκό, κτλ 1 ώρα πριν, tutuyo είπε θεωρω οτι στην μεταπωληση σαφως παιζει ρολο το χρωμα, ισως τον τελευταιο αλλα παιζει. Αναμεσα σε 2 ιδια αυτοκινητα απο ολες τις αποψεις, οι περισσοτεροι θα επελεγαν το χρωματιστο λογω του δινει ενα καποιο χαρακτηρα Πολλοι αγοραστες εχουν συνδεσει στο μυαλο τους το χρωμα με συγκεκριμενα μοντελα οποτε, θα το προτιμησουν και ενδεχομενως να δωσουν και παραπανω χρηματα. Πιο ευπωλητη ειναι μια κοκκινη Τζουλιετα η μια μαυρη μερκ το επιλεγμενο χρωμα επισης, δειχνει οτι το αυτοκινητο δεν ειναι του σωρου, δλδ καποιος ιδιωτης το επελεξε επι τουτου Τι εννοείς με αυτό το "του σωρού" που γράφεις; Το χρώμα ίσως είναι ένα από τα πιο υποκειμενικά πράγματα. Πως ένα λευκό αυτοκίνητο γίνεται του σωρού ακριβώς? Για μένα πχ "του σωρού" είναι τα μαύρα. Καμία προσωπικότητα, βαρετά, τεμπέλικη επιλογή. Ειδικά για μια χώρα με τόσο ήλιο και 100 τόνους χώμα όλο τον χρόνο.. 2
cyberguy Δημοσ. Τετάρτη στις 07:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:46 μμ εχω και λευκο και μαυρο αυτοκινητο, τα πλενω και τα δυο την ιδια μερα και μετα απο 2 ημερες στο παρκινγκ στο μαυρο κανει μπαμ η σκονη, ενω στο λευκο μπορει να περασει 1 μηνας και να φαινεται καθαρο. Μονο τα τζαμια προδιδουν την σκονη. Για χωμα, λασπη κτλ δεν το συζητώ, το μαυρο περναει απο καθαρο νερο και μετα ειναι γεματο σταμπες με γραμμες. Οποτε για καθημερινο μονο λευκο και για σκουρα μονο αυτοκινητα του σ/κ για μενα 3
SaFiS Δημοσ. Τετάρτη στις 08:11 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:11 μμ Τα χρώματα είναι μονής και διπλής / τριπλής. Τα απλά, μη μεταλλικά, είναι κυρίως μονής και φυσικά δεν έχουν την ίδια αντοχή στον χρόνο αφού δεν έχουν έξτρα βερνίκι...
basilis_k6 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ 4 ώρες πριν, konc είπε Πάντως σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι και το τι θεωρείται "ωραίο", "μοντέρνο", "κυριλέ" κλπ, τα χρώματα κάνουν κύκλους. Κάποτε προτιμούσαμε τα μαύρα/σκούρα, πριν από 15 χρόνια το λευκό που είχε εξαφανιστεί έγινε "το νέο μαύρο" και όλοι το αγόραζαν, τα τελευταία χρόνια πουλάει πολύ αυτο το "τσιμεντί" γκρι. Οπότε η επίδραση που θα έχει το χρώμα σε ενδεχόμενη μεταπώληση εξαρτάται απο τον χρόνο που θα γίνει. Για παράδειγμα ένα χρώμα που έχει μόλις φύγει από τη μόδα έχει τη μικρότερη ζήτηση. Βέβαια παίζει μικρό ρόλο στην αγορά μεταχειρισμένων, μην περιμένεις να κερδίσεις ή να χάσεις χρήματα από το χρώμα. Είναι απλά ένας παράγοντας που θα τραβήξει περισσότερο ή λιγότερο το αρχικό ενδιαφέρον. το λευκο παντα υπηρχε. αυτο που εσκασε πριν 20 χρονια και το εβλεπες παντου ηταν το ασημι. ολοι ασημι αμαξι παιρνανε. το τσιμεντι τωρα πουλαει γιατι ειναι ωραιο και γενικως δεν επαιζε σαν χρωμα πολυ. οπως και το cherry red. αυτο που βλεπω αρκετα ειναι το ξερο μπλε. οχι γαλαζοπο η μεταλικο ενα απλο μπλε αθλιο. το λευκο σε περλε παει σε μερικα αυτοκινητα. το σκετο λευκο ειναι τερμα αθλιο χρωμα. δεν παει να μην βρωμιζει, ειναι ανουσιο. πληρωσες ολοκληρο αμαξι, ασπρο θα το παρεις? παει μονο σε συγκεκριμενα μοντελα που κανουν ωραιες διχρωμιες με το μαυρο στα πλαστικα.
apostolispd Δημοσ. Τετάρτη στις 10:50 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:50 μμ Αν και τεράστιος φαν του μαύρου, ψηφίζω το λευκό μόνο και μόνο γιατί στα σκούρα χρώματα στην Ελλάδα, αν το αυτοκίνητο δεν είναι σε σκιασμένο / στεγασμένο χώρο, σε λίγα χρόνια θα αρχίσει η φθορά του χρώματος. Έχω άσπρο Fiat Panda 21 ετών και το χρώμα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση ακόμα, ενώ άλλα ακριβότερα μαύρα (και γενικά σκούρα) με λιγότερη ταλαιπωρία και δεν βλέπονται. Ενδεικτικός διάλογος με τη σύζυγο πριν 4 χρόνια κατά την αγορά μεταχειρισμένου: - Σ: Κι αν έχουμε επιλογή τι χρώμα θα το πάρουμε; - Ε: Λευκό. - Σ: Εμένα μου αρέσει το μαύρο. - Ε: Κι εμένα, αλλά μετά από μια 5ετία που θα κάθεται στον ήλιο θα μου αρέσει περισσότερο το λευκό. Τελικά πήραμε λευκό... 2
pace Δημοσ. Τετάρτη στις 11:20 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:20 μμ Το λευκό επίσης δεν ζεσταίνει όσο το μαύρο και λειτουργεί αποτρεπτικά για την ακτινοβολία και τη ζέστη. Με μεμβράνες είναι μέρα με τη νύχτα με ένα μαύρο το καλοκαίρι. Το κλιματιστικό δουλεύει πιο άνετα. Επίσης όπως είπαν και άλλοι, οι φθορές δεν φαίνονται. Το μαύρο είναι το καλύτερο χρώμα για να το έχεις στο πάρκινγκ πλυμένο και να το χαζεύεις. Στον ήλιο μετά από 2-3 πλυσίματα θα φαίνονται σημάδια. 4
satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 μμ Εντάξει , δε βγαίνει άκρη. Άλλοι το λένε φτηνιάρικο και ότι υποβαθμίζει ακόμα και ακριβά αυτοκίνητα. Το έχω δει. Αλλοι λένε τα καλύτερα, και στο συγκεκριμένο μοντέλο που κοιτούσα (ένα Yaris Cross) μου άρεσε πολύ. Και επίσης , γιατί να πάω με το ρεύμα; Ολοι γκρίζα ή χάλκινα;
AntonisKo Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:33 μμ (επεξεργασμένο) Ένα μειονέκτημα του λευκού είναι ότι με τον καιρό φαίνονται οι επικαθίσεις από καυσαέρια και τακάκια ( όλα τα χρώματα μαζεύουν, στο λευκό προφανώς φαίνονται). Υπάρχουν υλικά όμως που αν κάνεις μια συντήρηση, ανά 6μηνο πχ, θα είσαι ΟΚ. Ιδιοκτήτης 3ων λευκών 😁 Επεξ/σία Τετάρτη στις 11:47 μμ από AntonisKo 2
satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 11:40 μμ 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε παει μονο σε συγκεκριμενα μοντελα που κανουν ωραιες διχρωμιες με το μαυρο στα πλαστικα. Ίσως για τη διχρωμία μου άρεσε και εμένα. Spoiler 1
dbrillis Δημοσ. Πέμπτη στις 12:18 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:18 πμ 40 λεπτά πριν, satsok2 είπε Εντάξει , δε βγαίνει άκρη. Άλλοι το λένε φτηνιάρικο και ότι υποβαθμίζει ακόμα και ακριβά αυτοκίνητα. Το έχω δει. Αλλοι λένε τα καλύτερα, και στο συγκεκριμένο μοντέλο που κοιτούσα (ένα Yaris Cross) μου άρεσε πολύ. Και επίσης , γιατί να πάω με το ρεύμα; Ολοι γκρίζα ή χάλκινα; Τι ακρη ηθελες να βγει; Ρωτησες κατι χειροπιαστο ή κατι με συγκεκριμμενο σκοπο; Ειπαν 10 ανθρωποι την γνωμη τους ως απαντηση στο αρχικο σου ποστ και μπαινεις και μας κραζεις; Πρεπει καποιος να καταλαβει απο τα 10 θεματα που εχεις ανοιξει οτι προσπαθεις να αγορασεις αυτοκινητο και ζυγιζεις (πριν το αγορασεις) αν το χρωμα βοηθαει να το πουλησεις. Ρωτησε μας αν μας αρεσει το τιμονι δεξια και αν παιζει ρολο στην μεταπωληση, ισως ετσι παρεις ενα Yaris Cross ασπρο δεξιοτιμονο. 3 2
satsok2 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:43 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 12:43 πμ 18 λεπτά πριν, dbrillis είπε Τι ακρη ηθελες να βγει; Ρωτησες κατι χειροπιαστο ή κατι με συγκεκριμμενο σκοπο; Ειπαν 10 ανθρωποι την γνωμη τους ως απαντηση στο αρχικο σου ποστ και μπαινεις και μας κραζεις; Πρεπει καποιος να καταλαβει απο τα 10 θεματα που εχεις ανοιξει οτι προσπαθεις να αγορασεις αυτοκινητο και ζυγιζεις (πριν το αγορασεις) αν το χρωμα βοηθαει να το πουλησεις. Ρωτησε μας αν μας αρεσει το τιμονι δεξια και αν παιζει ρολο στην μεταπωληση, ισως ετσι παρεις ενα Yaris Cross ασπρο δεξιοτιμονο. Άκου. Αυτη τη στιγμή χρειαζομαι αυτοκίνητο γιατί μετά βιας με βγάζει αυτό που εχω. Παράλληλα υπαρχει ενα ενδεχόμενο να φυγω εξωτερικο. Οπότε με ενδιαφερει να βρώ κατι που σε περιπτωση πωλησης (ή ακυρωσης της παραγγελιας οποτε σου επιστρεφουν τα χρηματα της εγγυησης αν βρεθει αλλος αγοραστης ) θα φυγει ευκολα. Θα κατεληγα ευκολα σε ασπρο, αν και με απασχολουν το θεμα της συντητρησης του χρωματος. Και ότι ο κοσμος , αν κρινω απο τα παραπανω, δε θα αγοραζε ευκολα λευκο.
micos000 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:12 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:12 πμ (επεξεργασμένο) Να πάμε λίγο από την αρχή και στις ερωτήσεις σου που έθεσες στην αρχή. Αναφορά σε κείμενο Γειά χαρά. Αναρωτιόμουν αν τα απλά χρώματα (πχ. λευκό όχι περλε), πέρα από το αισθητικό κομμάτι , διαφέρουν σε κάτι ως προς την αντοχή στο χρόνο (γυαλάδα), σε σχέση με τα μεταλλικά. Εννοείτε ότι διαφέρουν. Τα μη μεταλλικά δεν γυαλίζουν αλλά τα γυαλιστερά χάνουν την γυαλάδα τους ανάλογα με τον χρόνο και τις καιρικές συνθήκες. Αναφορά σε κείμενο Από τα χρώματα γενικά, ποιό λερώνεται πιο εύκολα, Όλα λερώνουν το ίδιο (φυσικά) αλλά στα σκούρα φαίνεται περισσότερο. Αναφορά σε κείμενο ποιο γραντζουνιέται πιο εύκολα ή φαίνεται περισσότερο; Όλα γρατζουνίζονται το ίδιο αλλά στα σκούρα φαίνεται περισσότερο. Αναφορά σε κείμενο Επηρεάζουν άραγε τη μεταπωλητική ικανότητα (πχ γκρι σκούρα προτιμούνται); Φυσικά αλλά καθαρά για υποκειμενικούς λόγους. Εννοείτε ότι τα σκούρα χρώματα δείχνουν ποιο... "ακριβά" χωρίς όμως να έχει και τόσο μεγάλη σημασία αυτό. Αναφορά σε κείμενο Και ότι ο κοσμος , αν κρινω απο τα παραπανω, δε θα αγοραζε ευκολα λευκο. Μια χαρά θα τα αγόραζε αν η τιμή είναι καλή αλλά στην ίδια τιμή σίγουρα το μάτι θα πάει στα γυαλιστερά αμάξια. 30 λεπτά πριν, satsok2 είπε Αυτη τη στιγμή χρειαζομαι αυτοκίνητο γιατί μετά βιας με βγάζει αυτό που εχω. Γιατί δεν παίρνεις ένα μεταχειρισμένο μέχρι να δεις τι θα κάνεις; Επεξ/σία Πέμπτη στις 01:13 πμ από micos000 1
satsok2 Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 πμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 πμ 12 λεπτά πριν, micos000 είπε Γιατί δεν παίρνεις ένα μεταχειρισμένο μέχρι να δεις τι θα κάνεις; Σ ευχαριστώ. Μου φαίνεται διπλός κόπος να πάρω ενα μεταχειρισμένο για να το αλλάξω πάλι. Αν κάτσω εδω, θα έχω ακριβως το αμαξι που χρειάζομαι.
Morosana Δημοσ. Πέμπτη στις 08:24 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:24 πμ 7 ώρες πριν, satsok2 είπε Άκου. Αυτη τη στιγμή χρειαζομαι αυτοκίνητο γιατί μετά βιας με βγάζει αυτό που εχω. Παράλληλα υπαρχει ενα ενδεχόμενο να φυγω εξωτερικο. Οπότε με ενδιαφερει να βρώ κατι που σε περιπτωση πωλησης (ή ακυρωσης της παραγγελιας οποτε σου επιστρεφουν τα χρηματα της εγγυησης αν βρεθει αλλος αγοραστης ) θα φυγει ευκολα. Θα κατεληγα ευκολα σε ασπρο, αν και με απασχολουν το θεμα της συντητρησης του χρωματος. Και ότι ο κοσμος , αν κρινω απο τα παραπανω, δε θα αγοραζε ευκολα λευκο. Κατά τη γνώμη μου μέγα λάθος να πληρώσεις για κάτι που θα αρέσει περισσότερο στον επόμενο παρά σε εσένα. Αν είναι θέμα ακύρωσης της παραγγελίας η αντιπροσωπεία θα βρει να το δώσει ακόμα και αν είναι ροζ και αν θέλουν να σου φανε χρήματα θα στο κάνουν ακόμα και αν είναι το πιο εμπορικό . Αν σε απασχολεί τόσο η γρήγορη μεταπώληση όταν έρθει εκείνη η ώρα φρόντισε να το βγάλεις φθηνότερα από τον ανταγωνισμό και θα φύγει εύκολα 3
Ukforthemoment Δημοσ. Πέμπτη στις 09:39 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:39 πμ Ο αγοραστής μεταχειρισμένου δεν έχει το χρώμα στην κορυφή της λίστας. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα