satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:31 μμ (επεξεργασμένο) Γειά χαρά. Αναρωτιόμουν αν τα απλά χρώματα (πχ. λευκό όχι περλε), πέρα από το αισθητικό κομμάτι , διαφέρουν σε κάτι ως προς την αντοχή στο χρόνο (γυαλάδα), σε σχέση με τα μεταλλικά. Από τα χρώματα γενικά, ποιό λερώνεται πιο εύκολα, ποιο γραντζουνιέται πιο εύκολα ή φαίνεται περισσότερο; Επηρεάζουν άραγε τη μεταπωλητική ικανότητα (πχ γκρι σκούρα προτιμούνται); Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:32 μμ από satsok2
Γιάννης Platano Δημοσ. Τετάρτη στις 01:29 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:29 μμ Μάλλον κάτι γράφεις λάθος Μεταλικα χρώματα από μεταλικα; Το χρώμα που λερώνει πιο εύκολα κατά τη γνώμη μου είναι το μαύρο. 2
satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 μμ (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Μάλλον κάτι γράφεις λάθος Μεταλικα χρώματα από μεταλικα; Το χρώμα που λερώνει πιο εύκολα κατά τη γνώμη μου είναι το μαύρο. Εχεις απόλυτο δίκιο. Εννοούσα απλά χρώματα , πχ το λευκό. Και η ερώτηση είναι πχ. μεταξύ λευκού μη μεταλλικού/περλέ, ασημι, ανθρακί πχ ποιο μπορεί να συμφέρει συνολικά περισσότερο. Το λευκο θα χάσει την όποια γυαλάδα του ευκολότερα; Με γρατζουνιές, μάλλον το ασημί ή ανθρακι δε θα είναι καλύτερα; Να λερώνει δυσκολότερα , ποιό; Επεξ/σία Τετάρτη στις 01:35 μμ από satsok2
micos000 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:47 μμ Λευκό και πάσης Ελλάδος. Δεν φαίνεται η σκόνη εύκολα και αν χρειαστεί βάψιμο είμαι το πιο φθηνό. 4
basilis_k6 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:55 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:55 μμ 7 λεπτά πριν, micos000 είπε Λευκό και πάσης Ελλάδος. Δεν φαίνεται η σκόνη εύκολα και αν χρειαστεί βάψιμο είμαι το πιο φθηνό. ειναι μια προσεγγιση. παρολα αυτα ειναι -στα περισσοτερα οχηματα- και το πιο ανουσιο. μονο το ασπρο καταφερνει ακομα και ομορφα ακριβα αυτοκινητα να τα κανει να φαινονται φθηνιαρικα ακομα και πεντακαθαρα. 2
satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 01:56 μμ 2 λεπτά πριν, micos000 είπε Λευκό και πάσης Ελλάδος. Δεν φαίνεται η σκόνη εύκολα και αν χρειαστεί βάψιμο είμαι το πιο φθηνό. Μου έλεγε ο πωλητής ότι λευκό παραπέμπει σε αυτοκίνητο leasing. Αλλά εμένα είναι στις 1-2 επιλογές μου και σκεφτόμουν ότι δεν υστερεί σε σχέση με μεταλλικό. Ίσως μόνο στη δυνατότητα μεταπώλησης. Πχ Spoiler 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε ειναι μια προσεγγιση. παρολα αυτα ειναι -στα περισσοτερα οχηματα- και το πιο ανουσιο. μονο το ασπρο καταφερνει ακομα και ομορφα ακριβα αυτοκινητα να τα κανει να φαινονται φθηνιαρικα ακομα και πεντακαθαρα. Να αυτό που λες μου είπαν και εμένα.
basilis_k6 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:07 μμ 9 λεπτά πριν, satsok2 είπε Μου έλεγε ο πωλητής ότι λευκό παραπέμπει σε αυτοκίνητο leasing αληθεια ειναι. επισης υπαρχουν και κατι βλαμμενοι σαν εμενα που ακριβως για να μην τους κατσει κανενα πρωην leasing δεν αγοράζουν λευκα μεταχειρισμένα. σιγα τη σημασια θα μου πεις, απλα στο γραφω..
tutuyo Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:08 μμ μην λεμε οτι θελουμε Σαφως και υστερει αισθητικα το απλο λευκο με οποιοδηποτε μεταλλικο. Γενικα το απλο λευκο ειναι του πωλητη, δλδ του σωρου, ενα χρωμα απλα για να μην ειναι γυμνη η λαμαρινα 2
Morosana Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:31 μμ Όλα λερώνονται το ίδιο με τη διαφορά ότι σε μερικά χρώματα φαίνονται παραπάνω, αν και κάποιος που θα επιλέξει πχ ασημί γιατί είναι χύμα θα το αφήσει τόσο καιρό άπλυτο που θα φαίνεται εξίσου χάλια . Αν γρατζουνιέται εύκολα ή όχι τόσο έχει να κάνει με την ποιότητα του βερνικιού και όχι με το χρώμα, και πάλι στο οπτικό ένα χρώμα με πέρλα κρύβει τις αράχνες του πλυσίματος σε σχέση με ένα solid χρώμα. . Στο θέμα της μεταπώλησης για ένα αμάξι της σειράς δεν παίζει κανέναν ιδιαίτερο ρόλο, σαφώς ένα λευκό θα είναι λιγότερο ελκυστικό αλλά η συνολική του κατάσταση θα κρίνει τη μεταπώληση και όχι τόσο το χρώμα. Αν μιλάμε για supercar ή κάποιο πιο ειδικό αυτοκίνητο εκεί παίζει ρόλο το χρώμα στην μεταπώληση και στην τιμή. Πχ άλλη τιμή έχει μια κόκκινη imtegrale evo 2 σε κόκκινο άλλη σε giallo ferrari άλλη σε giallo gimestra άλλη μια blanco perlato που στην ουσία είναι τα ίδια αυτοκίνητα αν και εκεί παίζει ρόλο ο μικρότερος αριθμός παραγωγής της κάθε έκδοσης και όχι το χρώμα καθεαυτό. 2
Γιάννης Platano Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:36 μμ Αν ξέρω καλά το λευκό δεν βγαίνει σε μεταλλικό
Georgebek2 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:41 μμ Λευκο περλα βγαινει παντως σε μεταλλικο και ειναι και ωραιοτατο. 1
satsok2 Δημοσ. Τετάρτη στις 02:42 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 02:42 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αν ξέρω καλά το λευκό δεν βγαίνει σε μεταλλικό Παραλλαγη του, λευκο περλε βγαινει. Κατι σε απαλο κρεμ. Επεξ/σία Τετάρτη στις 02:42 μμ από satsok2 1
Nabuko Δημοσ. Τετάρτη στις 03:15 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:15 μμ 2 ώρες πριν, satsok2 είπε ποιο γραντζουνιέται πιο εύκολα Τα χρώματα στα καινούρια αυτοκίνητα είναι πλέον λεπτά και είναι πιο εύκολο να γρατσουνιστεί
konc Δημοσ. Τετάρτη στις 03:36 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:36 μμ (επεξεργασμένο) Πάντως σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι και το τι θεωρείται "ωραίο", "μοντέρνο", "κυριλέ" κλπ, τα χρώματα κάνουν κύκλους. Κάποτε προτιμούσαμε τα μαύρα/σκούρα, πριν από 15 χρόνια το λευκό που είχε εξαφανιστεί έγινε "το νέο μαύρο" και όλοι το αγόραζαν, τα τελευταία χρόνια πουλάει πολύ αυτο το "τσιμεντί" γκρι. Οπότε η επίδραση που θα έχει το χρώμα σε ενδεχόμενη μεταπώληση εξαρτάται απο τον χρόνο που θα γίνει. Για παράδειγμα ένα χρώμα που έχει μόλις φύγει από τη μόδα έχει τη μικρότερη ζήτηση. Βέβαια παίζει μικρό ρόλο στην αγορά μεταχειρισμένων, μην περιμένεις να κερδίσεις ή να χάσεις χρήματα από το χρώμα. Είναι απλά ένας παράγοντας που θα τραβήξει περισσότερο ή λιγότερο το αρχικό ενδιαφέρον. Επεξ/σία Τετάρτη στις 03:36 μμ από konc 1
tutuyo Δημοσ. Τετάρτη στις 05:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 05:22 μμ θεωρω οτι στην μεταπωληση σαφως παιζει ρολο το χρωμα, ισως τον τελευταιο αλλα παιζει. Αναμεσα σε 2 ιδια αυτοκινητα απο ολες τις αποψεις, οι περισσοτεροι θα επελεγαν το χρωματιστο λογω του δινει ενα καποιο χαρακτηρα Πολλοι αγοραστες εχουν συνδεσει στο μυαλο τους το χρωμα με συγκεκριμενα μοντελα οποτε, θα το προτιμησουν και ενδεχομενως να δωσουν και παραπανω χρηματα. Πιο ευπωλητη ειναι μια κοκκινη Τζουλιετα η μια μαυρη μερκ το επιλεγμενο χρωμα επισης, δειχνει οτι το αυτοκινητο δεν ειναι του σωρου, δλδ καποιος ιδιωτης το επελεξε επι τουτου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα