iouliani Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Σκέφτομαι να αγοράσω για την κόρη μου ένα μικρό αυτόματο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δίνοντας έως 6000 €. Θα είναι το πρώτο της, είναι αρχάρια οδηγός και μένει στα Πετραλωνα χωρίς χώρο Πάρκιγκ. Είμαι ανάμεσα σε ένα micra του 2007 με 155.000 χιλ και σε δύο aygo του 2008 με 180.000 χιλ. Το aygo είναι πιο μικρό σχεδόν κατά 30 εκ και καθότι πιο ελαφρύ καίει αρκετά λιγότερο από το micra αλλά το micra είναι στιβαρό και αθάνατο. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα κριτήρια τι θα μου προτείνατε;
greekfragma Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Αυτό που θα πει ο μηχανικός σας πιο "καθαρό" καλοσυντηρημένο και εύκολο σε σερβις με τις λιγότερες δυνατές βλάβες. ελπίζω να μην τα βρήκατε απλά από μια επίσκεψη σε μάντρα και να καταλήξατε χωρίς έλεγχο.
vamvakoolas Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, iouliani said: Σκέφτομαι να αγοράσω για την κόρη μου ένα μικρό αυτόματο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δίνοντας έως 6000 €. Θα είναι το πρώτο της, είναι αρχάρια οδηγός και μένει στα Πετραλωνα χωρίς χώρο Πάρκιγκ. Είμαι ανάμεσα σε ένα micra του 2007 με 155.000 χιλ και σε δύο aygo του 2008 με 180.000 χιλ. Το aygo είναι πιο μικρό σχεδόν κατά 30 εκ και καθότι πιο ελαφρύ καίει αρκετά λιγότερο από το micra αλλά το micra είναι στιβαρό και αθάνατο. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα κριτήρια τι θα μου προτείνατε; οπως σου εγραψε οποσδηποτε ελεγχος απο μηχανικο. Εγω εχω μικρα και ειναι πιο αυτοκινητο απο το aygo σε χωρους και σε τραβηγματα. Απο την αλλη το σερβις και τα λοιπα (π.χ λαστιχα) ειναι πιο ακριβα. Επειδη ειναι για αρχαριο οδηγο θα πηγαινα σε aygo μιας και βολευει παρκαρισμα και για τη πολη καιει λιγοτερο ενω αμφιβαλλω αν κανει ταξιδι εθνικη (δεν ειναι το φορτε του). Και τα 2 ειναι αξιοπιστα αν προφανως κανεις τα προβλεπομενα service. Υ.Γ : Τρελη προσοχη στο τιμονι του μικρα (αν ειναι σκληρο) γιατι ειναι η πιο κοστοβορα βλαβη (μετα το αυτοματο κιβωτιο) γιατι συνηθως δουλευει με ηλεκτρομηχανισμο (αναλογα την εκδοση). Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από vamvakoolas
iouliani Δημοσ. πριν από 18 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 18 ώρες 58 λεπτά πριν, greekfragma είπε Αυτό που θα πει ο μηχανικός σας πιο "καθαρό" καλοσυντηρημένο και εύκολο σε σερβις με τις λιγότερες δυνατές βλάβες. ελπίζω να μην τα βρήκατε απλά από μια επίσκεψη σε μάντρα και να καταλήξατε χωρίς έλεγχο. Ο μηχανικός είπε να περιμένω μπας και βρω κάτι με λιγότερα χιλιόμετρα και λιγότερο ταλαιπωρημένα. Γενικά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτόματο κάτω από τα 6000€. Για μένα προσωπικά πανέμορφη επιλογή είναι το 500 της fiat αλλά δεν άκουσα ούτε έναν θετικό λόγο.
greekfragma Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Just now, iouliani said: Ο μηχανικός είπε να περιμένω μπας και βρω κάτι με λιγότερα χιλιόμετρα και λιγότερο ταλαιπωρημένα. Γενικά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές σε αυτόματο κάτω από τα 6000€. Για μένα προσωπικά πανέμορφη επιλογή είναι το 500 της fiat αλλά δεν άκουσα ούτε έναν θετικό λόγο. να εμπιστευθείτε τον μηχανικό σας. υπάρχει πολύ σαβούρα έξω καμουφλαρισμένη με γυρισμένα χιλιόμετρα και πειραγμένο ιστορικό συντήρησης. η ομορφιά είναι υποκειμενική και όπως λέμε και στη γλώσσα τη λαϊκή απέξω κούκλα και από μέσα πανούκλα.
iouliani Δημοσ. πριν από 18 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 18 ώρες 57 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε οπως σου εγραψε οποσδηποτε ελεγχος απο μηχανικο. Εγω εχω μικρα και ειναι πιο αυτοκινητο απο το aygo σε χωρους και σε τραβηγματα. Απο την αλλη το σερβις και τα λοιπα (π.χ λαστιχα) ειναι πιο ακριβα. Επειδη ειναι για αρχαριο οδηγο θα πηγαινα σε aygo μιας και βολευει παρκαρισμα και για τη πολη καιει λιγοτερο ενω αμφιβαλλω αν κανει ταξιδι εθνικη (δεν ειναι το φορτε του). Και τα 2 ειναι αξιοπιστα αν προφανως κανεις τα προβλεπομενα service. Υ.Γ : Τρελη προσοχη στο τιμονι του μικρα (αν ειναι σκληρο) γιατι ειναι η πιο κοστοβορα βλαβη (μετα το αυτοματο κιβωτιο) γιατι συνηθως δουλευει με ηλεκτρομηχανισμο (αναλογα την εκδοση). Οι διαδρομές που θα κάνει θα είναι μέσα στην Αττική ίσα για να πηγαίνει και να έρχεται από κ προς τη δουλειά της. Πιστεύω κι εγώ πως το aygo σε αυτόματο θα τη βοηθήσει στην αρχή ως αρχάρια στην οδήγηση.
gbras Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες Εως τωρα δεν εχω οδηγησει μικρο αυτοματο που να ειναι της προκοπης, Δεν ξερει να οδηγει χειροκινητο?
iouliani Δημοσ. πριν από 17 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 17 ώρες Εχει μάθει σε χειροκίνητο αλλά το αυτόματο δε σβήνει σε αλλαγές σταματά ξεκίνα και θα έχει ένα άγχος λιγότερο. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, iouliani είπε . Είμαι ανάμεσα σε ένα micra του 2007 με 155.000 χιλ και σε δύο aygo του 2008 με 180.000 χιλ. Το aygo είναι πιο μικρό σχεδόν κατά 30 εκ και καθότι πιο ελαφρύ καίει αρκετά λιγότερο από το micra αλλά το micra είναι στιβαρό και αθάνατο. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα κριτήρια τι θα μου προτείνατε; Μακρυα απο Aygo !!! Εχει η κορη μου το citroen c1 που ειναι ακριβως το ιδιο αμαξι οπως και το peugeot 107 και εχει πολυ χαλια αυτοματο κιβωτιο . Δεν εινα καν αυτοματο απλα αλλαζει μονο του τις ταχυτητες Κοιτα για Yaris αλλα το 1300 3 ώρες πριν, iouliani είπε Εχει μάθει σε χειροκίνητο αλλά το αυτόματο δε σβήνει σε αλλαγές σταματά ξεκίνα και θα έχει ένα άγχος λιγότερο. Αν δεν εχει προβλημα με χειροκινητο καλυτερα να το μαθει Το λεω εγω που εχω αλλαξει 4 αυτοματα και εχω ακομα και είμαι υπέρ του αυτόματου 5 ώρες πριν, iouliani είπε Πιστεύω κι εγώ πως το aygo σε αυτόματο θα τη βοηθήσει στην αρχή ως αρχάρια στην οδήγηση. Σου έγραψα για το aygo 6 ώρες πριν, vamvakoolas είπε Επειδη ειναι για αρχαριο οδηγο θα πηγαινα σε aygo μιας και βολευει παρκαρισμα και για τη πολη καιει λιγοτερο ενω αμφιβαλλω αν κανει ταξιδι εθνικη (δεν ειναι το φορτε του). Aygo αυτόματο και εθνική ή ανηφόρες με a/c δεν πάνε μαζί Επεξ/σία πριν από 13 ώρες από Γιάννης Platano 1
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Ένα μικρό αυτόματο που δεν το περίμενα και μου άρεσε που οδήγησα πρόσφατα, όχι δικό μου, είναι και το skoda citigo Ο φίλος που το έχει είναι πολύ ικανοποιημένος.
Ioannisto Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Οπως εγραψε κ ο φιλος πιο πανω, το αυτοματο κιβωτιο του Aygo ειναι πολυ αργο κ καταλαβαινεις τις αλλαγες. Αν λοιπον επιμενεις σε μικρο αυτοματο μεχρι 6.000 το micra ειναι μονοδρομος γτ το αυτοματο κιβωτιο που εχει ειναι cvt, που σημαινει ελαχιστες βλαβες και ομαλη λειτουργια. Προσεξε μονο μην αγορασεις κανενα πρωην ενοικιαζομενο. 1
skritikos Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 5 ώρες πριν, iouliani είπε Εχει μάθει σε χειροκίνητο αλλά το αυτόματο δε σβήνει σε αλλαγές σταματά ξεκίνα και θα έχει ένα άγχος λιγότερο. Μια χαρά αυτά τα αυτοματοποιημένα κιβώτια, και για αρχάριο και για μη αρχάριο. Μην ακούς ανθρώπους που έχουν τρέλα με τα αυτοκίνητα, θα σε τρελάνουν! Θέλει πολύ προσοχή το μεταχειρισμένο, η αγορά είναι χάλια, οι απάτες πολλές και τα χρήματα στον θεό. Τα 6000 είναι το μέγιστο που μπορείτε να διαθέσετε για αυτή την αγορά; Να υπολογίσετε και τα έξοδα ενός μεγάλου service με την αγορά καθώς και την αλλαγή των ελαστικών. Αυτής της εποχής τα Aygo είναι από την ίδια σειρά παραγωγής με τα Peugeot 107 και Citroen C1. Δείτε το παρακάτω, ένας ιδιοκτήτης, ελληνικό μοντέλο και αυτόματο. https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43677810-peugeot-107
iouliani Δημοσ. πριν από 11 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 11 ώρες Σας ευχαριστώ για την πρόταση. Το συγκεκριμένο το έχουν αρκετοί φίλοι μου και δεν το αλλάζουν με τίποτα. Ιδανικά θα ήθελα κάτι μετά το 2010 αν και δεν πιστεύω πως θα βρω σε αυτή την τιμή. 1 ώρα πριν, Ioannisto είπε Οπως εγραψε κ ο φιλος πιο πανω, το αυτοματο κιβωτιο του Aygo ειναι πολυ αργο κ καταλαβαινεις τις αλλαγες. Αν λοιπον επιμενεις σε μικρο αυτοματο μεχρι 6.000 το micra ειναι μονοδρομος γτ το αυτοματο κιβωτιο που εχει ειναι cvt, που σημαινει ελαχιστες βλαβες και ομαλη λειτουργια. Προσεξε μονο μην αγορασεις κανενα πρωην ενοικιαζομενο. Μόνο σε μικρές πόλεις γνωρίζεις τα αυτοκίνητα και τους κατόχους και αυτό όχι πάντα. Εχει ρίσκο η αγορά στην Αθήνα.
xsterg Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες θα διαφωνησω με τον γιαννη. aygo εχει μια φιλη μου και μεχρι στιγμης ειναι αξιοπρεπεστατο. το εχει σε αυτοματο. οι αλλαγες ταχυτητων γινονται χωρις να το καταλαβαινεις. μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν ειναι αυτοματο αφου ειναι αυτοματο?
Γιάννης Platano Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, xsterg είπε θα διαφωνησω με τον γιαννη. aygo εχει μια φιλη μου και μεχρι στιγμης ειναι αξιοπρεπεστατο. το εχει σε αυτοματο. οι αλλαγες ταχυτητων γινονται χωρις να το καταλαβαινεις. μπορεις να μου εξηγησεις γιατι δεν ειναι αυτοματο αφου ειναι αυτοματο? Εννοώ ότι καταλαβαίνεις τις αλλαγές στις ταχύτητες. Τις γράφει και στα όργανα μπροστά. Της κόρης μου είναι του 2011 με 130000 χλμ Προσωπικη γνώμη φυσικά Σε κόντρα ανηφόρα το γυρίζω στο σειριακό. Επεξ/σία πριν από 10 ώρες από Γιάννης Platano
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα