TechnoState Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Θα ήθελα γνώμες για το νέο Opel Corsa. Αφορά εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο θα περάσει στην κατοχή (μάλλον)σε μερικές ημέρες. Κ λέω μάλλον γιατί, από έρευνα που κάνουμε, καταλήγω εκεί. Η εταιρία που το παρέχει ειναι η lease plan. Οι αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει είναι: -4πορτο κ με τουλάχιστον δύο θέσεις iso fix πίσω. -Ανοιχτό χρώμα (αποκλείεται μαύρο, σκούρο ανθρακί κ οτιδήποτε βράζει έντονα το καλοκαίρι και γενικά "φαίνεται εύκολα βρώμικο" ). -MT (manual transmission) διότι είναι απαίτηση της συζύγου (δεν θέλει να καταλάβει ότι τα αυτόματα είναι πιο εύκολο -οδήγητα) οι γυναίκες είναι ανίκητες...άρα αποκλείουμε τα ηλεκτρικά (παρά το ότι ήδη υπάρχει ηλεκτρικό στο γκαράζ). -ιδανικά θα ήθελα diesel, αλλά πλέον έχει καταργηθεί απο κάθε γκάμα που κοιτάζω (κ διαθέτει η εταιρεία) οπότε οδεύουμε αναγκαστικά σε hybrid... πάντα με γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση. (Το συγκεκριμένο έχει εκδόσεις 75hp-100hp) - μικρό μέγεθος (mini-supermini) μεγαλύτερα οχήματα υπάρχουν ήδη, εδώ χρειαζόμαστε μικρές διαστάσεις, για μετακινήσεις εντός αστικού ιστού κ ευκολίες στο παρκάρισμα. - απο εξοπλισμό φαντάζομαι θα είναι entry εκδόσεις, οπότε βασικός εξοπλισμός, κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (εκτός απο τον εξοπλισμό ενεργητικής - παθητικής ασφάλειας) αφού όπως προαναφέρθηκε το όχημα θα είναι leasing, αστικές κυρίως μετακινήσεις αλλά κ επειδή υπάρχουν ήδη αλλά οχήματα, μεγαλύτερα κ πλήρως εξοπλισμένα. Υπάρχει στην κατοχή κάποιου μέλους? Τι να περιμένω απο συμπεριφορά? (Θα αντικαταστήσει εργάτη 10ετίας πια κ άψογο, Ford Fiesta...το οποίο δεν θέλω να αποχωριστώ, αλλά ελέω 3θυρης έκδοσης, είμαι καταδικασμένος). Προσπάθησα να βρώ όχημα test drive αλλά δεν κατέστη δυνατόν. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από TechnoState
tutuyo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) φανταζομαι εννοεις το Corsa F. Απροβληματιστο αυτοκινητακι, αρκετα καλοι χωροι για τα μετρα του, καλο πατημα, καλα φρενα, average ποιοτητα στο εσωτερικο φυσικα ολα τα isofix που ζητας, πολυ ανετες θεσεις Να προτιμησεις την εκδοση των 100hp, το μοτερ δυνατο και πολιτισμενο, με αρκετη ροπη απο χαμηλα δεν θα προβληματισει. Πολυ καλο το 6αρι κιβωτιο, ακριβες και βουτυρατο καταναλωση εντος γυρω στο 7,5, εκτος παιζει στα 6 μπορει και λιγοτερο υπο συνθηκες σχετικα αδυναμο το αιρκον του, αλλα οχι κατι να σε προβληματισει, λιγος περισσοτερος θορυβος στο ταξιδι, ειναι φανερο οτι εχουν κανει εκπτωσεις στην ηχομονωση Γενικα μιλωντας, εντος ειναι πολυ ανετο και εξυπηρετικο, σε ταξιδι μεχρι 140 εισαι αρχοντας, απο εκει και πανω χανει σε σταθεροτητα τεστ ντραιβ δεν εχει αμαξια η αντιπροσωπεια? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από tutuyo
turbat0s Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, TechnoState είπε από έρευνα που κάνουμε, καταλήγω εκεί. Μπορείς να παραθέσεις τα οικονομικά στοιχεία της μίσθωσης? Προκαταβολή, δόσεις, διάρκεια κλπ Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από turbat0s
vamvakoolas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2 hours ago, TechnoState said: Θα ήθελα γνώμες για το νέο Opel Corsa. Αφορά εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο θα περάσει στην κατοχή (μάλλον)σε μερικές ημέρες. Κ λέω μάλλον γιατί, από έρευνα που κάνουμε, καταλήγω εκεί. Η εταιρία που το παρέχει ειναι η lease plan. Οι αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει είναι: -4πορτο κ με τουλάχιστον δύο θέσεις iso fix πίσω. -Ανοιχτό χρώμα (αποκλείεται μαύρο, σκούρο ανθρακί κ οτιδήποτε βράζει έντονα το καλοκαίρι και γενικά "φαίνεται εύκολα βρώμικο" ). -MT (manual transmission) διότι είναι απαίτηση της συζύγου (δεν θέλει να καταλάβει ότι τα αυτόματα είναι πιο εύκολο -οδήγητα) οι γυναίκες είναι ανίκητες...άρα αποκλείουμε τα ηλεκτρικά (παρά το ότι ήδη υπάρχει ηλεκτρικό στο γκαράζ). -ιδανικά θα ήθελα diesel, αλλά πλέον έχει καταργηθεί απο κάθε γκάμα που κοιτάζω (κ διαθέτει η εταιρεία) οπότε οδεύουμε αναγκαστικά σε hybrid... πάντα με γνώμονα την χαμηλή κατανάλωση. (Το συγκεκριμένο έχει εκδόσεις 75hp-100hp) - μικρό μέγεθος (mini-supermini) μεγαλύτερα οχήματα υπάρχουν ήδη, εδώ χρειαζόμαστε μικρές διαστάσεις, για μετακινήσεις εντός αστικού ιστού κ ευκολίες στο παρκάρισμα. - απο εξοπλισμό φαντάζομαι θα είναι entry εκδόσεις, οπότε βασικός εξοπλισμός, κάτι που δεν με απασχολεί ιδιαίτερα (εκτός απο τον εξοπλισμό ενεργητικής - παθητικής ασφάλειας) αφού όπως προαναφέρθηκε το όχημα θα είναι leasing, αστικές κυρίως μετακινήσεις αλλά κ επειδή υπάρχουν ήδη αλλά οχήματα, μεγαλύτερα κ πλήρως εξοπλισμένα. Υπάρχει στην κατοχή κάποιου μέλους? Τι να περιμένω απο συμπεριφορά? (Θα αντικαταστήσει εργάτη 10ετίας πια κ άψογο, Ford Fiesta...το οποίο δεν θέλω να αποχωριστώ, αλλά ελέω 3θυρης έκδοσης, είμαι καταδικασμένος). Προσπάθησα να βρώ όχημα test drive αλλά δεν κατέστη δυνατόν. εγω ειχα καποτε leasing απο αυτη την εταιρια με αψογες εντυπωσεις. Κυριολεκτικα μονο βενζινα βαζεις και να προσεχεις για κλησεις απο τροχαια. Ολα τα αλλα καλυπτονται. Προσοχη αν δε το κρατησεις στο τελος- εσυ οπως λες-αυτοι περιμενουν να το παραδωσεις σε ΑΨΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Αν παραδειγμα εχει λεκεδες που δε φευγουν, γραντζουνιες στις ζαντες ή στο αμαξωμα κτλ αυτοι χρεωνουν και μαλιστα σημαντικα. Ισως να μπορεις να ρωτησεις απο τωρα. Επειδη προσφατα εξεταζα το ιδιο αν και δεν εκανα δοκιμη, αυτα που εμαθα (απο ιντερνετ) αλλα και απο συναδελφους που το εχουν: +καλο πορτμπαγκαζ με βαθος +ποιοτικο +καλος σχετικα εξοπλισμος στη βασικη εκδοση +ανετα και μεσα για επιβατες +καινουργια σχεδιαση εξωτερικα, καμμια σχεση με προηγουμενο μοντελο -καιει τσιμπημενα (σε σχεση με κατηγορια) -θορυβο σε εθνικη (σε σχεση με τη κατηγορια) μπονους κανονακι: αν παρεις την εκδοση με την οθονη στη μεση (τη μεγαλη) θα αισθανθεις οτι εισαι σε μεγαλυτερης κατηγοριας ιχ +ερχεται με πολλα εξτρα
jimmy213 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, TechnoState said: MT (manual transmission) διότι είναι απαίτηση της συζύγου (δεν θέλει να καταλάβει ότι τα αυτόματα είναι πιο εύκολο -οδήγητα) οι γυναίκες είναι ανίκητες Sorry, για το άσχετο ποστ, αλλά αυτό δεν θα το καταλάβω ποτέ. Γιατί τέτοια επιμονή (λίγο έτσι είναι και η αδερφή μου). Δύσκολο το αυτόματο, αλλά ευχάριστο το 1η-2η μέσα στην κίνηση. Για να είμαι λίγο εντός θέματος, θα έλεγα κι εγώ να πας για τα 100hp. Όχι ότι είναι λίγα τα 75 για πόλη, αλλά μπορεί να το χρειαστείς το κάτι παραπάνω αν βγεις εκτός. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από jimmy213
TechnoState Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου ...το 7.5 εντός πόλης μου χτύπησε κάπως (άσχημα ) μπορώ να πω. Τώρα είμαι με καταναλώσεις γύρω στο 6 ....σίγουρα το 7.5 θα μου κακοφανεί (φυσικά είναι κ το στυλ οδήγησης που έχει ο καθένας μας, εντός -εκτός) βέβαια, απο τα λίγα που κοίταξα στο σπριντ μόνιτορ, εκεί τριγύρω είναι δυστυχώς. (θυμίζω ότι πρόκειται για καθημερινό εργάτη - για σαβ/κο κ γούστα υπάρχει άλλο όχημα). Γι'αυτο άλλωστε κ αρχικά επιθυμούσα diesel. Εχω diesel και μάλιστα απο την ίδια κοιν/ξια (Stellantis- PSA) και είναι τρομερά οικονομικό. Εδώ επαρχία, δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα test drive στην αντιπροσωπεία, αυτή την περίοδο (αυτό αναφέρθηκε- παρόλο που παραδοσιακά "μπαίνουμε σε νεκρό μήνα" - απ ότι ανέφεραν επίσης). Κατέληξα σε αυτό γιατί το άλλο ομοσταυλο και διαθέσιμο (σε αυτά τα κριτήρια που ψάχνω - και αυτή την περίοδο, είναι το Aygo X, το απέρριψα γιατί είμαι προκατειλημμένος, απο το Yaris Hydrid 2023, το οποίο υπάρχει στην οικογένεια - το έχω οδηγήσει πολύ- κ δεν έχω ενθουσιαστεί από το εσωτερικό του)...μετά, το επόμενο διαθέσιμο είναι το Αstra (δυστυχώς απορρίπτεται λόγω κατηγορίας - μεγέθους). Οικονομικά στοιχεία τη μίσθωσης δεν έχω ακόμα (γιατί ακόμα περιμένω τις τελικές προσφορές συν το ότι υπάρχει συνεργασία αρκετών ετών με την εταιρία, με τουλάχιστον δέκα οχήματα τους αυτό τον καιρό ( βέβαια εγώ, πρώτη φορά επέλεξα να κάνω χρήση της υπηρεσίας) παρόλα αυτά η διάρκεια θα είναι τουλάχιστον 3ετια πιστεύω (κ πάλι, θα αποσαφηνιστεί απο τις οικονομικές προσφορές που αναμένω να λάβω). Εκτός πόλης/καθημερινότητας νομίζω δεν θα κινηθεί γιατί υπάρχουν μεγαλύτερα κ πιο άνετα οχήματα για τον σκοπό αυτό (suv και sedan). Μ/Τ or A/T ? κοίτα έχω dsg7 λίγο παλιό (2015) αλλά και 6αρι manual του 2022 δεν είμαι fan ή hater. Και τα δυο έχουν πλεονεκτήματα κ μειονεκτήματα, απλά σε κάθε όχημα προσαρμόζομαι κ το διασκεδάζω διαφορετικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα