Crash24 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:55 μμ Η Google ανακοίνωσε την ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στο Workspace με μικρή αύξηση της βασικής συνδρομής. Η Google προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή στην τιμολογιακή της πολιτική, ανακοινώνοντας ότι όλες οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Gmail, Docs, Sheets και Meet θα είναι πλέον διαθέσιμες στους πελάτες του Workspace χωρίς επιπρόσθετο κόστος. Η εταιρεία αναφέρει ότι η μηνιαία συνδρομή θα αυξηθεί κατά 2 δολάρια ανά χρήστη. Η νέα στρατηγική απλοποιεί σημαντικά την πρόσβαση στα εργαλεία AI του Workspace, συμπεριλαμβανομένων των περιλήψεων email, της αυτοματοποιημένης λήψης σημειώσεων και της συνομιλίας με το Gemini bot. Προηγουμένως, οι πελάτες έπρεπε να καταβάλλουν επιπλέον 20 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως για το πρόγραμμα Gemini for Workplace, επιπρόσθετα στα 12 δολάρια του Workspace Business Standard. Τώρα, το τυπικό πρόγραμμα κοστίζει 14 δολάρια ανά χρήστη μηνιαίως. Η Google επισημαίνει ότι η νέα τιμολόγηση τίθεται σε ισχύ άμεσα για νέους πελάτες, ενώ οι υφιστάμενοι πελάτες θα δουν τις αλλαγές από τις 17 Μαρτίου 2025. Οι μικρές επιχειρήσεις εξαιρούνται προς το παρόν από αυτές τις αλλαγές τιμών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ανταγωνιστικής προσπάθειας έναντι της Microsoft και άλλων εταιρειών που ενσωματώνουν λειτουργίες AI στις βασικές τους υπηρεσίες, έχοντας αλλάξει πλήρως την τιμολογιακή τους πολιτική στο θέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft είχε ήδη ενσωματώσει τα χαρακτηριστικά Copilot Pro AI στη συνδρομή Microsoft 365 τον περασμένο Νοέμβριο. Η Google τονίζει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι θεμελιώδης για το μέλλον της εργασίας και η μετασχηματιστική της δύναμη πρέπει να είναι προσιτή σε κάθε επιχείρηση και εργαζόμενο, σε προσιτή τιμή. Η εταιρεία αναφέρει ότι περισσότερες από 100.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη υιοθετήσει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τους. Σημαντική είναι η έμφαση που δίνεται στην ασφάλεια και την προστασία των δεδομένων, με την Google να διαβεβαιώνει ότι δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών για την εκπαίδευση των μοντέλων Gemini χωρίς άδεια και δεν τα πωλεί ούτε τα χρησιμοποιεί για διαφημιστικούς σκοπούς. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
geopel Δημοσ. Τρίτη στις 01:19 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:19 μμ (επεξεργασμένο) Χα! Το είδα πρωί πρωί... 😜 Χωρίς να ρωτήσουν πάρε και 2 δολαριάκια πάνω... Επεξ/σία Τρίτη στις 01:20 μμ από geopel 2
polaki Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:48 μμ “όλες οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο Gmail, Docs, Sheets και Meet θα είναι πλέον διαθέσιμες στους πελάτες του Workspace χωρίς επιπρόσθετο κόστος. Η εταιρεία αναφέρει ότι η μηνιαία συνδρομή θα αυξηθεί κατά 2 δολάρια ανά χρήστη.” άρα γιατί χωρίς κόστος! 2
Dimitris_1981 Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:55 μμ 34 λεπτά πριν, geopel είπε Χα! Το είδα πρωί πρωί... 😜 Χωρίς να ρωτήσουν πάρε και 2 δολαριάκια πάνω... Μην ανησυχείς και η M$ 30€ πάνω στην ετήσια Personal. 🤬 🤬 2
nepomuk Δημοσ. Τρίτη στις 01:59 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:59 μμ (επεξεργασμένο) Η ΤΝ καθε μερα που περναει γινεται ενα εμπορικο προιον - υπηρεσια .Οποιος πληρωνει την πιο ακριβη συνδρομη θα απολαμβανει και τις αντιστοιχες υπηρεσιες . Διαφαινεται οτι ενα τμημα θα μεινει "δωρεαν " με αντιτιμο την ληψη ανεπικλητων διαφημισεων , οπως συμβαινει και σημερα δηλ στις δημοφιλεις υπηρεσιες του διαδικτυου . Μενει να φανει στην πραξη και στην πορεια το ευρος της διαφορας τιμης με την ποιοτητα και αρτιοτητα των υπηρεσιων. Επεξ/σία Τρίτη στις 01:59 μμ από nepomuk
MikeKata Δημοσ. Τρίτη στις 03:31 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 03:31 μμ 1 hour ago, nepomuk said: Διαφαινεται οτι ενα τμημα θα μεινει "δωρεαν " με αντιτιμο την ληψη ανεπικλητων διαφημισεων , οπως συμβαινει και σημερα Ευτυχώς, τα open source μοντέλα είναι τρομερά ανταγωνιστικά και θεωρώ ότι θα παραμείνουν έτσι. Με μια κάρτα γραφικών μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε locally, χωρίς συνδρομή. 1
polaki Δημοσ. Τρίτη στις 05:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:23 μμ 1 hour ago, MikeKata said: Ευτυχώς, τα open source μοντέλα είναι τρομερά ανταγωνιστικά και θεωρώ ότι θα παραμείνουν έτσι. Με μια κάρτα γραφικών μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε locally, χωρίς συνδρομή. Σωστά, και εγώ με ένα τουμποφλο (νομίζω ότι) μπορώ να ξεβουλώσω το νεροχύτη, άρα δε χρειάζεται να πληρώσω υδραυλικό. Ρε παιδιά, τί συζητάμε.. 1
MikeKata Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:45 μμ 19 minutes ago, polaki said: Σωστά, και εγώ με ένα τουμποφλο (νομίζω ότι) μπορώ να ξεβουλώσω το νεροχύτη, άρα δε χρειάζεται να πληρώσω υδραυλικό. Ρε παιδιά, τί συζητάμε.. Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ, εγώ, locally, μια χαρά χρησιμοποιώ DL μοντέλα για coding, image generation, text completion κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί, μερικοί, χωρίς να γνωρίζετε τι μοντέλα υπάρχουν, τι frameworks, τι interfaces κλπ, προσπαθείτε να ειρωνευτείτε, ανεπιτυχώς, μάλιστα. Δεν είναι όλα Google και Microsoft. 1
alexx_bauer Δημοσ. Τρίτη στις 06:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:12 μμ 26 λεπτά πριν, MikeKata είπε Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ, εγώ, locally, μια χαρά χρησιμοποιώ DL μοντέλα για coding, image generation, text completion κλπ. Δεν καταλαβαίνω γιατί, μερικοί, χωρίς να γνωρίζετε τι μοντέλα υπάρχουν, τι frameworks, τι interfaces κλπ, προσπαθείτε να ειρωνευτείτε, ανεπιτυχώς, μάλιστα. Δεν είναι όλα Google και Microsoft. Και γω σε μακ μιας και η αρχιτεκτονική του είναι σχεδιασμένη για Machine learning
for4 Δημοσ. Τρίτη στις 07:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:39 μμ 5 ώρες πριν, nepomuk είπε Η ΤΝ καθε μερα που περναει γινεται ενα εμπορικο προιον - υπηρεσια .Οποιος πληρωνει την πιο ακριβη συνδρομη θα απολαμβανει και τις αντιστοιχες υπηρεσιες . Διαφαινεται οτι ενα τμημα θα μεινει "δωρεαν " με αντιτιμο την ληψη ανεπικλητων διαφημισεων , οπως συμβαινει και σημερα δηλ στις δημοφιλεις υπηρεσιες του διαδικτυου . Μενει να φανει στην πραξη και στην πορεια το ευρος της διαφορας τιμης με την ποιοτητα και αρτιοτητα των υπηρεσιων. Το θέμα είναι ότι και εμείς που δεν θέλουμε την ΑΙ γιατί δεν την χρειαζόμαστε, θα την χρεωθούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα