Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά,

Έκανα το συγκεκριμένο ποστ σε μία άλλη κατηγορία αλλά δεν είχα πολλές απαντήσεις γιατί ίσως δεν ήμουν στην σωστή κατηγορία.

Μετά τις αποκαλύψεις στην CES από την Nvidia και τα ωραία πραγματάκια που αναμένουμε, έχω να ρωτήσω το εξής. Ποιον επεξεργαστή θα επιλέγατε σε συνδυασμό με μία κάρτα γραφικών 5000? Μιλάω για Mobile processors, για Laptop.

Μιλάω περισσότερο για Gaming και αν θέλεις να έχεις την καλύτερη απόδοση που υπάρχει. Ο προϋπολογισμός δεν είναι θέμα.

Φυσικά όταν μιλάμε για Gaming Laptop το πιο σημαντικό είναι η GPU αλλά θα ήθελα να επικεντρωθώ στην CPU επειδή για GPU, μόνο μία λύση είναι διαθέσιμη, η Nvidia, τουλάχιστον για μένα.

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος θα υποθέσουμε ότι όλα τα Laptops έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά και θέλουμε να επιλέξουμε Επεξεργαστή:

Display: 18" UHD+ (3840 × 2160) DCI-P3 100%
GPU: RTX5090
TGP: 175W
SSD: 2 TB Gen4
RAM: 2 x 16 GB DDR5 4800 Mhz
G-Sync: FreeSync & G-SYNC (DDS)
Max Ram Size: 192GB
Total Ram Slots: 4
Total SSD Slots: 4
LAN Ports: 2 x 2.5Gbps LAN
USB/Thunderbolt: 2 x USB-A 3.2 Gen2, 10 Gbps / 1 x Thunderbolt 5, 80Gbps + Power Delivery 3.1 / 1 x Thunderbolt 5, 80Gbps

Ποιον επεξεργαστή θα επιλέγατε από τους παρακάτω:

1) Processor: R9-9955HX Total Cores/Threads: 16/32 Speed: 5.4 GHz L1 Cache: 1280 KB/core L2 Cache: 16 MB/core L3 Cache: 64 MB/core

2)  Processor: R9-9955HX3D Total Cores/Threads: 16/32 Speed: 5.4 GHz   L1 Cache: 1280 KB/core L2 Cache: 16 MB/core L3 Cache: 128 MB/core

3) Processor: i9-13900HX Total Cores/Threads: 24/32 Speed: 5.4 GHz   L1 Cache: 80 KB/core L2 Cache: 2 MB/core L3 Cache: 36 MB/core

4) Processor: Intel Ultra 9-275HX Total Cores/Threads: 16/32 Speed: 5.4 GHz   L1 Cache: 1280 KB L2 Cache: 40 MB/core L3 Cache: 36 MB/core

Ξέρω ότι είναι αρκετά γενική ερώτηση αλλά θα ήθελα το feedback σας και γενικότερα με ποια επιλογή από θα σας "έκλεινε το μάτι". Όλα έχουν να κάνουν φυσικά με την τιμή αλλά ας πούμε επίσης ότι το budget είναι απεριόριστο.

Επεξ/σία από mAnOlIArAs
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Intel vs AMD 2025 για Laptop, τι πιστεύετε?
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με αυτα τα δεδομενα θα ελεγα τον 9955hx3d

Ομως οπως ειχα αναφερει και στο αλλο θεμα, δεν μπορει να μην ειναι και σε συναρτηση με την τιμη.Π.χ εαν βρισκεις το λαπτοπ που θελεις με τον 9955hx3d ~500ευρω πιο ακριβα απο τον "απλο" χωρις 2η σκεψη θα πηγαινα στον 2ο.

Οπως το ιδιο και με τα hz της οθονης

Αλλο πολυ σημαντικο ειναι η δυνατοτητα ψυξης που το καθενα "κουβαλα" και αυτο δεν ειναι τοσο straighforward οσο τα specs που απλα μπορεις να κανεις αντιπαραβολη.

(Π.χ παλιοτερα καποια laptop βγαινανε ταχυτερα με 13700 παρα με 13900 λογο οτι ο δευτερος ηταν πιο θερμος, θαρρω πως και τα macbook ειχαν αντιστοιχο προβλημα με ιντελ 9ης γενιας i7 vs i9)

Τελος δεν ειμαι σιγουρος εαν ολα που θα ειναι διαθεσιμα θα εχουν 4 ram slots (αυτο εαν σε ενδιαφερει σιγουρεψε το).Συνηθως τα λαπτοπ ερχοντε με 2 (οποτε σημερα που μιλαμε το max ειναι ειναι 96gb ram και πιθανοτατα σε λιγο καιρο τα 128gb-αλλα αυτο ειναι αδιαφορο για gamming και μαλλον κακο θα εκανες εαν του γεμιζες και τα 4 slot -ακομα και να εχει-)

Επεξ/σία από @topos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...