Charismo Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 3 minutes ago, MikeKata said: Οι "απέναντι" μιλούν και για το πόσο κακά και downgraded τρέχουν third party τίτλοι. Οι απέναντι πάντα μιλούν για τα αδύναμα σημεία μιας κονσόλας γενικότερα. Οι PS Fanboys για το γεγονός πως αξιόλογο first party του Xbox δεν έχουμε δει σε αυτή τη γενιά, του Xbox πως στη γενιά του PS5 βλέπουμε περισσότερο remakes του PS4 αντί για νέα αξιόλογα IPs κτλ. Στο τέλος, η κάθε κονσόλα αγοράζεται από τον εκάστοτε καταναλωτή για τα πλεονεκτήματα της. Το PS5 γιατί έχει τα παιχνίδια και τα franchises που σε ενδιαφέρουν, το Xbox λόγω πολύ αξιόλογου Gamepass και ποικιλίας παιχνιδιών και το Switch γιατί επί σειρά δεκαετιών έχει μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που δεν βρίσκεις αλλού. Εν κατακλείδι δεν ενδιαφέρει του χρήστες του Switch αν τρέχουν καλά οι third party τίτλοι, δεν αγόρασαν την κονσόλα για αυτούς. Οι περισσότεροι gamers έχουν παραπάνω από μια κονσόλα / PC ούτως ή άλλως. 7
kgkaudi Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 21 minutes ago, Huruduru said: Εγώ πιστεύω ότι το Switch 2 δεν θα παίζει τα παιχνίδια του Switch 1 Native για να εκμεταλλευτούν το Chip αλλά σε Switch 1 Emulator. Γιαυτό η αλλαγή ξαφνικά μετά τον πόλεμο που έκανε. Συμφωνώ και σου έχω ακόμα καλύτερο. Θα το κάνουν μέσω του Yuzu. Ουσιαστικά εξαγορά του έκαναν. 🤣
BadBoy Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 56 λεπτά πριν, seithan είπε Μακάρι να ξαναρχίσει το dev των εξομοιωτών. Δεν έχει σταματήσει. 7
AtiX Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, MikeKata είπε Εν τω μεταξύ, Mario (και τα variations του) και Zelda είναι τα μοναδικά παιχνίδια που αναφέρονται εδώ στο forum όταν τα Nintendo fanboys προσπαθούν να "υπερασπιστούν την τιμή" της Nintendo, όχι από τους "απέναντι". Οι "απέναντι" μιλούν και για το πόσο κακά και downgraded τρέχουν third party τίτλοι κλπ. Μπορείς να δεις και το προηγούμενο άρθρο για το Switch και, γενικά, όλα τα αρθρα για Nintendo στο site. Οπότε, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας... Υ.Γ. Κι ένα Donkey Kong. Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου, η απάντηση που περιγράφεις έρχεται ως επιχείρημα στην απαξίωση που διατυπώνουν δύο τρεις λογαριασμοί κάθε φορά για την N και τα παιχνίδια της… Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από AtiX 2 1 1
PadPoet Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Η εταιρεία που δεν σου επιτρέπει να στριμάρεις τα παιχνίδια της, που αν το κάνεις μπορεί να σου κλείσει το κανάλι σε οποιαδήποτε streaming πλατφόρμα και σε κυνηγάει με μηνύσεις, μας λέει ότι η εξομοίωση των παιχνιδιών είναι νόμιμη. Οκ Nintendo... 4 1 2
NickTG Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 hour ago, Huruduru said: Στο παρελθόν θα είχαν βγάλει το Switch 2 και αργότερα το Breath of the wild HD ή 4K edition για να αρμέξουν άλλα 60€. Για πόσο παρελθόν μιλάμε? Αν πάμε στις αμέσως προηγούμενες σταθερές για παράδειγμα το Wii U έπαιζε τα παιχνίδια του Wii και το Wii έπαιζε τα παιχνίδια του GameCube. Προφανώς το Switch δεν θα μπορούσε να έχει backwards compatibility καθώς έχει cartridges και άλλη αρχιτεκτονική. 1 hour ago, konstantinos77g said: Μας έχει ζαλίσει με τα Mario, είπα να το δοκιμάσω πρόσφτατα μέσω emulator του Switch και δεν άντεξα πάνω από μισή ώρα να παίξω!!! Και είμαι και λάτρης των platform games!!! Ποιο Mario ήταν αυτό?
MikeKata Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 35 minutes ago, Charismo said: Οι απέναντι πάντα μιλούν για τα αδύναμα σημεία μιας κονσόλας γενικότερα. Οι PS Fanboys για το γεγονός πως αξιόλογο first party του Xbox δεν έχουμε δει σε αυτή τη γενιά, του Xbox πως στη γενιά του PS5 βλέπουμε περισσότερο remakes του PS4 αντί για νέα αξιόλογα IPs κτλ. Στο τέλος, η κάθε κονσόλα αγοράζεται από τον εκάστοτε καταναλωτή για τα πλεονεκτήματα της. Το PS5 γιατί έχει τα παιχνίδια και τα franchises που σε ενδιαφέρουν, το Xbox λόγω πολύ αξιόλογου Gamepass και ποικιλίας παιχνιδιών και το Switch γιατί επί σειρά δεκαετιών έχει μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών που δεν βρίσκεις αλλού. Εν κατακλείδι δεν ενδιαφέρει του χρήστες του Switch αν τρέχουν καλά οι third party τίτλοι, δεν αγόρασαν την κονσόλα για αυτούς. Οι περισσότεροι gamers έχουν παραπάνω από μια κονσόλα / PC ούτως ή άλλως. Βασικά, δε με κατάλαβες. Στους "απέναντι" συγκαταλέγω όποιον προσπαθεί να μην εθελοτυφλει, όχι τα fanboys της εκάστοτε κονσολας. Προσωπικά, σιχαίνομαι τα fanboys, ειδικά των κονσολών. Γιατί; Όλα αυτά που περιέγραψες συν το γεγονός ότι το business model μιας κονσόλας δεν είναι να φτιάξει ένα καλό παιχνίδι ή ένα δυνατό μηχάνημα στο οποίο να παίζεις το παιχνίδι από τον καναπέ σου, αλλά να σε κλειδώσει σε ένα walled garden δίνοντας σου τεχνητά προνόμια (τα exclusives) που, υπό κανονικές συνθήκες, αν δεν είχε αγοράσει ο publisher (Microsoft, Sony, Nintendo κλπ) ο,τι studio κυκλοφορεί, θα ήσουν ελεύθερος να το παίξεις σε όποιο σύστημα ήθελες. Και η Nintendo είναι ακόμα χειρότερη σε αυτό τον τομέα γιατί σε κυνηγάει (τους devs) ακόμα κι αν παίζεις με emulation παιχνίδια που ο ίδιος αγόρασες! Βάλε και τις underpowered κονσόλες κλπ. Δε γίνεται να τα αναφέρουμε όλα αυτά και η απάντηση να είναι "ναι αλλά έχει Mario". Να το βράσω, Mario παίζω και με emulator αλλού αν θέλω (αν δε στείλει το στρατό δικηγόρων της η Ninty στους developers). Ή το άλλο επιχείρημα "ναι, αλλά πούλησε τόσα". Τι θα πει αυτό; Δεν έχουμε δικαίωμα να το κατακρίνουμε; Και ο Bieber πουλάει περισσότερους δίσκους από όλη την κλασσική μουσική μαζί, τι σημαίνει, ότι έχει ποιοτικότερη "μουσική" από την 9η Συμφωνία του Beethoven; Με βάση τα specs του Switch (και του Switch 2 που έγιναν leak), δε στέκει καν το επιχείρημα (που έχω δει για κονσόλες κατά καιρούς) "ναι, αλλά σου το πουλάει κάτω του κόστους για να τα βγάλει από τα παιχνίδια". Κάτω του κόστους πουλάει η Valve το Steam Deck και τα βγάζει από το 30% χαράτσι. Το Switch πουλάει κάτω του κόστους που όταν βγαίνει είναι ήδη τεχνολογία 3 ετών; Είμαστε σε τεχνολογικό forum, πώς στο καλό "υπερασπιζόμαστε" τέτοιες τακτικές; Επειδή απλά βγάζει παιχνίδια που μας αρέσουν ή πατάει στη νοσταλγία μας; Σόρρυ για το venting out, αλλά έχω δει πολλά σχόλια στα τελευταία posts της Nintendo που αντιμετωπίζουν τους υπόλοιπους σαν χαζούς που δεν "πιάνουν" το appeal της Nintendo. Δεν απευθύνεται σε σένα. 24 minutes ago, AtiX said: Από τις λίγες φορές που θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου, η απάντηση που περιγράφεις έρχεται ως επιχείρημα στην απαξίωση που διατυπώνουν δύο τρεις λογαριασμοί κάθε φορά για την N και τα παιχνίδια της… Φίλε, Atix, τα ανωτέρω υποδεικνύουν την οπτική μου. Ξέρεις, με βάση όσα έχω σχολιάσει κατά καιρούς, ότι σιχαίνομαι τακτικές όπως οι συγκεκριμένες που ανέφερα, οπότε δε θα μπορούσα να το υποστηρίζω. Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από MikeKata 6 3
filip123go Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 hour ago, konstantinos77g said: Σιγά την εταιρία και σιγά τα παιχνίδια που βγάζει!! Το μόνο που άξιζε ως platform ήταν η σειρά Donkey Kong και αυτή την έχει παρατημένη!! Μας έχει ζαλίσει με τα Mario, είπα να το δοκιμάσω πρόσφτατα μέσω emulator του Switch και δεν άντεξα πάνω από μισή ώρα να παίξω!!! Και είμαι και λάτρης των platform games!!! Την έχουν κάνει εταιρία τα Fan Boys... Steam Deck μόνο!!! (Δεν κέρδισε φέτος τυχαία το βραβείο του καλύτερου Gaming Hardware!!! 😉😉) Και όμως, πολλοί users δεν ενδιαφέρονται για Zelda και Mario. Η Nintendo έχει αξιόλογα franchises για το κάθε γούστο. Εμένα πχ μου αρέσουν πάρα πολύ τα fire emblem και Metroid. Σε άλλους μπορεί να αρέσουν τα Bayonetta. Σε άλλους μπορεί να άρεσε το astral chain. Και μην ξεχνάμε ότι έχει exclusive την πιο πετυχημένη σειρά όλων των εποχών (pokemon) Υ.γ έχω και switch και steam deck και gaming pc και ps5. Τις περισσότερες ώρες gaming τα 3 τελευταία χρόνια, τις έχει με διαφορά το switch. Spoiler Επίσης, για όσους κράζετε, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο ξεκάθαρα και απλά, όταν καταλάβετε ότι η Nintendo είναι η Apple των video games. 3
Volga Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες ρε παιξτε οτι θελετε ο καθενας και σταματηστε να γκρινιάζετε 🤣 δοξα το θεο επιλογες για ολους υπαρχουν 4
NickTG Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 30 minutes ago, MikeKata said: Εν τω μεταξύ, Mario (και τα variations του) και Zelda είναι τα μοναδικά παιχνίδια που αναφέρονται εδώ στο forum όταν τα Nintendo fanboys προσπαθούν να "υπερασπιστούν την τιμή" της Nintendo, όχι από τους "απέναντι". Οι "απέναντι" μιλούν και για το πόσο κακά και downgraded τρέχουν third party τίτλοι κλπ. Μπορείς να δεις και το προηγούμενο άρθρο για το Switch και, γενικά, όλα τα αρθρα για Nintendo στο site. Οπότε, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας... Υ.Γ. Κι ένα Donkey Kong. Όχι ακριβώς. Οι "απέναντι" διαρκώς αναφέρονται στα Mario και Zelda λέγοντας πως βγάζει τα ίδια παιχνίδια δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν έχουν παίξει ποτέ αυτά τα παιχνίδια. Ή θα αναφέρουν Mario και θα εννοούν Mario Odyssey, Mario Party, Mario Rabbids, Mario Bros Wonder και Mario Kart αφού "Νταξει ένα παιχνίδι είναι, όλα Mario λέγονται". 4
Choronzoon Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Υπό προϋποθέσεις ..... Όπου κάναν επίθεση αφορούσε monetisation και χρήση πειρατικών ρομς. Σε προσωπικό επίπεδο δε μου αρέσουν οι πρακτικές τους , αλλά αντικειμενικά έχουν δίκιο . 1
MikeKata Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 4 minutes ago, NickTG said: Όχι ακριβώς. Οι "απέναντι" διαρκώς αναφέρονται στα Mario και Zelda λέγοντας πως βγάζει τα ίδια παιχνίδια δείχνοντας ξεκάθαρα πως δεν έχουν παίξει ποτέ αυτά τα παιχνίδια. Ή θα αναφέρουν Mario και θα εννοούν Mario Odyssey, Mario Party, Mario Rabbids, Mario Bros Wonder και Mario Kart αφού "Νταξει ένα παιχνίδι είναι, όλα Mario λέγονται". Κράζουμε την Ubi για το milking του AC που προσπαθεί να το "ταιριάξει" στα πάντα (RPG, action κλπ) - αλλά τη Nintendo που έχει στύψει το Mario μέχρι να βγάλει το τελευταίο του ζουμί επειδή ξέρει ότι θα πατήσει στη νοσταλγία (ή το αρνουμαστε; ), την έχουμε στο απυρόβλητο. 2 μέτρα και 2 σταθμά; 3
AtiX Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, MikeKata είπε Φίλε, Atix, τα ανωτέρω υποδεικνύουν την οπτική μου. Ξέρεις, με βάση όσα έχω σχολιάσει κατά καιρούς, ότι σιχαίνομαι τακτικές όπως οι συγκεκριμένες που ανέφερα, οπότε δε θα μπορούσα να το υποστηρίζω. Δεν διαφωνώ με την οπτική σου αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έτσι ουσιαστικά απαξιώνεις όλες τις παιχνιδομηχανές… διαφωνώ με άτομα που μηδενίζουν χωρίς καν να ξέρουν σε τι αναφέρονται και δυστηχώς μου μοιάζει σαν να τους υπερασπίζεσαι, για απτό και η “αντίδραση” μου… 🙂 Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από AtiX
MikeKata Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, AtiX said: Δεν διαφωνώ με την οπτική σου αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έτσι ουσιαστικά απαξιώνεις όλες τις παιχνιδομηχανές… Δεν απαξιώνω τις παιχνιδομηχανές, γενικά.Καταλαβαίνω την άνεση του να παίζεις από τον καναπέ σου (ή στο δρόμο για τα handhelds). Απαξιώνω την τακτική του εικονικού appeal. Αν ερχόταν π.χ η Sony και μου έλεγε "δεν μπορείς να κάνεις emulation παιχνίδια του PS1 ή του PS2 που αγόρασες", δε θα ξαναεβλεπε ευρώ από μένα, προσωπικά. Ήδη, προτιμώ τα physical discs από το να πληρώνω PSN. Έχουμε καταντήσει να στηρίζουμε αντικαταναλωτικές πρακτικές και να τις βαφτίζουμε "business model". Εκεί έχει φτάσει το marketing. Για βγάλε τα restrictions και τα "exclusives" κάθε πλατφόρμας και θα δεις ποιες έχουν πραγματικά ποιοτικό περιεχόμενο και ποιες στηρίζονται στο "κλείδωμα" του χρήστη στο οικοσύστημα τους (και την απαγόρευση του emulation). Αντί να μας ενδιαφέρει η ουσία (παιχνίδι), μας ενδιαφέρουν όλα τα παρελκόμενα (σε ποιο οικοσύστημα παίζει, αν είναι exclusive κλπ) Επεξ/σία πριν από 22 ώρες από MikeKata 4 1
filip123go Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 8 minutes ago, MikeKata said: Κράζουμε την Ubi για το milking του AC που προσπαθεί να το "ταιριάξει" στα πάντα (RPG, action κλπ) - αλλά τη Nintendo που έχει στύψει το Mario μέχρι να βγάλει το τελευταίο του ζουμί επειδή ξέρει ότι θα πατήσει στη νοσταλγία (ή το αρνουμαστε; ), την έχουμε στο απυρόβλητο. 2 μέτρα και 2 σταθμά; Αυτή είναι η διαφορά. Η Ubi προσπαθεί να τα ταιριάξει όλα σε ένα . H Nintendo βγάζει 10 διαφορετικά games , που απλά έχουν στον τίτλο Mario. Ένα είναι racing, ενα rpg, ένα party game κλπ κλπ. Όλα ομως είναι descent και ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις. Και μια στο τόσο, βγαίνει και ένα πραγματικό διαμάντι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα