AndVal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Γεια σας, πρόσφατα είδα στο ιστορικό της χρεωστικής μου κάρτας μια χρέωση που δεν μπορώ να καταλάβω που την έκανα. Το πρόβλημα είναι ότι στο ebanking στις "Λεπτομέρειες συναλλαγής"->"Αιτιολογία", σου βγάζει μια λατινική συντομογραφία που συχνά δε βγάζεις νόημα για το ποιο μαγαζί πρόκειται και άμα το ψάξω στο Google δε μου βγάζει οτιδήποτε χρήσιμο. Υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος να βρίσκουμε μόνοι μας σε ποια μαγαζιά αντιστοιχεί η "Αιτιολογία" ή πρέπει να επικοινωνούμε με την τράπεζα;
greekfragma Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου στο ebanking υπάρχει η επιλογή να ζητήσεις από το σύστημα ιστορικό κινήσεων βάση ημερομηνίας και να το κατεβάσεις σε pdf. βλέπεις την ημερομηνία της συναλλαγής και πότε έγινε εκκαθάριση της κίνησης ώστε να δεις και το ποσό και το ποιά επιχείρηση σε χρέωσε (με επωνυμία) π.χ. Σκλαβενίτης emarket 1
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, greekfragma είπε στο ebanking υπάρχει η επιλογή να ζητήσεις από το σύστημα ιστορικό κινήσεων βάση ημερομηνίας και να το κατεβάσεις σε pdf. βλέπεις την ημερομηνία της συναλλαγής και πότε έγινε εκκαθάριση της κίνησης ώστε να δεις και το ποσό και το ποιά επιχείρηση σε χρέωσε (με επωνυμία) π.χ. Σκλαβενίτης emarket αυτό που εννοεί ο TS είναι καταλαβαίνω όταν αγοράζεις κάτι από το μαγαζί που ξέρεις την "εμπορική ονομασία", πχ "SuperDuperMagazi" και στο ιστορικό φαίνεται με την κανονική ονομασία του νομικού προσώπου πίσω από αυτή πχ "Αναξίμανδρος Τρεχαγυρευόπουλος Ι.Κ.Ε" ... θεωρητικά η απόδειξη - αν την έχεις κρατήσει - θα πρέπει να γράφει πάνω και την πλήρη ονομασία 3
Vault13 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Μια ακαταλαβιστικη χρεωση την ειχα κανει εγω. Πηρα τηλεφωνο στο καταστημα, το pos τους εβγαζε αλλα ντιαλον ονομασια, αλλα ηταν σωστη. Αρκετες απο αυτες τις αφηνεις και τις ξεχνας. Οταν πηγα εξωτερικο, άβυσσος αστο Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ανοιξεις το χρονολογιο σου στο google και να θυμηθεις που πηγες, και να μην αφηνεις καιρο χωρις να ελενχεις γιατι ξεχνας. αυτα απο προτασεις και εξωτερικο σε φυσικη παρουσια μονο προπληρωμένη η ακυρωση καρτας οταν τελειωσει το ταξιδι. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από Vault13 1
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Κάλεσε την τράπεζα. Μια φορά που είχα αμφιβολία, με είχαν κατατοπίσει σχετικά. 1
The_Judas Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 21/1/2025 στις 9:42 ΠΜ, AndVal είπε Γεια σας, πρόσφατα είδα στο ιστορικό της χρεωστικής μου κάρτας μια χρέωση που δεν μπορώ να καταλάβω που την έκανα. Το πρόβλημα είναι ότι στο ebanking στις "Λεπτομέρειες συναλλαγής"->"Αιτιολογία", σου βγάζει μια λατινική συντομογραφία που συχνά δε βγάζεις νόημα για το ποιο μαγαζί πρόκειται και άμα το ψάξω στο Google δε μου βγάζει οτιδήποτε χρήσιμο. Υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος να βρίσκουμε μόνοι μας σε ποια μαγαζιά αντιστοιχεί η "Αιτιολογία" ή πρέπει να επικοινωνούμε με την τράπεζα; Συνήθως αν γκουγκλάρεις το σχόλιο μπορείς να βρεις την εταιρεία. Πολλές φορές δυστυχώς η ονομασία είναι άκυρη, αλλά πρακτικά το βρίσκεις. Προχθές αγόρασα κάτι από φαρμακείο που είχε επωνυμία φυσικού προσώπου, αλλά μου έβγαλε μια περίεργη ονομασία εταιρείας στο ebanking. Στο ιντερνετ όμως υπήρχαν σχετικές πληροφορίες. Σε διαφορετική περίπτωση επικοινωνείς με την τράπεζα. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από The_Judas 1
AntiCambeR Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Αν θυμάμαι σωστά, σε περίπτωση πληρωμής με Google Pay με ενεργοποιημένη την τοποθεσία, σου εμφανίζει την επωνυμία της επιχείρησης.Αλλά και να μην εμφανίσει την επωνυμία, θα έχει την τοποθεσία. 2
sdikr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου On 21/01/2025 at 09:42, AndVal said: Γεια σας, πρόσφατα είδα στο ιστορικό της χρεωστικής μου κάρτας μια χρέωση που δεν μπορώ να καταλάβω που την έκανα. Το πρόβλημα είναι ότι στο ebanking στις "Λεπτομέρειες συναλλαγής"->"Αιτιολογία", σου βγάζει μια λατινική συντομογραφία που συχνά δε βγάζεις νόημα για το ποιο μαγαζί πρόκειται και άμα το ψάξω στο Google δε μου βγάζει οτιδήποτε χρήσιμο. Υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος να βρίσκουμε μόνοι μας σε ποια μαγαζιά αντιστοιχεί η "Αιτιολογία" ή πρέπει να επικοινωνούμε με την τράπεζα; Αυτό που έκανες είναι ο μόνος τρόπος, αναζήτηση σε μια μηχανή αναζήτησης, η τράπεζα με τον κωδικό συναλλαγής μπορεί να ψάξει παραπάνω στοιχεία, αλλά δεν θα το κάνει απλά για να σε ενημερώσει απο που είναι, θα το κάνει αν κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής. Αν θεωρείς πως είναι συναλλαγή που δεν την έχεις κάνει τότε προχωράς έτσι. Καμιά φορά που ψάχνω και εγώ κάνω και χρήση της ημερομηνίας συναλλαγής και ψάχνω αν έχω κάποιο email συναλλαγής για Online ή το ιστορικό τοποθεσίας, μερικές φορές βοηθάει 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, sdikr said: Αυτό που έκανες είναι ο μόνος τρόπος, αναζήτηση σε μια μηχανή αναζήτησης, η τράπεζα με τον κωδικό συναλλαγής μπορεί να ψάξει παραπάνω στοιχεία, αλλά δεν θα το κάνει απλά για να σε ενημερώσει απο που είναι, θα το κάνει αν κάνεις αμφισβήτηση συναλλαγής. Αν θεωρείς πως είναι συναλλαγή που δεν την έχεις κάνει τότε προχωράς έτσι. Καμιά φορά που ψάχνω και εγώ κάνω και χρήση της ημερομηνίας συναλλαγής και ψάχνω αν έχω κάποιο email συναλλαγής για Online ή το ιστορικό τοποθεσίας, μερικές φορές βοηθάει Η εθνική όταν είχα κάνει για μικρό ποσό δε μου είπε την επωνυμία παρότι ήξερε ο υπάλληλος δε μου έλεγε. Είπε πως είναι στη Κοζάνη και ότι το είχα κάνει με φυσική παρουσία. Βέβαια δεν είχα πάει Κοζάνη πολλά χρόνια. Νομίζω για να μου λέγανε θέλανε ένα ποσο κάτι τέτοιο για να δω στοιχεία και να ψάξω google. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από ΠάρηςΓ 2
AndVal Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τελικά, πήρα την Eurobank και μου είπαν την επωνυμία και τη φύση της εταιρίας, θυμήθηκα τη συναλλαγή και ησύχασα. Κρίμα που δεν είναι πιο σαφής η χρέωση της κάρτας. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα