Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, 
Θα ήθελα τα φώτα σας για αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω μέχρι 8-9 χιλιάδες. Μιας και οι ανάγκες με το επάγγελμα της συζήγου (Αναπληρωτής δασκάλα) απαιτούν μεγάλους χώρους για τις μετακομίσεις, τα λάδια, τις σάλτες κλπ κλπ, ίσως προκύψει και κάποιο παιδί τα επόμενα χρόνια και λόγω ύψους (1.92), κοιτάω κάτι σε Suv / μεγάλο Sedan. Το αμάξι το θέλουμε περισσότερο για μεγάλες αποστάσεις και εκδρομές. Για εντός πόλης υπάρχει 2ο μικρό αυτοκίνητο οπότε δεν με νοιάζει το μέγεθος. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με τετρακίνηση γιατι ως παλιός κάτοχος ενός Navara του πατέρα μου άρεσε πάρα πολύ η εξτρα ασφάλεια σε ολισθιρό οδόστρωμα και μας αρέσουν οι αποδράσεις στο βουνό τον χειμώνα και σε πατημένο χώμα το καλοκαίρι.

Έχω καταλήξει μέχρι στιγμής στα εξής μοντέλα με σειρά προτίμησης.

1)Car.gr - Mitsubishi Outlander '10

2)Car.gr - Mitsubishi Outlander '09 2.4cc 4X4 7ΘΕΣΙΟ ΔΕΡΜΑ - ΟΡΟΦΗ - NAVI

3)Car.gr - Audi A6 '08 2.4 V6 24VALVE QUATTRO

4)Car.gr - Audi A6 '08 A6 2.4 V6 QUATTRO

5)Car.gr - Honda Accord '07 VII

Πιστεύετε οτι αξίζουν για τα λεφτά / χιλίομετρα τους ή θα γίνω φιλαράκι με το συνεργείο ? Φυσικά κάθε πρόταση είναι δεκτή.

Επεξ/σία από morningwood
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, morningwood είπε

Καλημέρα σε όλους, 
Θα ήθελα τα φώτα σας για αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω μέχρι 8-9 χιλιάδες. Μιας και οι ανάγκες με το επάγγελμα της συζήγου (Αναπληρωτής δασκάλα) απαιτούν μεγάλους χώρους για τις μετακομίσεις, τα λάδια, τις σάλτες κλπ κλπ  και ίσως προκύψει και κάποιο παιδί τα επόμενα χρόνια, κοιτάω κάτι σε Suv / μεγάλο Sedan. Το αμάξι το θέλουμε περισσότερο για μεγάλες αποστάσεις και εκδρομές. Για εντός πόλης υπάρχει 2ο μικρό αυτοκίνητο οπότε δεν με νοιάζει το μέγεθος. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με τετρακίνηση γιατι ως παλιός κάτοχος ενός Navara του πατέρα μου άρεσε πάρα πολύ η εξτρα ασφάλεια σε ολισθιρό οδόστρωμα και μας αρέσουν οι αποδράσεις στο βουνό τον χειμώνα και σε πατημένο χώμα το καλοκαίρι.

Πιστεύετε οτι αξίζουν για τα λεφτά / χιλίομετρα τους ή θα γίνω φιλαράκι με το συνεργείο ? Φυσικά κάθε πρόταση είναι δεκτή.

Τι τέλη κυκλοφορίας έχουν αυτά;Ασε τα άουντι τι σέρβις θα θέλουν.

Τωρα για τα χλμ ............ πολύ λίγα δεν είναι;

Δημοσ.
4 minutes ago, Ukforthemoment said:

τέλη κυκλοφορίας

image.png.8842fbd81ae39a27537759aaceb23418.png

Το Audi και το Mitsubishi είναι στα 920, το Honda στα 690..... Άλλα δεν με πειράζουν αυτά είναι προβλεπόμενα, οι πιθανές ζημιές είναι χειρότερες. Γιαυτό ρωτάω αν είναι αξιόπιστα σαν αυτοκίνητα τα συγκεκριμένα μοντέλα αν τηρεί κάποιος τα service σύμφωνα με το βιβλίο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με τοση καταναλωση και υψηλα τελη σε μια 5ετια θα εχεις πληρωσει αλλες 15000 χωρις να βαλω μεσα συνεργεια.

οποτε αλλαξε ροτα σε κατι εντλως διαφορετικο .

αυτο που θελω να πω ειναι πηγαινε σε dacia suv

Επεξ/σία από dsi44
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, morningwood είπε

Καλημέρα σε όλους, 
Θα ήθελα τα φώτα σας για αυτοκίνητο που θέλω να αγοράσω μέχρι 8-9 χιλιάδες. Μιας και οι ανάγκες με το επάγγελμα της συζήγου (Αναπληρωτής δασκάλα) απαιτούν μεγάλους χώρους για τις μετακομίσεις, τα λάδια, τις σάλτες κλπ κλπ, ίσως προκύψει και κάποιο παιδί τα επόμενα χρόνια και λόγω ύψους (1.92), κοιτάω κάτι σε Suv / μεγάλο Sedan. Το αμάξι το θέλουμε περισσότερο για μεγάλες αποστάσεις και εκδρομές. Για εντός πόλης υπάρχει 2ο μικρό αυτοκίνητο οπότε δεν με νοιάζει το μέγεθος. Ιδανικά θα ήθελα κάτι με τετρακίνηση γιατι ως παλιός κάτοχος ενός Navara του πατέρα μου άρεσε πάρα πολύ η εξτρα ασφάλεια σε ολισθιρό οδόστρωμα και μας αρέσουν οι αποδράσεις στο βουνό τον χειμώνα και σε πατημένο χώμα το καλοκαίρι.

Ο καθένας έχει τα κριτήρια του αλλά σύμφωνα  με τα δικά σου  θα κοιταγα κάτι τέτοιο.   

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43705649-renault-trafic

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42205525-fiat-doblo

Και μετακόμιση κάνουν, και βιβλία μπόλικα χωράνε μαζί με λάδια σάλτσες κτλ  και αν έρθουν παραπάνω από ένα παιδί πάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα,αν όχι δεν σκας και το κάνετε  σχολικό 

😛

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Skoda Octavia Scout 4x4 
Skoda Yeti 4x4

Ίσως χρειάζεται να ανέβεις λίγο στο μπάτζετ, αλλά θα τα γλιτώσεις από τα τέλη κυκλοφορίας των audi/mitsubishi 😎

Επεξ/σία από ghostaki
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, morningwood said:

Καλησπέρα σε όλους, 

επειδη ειχα για λιγο καιρο το αουντι πριν 5-8 χρονια:

καιει χωρις αυριο, ημουν τυχερος που ειχε αεριο

συνεργειο αν δε πας καθε χρονο σε εμπιστο μηχανικο (κατα προτιμηση να δουλευει μονο VAG) θα το πληρωσεις σε χρημα. Ειναι ενα ιχ που θελει ετησια συντηρηση ασχετα χλμ

κατα τα αλλα ειναι απιστευτο οχημα με πολυ μεγαλους χωρους, στιβαρο και ουτε καν προδιδει την ηλικια του (το θεωρουσα +5 χρονια νεοτερο)

υγ: και εγω ηθελα να παρω accord ή civic τοτε αλλα ξενερωσα τοσο με το εσωτερικο τους οσο και με το χαρακτηρα τους (το αουντι ειναι πιο σπορ στο δρομο) αν και ολοι μου ελεγαν να παω για honda λογω αξιοπιστιας και συντηρησης

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

Ισως θα ηταν καλυτερα να περιγραψεις για τι χρηση το προοριζεις. Θες να κανεις πολλα χιλιομετρα γενικα? Εισαι επαρχια?

Σε ενδιαφερει η οικονομια? Ή θες να κανεις βολτες και να γουσταρεις?

Οδηγικα τα AUDI προφανως ειναι πολυ καλυτερη επιλογη οπως και η αισθηση μεσα στην καμπινα. Τα φθηνα γιαπωνεζικα με τα σκληρα πλαστικα παντου θα ειναι ξενερωμα σε συγκριση. Αλλα θα πληρωνεις πολυ περισσοτερο σε σερβις και οτι αλλο προκυψει αν πας σε AUDI. Νιωθω οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα, δεν θα εβαζα ποτε ενα Α6 μαζι με ενα accord και να ρωταγα ποιο ειναι καλυτερο. Προφανως το Α6 με κλειστα ματια. Ειναι ομως τελειως διαφορετικες κατηγοριες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, minim3 said:

Ισως θα ηταν καλυτερα να περιγραψεις για τι χρηση το προοριζεις. Θες να κανεις πολλα χιλιομετρα γενικα? Εισαι επαρχια?

Σε ενδιαφερει η οικονομια? Ή θες να κανεις βολτες και να γουσταρεις?

Οδηγικα τα AUDI προφανως ειναι πολυ καλυτερη επιλογη οπως και η αισθηση μεσα στην καμπινα. Τα φθηνα γιαπωνεζικα με τα σκληρα πλαστικα παντου θα ειναι ξενερωμα σε συγκριση. Αλλα θα πληρωνεις πολυ περισσοτερο σε σερβις και οτι αλλο προκυψει αν πας σε AUDI. Νιωθω οτι συγκρινεις ανομοια πραγματα, δεν θα εβαζα ποτε ενα Α6 μαζι με ενα accord και να ρωταγα ποιο ειναι καλυτερο. Προφανως το Α6 με κλειστα ματια. Ειναι ομως τελειως διαφορετικες κατηγοριες.

Η χρήση είναι γενικά ταξιδάκια βόλτες κλπ. Για μεσα στην πολή δεν υπάρχει λόγος μιας και υπάρχει κιάλλο μικρό ντιζελ που βολεύει. Επαρχία μένουμε. 
Οπότε για την οικονομία και να κάει 2 λίτρα στα 100 παραπάνω σε σχέση με τα πιο μικρά μοτέρ δεν με πειράζει τόσο. Πιο πολύ με νοιάζει η οικονομία στο σέρβις / πιθανές ζημιές κλπ. 
Τα αμάξια που παρέθεσα , τα διάλεξα βάσει των επιλογών που υπάρχουν σχετικά κοντά σε μένα στα χρήματα, χιλιόμετρα, χρονολογία και άλογα που θα ήθελα. Δεν λέω καλά και τα Toyota αλλά 8κ για ένα Rav4 του 2008 με 200k + χλμ δεν αξίζει για μένα. 
Ίσως καταλήξω σε κάποιο από τα Mitsubishi μετά απο διάφορα σχόλια για το κόστος ανταλλακτικών κλπ των Audi.

19 hours ago, Morosana said:

Ο καθένας έχει τα κριτήρια του αλλά σύμφωνα  με τα δικά σου  θα κοιταγα κάτι τέτοιο.   

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/43705649-renault-trafic

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/42205525-fiat-doblo

Και μετακόμιση κάνουν, και βιβλία μπόλικα χωράνε μαζί με λάδια σάλτσες κτλ  και αν έρθουν παραπάνω από ένα παιδί πάλι δεν θα υπάρχει πρόβλημα,αν όχι δεν σκας και το κάνετε  σχολικό 

😛

Άμα τα δει η γυναίκα το κόβω να κοιμάμαι εκεί τα βράδια χαχαχα 

Επεξ/σία από morningwood
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/1/2025 στις 10:43 ΜΜ, morningwood είπε

Καλησπέρα σε όλους, 

Dacia duster δες. Βγαινει και με εργοστασιακο LPG.

Ουτε για πλακα μη παρεις τα παραπανω αυτοκινητα. Σκεψου πως καποιος τα πουλαει τοσο φτηνα επειδη δεν εχει να τα συντηρησει. Και αυτος ο καποιος καποτε μπορουσε να τα αγορασει καινουρια.

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 2
Δημοσ.

Εγω θα πηγαινα για το OUTLANDER, ειναι και ταξιδιαρικο και φθηνο σε ανταλλακτικα, ευκολοφτιαχτο, παει οπου μπορεις να πας χαλαρη βολτα εκτος δρομου με σωστο λαστιχο (michelin latitude cross πχ) 

κατοχος maverick 2006, mitsubishi lancer 2004, cinquecento 899cc tou 93', delta hpe του 97

και αμα εδινα το μαβερικ τωρα (που μαλλον το πηρα αποφαση), θα επαιρνα η το GRAND CHEROCKEE 2.7 η το ΣΟΡΕΝΤΟ το πρωτο!!!!

αν και το outlander δεν εχει και τοσο μεγαλο πορτ μπαγκαζ, 1670 λιτρα

παρακατω το αμαξι μου σε προσφατο ταξιδι θεσσαλονικη, σερβια, τσεχια, ουγγαρια, γερμανια, ολλανδια και πισω

εγω, η εγκυος στον 7ο γυναικα μου, ο μικρος 4χρ, και ενα γκολντεν ριτριβερ 4 μηνων

ααααα.jpg

On 21/01/2025 at 00:10, dsi44 said:

με τοση καταναλωση και υψηλα τελη σε μια 5ετια θα εχεις πληρωσει αλλες 15000 χωρις να βαλω μεσα συνεργεια.

οποτε αλλαξε ροτα σε κατι εντλως διαφορετικο .

αυτο που θελω να πω ειναι πηγαινε σε dacia suv

καταναλωση παιζει απο 8 μεχρι 13 με νορμαλ ποδι, 10-16 με γεματο ποδι 120-160χμ/ανα ωρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπό τα πιο αυτοκαταστροφικά θέματα που έχω διαβάσει στο φόρουμ.

Είστε ζεύγος που ο ένας είναι αναπληρωτής, άρα στο σπίτι υπάρχει το...πολύ 1 μισθός για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο πενιχρός δεύτερος πάει σε μετακινήσεις και έξοδα διαβίωσης.

Κι εσείς τι σκέφτεστε, σε αυτή την εξαιρετικά ασταθή και ανασφαλή οικονομική κατάσταση; ''Ας πάρω ένα θηρίο που πλησιάζει 20ετία, να του ρίξω 1-2-3 χιλιάρικα μόλις το πάρω, και μετά να ακουμπάω ακόμα ένα χιλιάρι το χρόνο σε τέλη''.

Το ερώτημα που θα έπρεπε να έχετε με την περιγραφόμενη οικονομική κατάσταση, είναι το ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΕΝΙΚΑ να αγοραστεί οποιοδήποτε αυτοκίνητο, όχι ΠΟΙΟ αυτοκίνητο, και δη θηρίο 2400 κυβικών 20ετίας με δεκάδες χιλιάδες χλμ στην πλάτη.

Για να το θέσω διαφορετικά, άνθρωποι με εισοδήματα 5+6 χιλιάρικα το μήνα κοιτούν να ξεφορτωθούν τέτοια οχήματα. Θα πάτε να τα πάρετε εσείς, με τα μισά, ή και λιγότερα εισοδήματα; 

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 7
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...