Nix_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 14 ώρες πριν, keysmith είπε Το βασικό για ένα "σύστημα" messaging είναι να το έχουν και οι φίλοι σου.. (αλλιώς με ποιον θα μιλάς) Λίγη σημασία έχουν τέτοια μπιχλιμπίδια. Στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε το WA δεν έχει κοινό (είναι case study αυτό. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο γιατί όχι). Έχουμε άλλα στη θέση του (viber πιο πολύ, messenger, insta κτλ και εσχάτως χωρίς να το ξέρουμε (δωρεάν) RCS αντί SMS και θα δούλευε καλύτερα αν το ενεργοποιούσαν όλοι αλλά δεν). Όντως! Το RCS πρέπει να το έχει ενεργοποιήσει και ο πάροχος. Στο iPhone 13 με Cosmote, δεν το έχει σαν επιλογή. 1
labr Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου στην ελλαδα ποτε επιτελους θα ξεφυγουμε απο το βλακοviber που ειναι η χειροτερη εφαρμογη εβερ; 1 1
dtk-386 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 44 λεπτά πριν, labr είπε στην ελλαδα ποτε επιτελους θα ξεφυγουμε απο το βλακοviber που ειναι η χειροτερη εφαρμογη εβερ; ποτέ. μια χαρά είναι. Αυτά τα ελιτίστικα σχόλια να έλειπαν από κάθε τέτοιο θέμα.... 1
taris Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 17 hours ago, keysmith said: Το βασικό για ένα "σύστημα" messaging είναι να το έχουν και οι φίλοι σου.. (αλλιώς με ποιον θα μιλάς) Λίγη σημασία έχουν τέτοια μπιχλιμπίδια. Στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε το WA δεν έχει κοινό (είναι case study αυτό. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο γιατί όχι). Έχουμε άλλα στη θέση του (viber πιο πολύ, messenger, insta κτλ και εσχάτως χωρίς να το ξέρουμε (δωρεάν) RCS αντί SMS και θα δούλευε καλύτερα αν το ενεργοποιούσαν όλοι αλλά δεν). Ο λόγος που δεν έπιασε το whatsapp στην Ελλάδα είναι ότι στην αρχή ζητούσε μια one-off πληρωμή του 1 ευρώ (που στην πορεία καταργήθηκε) ενώ το viber όχι. Και καθώς ήταν άγνωστες στο ευρύ κοινό και οι δύο εφαρμογές, και οι πληρωμές online δεν ήταν τόσο διαδεδομένες τότε (μιλάμε για 2011, 2012) έπιασε περισσότερο το Viber. 1 hour ago, dtk-386 said: ποτέ. μια χαρά είναι. Αυτά τα ελιτίστικα σχόλια να έλειπαν από κάθε τέτοιο θέμα.... Φίλε μου δεν είναι μόνο ελιτισμός, έχει πολλά αρνητικά το viber που δεν τα έχει το whatsapp. Για παράδειγμα το Viber σπαμάρει χωρίς την άδεια σου, χωρίς να σε ρωτήσει και χωρίς να έχεις επιλογή να μην το κάνει, ΚΑΘΕ χρήστη του που σε έχει απλά στον τηλεφωνικό του κατάλογο, "ο Χ μπήκε στο βιμπερ θέλετε να τον χαιρετίσετε?" και μάλιστα όχι απλά την πρώτη φορά που γίνεις χρήστης, αλλά ΚΑΘΕ φορά που εγκαθιστάς την εφαρμογή ξανά (είτε επειδή άλλαξες κινητό είτε επειδή την είχες βγάλει, για οποιοδήποτε λόγο). Τέτοιες βλακείες το whatsapp δεν τις κάνει. Δυστυχώς ελλάδα το viber έχει γίνει σχεδόν μονόδρομος μιας και το έχει ο περισσότερος κόσμος, αν και τελευταία βλέπω να κινείται λίγο περισσότερος κόσμος και με τελεγκραμ/whatsapp. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από taris 1 3
keysmith Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 8 hours ago, antouaa said: Αυτό με το RCS νομίζω είναι από προεπιλογή ενεργοποιημένο στα Samsung.. Το αποτέλεσμα; Η αδερφή μου έστελνε sms και αν δεν είχε ίντερνετ ένας από τους δύο το sms αργούσε και πήγαινε οπότε να'ναι! Και σε κάποια κινητά φίλων μου έκανε το ίδιο και πήγαινα και τους το απενεργοποιούσα! Αυτό πίστευα ότι αν δεν υπάρχει ίντερνετ το γυρνάει αυτόματα σε sms αλλά δε, καθόλου βολικό πάντως! Άσε που ποιος ο λόγος να στείλεις με sms αν έχεις ίντερνετ όταν υπάρχουν τόσες άλλες καλύτερες και ομορφότερες εφαρμογές! η samsung έχει δικιά της "συμβατή" με rcs (και SMS) εφαρμογή μηνυμάτων. Δεν την ξέρω. Οι υπόλοιποι σε android όλοι εχουμε Google messages app αν θέλουμε RCS (η Xiaomi και moto TCL realme όλες google messages). Σε αυτόν τον client το RCS δεν ειναι ενεργοποιημένο εξ' ορισμού. Πρέπει κάποια στιγμή να το αποδεχθείς/ενεργοποιήσεις από τις ρυθμίσεις. Οταν γίνει στέλνει RCS σε όσους έχουν και αυτοί. Αν ΔΕΝ πάει (διότι εχουν κλειστά δεδομένα πχ) τοτε γίνονται 2 πράγματα. α) σου λέει σε κάποιο χρόνο μετά (πες κανα μισάωρο?) ότι δεν πήγε και ΑΝ θέλεις να δοκιμάσει σε απλό SMS ή MMS. Β) μπορείς αν το πακέτο σου έχει SMS αυτόματα να μεταπίπτει σε SMS μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (πχ 5 λεπτά) και εφόσον δεν πήγε ως RCS. Οπότε δεν σε νοιάζει πολύ (το κανεις και πιο μικρό το διάστημα). για ψάξε και τις ρυθμίσεις του samsung app για το RCS και μετάπτωση αυτού σε SMS. Υ,Γ, Αν θες να κλείσεις δεδομένα αλλά να λαμβάνεις RCS (μονο αυτή η εφαρμογή) σε ολα τα android φτιάχνεται παράκαμψη (εξαίρεση) σε οποια εφαρμογή θες να έχει δεδομένα ακόμα και αν ο "γενικός" διακόπτης είναι κλειστός. Αυτό βεβαια το κάνεις όταν ΠΑΝΤΑ εχεις δεδομένα απλα δε θες να ενοχλήσαι κάποιες ώρες. Αν τα κλείνεις γιατί δεν εχεις δεδομένα (πακετό) προφανώς δεν κάνεις τέτοιες "εξαιρέσεις". 2 hours ago, Nix_ said: Όντως! Το RCS πρέπει να το έχει ενεργοποιήσει και ο πάροχος. Στο iPhone 13 με Cosmote, δεν το έχει σαν επιλογή. τα iphone στο Ελλάντα έχουν πρόβλημα με το RCS (τουλάχιστον σε Cosmote). Αλλά και η iphone δεν επιτρέπει άλλες εφαρμογές για default sms/rcs client. Δλδ ΔΕΝ παρέχει για εγκατάσταση πχ το google messages ενώ αλλες εφαρμογές της google είναι στο app store της. Στο εξωτερικό έχει κάτι μήνες λειτουργεί το RCS σε iphones. Αργησε να το υιοθετήσει η apple και ξέρουμε γιατί. Γιατί η υιοθέτισή του κάνει το imessage παρωχημένο ή αχρείαστο μιας και απευθύνεται μόνο σε μηλαρόπαιδα). Στο τέλος βέβαια όλοι viber (wa στο εξωτερικό) χρησιμοποιούν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα