Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το WhatsApp παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να αντιδρούν γρηγορότερα στα μηνύματα και να είναι πιο δημιουργικοί στην επικοινωνία τους.

Έτσι το WhatsApp εισάγει σημαντικές αναβαθμίσεις στην πλατφόρμα του, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη. Η εφαρμογή επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κάνουν διπλό πάτημα για να αντιδράσουν στα μηνύματα, αντί να χρειάζεται να πατήσουν παρατεταμένα, ενώ τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα emojis εμφανίζονται στο αναδυόμενο μενού.

Η νέα λειτουργικότητα θυμίζει αντίστοιχο χαρακτηριστικό του Discord, όπως αναφέρει η πηγή, τοποθετώντας τις αγαπημένες αντιδράσεις των χρηστών σε εύκολα προσβάσιμο σημείο. Οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε όλα τα emoji πατώντας το σύμβολο συν στη γραμμή αντιδράσεων.

image.png.f842dbac95a636418044b7d6431f0d19.png

Επιπλέον, το WhatsApp εμπλουτίζει τις δυνατότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο στις συνομιλίες, προσθέτοντας 30 διαφορετικά οπτικά εφέ. Τα φίλτρα και τα εικονικά φόντα που είχαν εισαχθεί πέρυσι στις βιντεοκλήσεις, είναι πλέον διαθέσιμα και στα μηνύματα.

Μία ακόμη σημαντική προσθήκη αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων αυτοκόλλητων (stickers) από selfies, πατώντας απλά το εικονίδιο sticker. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε συσκευές Android, με την υποστήριξη για iOS να αναμένεται σύντομα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του WhatsApp.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Meta, η μητρική εταιρεία του WhatsApp, διατηρεί διαφορετική προσέγγιση στην εφαρμογή Messenger, όπου εξακολουθούν να εμφανίζονται μόνο πέντε προκαθορισμένα emojis ως επιλογές αντίδρασης σε κάθε μήνυμα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τις νέες δυνατότητες μετά από αναβαθμίσεις του Signal δεν έχετε δημοσιεύσει ποτέ άρθρο.

Επεξ/σία από MetroStar
  • Like 2
  • Confused 3
Δημοσ.
9 minutes ago, MetroStar said:

Για τις νέες δυνατότητες μετά από αναβαθμίσεις του Signal δεν έχετε δημοσιεύσει ποτέ άρθρο.

Γιατί σου κάνει εντύπωση; Το ποσοστό χρηστών του Signal πρέπει να είναι το 2% του WhatsApp. 

• Like 6
Δημοσ.

Το βασικό για ένα "σύστημα" messaging είναι να το έχουν και οι φίλοι σου.. (αλλιώς με ποιον θα μιλάς)

Λίγη σημασία έχουν τέτοια μπιχλιμπίδια. Στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε το WA δεν έχει κοινό (είναι case study αυτό. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο γιατί όχι). Έχουμε άλλα στη θέση του (viber πιο πολύ, messenger, insta κτλ και εσχάτως χωρίς να το ξέρουμε (δωρεάν) RCS αντί SMS και θα δούλευε καλύτερα αν το ενεργοποιούσαν όλοι αλλά δεν). 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 hours ago, keysmith said:

Το βασικό για ένα "σύστημα" messaging είναι να το έχουν και οι φίλοι σου.. (αλλιώς με ποιον θα μιλάς)

Λίγη σημασία έχουν τέτοια μπιχλιμπίδια. Στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε το WA δεν έχει κοινό (είναι case study αυτό. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο γιατί όχι). Έχουμε άλλα στη θέση του (viber πιο πολύ, messenger, insta κτλ και εσχάτως χωρίς να το ξέρουμε (δωρεάν) RCS αντί SMS και θα δούλευε καλύτερα αν το ενεργοποιούσαν όλοι αλλά δεν). 

Μπορείς να στείλεις αρχεία μέχρι 200ΜΒ στο viber δωρεάν οπότε το να στείλεις ένα βίντεο π.χ. σε έναν φίλο σου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Πόσο είναι στο whatsapp νομίζω 10ΜΒ ή κάπου εκεί. Και σου καταστρέφει την ποιότητα στο whatsapp υπερβολικά.

Δεν λέω ότι είναι ντε και καλά αυτός ο λόγος αλλά όταν κάναμε ένα γκρουπ για μία τάξη το whatsapp δεν περπάτησε γιατί δεν μπορούσαμε να μοιράζουμε αρχεία στο γκρουπ ενώ στο viber γινόταν και δεν υπήρξε καμία φορά που να μην μπορέσουμε να διαμοιράσουμε αυτό που θέλαμε, 200ΜΒ ανά μήνυμα είναι πάρα πολλά που φτάνουν τις περισσότερες φορές αν όχι για όλες.

Edit: Πλέον αλλάξανε και στο whatsapp το μέγεθος σε 2GB. Αλλά είναι της Meta, εγώ πάλι δεν θα το χρησιμοποιήσω.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο το νόημα να κρατάς 10 διαφορετικές εφαρμογές που ακολουθούν το ίδιο πρότυπο UI Messaging... Καθαρά θέμα brand είναι, γιατί όλα στο τέλος θα γίνουν σαν το messenger απλώς θα προσφέρουν την ίδια εμπειρία χρήσης κάτω από διαφορετικό brand (το Whatsup απευθύνεται καθαρά σε ένα συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό που απορρίπτει τα social media των νέων, έχει στραφεί στο Viber και απλά η Meta θέλει να τους πάρει από εκεί). Αν ήθελαν θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν το Messenger σε all in one app (και να τελειώνει η ενοποίηση με τα instagram messages που τόσα χρόνια ακούμε). 

Τους Apple Users όλη αυτή η συζήτηση προφανώς δε μας αφορά. Εμείς έχουμε το iMessage. End of discussion. 

Επεξ/σία από ramarg
Δημοσ.

Μα επιτέλους ας δώσουν τα προγραμματισμένα μυνήματα...

Τόσο δύσκολο τους είναι να γίνει....

Απορώ κιόλας μόνο εγώ το θέλω σαν τρελός...

Για τις ομάδες που εδώ για να οργανώσω το προσωπικό μόνο telegram ...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, redcom7 είπε

Μα επιτέλους ας δώσουν τα προγραμματισμένα μυνήματα...

Τόσο δύσκολο τους είναι να γίνει....

Απορώ κιόλας μόνο εγώ το θέλω σαν τρελός...

Για τις ομάδες που εδώ για να οργανώσω το προσωπικό μόνο telegram ...

και το microsoft teams παρέχει αυτή την επιλογή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, Diavolos666 said:

Μπορείς να στείλεις αρχεία μέχρι 200ΜΒ στο viber δωρεάν οπότε το να στείλεις ένα βίντεο π.χ. σε έναν φίλο σου δεν είναι και τόσο δύσκολο. Πόσο είναι στο whatsapp νομίζω 10ΜΒ ή κάπου εκεί. Και σου καταστρέφει την ποιότητα στο whatsapp υπερβολικά.

2GB (Document)

https://faq.whatsapp.com/453914586839706

Επεξ/σία από 1ns0mn1a
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, keysmith είπε

Αυτό με το RCS νομίζω είναι από προεπιλογή ενεργοποιημένο στα Samsung.. Το αποτέλεσμα; Η αδερφή μου έστελνε sms και αν δεν είχε ίντερνετ ένας από τους δύο το sms αργούσε και πήγαινε οπότε να'ναι! Και σε κάποια κινητά φίλων μου έκανε το ίδιο και πήγαινα και τους το απενεργοποιούσα! Αυτό πίστευα ότι αν δεν υπάρχει ίντερνετ το γυρνάει αυτόματα σε sms αλλά δε, καθόλου βολικό πάντως! Άσε που ποιος ο λόγος να στείλεις με sms αν έχεις ίντερνετ όταν υπάρχουν τόσες άλλες καλύτερες και ομορφότερες εφαρμογές!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, 1ns0mn1a said:

Πότε άλλαξε αυτό? Μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να στείλουμε τίποτα.

Edit: τώρα το έψαξα, πριν περίπου 2 χρόνια το άλλαξαν. Ιδέα δεν είχα καθώς δεν το χρησιμοποιούμε και όλοι έχουμε viber.

Βέβαια εφόσον ανήκει στην Meta δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ προσωπικά.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...