Axlmon Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:06 μμ Η Google διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά τεχνητής νοημοσύνης με την κυκλοφορία του Gemini Live στα ελληνικά, προσφέροντας πλέον στους χρήστες τη δυνατότητα φυσικής συνομιλίας με τον ΑΙ βοηθό τους στη μητρική τους γλώσσα. Η πλατφόρμα, διαθέσιμη ήδη σε συσκευές Android και με επικείμενη κυκλοφορία σε iOS, φέρνει μαζί της ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα λειτουργιών που μεταμορφώνει τον τρόπο αλληλεπίδρασης των χρηστών με την τεχνολογία. Το νέο σύστημα υποστηρίζει παράλληλη χρήση δύο γλωσσών στην ίδια συσκευή, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ τους ανάλογα με τις ανάγκες τους. Η διαδικασία ρύθμισης των γλωσσικών προτιμήσεων πραγματοποιείται μέσω ενός απλοποιημένου μενού στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Google, καθιστώντας την προσαρμογή προσιτή σε όλους τους χρήστες. Η ενσωμάτωση των Επεκτάσεων (Extensions) αποτελεί θεμελιώδη καινοτομία που μεταμορφώνει το Gemini Live σε κεντρικό άξονα ψηφιακής παραγωγικότητας. Οι χρήστες αποκτούν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το Gmail, οι Χάρτες, το YouTube, το Ημερολόγιο Google, το Tasks και το Keep, με δυνατότητα αυτοματοποίησης πολύπλοκων εργασιών και διαχείρισης πληροφοριών μεταξύ εφαρμογών. Όπως αναφέρει η Google, η τεχνολογική υποδομή του Gemini Live βασίζεται σε προηγμένους αλγορίθμους μηχανικής μάθησης που επιτρέπουν την αναγνώριση και επεξεργασία πολλαπλών τύπων δεδομένων. Το σύστημα μπορεί να αναλύει εικόνες, να επεξεργάζεται φυσική γλώσσα και να συνδυάζει πληροφορίες από διαφορετικές πηγές για την παροχή ολοκληρωμένων απαντήσεων. Οι δυνατότητες πρακτικής εφαρμογής εκτείνονται από την απλή οργάνωση καθημερινών δραστηριοτήτων μέχρι την υποστήριξη επαγγελματικών εργασιών. Το Gemini Live μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία παρουσιάσεων, την ανάλυση δεδομένων, την οργάνωση εκδηλώσεων και τη διαχείριση προσωπικών πληροφοριών με τρόπο που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε χρήστη. Στο τεχνικό επίπεδο, η πλατφόρμα ενσωματώνει προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης συσκευών, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου πολυμέσων και βασικών ρυθμίσεων συστήματος. Το Βοηθητικό πρόγραμμα (Utilities) επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργιών όπως φωτισμός, ήχος, συνδεσιμότητα και χρονοπρογραμματισμός. Η Google έχει δεσμευτεί για συνεχή βελτίωση και επέκταση των δυνατοτήτων του Gemini Live, με προγραμματισμένες αναβαθμίσεις που θα εισάγουν νέες λειτουργίες και θα βελτιστοποιήσουν την απόδοση του συστήματος. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης την προσθήκη υποστήριξης για περισσότερες γλώσσες και εφαρμογές στο μέλλον. Η ασφάλεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων αποτελούν βασικές προτεραιότητες, με το σύστημα να ενσωματώνει προηγμένα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και ελέγχου πρόσβασης. Οι χρήστες διατηρούν πλήρη έλεγχο των δεδομένων τους και μπορούν να διαχειρίζονται τις ρυθμίσεις απορρήτου μέσω ενός εύχρηστου περιβάλλοντος. Αξιοσημείωτο είναι ότι το Gemini Live θα υποστηρίζει μελλοντικά και διασύνδεση με τρίτες εφαρμογές, διευρύνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες του οικοσυστήματος και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Devil9697 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:21 μμ Που είναι το gemini 1.5 σε σχεση με το chagpt 4? Εννοω το γλωσσικο επιπεδο. Γιατι και τα δυο πλεον ειναι συμβατα με ελληνικα 1
mants118 Δημοσ. Δευτέρα στις 07:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:32 μμ Πώς το πάθανε αυτό στο Γούγλη και ασχολήθηκαν με τη χώρα μας...;;;;; 2
kinitos Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:51 μμ Επιτέλους έτσι θα βγει τωρα η σαμσουνγκ να πει ότι έχει ΑΙ και στα ελληνικά αλλά ποτέ δεν θα πει ότι δεν έχει τίποτα δικό της αλά απλά κάνει πορτ της γκουγκλ 2 1
TasosPk Δημοσ. Δευτέρα στις 08:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:01 μμ για τον assistant ομως ουτε λόγος 😅 7
JimGor Δημοσ. Δευτέρα στις 08:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:02 μμ Ζω για την Bixby που θα υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά Πολύ καλή η Gemini Live αλλά κάνει πολλά λάθη. Π.χ. Της ρώτησα πόση ώρα είναι με το αυτοκίνητο να πάω από Αθήνα στην Χαλκιδική και είπε 1 ώρα και ένα τέταρτο. Αν της ζητήσεις να σου πει ανέκδοτο, θα σου πει εκείνο με τον κύριο, τα πουλιά και το ψαράδικο και αν της ζητήσεις να πει διαφορετικό ανέκδοτο, πάλι το ίδιο θα σου πει Όμως οι πρώτες εντυπώσεις πέρα από αυτά, είναι εντυπωσιακές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα ανάπτυξης ! 1
Thessgr Δημοσ. Δευτέρα στις 08:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:14 μμ "Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης την προσθήκη υποστήριξης για περισσότερες γλώσσες και εφαρμογές στο μέλλον." Ώπα βρε γούγλ. Έβαλες τα Ελληνικά. Φτάνει με τις γλώσσες. Δώσε περισσότερη βαρύτητα στο να βελτιώσεις το προϊόν. Τι τις θέλουμε τις άλλες γλώσσες; Κάπως έτσι σκέφτεται και ο μέσος Αμερικανός, Βρετανός, Αυστραλός... πολίτης κάθε φορά που διαμαρτυρόμαστε για την απουσία ελληνικών στις εφαρμογές. 1
kallair Δημοσ. Δευτέρα στις 08:29 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:29 μμ Ζηταω απο τον βοηθο να μου ανοιγοκλεισει το κλιματιστικο και παλιοτερα μου ελεγε οτι ειναι απλα ενα γλωσσικο μοντελο και μπλα μπλα μπλα δεν μπορει να κανει τετοια πραγματα. πλεον μου βγαζει σαν μηνυμα "λαθους" οτι δεν μπορει να κανει τετοια διεργασια και με προτρεπει ειτε να παω στο google home app ή να παω στο gemini extensions settings και να ενεργοποιησω τo google home extension. Υπαρχει τροπος να βρω αυτο το extension; γιατι τωρα δεν το εμφανιζει.
vastegial_74 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:59 μμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JimGor είπε Ζω για την Bixby που θα υποστηρίζει πλήρως τα Ελληνικά Πολύ καλή η Gemini Live αλλά κάνει πολλά λάθη. Π.χ. Της ρώτησα πόση ώρα είναι με το αυτοκίνητο να πάω από Αθήνα στην Χαλκιδική και είπε 1 ώρα και ένα τέταρτο. Αν της ζητήσεις να σου πει ανέκδοτο, θα σου πει εκείνο με τον κύριο, τα πουλιά και το ψαράδικο και αν της ζητήσεις να πει διαφορετικό ανέκδοτο, πάλι το ίδιο θα σου πει Όμως οι πρώτες εντυπώσεις πέρα από αυτά, είναι εντυπωσιακές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα ανάπτυξης ! Μάλλον το μπέρδεψε με Χαλκίδα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:11 μμ από vastegial_74 1 3
JimGor Δημοσ. Δευτέρα στις 09:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:39 μμ 37 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Μάλλον το μπέρδεψε με Χαλκίδα. Η απάντηση της ήταν "Για να πας από Αθήνα στην Χαλκιδική με το αμάξι, είναι μια ώρα και 15 λεπτά. Και την ρώτησα αν το πιστεύει οτι θέλει μια ώρα όντως ; Και μου απαντάει "Όχι μια ώρα, αλλά μία ώρα και 15 λεπτά " 2
X4Tz1S Δημοσ. Δευτέρα στις 10:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:26 μμ Το θέμα είναι ο assistant να βάλει ελληνικά ή τουλάχιστον να βάλουν το gemini που υποστηρίζει ελληνικά. 1
greekboy Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:59 μμ (επεξεργασμένο) Εμένα πάντως που το έχω αγγλικά αν πατήσω να προσθέσω γλώσσα δεν έχει την επιλογή ελληνικών. Μόνο να κάνω default τα ελληνικά μπορώ (που μετά δεν θα δουλεύει το hey google όπως λέει) Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:02 μμ από greekboy 3
alexx_bauer Δημοσ. χθες στις 12:26 πμ Δημοσ. χθες στις 12:26 πμ 1 ώρα πριν, greekboy είπε Εμένα πάντως που το έχω αγγλικά αν πατήσω να προσθέσω γλώσσα δεν έχει την επιλογή ελληνικών. Μόνο να κάνω default τα ελληνικά μπορώ (που μετά δεν θα δουλεύει το hey google όπως λέει) Το ίδιο. Που είναι βρε παιδιά; Και είμαι και Google beta tester
vastegial_74 Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ Δημοσ. χθες στις 12:28 πμ 1 ώρα πριν, greekboy είπε Εμένα πάντως που το έχω αγγλικά αν πατήσω να προσθέσω γλώσσα δεν έχει την επιλογή ελληνικών. Μόνο να κάνω default τα ελληνικά μπορώ (που μετά δεν θα δουλεύει το hey google όπως λέει) Ακριβώς. Άχρηστο είναι αν θες να το δουλέψεις ελληνικά σε συνδυασμό με google assistant και get google. 1
freegr Δημοσ. χθες στις 01:02 πμ Δημοσ. χθες στις 01:02 πμ Αυτή είναι θετική είδηση αρκεί να βελτιωθεί μελλοντικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα