Προς το περιεχόμενο

Mouse stuttering

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Luciddream,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα. Όταν παίζω ένα παιχνίδι και κουνάω την κάμερα δεξιά αριστερά κάνει stutters το mouse, δοκίμασα να συνδέσω χειριστήριο και δεν είχα κανένα πρόβλημα ήταν smooth! Κουνούσα κανονικά δεξιά αριστερά την κάμερα και ήταν ομαλό. Το ποντίκι μου είναι το razer deathadder essential. Έχω κατεβάσει κανονικά το software αλλά τίποτα, θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν είναι στην εγγύηση εννοείται μιλάς με μαγαζί για να στο κάνουν αλλαγή. Επίσης αν υπάρχει άλλο ποντίκι στο σπίτι δοκίμασε το. Αυτό κατ εμέ μοιάζει με θέμα με το led του σένσορα ή με τον ίδιο τον σένσορα που διαβάζει την κίνηση. Αλλά μπορεί να λέω χαζά.. δοκίμασε πάντα εννοείται οποιοδήποτε ποντίκι σε εντελώς μαύρη ή εντελώς άσπρη επιφάνεια (χαρτί, χαρτόνι και πάει λέγοντας) 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Τι εννοείς κάνει stutters το mouse? πχ ο κέρσορας ή όλη η οθόνη πχ βλέπεις κάτι τέτοιο όταν κουνάς δεξιά αριστερά το ποντίκι;

Screen tearing - Wikipedia

Όχι tearing! Stutters έχει ‘τρεμοπαιγματα’ σαν να καθηστερει το mouse. Θα δοκιμάσω με άλλο ποντίκι ! 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Adamidis96 είπε

Όχι tearing! Stutters έχει ‘τρεμοπαιγματα’ σαν να καθηστερει το mouse. Θα δοκιμάσω με άλλο ποντίκι ! 

Ναι αλλά βασεί τίνος το λες αυτό; 

Δηλαδή πως καταλαβαίνεις το τρεμόπαιγμα; σε ρωτάω γιατί μπορεί να φταίει κάτι άλλο και το ποντίκι να ειναι μια χαρά. 

ο κέρσορας (το βελάκι) κολλάει ; 

ή έχεις λαγκ μεταξύ της στιγμής που κουνάς το ποντίκι και του ποτέ θα μετακινηθεί η κάμερα πχ σε ένα παιχνίδι

Συμβαίνει μόνο σε παιχνίδια; μόνο σε 3D ή και σε 2D ; 

Επίσης σε ποια παιχνίδια συμβαίνει; τι ρυθμίσεις (low medium high ultra , αν δεν έχει πάνω απο high πες ultra για να καταλάβω ότι ειναι τέρμα ) τι ανάλυση;
Τι κάρτα γραφικών έχεις, πόση μνήμη και τι συχνότητα ,τι επεξεργαστή έχεις; έχεις ανοιχτές εφαρμογές στο παρασκήνιο (πχ browser με πολλές καρτέλες, ή βλέπεις βίντεο πχ σε 2η οθόνη;) όταν παίζεις;  πόσες οθόνες ειναι συνολικά συνδεδεμένες και τι μοντέλα ειναι ;

Το ποντίκι πως συνδέεται στο PC ; κατευθείαν στην μητρική; ή Hub, Κάρτα επέκτασης, hub της οθόνης ή του πληκτρολογίου κτλ; 

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Razer είναι, αν θυμάμαι καλά από τα αρχαία χρόνια έχει θέμα με το polling rate και τα dpi. Δοκίμασε να τα χαμηλώσεις μέσα από το software να δεις αν βελτιώνεται η κατάσταση.

Επεξ/σία από Luciddream
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

Ναι αλλά βασεί τίνος το λες αυτό; 

Δηλαδή πως καταλαβαίνεις το τρεμόπαιγμα; σε ρωτάω γιατί μπορεί να φταίει κάτι άλλο και το ποντίκι να ειναι μια χαρά. 

ο κέρσορας (το βελάκι) κολλάει ; 

ή έχεις λαγκ μεταξύ της στιγμής που κουνάς το ποντίκι και του ποτέ θα μετακινηθεί η κάμερα πχ σε ένα παιχνίδι

Συμβαίνει μόνο σε παιχνίδια; μόνο σε 3D ή και σε 2D ; 

Επίσης σε ποια παιχνίδια συμβαίνει; τι ρυθμίσεις (low medium high ultra , αν δεν έχει πάνω απο high πες ultra για να καταλάβω ότι ειναι τέρμα ) τι ανάλυση;
Τι κάρτα γραφικών έχεις, πόση μνήμη και τι συχνότητα ,τι επεξεργαστή έχεις; έχεις ανοιχτές εφαρμογές στο παρασκήνιο (πχ browser με πολλές καρτέλες, ή βλέπεις βίντεο πχ σε 2η οθόνη;) όταν παίζεις;  πόσες οθόνες ειναι συνολικά συνδεδεμένες και τι μοντέλα ειναι ;

Το ποντίκι πως συνδέεται στο PC ; κατευθείαν στην μητρική; ή Hub, Κάρτα επέκτασης, hub της οθόνης ή του πληκτρολογίου κτλ; 

Λοιπόν, πχ. παίζω call of duty όταν κουνάω την κάμερα με το ποντίκι δεξιά αριστερά κολλάει κάπως ( δεν είναι smooth). Όταν συνδέω χειριστήριο και κουνάω την κάμερα δεξιά αριστερά με το αναλογικό του χειριστηρίου είναι smooth.

Το έκανες ακραίο το θέμα. Ναι το ποντίκι φταίει και προσπαθω να λύσω το πρόβλημα. Μια οθόνη έχω συνδεδεμένη (dell aw2724dm 2K) οι ρυθμίσεις δεν έχουν καμία σχέση είτε το βάζω low είτε high

4 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Razer είναι, αν θυμάμαι καλά από τα αρχαία χρόνια έχει θέμα με το polling rate και τα dpi. Δοκίμασε να τα χαμηλώσεις μέσα από το software να δεις αν βελτιώνεται η κατάσταση.

Ναι το δοκίμασα το polling rate από 1000 το πήγα 500 και βελτιώθηκε λίγο αλλά πάλι έχει θέμα δεν είναι smooth! Ευχαριστώ για την απάντηση σου 

Δημοσ.

Δοκίμασε να βγάλεις όλα τα USB (π.χ εξωτερικούς δίσκους κτλπ) και άσε μόνο το ποντίκι πάνω. Άλλαξε και μερικές θύρες USB μέχρι να βρεις μια που να μην το κάνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, Adamidis96 είπε

Ναι το δοκίμασα το polling rate από 1000 το πήγα 500 και βελτιώθηκε λίγο αλλά πάλι έχει θέμα δεν είναι smooth! Ευχαριστώ για την απάντηση σου 

Ναι αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε να συμβεί το αντίθετο, το polling rate ειναι το πόσο συχνά επικοινωνεί το ποντίκι με το PC αν επικοινωνεί 500 φορές ανα δευτερόλεπτο το latency einai 2ms αν επικοινωνεί 1000 φορές ανα δευτερόλεπτο το latency ειναι 1 ms

Αν όντως ισχύει και δεν ειναι η ιδέα σου, ότι δηλαδή βελτιώθηκε με το που έριξες το polling rate, εμένα αυτό μου λέει ότι ίσως να ζορίζεται ο επεξεργαστής σου και κατα καιρούς που τα resources φτάνουν το 99+% να μην μπορεί να διαβάσει και τα 1000 μηνύματα του polling rate

Πρώτα όμως τσέκαρε αν το έχεις σε USB 3 port  (μπλε ή κόκκινο) και όχι USB 2 (συνήθως μαύρο) αν κάνει πάλι τα ίδια μπορεί να έχει  κάποιο θέμα με το USB controller (ειδικά αν έχεις πολλές USB συσκευές πχ μέσω hub)  της μητρικής σου δοκίμασε να το βάλεις σε USB θύρα σε άλλο σημείο  (επίσης δοκίμασε να αφαιρέσεις όλες τις USB συσκευές εκτός πληκτρολόγιο και ποντίκι. 

πχ αν το έχεις συνδεδεμένο στο μπλέ βελάκι σύνδεση το απο μια USB που να παίρνει σήμα απο pin που δείχνω με κοκκινο βελάκι  (εναλλακτικά πες μοντέλο να ψάξω να δω ποιες θύρες έχουν διαφορετικό controller)

image.png.3fadd64067ee5de3e0aa3b1c1d69b23d.png

41 λεπτά πριν, Adamidis96 είπε

ο έκανες ακραίο το θέμα. Ναι το ποντίκι φταίει και προσπαθω να λύσω το πρόβλημα.

Δεν προσπαθείς και πολύ μιας και βαριέσαι να γράψεις specs σε θέμα που εσύ ο ίδιος άνοιξες, αν θες να πεις ότι ξέρεις τι φταίει και το λύνεις μόνος σου χωρίς να δώσεις λογαριασμό πάλι δεν καταλαβαίνω το νόημα του τοπικ.

Εμένα μου φαίνεται τέρμα περίεργο να φταίει το ποντίκι πάντως το γεγονός ότι με το χειριστήριο τα βλέπεις περισσότερο "smooth" (ότι αυθαίρετο πράγμα και αν ειναι αυτό μιας και ακόμη δεν διασαφήνισες τι σημαίνει αυτό που λες) ειναι μάλλον επειδή το joystic έχει χαμηλότερη ταχύτητα απο το ποντίκι (πως 2 ποντίκια με διαφορετικά DPI γυρνάνε την οθόνη πιο αργά ή πιο γρήγορα ανάλογα το DPI τους; ένα τέτοιο πράμα μόνο που με το joystic δεν έχεις DPI αλλά ένταση ρεύματος σε % ανα χιλιοστό απόστασης απο το dead center)

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.

Θα έλεγα και εγώ να δοκιμάσεις να ανεβάσεις το sensitivity στο joystick πριν βγάλεις συμπεράσματα ή πες μας αν το έκανες για να μην μυρίζουμε και εμείς να νύχια μας. Είναι πάρα πολύ πιθανό να έχεις χαμηλά fps ή να έχεις ξαφνικά drops και να το αντιλαμβάνεσαι στις γρήγορες κινήσεις που κάνεις με το ποντίκι.

• Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...