Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Te0sX είπε

Εχω πάρει και εγω starlink μένοντας σε μικρό χωριό στη βόρειο Ελλάδα και έχω πάθει πολιτισμικό σοκ με ταχύτητες να φτάνουν >450 μερικές φορές δίχως κανένα θέμα. Τεράστια διαφορά. Και δεν ξανα γυρίζω εταιρείες που δεν νοιάζονται για εμάς στις επαρχίες.

Σε αφήνει να κατεβάζεις torrents?

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, NiKoSmile said:

Χρειάζεται VPN.

• Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Te0sX είπε

Εχω πάρει και εγω starlink μένοντας σε μικρό χωριό στη βόρειο Ελλάδα και έχω πάθει πολιτισμικό σοκ με ταχύτητες να φτάνουν >450 μερικές φορές δίχως κανένα θέμα. Τεράστια διαφορά. Και δεν ξανα γυρίζω εταιρείες που δεν νοιάζονται για εμάς στις επαρχίες.

Καλά έκανες, το χρήμα για αναβαθμίσεις και οπτικές ίνες πέφτει εκεί που έχει περισσότερο κόσμο αρα και περισσότερο κέρδος, ιδιωτικές εταιρείες είναι άλλωστε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NiKoSmile said:

Εννοείται, δεν έχω με κανένα private tracker θέμα. Τώρα για τα γνωστα open σαν το piratebay κτλ ισως οπως λενε οι αλλοι να θελει vpn, αλλα λογικά αυτό ειναι θέμα του κράτους.

Screenshot2025-01-21at1_09_59AM.png.63e1e776caba7a2996dd7f1dee0260ec.pngScreenshot2025-01-21at1_13_34AM.png.719d3a44bd53ea17933179daab9a33ab.png

Επεξ/σία από Te0sX
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην στέκεστε στις ετικέτες και στις τιμές των προγραμμάτων (δείτε και τα ψιλά γράμματα). Προφανώς το starlink έχει πολλά θετικά (μηνιαία πακέτα χωρίς δέσμευση, σχεδόν εγγυημένες ταχύτητες) αλλά έχει και αρνητικά που δεν τα αναφέρετε.

1) Υψηλό κόστος εξοπλισμού της starlink (που βαρύνει εσένα) ενώ στην Cosmote δίνεται δωρεάν καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου, επομένως δεν προαγοράζεις εξοπλισμό που ενδέχεται να μη χρειαστείς στο μέλλον ώστε να σου μείνει στο ράφι.

2) Επίσης εγγυημένες ταχύτητες όταν μιλάμε για 4G/5G και φυσικά συγκρίσιμες με του Starlink (αν το cellular ρούτερ είναι καλό).

3) Δυνατότητα να έχεις αμιγώς Cellular πρόγραμμα που συνδυάζει internet & τηλεφωνία (ενώ στο starlink όχι)

4) Στο φθηνότερο πακέτο starlink (που για κάποιο λόγο το έχετε κάνει όλοι ψωμοτύρι το 40άρι/μήνα ---> έχει πολύ λίγα priority data τα οποία θα φαγωθούν γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι αν επιβαρύνεις συστηματικά & συνεχόμενα το δίκτυο αυτό που θα καταφέρεις είναι να έχεις κόφτη και ένα πολύ κατώτερο speed από το διαφημιζόμενο (ενώ η Cosmote θα σου δώσει unlimited access χωρίς τόσο χαμηλή/περιοριστική πολιτική ορθής χρήσης πχ στα προγράμματα Gigamax Unlimited δίνει αν θυμάμαι καλά 100,000 ΤΒ). 

==> Προφανώς και η Cosmote είναι ακριβή δε θα το αρνηθούμε, αλλά στα απεριόριστα πακέτα της δεν είναι ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμη με τα αντίστοιχα απεριόριστα της Vodafone/Nova ούτε της Starlink όπου έχεις ναι μεν απεριόριστα δεδομένα αλλά με μικρό priority limit, συνεπώς όσο ανεβαίνουν οι χρήστες της υπηρεσίας και το traffic του δορυφόρου θα έχεις θέματα και θα αναγκάζεσαι να πας σε ακριβότερα πακέτα με 70+ ευρώ/μήνα για να έχεις priority high speed access over the others).

Επεξ/σία από ramarg
  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, ramarg said:

ενώ στην Cosmote δίνεται δωρεάν καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου, επομένως δεν προαγοράζεις εξοπλισμό που ενδέχεται να μη χρειαστείς στο μέλλον ώστε να σου μείνει στο ράφι.

Κι από ότι διάβασα στο adslgr, στο αφήνει στο τέλος του 24μηνου.

9 minutes ago, ramarg said:

3) Δυνατότητα να έχεις αμιγώς Cellular πρόγραμμα που συνδυάζει internet & τηλεφωνία

Δεν έχει τηλεφωνία το συγκεκριμένο της Cosmote.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Σοβαρά? Πολύ θετικό και αυτό, αν και σίγουρα θα είναι Carrier Locked αλλά και πάλι, θα μπορείς να βάλεις μία άλλη κάρτα SIM Cosmote και να συνεχίσεις να το αξιοποιείς..

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, ramarg said:

Σοβαρά? Πολύ θετικό και αυτό, αν και σίγουρα θα είναι Carrier Locked αλλά και πάλι, θα μπορείς να βάλεις μία άλλη κάρτα SIM Cosmote και να συνεχίσεις να το αξιοποιείς..

To ερώτημα είναι τι γίνεται μετά το 24μηνο αν θες να συνεχίσεις στο ίδιο πρόγραμμα. Πληρώνεις πάλι το "full παγιο" το οποίο ουσιαστικά περιλαμβάνει τον εξοπλισμό που πλέον θα έχεις?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, ramarg είπε

Μην στέκεστε στις ετικέτες και στις τιμές των προγραμμάτων (δείτε και τα ψιλά γράμματα). Προφανώς το starlink έχει πολλά θετικά (μηνιαία πακέτα χωρίς δέσμευση, σχεδόν εγγυημένες ταχύτητες) αλλά έχει και αρνητικά που δεν τα αναφέρετε.

1) Υψηλό κόστος εξοπλισμού της starlink (που βαρύνει εσένα) ενώ στην Cosmote δίνεται δωρεάν καθόλη τη διάρκεια του συμβολαίου, επομένως δεν προαγοράζεις εξοπλισμό που ενδέχεται να μη χρειαστείς στο μέλλον ώστε να σου μείνει στο ράφι.

2) Επίσης εγγυημένες ταχύτητες όταν μιλάμε για 4G/5G και φυσικά συγκρίσιμες με του Starlink (αν το cellular ρούτερ είναι καλό).

3) Δυνατότητα να έχεις αμιγώς Cellular πρόγραμμα που συνδυάζει internet & τηλεφωνία (ενώ στο starlink όχι)

4) Στο φθηνότερο πακέτο starlink (που για κάποιο λόγο το έχετε κάνει όλοι ψωμοτύρι το 40άρι/μήνα ---> έχει πολύ λίγα priority data τα οποία θα φαγωθούν γρήγορα και αυτό σημαίνει ότι αν επιβαρύνεις συστηματικά & συνεχόμενα το δίκτυο αυτό που θα καταφέρεις είναι να έχεις κόφτη και ένα πολύ κατώτερο speed από το διαφημιζόμενο (ενώ η Cosmote θα σου δώσει unlimited access χωρίς τόσο χαμηλή/περιοριστική πολιτική ορθής χρήσης πχ στα προγράμματα Gigamax Unlimited δίνει αν θυμάμαι καλά 100,000 ΤΒ). 

==> Προφανώς και η Cosmote είναι ακριβή δε θα το αρνηθούμε, αλλά στα απεριόριστα πακέτα της δεν είναι ούτε κατά διάνοια συγκρίσιμη με τα αντίστοιχα απεριόριστα της Vodafone/Nova ούτε της Starlink όπου έχεις ναι μεν απεριόριστα δεδομένα αλλά με μικρό priority limit, συνεπώς όσο ανεβαίνουν οι χρήστες της υπηρεσίας και το traffic του δορυφόρου θα έχεις θέματα και θα αναγκάζεσαι να πας σε ακριβότερα πακέτα με 70+ ευρώ/μήνα για να έχεις priority high speed access over the others).

Αυτό για το 4) που λες αδερφέ πως το ξέρεις; Δεν το έχω διαβάσει πουθενά κ είμαι κάτοχος Starlink, ούτε έχω δει ποτέ την ταχύτητα να πέφτει. Βάζω screenshot κατανάλωση σε GB και ταχύτητα. 
Αντιθέτως με όσες εταιρίες τηλεφωνίας μίλησα για κάρτα 5G όλες είχαν κόφτη στις ταχύτητες μετά από 20-30GB κ σου έριχναν το priority, στο Starlink έχω καταναλώσει 400GB κ καμία διαφορά στην ταχύτητα. 

IMG_7780.jpeg

IMG_7781.jpeg

Επεξ/σία από G10rgos
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, G10rgos είπε

Αυτό για το 4) που λες αδερφέ πως το ξέρεις; Δεν το έχω διαβάσει πουθενά κ είμαι κάτοχος Starlink, ούτε έχω δει ποτέ την ταχύτητα να πέφτει. Βάζω screen κατανάλωση σε GB και ταχύτητα. 
Αντιθέτως με όσες εταιρίες τηλεφωνίας μίλησα για κάρτα 5G όλες είχαν κόφτη ταχύτητες μετά από 20-30GB κ σου έριχναν το priority, στο Starlink έχω καταναλώσει 400GB κ καμία διαφορά στην ταχύτητα. 

IMG_7780.jpeg

IMG_7781.jpeg

να ρωτήσω κάτι ? το πιάτο αυτό της Starlink τι φθορά έχει , είναι διαρκώς εκτεθειμένο σε αέρα , βροχή , καύσωνα κλπ. είναι πλαστικό ή μεταλλικό  πόσο αντέχει ?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Thresh είπε

Δεν έχει τηλεφωνία το συγκεκριμένο της Cosmote.

Παρακάτω θα υποστηρίζει και τηλεφωνία απ' οτι μου είπανε.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, ethereum είπε

να ρωτήσω κάτι ? το πιάτο αυτό της Starlink τι φθορά έχει , είναι διαρκώς εκτεθειμένο σε αέρα , βροχή , καύσωνα κλπ. είναι πλαστικό ή μεταλλικό  πόσο αντέχει ?

Είναι σκληρό πλαστικό το πιάτο καλής ποιότητας.
Από βροχή δεν παθαίνει τίποτα είναι αδιάβροχο, από αέρα αν το έχεις στερεώσει καλά δεν έχεις να φοβηθείς κάτι, η ζέστη δεν το επηρεάζει επίσης σε κάτι από όσο έχω δει εγώ, για το χιόνι έχει λειτουργία αυτόματη αν αντιληφθεί να σκεπάζεται με χιόνι ή πάγο θερμαίνεται και το λιώνει μόνο του.
Το μόνο θεωρητικά που θα μπορούσε να του κάνει ζημιά είναι το χοντρό χαλάζι αλλά σε αυτή την περίπτωση μέχρι κ τα αυτοκίνητα κάνουν βαθουλώματα και σπάνε τα τζάμια τους όμως και πάλι υπάρχει προστατευτικό να βάλεις μπροστά σαν θήκη διάφανη. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδες, μην τυχον ενδιαφερει κανεναν, εβαλα Vodafone OneNet απο συνεργατη της Vodafone (Biznest), 4G+ το λεει, στο χωριο ειχα χαλκο  με ταχυτητα  το πολυ 9Mbps.
Ταχυτητα απο 10 εως 75 Mbps Downoload και 15 έως 35 Mbps Upload μου βγαζει το Speedtest ως τωρα, γενικα η ταχυτητα διαφερει αναλογα την ωρα.
Τιμη 17,24 Ευρω το μηνα με 2 μηνες δωρο.
Συμπεριλαμβανει και τηλεφωνο με απεριοριστα σταθερα και 300 ή 400 προς κινητα, δεν εχω δωσει σημασια.
Μετεφερα το Router μια μερα Πατρα, 50 περιπου χλμ απο το σπιτι μου, δουλευαν και Ιντερνετ και τηλεφωνο κανονικα.
Μου εχουν πει δεν εχει κοφτη πανω απο  καποια GB Download, οπως ειπα δεν ειναι οτι κατεβαζω και τπτ ιδιαιτερο για να το τσεκαρω, στην εφαρμογη της Vodafone ακομα μου γραφει οτι τωρα την κανουν update για να υποστηριζει OneNet.
Ωρες ωρες απο το κινητο επιανα 50-60Mbps και στο Router 20Mbps, και τα 2 διπλα διπλα. Επικοινωνησα με τεχνικη υποστηριξη, μου ειπαν οτι τα κινητα πιανουν απο πιο καταλληλη κεραια, το Router δεν ειναι τοσο ικανο.
Router ZTE ZXHN H268Q.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...