Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο φόρουμ είναι το πρώτο μου ποστ, σκέφτομαι για αναβάθμιση της gpu μου, η ερωτηση ειναι αξιζει  ? 

έχω μια zotac 3070 και σκέφτομαι να πάω σε σειρα 40 

παίζω  παιχνίδια οπως warzone avg100fps, csgo, league(όχι ιδιαίτερα περήφανος) αλλά και κανα Singleplayer με πιο πολλες απατήσεις καμια φορα! 

η ερώτηση μου ειναι βασικά ποια καρτα να πάρω απο γενιά 40, αν αξίζει να περιμένω σειρά 50 και αν υπάρχει διαφορά με τις υλοποιήσεις γενικά

SETUP: intel 11400f,

850W psu,

32gb ram,

x2   2k monitor 165hz

*με τις AMD δεν εχω ασχοληθεί καθόλου λένε τίποτα?

Επεξ/σία από ikic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

άκυρο τώρα είδα ότι έγραψες την ανάλυση. 

Αλλά παίζεις υποθέτω σε 2Κ και έχεις την άλλη πχ για chrome ή να παίζει μια ταινία απο δίπλα κτλ όχι 4Κ (να παίζει το game και στις 2) 

Αν ειναι 2Κ μόνο δηλαδή 1440p δύσκολα τα πράματα γιατί ο επεξεργαστής σου ειναι παλιός 

Αν πάρεις μια πολύ γρηγορότερη απλά δεν θα δεις μεγάλο χαίρι γιατί θα υπολειτουργεί (bottleneck) λόγω του επεξεργαστή . 

μια 3070 ειναι όσο μια 4060 ti περίπου οπότε δεν αξίζει για κάτι πιο γρήγορο απο θέμα χρημάτων λόγω του απο πάνω μιας και ειναι πολύ πιο ακριβές μετά... 

Άρα έχεις 2 επιλογές να αλλάξεις επεξεργαστή (πχ αν πας σε x3d AMD θα δείς μια μικρή αύξηση και στα FPS αλλά κυρίως σε πιο μελλοντική αναβάθμιση θα μπορείς να βάλεις καλύτερη κάρτα) 

Να αλλάξεις οθόνη να πας σε 4Κ που θα μειώσει την αρνητική επίδραση του επεξεργαστή μιας και θα ζορίζεται περισσότερο η κάρτα οπότε θα πήγαινες μετά σε κάποια 3090 ti σε μεταχειρισμένο ή 4070 ti super  ή RX 7900 xt (λίγο πιο φθηνή απο 4070 ti super και λίγο πιο γρήγορη εκτός απο RT όπου ειναι λίγο πιο αργή αλλά κλάιν το rt) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

αρα θα ηταν ισως καλυτερα να αναβαθμισω τον cpu για αρχη ? πριν παω σε αναβαθμιση της gpu ? βρηκα μεταχειρισμενο εναν 11900κ sta 230E ειναι καλη η αγορα του συγκεκριμενου ? δεν εχει καλα σχολια στο σκρουτζ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, ikic είπε

αρα θα ηταν ισως καλυτερα να αναβαθμισω τον cpu για αρχη ? πριν παω σε αναβαθμιση της gpu ? βρηκα μεταχειρισμενο εναν 11900κ sta 230E ειναι καλη η αγορα του συγκεκριμενου ? δεν εχει καλα σχολια στο σκρουτζ 

Παλιός επεξεργαστής και όχι κάτι ιδιαίτερο απο τότε που βγήκε... 

Εγώ θα σε συμβούλευα να πάρεις έναν Ryzen 7600 καινούργιος απο το σκρουτζ είναι στα ίδια λεφτά, στα games έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις αλλά σε άλλες εργασίες ειναι πιο πίσω (λόγω μικρού ρολογιού και λίγα core ) αλλά όχι αρκετά πιο πίσω, δηλαδή θα σου ειναι υπερ-μιαχαρα πιστεύω. 

Και έτσι θα πάρεις μια AM5 μητρική που θα σου προσφέρει την δυνατότητα να φορέσεις κάποια στιγμή στον μέλλον τόσο τους καινούργιος ryzen όπως τον 9950x3d (που δεν βγήκε ακόμη αλλά θα βγεί σε λίγο ) όσο και ακόμη πιο μελλοντικούς της σειράς 10000 ή όπως θα λέγονται τότε οι zen 5+ ή/και zen 6

Με την μητρική του 11900 δεν θα μπορείς να αναβαθμίσεις σε κάτι στο μέλλον... θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική. 

Οπότε ναι πάρε πρώτα CPU  (που θα κάνει και ένα μικρό boost στα γραφικά σου )  και μετά βλέπεις για GPU 

Άποψη μου ειναι να πάρεις έναν 7600 με μια καλή x670 μητρική (πιο ακριβή αλλά θα έχει όλα τα κονφόρ και θα ταιριάξει καλά αν πχ μετά απο 2 χρόνια αγοράσεις κοψοχρονιά πχ κάποιον 9800x3d ή κάτι τέτοιο) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ότι είπε ο φίλος πιο πάνω, εγώ απλά θα προσθέσω ότι για GPU με τις καινούργιες που θα βγούν ίσως μπορέσεις να πάρεις GPU σε καλύτερη τιμή. Οι AMD δεν είναι κακές, είμαι υπερ-ευχαριστημένος με αυτήν που έχω (αγόρασα μια απο χρήστη insomnia, μια 7900ΧΤ), σε RT μόνο θέλει λίγο tweaking σε συγκεκριμένα παιχνίδια (και γενικά όχι PT, κάτι που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το σηκώσει και από την πλευρά της η nvidia με αντίστοιχες, όσον αφορά τωρινές τιμές σκρουτζ).

Επεξ/σία από niko_gram_15

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...