nchatz Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ Η Meta ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Edits, μιας νέας εφαρμογής επεξεργασίας βίντεο που έρχεται να ανταγωνιστεί το CapCut. Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, παρουσίασε την εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη από τις 13 Μαρτίου 2025 στα ηλεκτρονικά καταστήματα των Google και Apple. Το Edits προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο δημιουργικών εργαλείων, συμπεριλαμβανομένης μιας αναβαθμισμένης κάμερας υψηλής ποιότητας και προηγμένων λειτουργιών επεξεργασίας. Η εφαρμογή διαθέτει ειδική ενότητα για έμπνευση και καταγραφή ιδεών, ενώ επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται πρόχειρες εκδόσεις με φίλους και άλλους δημιουργούς. Σύμφωνα με την καταχώρηση στο App Store, το Edits θα υποστηρίζει λειτουργίες green screen και επικάλυψης βίντεο, χαρακτηριστικά που έγιναν δημοφιλή μέσω του TikTok. Επιπλέον, προσφέρει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για την απόδοση των βίντεο στο Instagram. Ο Mosseri αποκάλυψε στο Threads ότι η Meta αναπτύσσει την εφαρμογή εδώ και μήνες, τονίζοντας ότι το Edits θα διαφέρει σημαντικά από το CapCut, με ευρύτερο φάσμα δημιουργικών εργαλείων αλλά πιθανώς μικρότερο κοινό-στόχο. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ένα ζωντανό ταμπλό αναλυτικών στοιχείων, που παρέχει λεπτομερή ανάλυση της αλληλεπίδρασης από ακόλουθους και μη, καθώς και μετρήσεις για το πόσο συχνά οι χρήστες παραλείπουν συγκεκριμένα βίντεο. Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης, την ίδια μέρα με ττην απαγόρευση του TikTok και του CapCut, υποδηλώνει την πρόθεση της Meta να καλύψει το κενό στην αγορά mobile εφαρμογών επεξεργασίας βίντεο αν τελικά επέλθει ο οριστικός αποκλεισμός των εφαρμογών της Bytedance στις ΗΠΑ, ένα σενάριο που πλέον δείχνει αδύνατο. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Huruduru Δημοσ. Δευτέρα στις 11:02 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:02 πμ Όταν η μία κοινωνική σαπίλα προσπαθεί να αντικαταστήσει την άλλη κοινωνική σαπίλα. 2 1 1
alpha1005 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:35 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:35 πμ 32 λεπτά πριν, Huruduru είπε Όταν η μία κοινωνική σαπίλα προσπαθεί να αντικαταστήσει την άλλη κοινωνική σαπίλα. Αντικοινωνική* 2 1
ScorpioX777 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:45 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:45 πμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, alpha1005 είπε Αντικοινωνική* Γιατι αντικοινωνικη δεν μπορεις δηλαδη να εισαι και στην κοινωνια και να χρησιμοποιεις αυτες τις εφαρμογες που βοηθανε απο το να στελνεις φωτογραφιες απο κατι που θελεις να δειξεις, να κανεις video calls και voice calls και να σε διασκεδαζουν στον ελευθερο χρονο σου... Αυτο που μερικοι σε καθε τετοιο θεμα πατε να το παιξετε οι "περπατημενοι" της κοινωνιας που δεν ασχολουμαστε με τετοια εχει καταντησει εκνευριστικο... Επεξ/σία Δευτέρα στις 06:42 μμ από ScorpioX777 6
polaki Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:58 πμ 10 minutes ago, ScorpioX777 said: Γιατι αντικοινωνικη δεν μπορεις δηλαδη να εισαι και στην κοινωνια και να χρησιμοποιεις αυτες τις εφαρμογες που βοηθανε απο το να στελνεις φωτογραφιες απο κατι που θελεις να κανεις video calls, voice calls και να διασκεδαζεις στον ελευθερο χρονο σου... Αυτο που μερικοι σε καθε τετοιο θεμα πατε να το παιξετε οι "περπατημενοι" της κοινωνιας που δεν ασχολουμαστε με τετοια εχει καταντησει εκνευριστικο... Συμφωνώ, πραγματικά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, αν κάποιος είναι μπετόστοκος θα είναι μπετόστοκος είτε αναλώνεται κάθε μέρα στα social είτε απλά βλέπει Netflix απ'το πρωί ως το βράδυ. Το ίδιο και ένας έξυπνος, θα παραμείνει έξυπνος είτε είναι στα social είτε βλέπει Netflix. Δε φταίει το μέσο, φταίει το μυαλό που κουβαλάει ο χρήστης. 7 1
JcD Δημοσ. Δευτέρα στις 12:05 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:05 μμ Υπάρχουν τέτοια πράματα? Εγώ γιατί κάνω edit τα βίντεο μου στον editor του τηλεφώνου? 🤦♂️😄
Huruduru Δημοσ. Δευτέρα στις 12:12 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:12 μμ 4 λεπτά πριν, JcD είπε Υπάρχουν τέτοια πράματα? Εγώ γιατί κάνω edit τα βίντεο μου στον editor του τηλεφώνου? 🤦♂️😄 Στον editor του τηλεφώνου σου όμως δεν είσαι εσύ το προϊόν 1 2
Chocobo Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:18 μμ 2 λεπτά πριν, JcD είπε Υπάρχουν τέτοια πράματα? Εγώ γιατί κάνω edit τα βίντεο μου στον editor του τηλεφώνου? 🤦♂️😄 Γιατί στον editor του τηλεφώνου πιθανόν να τα κάνεις δωρεάν ή με μικρότερο κόστος καθώς και πολύ πιο εύκολα.Με εξαίρεση το Davinci τα άλλα είναι πλέον με συνδρομητικό πακέτο και όχι φτηνό. Το Davinci είναι πολύ καλό στην free έκδοση αλλά κοστίζει 300$ το studio ή αγοράζεις black magic camera και το έχεις. Τα AE,Premiere και Davinci μαζί με Fusion έχουν steep learning curve. Δές πόσο εύκολα κάνεις στο CapCut locked on stabilization,ramping,keying,masking και τι χρειάζεται στα προγράμματα που έγραψα. Μιλάμε επίσης για βίντεο που θα προβληθεί σε social media όχι σε μεγάλες οθόνες και είναι στο 99% recorded απο κινητό.... 1
polaki Δημοσ. Δευτέρα στις 12:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:48 μμ 39 minutes ago, JcD said: Υπάρχουν τέτοια πράματα? Εγώ γιατί κάνω edit τα βίντεο μου στον editor του τηλεφώνου? 🤦♂️😄 Αν εννοείς τον editor δηλαδή edit το βίντεο πχ στο iPhone, όλα τα προγράμματα αυτά έχουν σαφώς περισσότερες επιλογές, και σίγουρα πιο εύκολα. Οπότε έχουν λόγο ύπαρξης. Τώρα αν είναι βέβαια κάτι τέρμα απλό πχ τράβηξες βίντεο 19 δευτερόλεπτα και θες να το κάνεις 15, άντε να ανοίξεις και λίγο η φωτεινότητα, ε οκ εκεί ναι η εφαρμογή του κινητού θα την κάνει τη δουλειά της. 1
Jmanol000 Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:35 μμ 3 ώρες πριν, polaki είπε Συμφωνώ, πραγματικά ο καθένας κάνει αυτό που νιώθει, αν κάποιος είναι μπετόστοκος θα είναι μπετόστοκος είτε αναλώνεται κάθε μέρα στα social είτε απλά βλέπει Netflix απ'το πρωί ως το βράδυ. Το ίδιο και ένας έξυπνος, θα παραμείνει έξυπνος είτε είναι στα social είτε βλέπει Netflix. Δε φταίει το μέσο, φταίει το μυαλό που κουβαλάει ο χρήστης. Οπως το λες . Σημασία έχει το πως διαχειρίζεται κανείς ένα μέσο 3 ώρες πριν, JcD είπε Υπάρχουν τέτοια πράματα? Εγώ γιατί κάνω edit τα βίντεο μου στον editor του τηλεφώνου? 🤦♂️😄 Αν έχεις pixel έχει γαματο editor οπότε λογικό . Αν δεν έχεις έχω απορία τη τηλέφωνο έχεις
JcD Δημοσ. Δευτέρα στις 04:35 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:35 μμ 59 minutes ago, Jmanol000 said: Οπως το λες . Σημασία έχει το πως διαχειρίζεται κανείς ένα μέσο Αν έχεις pixel έχει γαματο editor οπότε λογικό . Αν δεν έχεις έχω απορία τη τηλέφωνο έχεις S20 fe 😳😄
ramarg Δημοσ. χθες στις 01:27 πμ Δημοσ. χθες στις 01:27 πμ Μια φορά να φτιάξει κάτι δικό της αυτή η εταιρία 😂 Και δικό της εννοώ from scratch...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα