Προς το περιεχόμενο

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ HARDWARE ΧΩΡΙΣ FORMAT WIN 10

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από micos000,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν ξέρω. Είχα βάλει παλιά την ltsb αλλά δε μου είχε καθίσει καλά, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.

Μπα μια χαρά ήταν/είναι , με κανονικά απντειτς κι οχι τα τεραστια που είχαν οι άλλες εκδόσεις κτλ..

Αλλά είναι απ το 2016 πλέον..

Δημοσ.

Ειναι καλη αλα για πιο σκοπο τη θες. Σε htpc ας πουμε εμενα δεν ειχε σωστους drivers και δεν επαιζε 5.1 ηχο.

LTSC σε 10 ειχα βαλει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Gogotsa είπε

Ειναι καλη αλα για πιο σκοπο τη θες. Σε htpc ας πουμε εμενα δεν ειχε σωστους drivers και δεν επαιζε 5.1 ηχο.

LTSC σε 10 ειχα βαλει.

Τι εννοείς για ποιόν σκοπό? Για να μην με ζαλίζουν οι ενημερώσεις του τύπου ξανα κάνε φορματ για την καινούργια έκδοση για να μην σέρνεται.

Αφου τα LTSB/C παίρνουν νορμάλ ενημερώσεις όπως πρέπει.

Η LTSB 2016  λήγει σε καναν χρόνο ενω η LTSC 2021 to 2032 νομιζω..

Ετσι κι αλλιώς παίρνω disk clone τον συστημικό δίσκο αρα και κάτι να μην πάει καλά δεν θα χασω τίποτα.

Αρα οταν έρθει η ωρα γίνει η δουλειά..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, ZELOMOTH said:

Τι εννοείς για ποιόν σκοπό? Για να μην με ζαλίζουν οι ενημερώσεις του τύπου ξανα κάνε φορματ για την καινούργια έκδοση για να μην σέρνεται.

Ετσι κι αλλιώς παίρνω disk clone τον συστημικό δίσκο αρα και κάτι να μην πάει καλά δεν θα χασω τίποτα.

Εδω και μηνες τρεχω Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 χωρις προβλημα.Ναι,το 2032 ληγει η υποστηριξη. Τρεχει ολα τα games χωρις προβληματα και μεχρι το 32 δεν νομιζω να υπαρξει καποιο που  δεν θα τρεχει. Αλλα εχει καποιες ιδαιτεροτητες,π.χ. δεν εχει εγκατεστημενα καποια προγραμματα της Microsoft ,πρεπει να τα εγκαταστησεις εσυ.(Π.χ. Skype.)

Επεξ/σία από benign
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Τοτε δοκιμασε τα. Νομιζω οτι θα σε εξυπηρετησουν μια χαρα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 13/3/2025 στις 12:07 ΜΜ, benign είπε

Εδω και μηνες τρεχω Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 χωρις προβλημα.Ναι,το 2032 ληγει η υποστηριξη. Τρεχει ολα τα games χωρις προβληματα και μεχρι το 32 δεν νομιζω να υπαρξει καποιο που  δεν θα τρεχει. Αλλα εχει καποιες ιδαιτεροτητες,π.χ. δεν εχει εγκατεστημενα καποια προγραμματα της Microsoft ,πρεπει να τα εγκαταστησεις εσυ.(Π.χ. Skype.)

Το πρόβλημά μου είναι αν μπορώ να τα εγκαταστήσω απο πάνω χωρίς καθαρη εγκατάσταση για να μην επανεγκαταστήσω ολα μου τα προγράμματα..

Αν το έκανε κάποιος τεσπα..

Δημοσ.
34 minutes ago, ZELOMOTH said:

Το πρόβλημά μου είναι αν μπορώ να τα εγκαταστήσω απο πάνω χωρίς καθαρη εγκατάσταση για να μην επανεγκαταστήσω ολα μου τα προγράμματα..

οχι, γιατι ειναι αλλο λειτουργικο συμφωνα με την Microsoft

• Using DISM (Risky, May Not Work)

• Some users have attempted to upgrade by installing LTSC features over Pro using DISM commands:

bash
      CopyEdit
      dism /online /set-edition:EnterpriseS /productkey:<LTSC_KEY> /accepteula
    • This method is not officially supported and might cause instability.
  • Upgrading via Windows 10 Enterprise (Indirect)

• Upgrade from Windows 10 Pro to Windows 10 Enterprise.
    • Then attempt to switch to LTSC via DISM or installation media.

επανω τι λεει η ai οτι μπορει να πετυχει

Δημοσ.
18 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ναι, έχω Win10 και το έχω κάνει clone απο λαπτοπ/ταβλετ με i3 haswell, μέχρι Ryzen desktop. Μια χαρά είναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γράψω μια ιστορία για μια εγκατάσταση πώς ξεκίνησε και λειτουργεί ακόμα 24/7/365 χωρίς φορμάτ

2016 windows 10 σε lga 775 xeon, samsung 120 ssd 

Mετά μπήκε ο ίδιος ssd σε X99 με ι7 5820κ, με εντολές άλλαξε από mbr σε uefi, μετά ryzen 7 2700 και άλλαξε και ο δίσκος σε nvme, σε 250gb samsung 970 pro plus, και στη συνέχεια windows 11 update πάνω σε 10 με αλλαγή πλατφόρμας σε X299, και σήμερα τρέχει την 24Η2, αλλάχθηκαν gpu GTX 660, 680, GTX 285, 1070Ti, RX 6600, και τελευταία RTX 2060 εδώ και τρία χρόνια, ποτε δεν έγινε καμία απεγκατάσταση οδηγών ούτε ddu και ούτε τίποτα, εκτελεί χρέη server και κλείνει μια φορά το εξάμηνο για καθαρισμό αυτά..

π.χ. https://www.windowscentral.com/how-convert-mbr-disk-gpt-move-bios-uefi-windows-10

Επεξ/σία από nazarene
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Ναι, έχω Win10 και το έχω κάνει clone απο λαπτοπ/ταβλετ με i3 haswell, μέχρι Ryzen desktop. Μια χαρά είναι

Αυτο το κανα ηδη 7 χρόνια τώρα...

Αλλο ρωτάω... Απο ltsb σε ltsc χωρίς καθαρή  εγκατάσταση για να παραμείνουν τα προγράμματα...

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Αυτο το κανα ηδη 7 χρόνια τώρα...

Αλλο ρωτάω... Απο ltsb σε ltsc χωρίς καθαρή  εγκατάσταση για να παραμείνουν τα προγράμματα...

Δεν το γνωρίζω αυτό φίλε μου. Φαντάσου έπρεπε να γκουγκλάρω τι είναι το καθένα :P

• Haha 3
Δημοσ.
Στις 16/3/2025 στις 12:05 ΠΜ, Sheogorath είπε

Δεν το γνωρίζω αυτό φίλε μου. Φαντάσου έπρεπε να γκουγκλάρω τι είναι το καθένα :P

Τα καλύτερα δεν  ήξερες!

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...