dpolal Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, pngts1996 είπε Προφανώς η πρώτη ιδέα πάντα είναι να βάλω καλώδιο, αλλά το θέμα είναι ότι θα έχω ενα χύμα καλώδιο στο πάτωμα και να περνάει απο έπιπλα και γενικά θα είναι στη μέση και θα το πατάμε. Έτσι όπως το έθεσες υποθέσαμε ότι οι συσκευές είναι σε διαφορετικά δωμάτια. Από τη στιγμή που μιλάμε για τον ίδιο χώρο δεν νοείτε να μην έχεις καλώδιο ethernet. Μπορεί να περαστεί άκρη άκρη, ή τοίχο-τοίχο και να στερεωθεί με ροκάκια πάνω στο σοβατεπί ή για να μην φαίνεται καθόλου μπορείς να πάρεις λεπτό καναλάκι που κολλάει στον τοίχο και να το περάσεις μέσα από αυτό. Λύσεις υπάρχουν για όλα. 3
pngts1996 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 13 λεπτά πριν, dpolal είπε Έτσι όπως το έθεσες υποθέσαμε ότι οι συσκευές είναι σε διαφορετικά δωμάτια. Από τη στιγμή που μιλάμε για τον ίδιο χώρο δεν νοείτε να μην έχεις καλώδιο ethernet. Μπορεί να περαστεί άκρη άκρη, ή τοίχο-τοίχο και να στερεωθεί με ροκάκια πάνω στο σοβατεπί ή για να μην φαίνεται καθόλου μπορείς να πάρεις λεπτό καναλάκι που κολλάει στον τοίχο και να το περάσεις μέσα από αυτό. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Καναλάκι έχεις απόλυτο δίκιο με αυτοκολητο 1
Dr_Pepper Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καταρχήν συγνώμη για το αρχικό μήνυμα που δεν είδα την σημείωση Κατα δεύτερον νομίζω θα χωρέσει μια κάρτα στην δεύτερη και ας έχει καλώδια δεν ειναι πολύ χοντρές ακόμη και αυτές με παθιτική ψύξη (και αν σμπρώχνεται απο τα καλώδια λίγο κατα πάνω δε θα χαθεί ο κόσμος) έχοντας πει αυτό μπορείς επίσης να κάνεις μόντα με κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/54650921/Riser-Card-4174.html ή τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/33298722/Qoltec-Riser-Card.html ή αν είσαι μερακλής (και προσφέρει το κουτί σου πλαϊνή θέση για κάρτα) να βάλεις το χέρι στην τσέπη και να βάλεις την κάρτα σε riser και να κουμπώσεις κανονικά στην x1 της μητρικής την wifi https://www.skroutz.gr/s/19612686/Thermaltake-Gaming-PCI-E-3-0-X16-Riser-Cable-Riser-Cable.html Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από Dr_Pepper
lector Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Μια ερωτηση σχετικη με το θεμα... ο driver παιζει ρολο στην ταχυτητα που πιανει το wifi; Εγω εχω ενα tp-link WN725 το οποιο απλα το κουμπωσα χωρις να περασω καποιο driver, τα windows το βλεπουν σαν "Realtek RTL8188EU wireless LAN 802.11n Usb 2.0 network adapter" και δουλευει κανονικα αλλα οι ταχυτητες τελευταια ειναι πολυ πεσμενες. Αν περασω driver της tp-link παιζει να εχω καλυτερες ταχυτητες; Η γραμμη ειναι 24αρα και το router βρισκεται σε διαφορετικο οροφο και παροχη οποτε δεν παιζει η λυση του powerline.
manolis940 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, lector είπε Μια ερωτηση σχετικη με το θεμα... ο driver παιζει ρολο στην ταχυτητα που πιανει το wifi; Εγω εχω ενα tp-link WN725 το οποιο απλα το κουμπωσα χωρις να περασω καποιο driver, τα windows το βλεπουν σαν "Realtek RTL8188EU wireless LAN 802.11n Usb 2.0 network adapter" και δουλευει κανονικα αλλα οι ταχυτητες τελευταια ειναι πολυ πεσμενες. Αν περασω driver της tp-link παιζει να εχω καλυτερες ταχυτητες; Η γραμμη ειναι 24αρα και το router βρισκεται σε διαφορετικο οροφο και παροχη οποτε δεν παιζει η λυση του powerline. Ναι μια χαρά παίζει. Ειδικά σε Wifi 5 και Wifi 6 μπορεί ο Drivers που βρίσκουν τα windows να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις συγκεκριμένες λειτουργίες και να συγχρονίζει το link σε λιγότερα Mbps. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, lector είπε Μια ερωτηση σχετικη με το θεμα... ο driver παιζει ρολο στην ταχυτητα που πιανει το wifi; Εγω εχω ενα tp-link WN725 το οποιο απλα το κουμπωσα χωρις να περασω καποιο driver, τα windows το βλεπουν σαν "Realtek RTL8188EU wireless LAN 802.11n Usb 2.0 network adapter" και δουλευει κανονικα αλλα οι ταχυτητες τελευταια ειναι πολυ πεσμενες. Αν περασω driver της tp-link παιζει να εχω καλυτερες ταχυτητες; Η γραμμη ειναι 24αρα και το router βρισκεται σε διαφορετικο οροφο και παροχη οποτε δεν παιζει η λυση του powerline. Έχει τον σωστό driver TP-link είναι η μάρκα WN725 το όνομα του μοντέλου, αλλά απο μέσα το τσιπάκι (chipset ) που αναλαμβάνει τον ρόλο της επεξεργασίας σημάτων wifi ειναι το Realtek RTL8188EUS 1
@topos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου On 20/01/2025 at 07:38, dpolal said: Αν οι συσκευές δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και αν η απόσταση και τα εμπόδια μεταξύ τους είναι πολλά τότε ότι και να δοκιμάσεις θα δυσκολευτείς να πιάσεις ικανοποιητική ταχύτητα. Μήπως να κοίταζες λύση με powerline;; Αυτό θα έλεγα και εγώ. Είναι απόλυτα σταθερή σύνδεση και άπαξ και τα σεταρεις, δουλεύουν απροβληματιστα χωρίς καμία παρεμβαση και εάν πάρεις κάποιο που να έχει και wifi "επεκτείνεις" και το δίκτυο σου στην περίπτωση που μέχρι τώρα έχεις χώρους που δεν πολυπιανουν για το κινητό σου, αλλά laptop κοκ
dpolal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, @topos είπε Αυτό θα έλεγα και εγώ. Είναι απόλυτα σταθερή σύνδεση και άπαξ και τα σεταρεις, δουλεύουν απροβληματιστα χωρίς καμία παρεμβαση και εάν πάρεις κάποιο που να έχει και wifi "επεκτείνεις" και το δίκτυο σου στην περίπτωση που μέχρι τώρα έχεις χώρους που δεν πολυπιανουν για το κινητό σου, αλλά laptop κοκ Δεν διάβασες όλο το νήμα. Στο ίδιο δωμάτιο είναι όλα όπως αναφέρει ο ts παρακάτω.
@topos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 23 hours ago, lector said: Η γραμμη ειναι 24αρα και το router βρισκεται σε διαφορετικο οροφο και παροχη οποτε δεν παιζει η λυση του powerline. Εμένα μου έχουν παίξει και σε σπίτια με διαφορετικά ρολόγια. Σε 2 διαφορετικές πολυκατοικίες/χώρους μάλιστα. Spoiler Αλλά προφανώς δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα παίξουν και στην δική σου περίπτωση. 6 minutes ago, dpolal said: Δεν διάβασες όλο το νήμα. Στο ίδιο δωμάτιο είναι όλα όπως αναφέρει ο ts παρακάτω. Ναι, τώρα το ξαναδιάβασα. Δεν είναι λογικό όμως να μην πιάνει σε τόσο κοντινή απόσταση.Μηπως έχει χαμηλώσει κάνεις την εκπομπή του wifi μέσα από το interface του ρούτερ?(Μπορείς να το ρυθμίσεις αυτό) Επίσης το USB wifi το βάζεις στο πίσω μέρος του pc?Εάν ναι δοκίμασε και μπροστά. Τώρα για το καλώδιο, αναλογος το δωμάτιο παλι μπορεί να μην βολεύει να περάσει, ειδικά εάν έχει και καμία πορτα ενδιάμεσα. Προφανώς εάν υπάρχει δυνατότητα να περαστεί καναλάκι χαμηλό στο σοβατεπί και δεν ενοχλεί αισθητικά θα ήταν η προτιμότερη λυση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα