Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω ένα σταθερο υπολογιστή και δεν έχω την δυνατότητα να βάλω καλώδιο για να το συ νδέσω με το ρουτερ. Το ρουτερ που εχω ειναι το fritzbox 6670 και χρτησιμοποιώ το tp link usb adapter tl wn722n. Με μία μέτρηση ταχύτητας με το κινητό φτάνει τα 300 mpbs ενω στον υπολογιστή με ζόρι τα 50 .  Έχετε να μου προτείνετε κάποιο usb έτσι ώστε να πιάσω την μέγιστη ταχύτητα που μπορω;;

Σημείωωση : Δεν μπορω να βάλω κάρτα δικτύου με wifi διότι δεν υπάρχει χώρος στην μητρική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pngts1996 είπε

Καλησπέρα έχω ένα σταθερο υπολογιστή και δεν έχω την δυνατότητα να βάλω καλώδιο για να το συ νδέσω με το ρουτερ. Το ρουτερ που εχω ειναι το fritzbox 6670 και χρτησιμοποιώ το tp link usb adapter tl wn722n. Με μία μέτρηση ταχύτητας με το κινητό φτάνει τα 300 mpbs ενω στον υπολογιστή με ζόρι τα 50 .  Έχετε να μου προτείνετε κάποιο usb έτσι ώστε να πιάσω την μέγιστη ταχύτητα που μπορω;;

Σημείωωση : Δεν μπορω να βάλω κάρτα δικτύου με wifi διότι δεν υπάρχει χώρος στην μητρική.

Μου μοιάζει να έχεις παλιότερη έκδοση του συγκεκριμένου WiFi αντάπτορα. Ακόμα βέβαια και η παλιά (v1) πιάνει κάπου 150 μάξιμουμ και κάποιες σελίδες λένε 300. Τεσπά όμως. Δοκίμασε σε άλλο PC ή λάπτοπ αν έχεις δυνατότητα. Αν όχι τότε προτείνω τις εξής: 

https://www.skroutz.gr/s/13409051/TP-LINK-TL-WN823N-v3-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

https://www.skroutz.gr/s/37948595/TP-LINK-TL-WN822N-v6-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

https://www.skroutz.gr/s/23813531/TP-LINK-Archer-T3U-Plus-v1-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-1300Mbps.html

Δε με πληρώνει ο Κινέζος να τον διαφημίζω 😅

Απλά έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα από tp και προτείνω με κλειστά μάτια κι άλλα προϊόντα που δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά βλέπω απ' τις αξιολογήσεις ότι είναι τούμπανα! 

• Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Pstathece είπε

Μου μοιάζει να έχεις παλιότερη έκδοση του συγκεκριμένου WiFi αντάπτορα. Ακόμα βέβαια και η παλιά (v1) πιάνει κάπου 150 μάξιμουμ και κάποιες σελίδες λένε 300. Τεσπά όμως. Δοκίμασε σε άλλο PC ή λάπτοπ αν έχεις δυνατότητα. Αν όχι τότε προτείνω τις εξής: 

https://www.skroutz.gr/s/13409051/TP-LINK-TL-WN823N-v3-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

https://www.skroutz.gr/s/37948595/TP-LINK-TL-WN822N-v6-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-300Mbps.html

https://www.skroutz.gr/s/23813531/TP-LINK-Archer-T3U-Plus-v1-Asyrmatos-USB-Antaptoras-Diktyou-1300Mbps.html

Δε με πληρώνει ο Κινέζος να τον διαφημίζω 😅

Απλά έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα από tp και προτείνω με κλειστά μάτια κι άλλα προϊόντα που δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά βλέπω απ' τις αξιολογήσεις ότι είναι τούμπανα! 

Τέλεια θα τα κοιτάξω σε ευχαριστώ. Πάνω γράφει version 3 σε αυτό που έχω 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Αν έχεις σταθερό υπολογιστή θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα PCIe αντάπτορα πολύ πιο σταθερός απο τον USB (που θα παθαίνει που και που "κοκομπλόκα" είτε επειδή θα ζεσταίνεται είτε επειδή απλά ειναι USB και ακόμη λίγο πολύ υπάρχει η έννοια του "plug and pray" :Pκαι καλύτερο σήμα θα έχεις + δεν θα έχεις την USB θύρα "ρεζερβέ" 

Κατα προτίμηση διάλεξε ένα με καλώδιο για κεραία όχι μικρά κερατάκια δηλαδή, αν και αυτά θα κάνουν καλύτερη δουλειά απο USB απλά όχι τόσο καλή όσο η κεραία. 

Πχ τι εννοώ με καλώδιο (για προέκταση) TP-LINK Archer v1 Ασύρματη Κάρτα Δικτύου Wi‑Fi 6 (3000Mbps) PCI-e

Προτίμησε wifi 6 
https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface/f/524017/asyrmato.html?keyphrase=pcie+adapter

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, pngts1996 είπε

Αν οι συσκευές δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και αν η απόσταση και τα εμπόδια μεταξύ τους είναι πολλά τότε ότι και να δοκιμάσεις θα δυσκολευτείς να πιάσεις ικανοποιητική ταχύτητα.

Μήπως να κοίταζες λύση με powerline;;

Δημοσ.

Είναι πολύ πιθανών όπως λέει και ο dpolal να είναι θέμα σήματος όπως επίσης πρέπει να σιγουρέψεις ότι και οι drivers έχουν περαστεί σωστά.

Αν και δεν είναι το καλύτερο και το πιο αντιπροσωπευτικό test το κινητό σου αν το βάλεις στο ίδιο σημείο με τον αντάπτορα, τι ταχύτητες βγάζει ;

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Pstathece είπε

Version 3?? Χμμμ, αυτό πρέπει κανονικά να πιάνει ως 300mbps.. περίεργο. Έβαλες drivers της ίδιας της εταιρείας? Επειδή τα windows βρίσκουν αλλά μάλλον βρίσκουν βλακείες...

https://www.tp-link.com/gr/support/download/tl-wn722n/

Ναι, τα κατεβασα ολα κομπλε. Το χειροτερο δεν ειναι η ταχυτητα αλλα οτι μετα απο καποια ωρα παιχνιδιου ανεβαινει το ping στο θεο (11000 ms ). Με πεταει , πεφτει το ιντερνετ μονο στον υπολογιστη. Φοβαμαι μπορει να αρχιζει να χαλαει. λεει μεγιστη πανω 150 Mbps  και μονο 50 με το ζορι

7 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Αν έχεις σταθερό υπολογιστή θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα PCIe αντάπτορα πολύ πιο σταθερός απο τον USB (που θα παθαίνει που και που "κοκομπλόκα" είτε επειδή θα ζεσταίνεται είτε επειδή απλά ειναι USB και ακόμη λίγο πολύ υπάρχει η έννοια του "plug and pray" :Pκαι καλύτερο σήμα θα έχεις + δεν θα έχεις την USB θύρα "ρεζερβέ" 

Κατα προτίμηση διάλεξε ένα με καλώδιο για κεραία όχι μικρά κερατάκια δηλαδή, αν και αυτά θα κάνουν καλύτερη δουλειά απο USB απλά όχι τόσο καλή όσο η κεραία. 

Πχ τι εννοώ με καλώδιο (για προέκταση) TP-LINK Archer v1 Ασύρματη Κάρτα Δικτύου Wi‑Fi 6 (3000Mbps) PCI-e

Προτίμησε wifi 6 
https://www.skroutz.gr/c/128/network_interface/f/524017/asyrmato.html?keyphrase=pcie+adapter

Το γνωριζω και ειχα προβει σε τετοια αγορα αλλα δυστυχως οπως εχω γραψει και στην αρχη δεν υπαρχει χωρος διοτι την καλυπτη την θεση η καρτα γραφικων.

2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Είναι πολύ πιθανών όπως λέει και ο dpolal να είναι θέμα σήματος όπως επίσης πρέπει να σιγουρέψεις ότι και οι drivers έχουν περαστεί σωστά.

Αν και δεν είναι το καλύτερο και το πιο αντιπροσωπευτικό test το κινητό σου αν το βάλεις στο ίδιο σημείο με τον αντάπτορα, τι ταχύτητες βγάζει ;

Δίπλα ακριβως στο μοντεμ πιανω γυρω στα 350 Mbps ενώ στο σημείο που έχω το usb πιανει το κινητο 240 Mbps. 

4 ώρες πριν, dpolal είπε

Αν οι συσκευές δεν βρίσκονται στον ίδιο χώρο και αν η απόσταση και τα εμπόδια μεταξύ τους είναι πολλά τότε ότι και να δοκιμάσεις θα δυσκολευτείς να πιάσεις ικανοποιητική ταχύτητα.

Μήπως να κοίταζες λύση με powerline;;

Στο ίδιο δωμάτιο είναι και η απόσταση τους ειναι γύρω στα 6 μέτρα. 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, pngts1996 είπε

Στο ίδιο δωμάτιο είναι και η απόσταση τους ειναι γύρω στα 6 μέτρα. 

Έχω δει wifi στα 2m να μην πιάνει γιατί είχαν ντύσει τις κολώνες του σπιτιού με έναν καθρέπτη. Μπορεί το σπίτι σου να είναι εν μέρη ή εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή. Φυτά επίσης αποτελούν εμπόδιο.

Σίγουρα δεν έχει η μητρική σου καμία PCi; Χρειάζεται τις μικρόυλες θύρες που οι περισσότερες έχουν έστω και μία και σε αυτές δεν μπαίνει η κάρτα γραφικών. Πάντως απ' όσο περιγράφεις μάλλον ο αντάπτορας υπερθερμαίνεται. Εγώ δεν έχω βέβαια την ίδια αγάπη όπως o @Pstathece στα TPLINK και μόνο χολή μπορώ να βγάλω. Θα πω όμως ένα "αναμενόμενο" και θα το αφήσω εδώ. :P

Εν τέλη με όλη την περιγραφή σου ίσως το powerline είναι η καλύτερη λύση.

• Haha 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Έχω δει wifi στα 2m να μην πιάνει γιατί είχαν ντύσει τις κολώνες του σπιτιού με έναν καθρέπτη. Μπορεί το σπίτι σου να είναι εν μέρη ή εξ ολοκλήρου μεταλλική κατασκευή. Φυτά επίσης αποτελούν εμπόδιο.

Σίγουρα δεν έχει η μητρική σου καμία PCi; Χρειάζεται τις μικρόυλες θύρες που οι περισσότερες έχουν έστω και μία και σε αυτές δεν μπαίνει η κάρτα γραφικών. Πάντως απ' όσο περιγράφεις μάλλον ο αντάπτορας υπερθερμαίνεται. Εγώ δεν έχω βέβαια την ίδια αγάπη όπως o @Pstathece στα TPLINK και μόνο χολή μπορώ να βγάλω. Θα πω όμως ένα "αναμενόμενο" και θα το αφήσω εδώ. :P

Εν τέλη με όλη την περιγραφή σου ίσως το powerline είναι η καλύτερη λύση.

Για τη νθεση δυστυχως εχει δυο θεσεις pci και μία pcie  αλλά η μία pci και pcie καλύπτεται από την κάρτα και η δευτερη pci είναι κοστά στο πάτο του κουτιού και δεν χωράει να μπει η κάρτα γιατί είναι και τα καλώδια στο κάτω μέρος της μητρικής.

image.png.2924c5a87fd8c4aff6481296e6d0f505.png

Δημοσ.

Οπότε μάλλον πάμε για powerlines.

Υπάρχει περίπτωση το σπίτι σου να έχει εγκατάσταση με πρίζες Internet που καταλήγουν σε κάποιο κοινό σημείο;

Δημοσ.

Topic starter... Η αλλιώς @pngts1996

Είπες ρούτερ και υπολογιστής σου είναι στον ίδιο χώρο καμία 6 μέτρα μακριά? Αν ναι, είναι μια πολύ καλή ιδέα το Ethernet 6 μέτρων. Θα λύσεις κάθε σου πρόβλημα. Και ακόμα και σε άλλο δωμάτιο να είναι το ρούτερ σκέψου και δες αν μπορείς να τραβήξεις Ethernet (utp)... Γιατί πάντα η ενσύρματη επικοινωνία θα είναι έτη φωτός ποιο καλή και σταθερή και γρήγορη από ότι η ασύρματη επικοινωνία.... Τεσταρισμένα τα πράγματα άπειρες φορές...

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pstathece είπε

Topic starter... Η αλλιώς @pngts1996

Είπες ρούτερ και υπολογιστής σου είναι στον ίδιο χώρο καμία 6 μέτρα μακριά? Αν ναι, είναι μια πολύ καλή ιδέα το Ethernet 6 μέτρων. Θα λύσεις κάθε σου πρόβλημα. Και ακόμα και σε άλλο δωμάτιο να είναι το ρούτερ σκέψου και δες αν μπορείς να τραβήξεις Ethernet (utp)... Γιατί πάντα η ενσύρματη επικοινωνία θα είναι έτη φωτός ποιο καλή και σταθερή και γρήγορη από ότι η ασύρματη επικοινωνία.... Τεσταρισμένα τα πράγματα άπειρες φορές...

Προφανώς η πρώτη ιδέα πάντα είναι να βάλω καλώδιο, αλλά το θέμα είναι ότι θα έχω ενα χύμα καλώδιο στο πάτωμα και να περνάει απο έπιπλα και γενικά θα είναι στη μέση και θα το πατάμε.

1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Οπότε μάλλον πάμε για powerlines.

Υπάρχει περίπτωση το σπίτι σου να έχει εγκατάσταση με πρίζες Internet που καταλήγουν σε κάποιο κοινό σημείο;

Αυτό δεν το γνωρίζω πρέπει να το κοιτάξω

Δημοσ.

Αν το βάλεις με ροκάκια γύρω γύρω απ' τον τοίχο έτσι ώστε να μην το πατάς; Προφανώς θα είναι μακρύτερο και εκεί που θες 6m μπορεί να φτάσεις τα 20m αλλά θα λύσεις κάθε θέμα σταθερότητας δικτύου εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να παραμετροποιήσεις κάποια άλλη συσκευή.

• Like 3
Δημοσ.

Σωστός ο @manolis940!!!!! Πολύ σωστός. Με ρόκα θα σου έλεγα κι εγώ να το πιάσεις. Και μη βάζεις έτοιμο Ethernet βάλε utp αν θες και πήγαινε το όπου θες και μετά απλά στις άκρες γκουγκλαρε να δεις πως γίνεται η σύνδεση (χρώματα κλπ), αλλιώς για να μη μπλέξεις ένα Ethernet 20 ή 30 μέτρα από ότι βλέπω πάνε κάτω από 15ρι... Βέβαια μπορεί να μην ισχύει αυτό, αλλά το λέω ενδεικτικά εγώ..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...