Προς το περιεχόμενο

Cosmote FTTH προβλημα με upload

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Εχω το εξης προβλημα. Ειμαι σε προγραμμα 1gbps down/ 500mbps up.Το προβλημα ειναι με το up. Με wifi απο κινητο τα βλεπω κανονικα τα 500 up, ενω με καλωδιο στο Pc βλεπω 100 σε speedtest και σε δοκιμη αρχειων που εχω δοκιμασει να ανεβασω σε drive. Το καλωδιο ειναι cat6, εχω δοκιμασει και με αλλο καλωδιο αλλα παραμενει το ιδιο. Εχω κανει ολα τα σχετικα update και στο ρουτερ και στο pc. Το ρουτερ ειναι FRITZ!Box 5530 Fiber.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Θα πρέπει να δεις η κάρτα δικτύου στον υπολογιστή αν είναι gigabit ή όχι. Επίσης τα καλώδια που δοκίμασες έχουν μέσα 8 ή 4 καλώδια; 

Ειναι gigabit ναι, εχει θυρα 2.5gbit, και τα 2 καλωδια που δοκιμασα εχουν 4 ζευγαρια απο οτι λενε πανω

26 λεπτά πριν, alxandros_gr είπε

Θα πρέπει να δεις η κάρτα δικτύου στον υπολογιστή αν είναι gigabit ή όχι. Επίσης τα καλώδια που δοκίμασες έχουν μέσα 8 ή 4 καλώδια; 

ωστοσο μου το αναγνωριζει ομως ως 2.5/2,5 

Στιγμιότυπο οθόνης 2025-01-19 185504.png

Δημοσ.

Το down είναι οκ λογικά; Αν ναι, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με τα καλώδια. Δοκίμασε αν μπορείς και με κάποια live διανομή Linux να κάνεις ένα speedtest.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, infin1tyGR είπε

Το down είναι οκ λογικά; Αν ναι, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με τα καλώδια. Δοκίμασε αν μπορείς και με κάποια live διανομή Linux να κάνεις ένα speedtest.

το down ειναι οκ ναι, 1055 σταθερα

Δημοσ.
6 ώρες πριν, infin1tyGR είπε

Εβαλε την τελευταια Live linux και οντως σε speedtest παιρνω κανονικα 500 up, στα  windows ομως τι γινεται?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις μήπως εγκατεστημένα τίποτα "fancy tools" της μητρικής; Π.χ. σε MSI θυμάμαι είχε κάτι ένα LAN control or something στο MSI Center που έκανε και καλά optimisations στη χρήση δικτύου αλλά σε πολλούς έκοβε το upload πολύ χαμηλά. Δοκίμασε και νεώτερους LAN drivers από το site της μητρικής. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

Επεξ/σία από infin1tyGR

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...