Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Πήρα πριν ένα 2μηνο τον συγκεκριμένο σκληρό απο Amazon.de και ξαφνικά σήμερα αρχισε να κλώτσάει και να μην τον αναγνωρείζει το συστημα. Κλασικά εχω αρχεία μεσα που τα θέλω. Πείτε μου τι μπορών να κάνω, δεν πολύ επιμένω να τον ζορίζω μη τα κάνω χειρότερα. Σας ευχαριστώ. 

Βίντεο με το πως ακούγεται:  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνε αίτηση επιστροφής στην Amazon.  Τώρα για τα αρχεία δεν νομιζω να σώζονται και για αυτό όταν παίρνουμε φθηνούς σκλήρους, αγοράζουμε πάντα 2 ώστε να τα έχουμε στον δεύτερο backup.

Επίσης δοκιμασε να του δώσεις τροφοδοσία από το τροφοδοτικό μεσο molex ανταπτορα σε sata power supply. 

Επεξ/σία από atheatos
  • Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, atheatos said:

Κάνε αίτηση επιστροφής στην Amazon.  Τώρα για τα αρχεία δεν νομιζω να σώζονται και για αυτό οπότε παίρνουμε φθηνούς σκλήρους περνούμε πάντα 2 ώστε να τα έχουμε στον δεύτερο backup.

Δεν μας εχει πει ολη την ιστορια. Δεν παιζει η Αμαζον να του πουλησε δισκο του 2018 , που ειναι εκτος εγγυησης απο την κατασκευαστρια εταιρια. Ισως ηταν απο τριτο πωλητη , μεταχειρισμενος , 10ΤΒ σε προνομιακη τιμη ξερωγω...

Spoiler

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.

Ακομ

2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν μας εχει πει ολη την ιστορια. Δεν παιζει η Αμαζον να του πουλησε δισκο του 2018 , που ειναι εκτος εγγυησης απο την κατασκευαστρια εταιρια. Ισως ηταν απο τριτο πωλητη , μεταχειρισμενος , 10ΤΒ σε προνομιακη τιμη ξερωγω...

Απόκρυψη περιεχομένων

spacer.png

Ακόμα και έτσι μπορεί να κάνει αίτηση επιστροφής, γιατί κάποιοι πωλητές δινουν έως και 6 μήνες εγγύηση σε Refurbished σκληρούς. 

Επίσης το Amazon το ιδιο κατά καιρούς δινει σκληρούς από τους server του σε προνομιακή τιμή.

Ότι ο σκληρός είναι Refurbished είναι σίγουρο.  Το ποιος τον πούλησε κτλ. δεν είναι επι του θέματος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο σκληρός είναι αυτός  https://amzn.eu/d/3LMZPOK το πήρα από αυτό ακριβώς το link. 

Θα ήθελα να προσπαθήσω να σώσω αρχεία κυρίως. Θα δοκιμάσω κάποια πράγματα πριν τα παρατήσω. Τώρα η αμαζον λογικά θα καλύψει τη ζημιά τουλάχιστον τη χρηματική.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω μήπως και διαβάσει τα αρχεία και τα σώσω; Σε έναν παλιότερο τον χτυπούσα λίγο και επερνε μπρος.

Επεξ/σία από BALABANIS
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BALABANIS είπε

Ο σκληρός είναι αυτός  https://amzn.eu/d/3LMZPOK το πήρα από αυτό ακριβώς το link. 

Θα ήθελα να προσπαθήσω να σώσω αρχεία κυρίως. Θα δοκιμάσω κάποια πράγματα πριν τα παρατήσω. Τώρα η αμαζον λογικά θα καλύψει τη ζημιά τουλάχιστον τη χρηματική.

Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω μήπως και διαβάσει τα αρχεία και τα σώσω; Σε έναν παλιότερο τον χτυπούσα λίγο και επερνε μπρος.

Πριν κάνεις οτιδήποτε ενημέρωσε το support της Amazon ,στέλνοντας τους και το video. Ίσως αυτοί γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει και μπορεί να έχουν την δυνατότητα ανάκτησης αρχείων μιας και συνεργάζονται με εταιρίες επισκευής σκληρών και τους πωλούν ως refurbished or renewed.

Το χτύπημα που λες δεν νομιζω οτι βοηθάει τώρα και θα σε παρακαλούσα να το αποφύγεις.  Δοκίμασε οπως σου έγραψα πριν με άλλη τροφοδοσία, μέσω molex κατευθείαν από τροφοδοτικό ή από ένα άλλο τροφοδοτικό. Υπάρχει περίπτωση να είναι λόγω κακής τροφοδοσίας. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@atheatos σε ευχαριστώ. Εστειλα ήδη μήνυμα και περιμένω. Τον έβγαλα και ειναι στην ακρη πλεον. Θα δοκιμάσω μολις βρω χρονο ολα αυτά που προτεινες, αναμένω και την απάντηση τους και θα επανέλθω. 

Επεξ/σία από BALABANIS
Δημοσ.

Update

Αστραπή η απάντηση για επιστροφή και refund απο Amazon. Ευτυχώς για τα περισσότερα έχω back up δε τα έσβησα απο τους παλιούς δισκους. Κατι λιγα εχασα. Οποτε επιστροφή δίσκου και επιστροφη χρημάτων. Λίγο το κακό, δε θα μπω καν σε διαδικασία ανάκτησης. Ευχαριστώ όσους πρότειναν λύσεις και ασχολήθηκαν. 
Κατι που με προβληματιζει ειναι πως εχω αρχεια μεσα και txt με κωδικους δε νομιζω να πεσουν σε λαθος χερια. 🤔

Δημοσ.
11 minutes ago, BALABANIS said:

Update

Αστραπή η απάντηση για επιστροφή και refund απο Amazon. Ευτυχώς για τα περισσότερα έχω back up δε τα έσβησα απο τους παλιούς δισκους. Κατι λιγα εχασα. Οποτε επιστροφή δίσκου και επιστροφη χρημάτων. Λίγο το κακό, δε θα μπω καν σε διαδικασία ανάκτησης. Ευχαριστώ όσους πρότειναν λύσεις και ασχολήθηκαν. 
Κατι που με προβληματιζει ειναι πως εχω αρχεια μεσα και txt με κωδικους δε νομιζω να πεσουν σε λαθος χερια. 🤔

Δυστηχως αυτο ειναι θεμα εαν στελνεις πισω δισκους...

Για το retrieve των data και εαν δεδομενα τον εχεις ΕΝΤΕΛΩΣ ξεγραμμενο->

Αν και δεν το εχω δοκιμασει εχω διαβασει εδω στο insomnia να τον βαλεις καταψυξη για κανενα μισαωρο και μετα να τον κουμπωσεις κατευθειαν και να δεις αν μπορεις να τραβηξεις αρχεια (η και να κανεις κανενα "σωστο" format).

Εχει λογικη πιστευω το παραπανω οσο αφορα προβλημα στα μηχανικα μερη, τωρα εαν ειναι θεμα τροφοδοσιας δεν ξερω εαν θα βοηθουσε(?)

22 hours ago, atheatos said:

Επίσης δοκιμασε να του δώσεις τροφοδοσία από το τροφοδοτικό μεσο molex ανταπτορα σε sata power supply. 

Γιατι?Τι θα κερδιζε απο αυτο?

(Δεν ειμαι επικριτικος, απλα ρωταω για να το εχω στο νου μου.Mηπως δινανε περισσοτερα "amp" τα molex?)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Δυστηχως αυτο ειναι θεμα εαν στελνεις πισω δισκους...

Για το retrieve των data και εαν δεδομενα τον εχεις ΕΝΤΕΛΩΣ ξεγραμμενο->

Αν και δεν το εχω δοκιμασει εχω διαβασει εδω στο insomnia να τον βαλεις καταψυξη για κανενα μισαωρο και μετα να τον κουμπωσεις κατευθειαν και να δεις αν μπορεις να τραβηξεις αρχεια (η και να κανεις κανενα "σωστο" format).

Εχει λογικη πιστευω το παραπανω οσο αφορα προβλημα στα μηχανικα μερη, τωρα εαν ειναι θεμα τροφοδοσιας δεν ξερω εαν θα βοηθουσε(?)

Γιατι?Τι θα κερδιζε απο αυτο?

(Δεν ειμαι επικριτικος, απλα ρωταω για να το εχω στο νου μου.Mηπως δινανε περισσοτερα "amp" τα molex?)

Έχει παρατηρηθεί ότι οι συγκεκριμενοι server grade σκλήροι οταν τροφοδοτείτε ενα συγκριμενο pin με ρεύμα, διακόπτουν την λειτουργία τους .

Εδώ το ποστ του φίλου που το ανακάλυψε. Όταν χρησιμοποιείτε molex ανταπτορ το pin αυτο δεν παίρνει ρευμα.

Όσο για την τροφοδοσία,  είναι το α και το Ω για κάθε ηλεκτρονική συσκευή και όχι μόνο για σκληρούς. 

• Like 2
Δημοσ.

Το ξέρω το θέμα με το pin, το απομόνωσα! Ο δίσκος παίρνει κανονικά ρεύμα, αλλά χτυπάει, όπως τον είδατε στο βίντεο. 
Βέβαια θα μπορούσα να το παιδέψω με τους τρόπους που αναφέρατε αλλά δεν αξίζει για αυτά που χάνω να παιδευτώ. 
Κυρίως για τους κωδικούς μου με νοιάζει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...