Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Λύση
Δημοσ.
8 ώρες πριν, EL3CtRiCoWBoY είπε

Παιδιά αν ανέβαινα λιγάκι ακόμα στο budget μου και έφτιαχνα μία σύνθεση με μία gpu 3060 και έναν cpu 5500 θα μπορώ να παίζω απροβληματιστα 1080p gaming? Όλα τα games, ακόμη και τα πιο σύγχρονα. Απλά εγώ θα τα ρίχνω σε ανάλυση 1080p, αντί για 2k και 4k που θέλουν να παίζουν οι περισσότεροι.

Αν μπορείς να "ανέβεις" τουλάχιστον στα 700€:

Κουτί: SUPERCASE HE19A-M HERMES SERIES με 42,80€

Τροφοδοτικό: CORSAIR CP-9020277-EU CX550 με 57€. Θα προτιμούσα κάποιο gold αλλά δεν γνωρίζω αν είναι καλό το GIGABYTE P650G 650W στα 64,90€

Μητρική: ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 με 96,90€ Αν και θα προτιμούσα την GIGABYTE B550 GAMING X V2 λόγω πλήρους μεγέθους και μάλλον καλύτερη. Αν "ζορίζει" το budget ίσως σε Β450 με 76€.

Επεξεργαστής: RYZEN 5 5500 με 92,90€. Κρίμα, πριν λίγο καιρό υπήρχε ο 5600 στα 87€!

Δίσκος: TEAMGROUP MP44L με 60,90€. Ναι, pci-e 4.0 που δεν "δίνει" όμως ο Ryzen 5500! Προτείνω πάντως να μείνεις στο 1ΤΒ (για να χωρέσουν τα παιχνίδια) και τα 5 έτη εγγύησης. Το πολύ -10€ αν επιλέξεις κάποιον άλλο δίσκο στο 1ΤΒ. Επίσης πρόσεξε μην βάλεις από λάθος δίσκο Μ.2 SATA!

Μνήμη: G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 16GB με 30,20€. Αν και καλό θα ήταν να πας στα 32GB στα 52,10€.

Και τέλος κάρτα γραφικών. Με πολύ "στρίμωγμα": INNO3D NVIDIA GEFORCE RTX4060 TWIN X2 8GB στα 310€ ή GIGABYTE NVIDIA RTX4060 WINDFORCE 2 OC 8GB στα 311€ ή MSI GEFORCE RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC στα 316,50€.

• Like 5
Δημοσ.

Βλέπω ότι σχεδόν έχεις αποφασίσει τι θες απλά δεν έχεις της γνώσης(ούτε εγώ της έχω) 

Άρα θα έλεγα να πάρεις μεταχειρισμένα ή από φίλους κάποια πράγματα όπως π.χ. το κουτί/θήκη καμία κάρτα ραμ ώστε να δώσεις τα λεφτά εκεί που έχει σημασία για σενα δλδ σε gpu,cpu ίσως να περιμένεις κιόλας δλδ να κάνεις την επιλογή σου τώρα και να προσπαθήσεις να βρεις σε προσφορά τα πράγματα που θες

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά χίλια ευχαριστώ όλους σας για την ανεκτίμητη βοήθεια σας και για τις τόσο πολύτιμες για μένα γνώμες και συμβουλές σας. Το εκτιμώ ιδιαίτερα 🙏🙏🙏

Λέω να περιμένω να δω και λιγάκι τι θα γίνει με τις τιμές τώρα μέσα στον Φεβρουάριο, που παραδοσιακά είναι και μήνας εκπτώσεων, μπας και βρω τίποτα καλές ευκαιρίες. Τουλάχιστον μακάρι να βρω κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μητρική. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα με χαλάσει να τα πάρω και μεταχειρισμένα, αλλά τουλάχιστον αυτά τα τρία (κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μητρική), θα προτιμούσα να τα έπαιρνα του κουτιού.

Οπότε θα κινηθώ βλέποντας και κάνοντας.....

Και πάλι ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ όλους σας παιδιά!!!!!!!!!!!! 🙏🙏🙏

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλο ειναι οταν στηνεις ενα pc build να προυπολογιζεις οτι το 60 με 70% (ιδανικα) μεσοσταθμικα (και κατ' ελαχιστο 50% κυριως στις περιπτωσεις χαμηλου budget σαν την δικη σου) του συνολικου κοστους θα πρεπει να καταλαμβανει η καρτα γραφικων αν μιλαμε για αξιοπρεπες build χωρις ενσωματωμενα γραφικα

σαν γενικη αρχη αυτο

Επεξ/σία από emp87
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, @topos είπε

4:3 παιζεις σε 16:9 οθονη?Η εχεις καμια πολυ παλια και αυτη ειναι η native αναλογια/αναλυση?

Προφανως εαν μιλαμε για καμια 13αρα και ειναι native ολα οκ klein main αλλα σε 20+ ολα θα ναι fuzzy.

Σε 16:9 ειναι η προβολη Τωρα αμα εχει τεντωσει η εικονα δε νομιζω ..ο κυκλος ειναι κυκλος για πχ Οκ καπου θα το λεει αλλα εχω συνδεσει επανω ενα αρχαιο λαπτοπ (με μενου καρτας της πλακας) γιατι μου καηκε μητρικη σε ΑΜ3 και ετσι παμε για αλλα

image.png.e28028c5810274025b0f05133c5b74f8.png

Επεξ/σία από methismenokotsani
Δημοσ.
38 minutes ago, methismenokotsani said:

Σε 16:9 ειναι η προβολη Τωρα αμα εχει τεντωσει η εικονα δε νομιζω ..ο κυκλος ειναι κυκλος για πχ Οκ καπου θα το λεει αλλα εχω συνδεσει επανω ενα αρχαιο λαπτοπ (με μενου καρτας της πλακας) γιατι μου καηκε μητρικη σε ΑΜ3 και ετσι παμε για αλλα

image.png.e28028c5810274025b0f05133c5b74f8.png

Θα ελεγα οτι δεν ειναι και τοσο "κυκλος" ο κυκλος εαν δεν βλεπεις μπαρες δεξια αριστερα η εαν δεν χανεις εικονα πανω και κατω.

Spoiler

Παντως εαν εσενα σε βολευει ετσι, σωστο/λαθος δεν εχει σημασια

1 hour ago, EL3CtRiCoWBoY said:

Παιδιά χίλια ευχαριστώ όλους σας για την ανεκτίμητη βοήθεια σας και για τις τόσο πολύτιμες για μένα γνώμες και συμβουλές σας. Το εκτιμώ ιδιαίτερα 🙏🙏🙏

Λέω να περιμένω να δω και λιγάκι τι θα γίνει με τις τιμές τώρα μέσα στον Φεβρουάριο, που παραδοσιακά είναι και μήνας εκπτώσεων, μπας και βρω τίποτα καλές ευκαιρίες. Τουλάχιστον μακάρι να βρω κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μητρική. Όλα τα υπόλοιπα δεν θα με χαλάσει να τα πάρω και μεταχειρισμένα, αλλά τουλάχιστον αυτά τα τρία (κάρτα γραφικών,επεξεργαστή και μητρική), θα προτιμούσα να τα έπαιρνα του κουτιού.

Οπότε θα κινηθώ βλέποντας και κάνοντας.....

Και πάλι ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ όλους σας παιδιά!!!!!!!!!!!! 🙏🙏🙏

Εγω παλι εδω που φτασαμε πιστευω πως το hardware θα τσιμπησει και αλλο λογο δολλαριου +το γεγονος οτι θεωρω οτι μειωνετε το στοκ σε 6600 και am4 γενικα.

Επιπλεον στις καρτες γραφικων δεν βλεπω να πεφτουν οι "μικρες" σε τιμη(εκτος απο το να πιασουν b580/b570 το msrp τους), τουλαχιστων μεχρι να βγουν 5060/9060 -που καθως φαινετε θα παμε τριμμηνο+.

• Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, TopCLR said:

Αν μπορείς να "ανέβεις" τουλάχιστον στα 700€:

Κουτί: SUPERCASE HE19A-M HERMES SERIES με 42,80€

Τροφοδοτικό: CORSAIR CP-9020277-EU CX550 με 57€. Θα προτιμούσα κάποιο gold αλλά δεν γνωρίζω αν είναι καλό το GIGABYTE P650G 650W στα 64,90€

Μητρική: ASROCK B550M PHANTOM GAMING 4 με 96,90€ Αν και θα προτιμούσα την GIGABYTE B550 GAMING X V2 λόγω πλήρους μεγέθους και μάλλον καλύτερη. Αν "ζορίζει" το budget ίσως σε Β450 με 76€.

Επεξεργαστής: RYZEN 5 5500 με 92,90€. Κρίμα, πριν λίγο καιρό υπήρχε ο 5600 στα 87€!

Δίσκος: TEAMGROUP MP44L με 60,90€. Ναι, pci-e 4.0 που δεν "δίνει" όμως ο Ryzen 5500! Προτείνω πάντως να μείνεις στο 1ΤΒ (για να χωρέσουν τα παιχνίδια) και τα 5 έτη εγγύησης. Το πολύ -10€ αν επιλέξεις κάποιον άλλο δίσκο στο 1ΤΒ. Επίσης πρόσεξε μην βάλεις από λάθος δίσκο Μ.2 SATA!

Μνήμη: G.SKILL F4-3200C16D-16GIS 16GB με 30,20€. Αν και καλό θα ήταν να πας στα 32GB στα 52,10€.

Και τέλος κάρτα γραφικών. Με πολύ "στρίμωγμα": INNO3D NVIDIA GEFORCE RTX4060 TWIN X2 8GB στα 310€ ή GIGABYTE NVIDIA RTX4060 WINDFORCE 2 OC 8GB στα 311€ ή MSI GEFORCE RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC στα 316,50€.

Κρίμα να μην πάρει τον 5600 έστω και με 110 που κανει τωρα

Μιά MSI B450M-A Pro Max II στα 66ε

Και gold τροφοδοτικό. Το Seasonic G12 GC 550W πχ στα ίδια λεφτά. Δεν θα του χρειαστούν περισσότερα watts με 5600+4060

Και τον TeamGroup MP44 Graphene SSD 1TB στα ιδια λεφτά αλλά κατά πολύ ανώτερος του MP44L

Χωρίς το κουτί, του βγαίνουν 634e

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, mamak1989 είπε

https://vendora.gr/items/yd8ng2/set-ryzen-7-5700x3d-32gb-ram-mitriki-psiktra.html

Τι λέτε για αυτή την αγγελία για τον φίλο?

Αν και δεν εμπιστεύομαι από vendora 

Αν προσέξεις καλά, πουλάει cpu-μητρικη-ram-ψυκτρα 375Ε! 

O 5700X3D tray με ψυκτρα AF36 κανει 228Ε , η μητρική που έχει είναι "για πεταμα", με την έννοια και τη φτηνότερη που πουλιέται τώρα καινούργια να παρει με 50Ε, καλύτερη θα ειναι, και μνήμες παιρνει με 50Ε.

Σύνολο 330Ε σε καινούργια. Γιατί να παρει αυτά με 375Ε που και μεταχειρισμένα είναι και η μητρικη ειναι τόσο παλιά? Είναι εντελώς παράλογο!

Χώρια που ακόμα και μεγάλη έκπτωση να έκανε, και πάλι θα του φάει το budget για καρτα, όπως έχουμε αναλυσει πιο πανω, οπότε είναι ακόμα πιο παράλογο.. Κατι σαν 230Ε το πολύ θα πρέπει να ξοδέψει για cpu-mobo-ram-ψυκτρα για να του μείνουν λεφτά για κάρτα γραφικών. 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Coscas είπε

Κρίμα να μην πάρει τον 5600 έστω και με 110 που κανει τωρα

Μιά MSI B450M-A Pro Max II στα 66ε

Και gold τροφοδοτικό. Το Seasonic G12 GC 550W πχ στα ίδια λεφτά. Δεν θα του χρειαστούν περισσότερα watts με 5600+4060

Και τον TeamGroup MP44 Graphene SSD 1TB στα ιδια λεφτά αλλά κατά πολύ ανώτερος του MP44L

Χωρίς το κουτί, του βγαίνουν 634e

Συμφωνώ σε αυτά που γράφεις (5600, gold Seasonic, MP44). Αν υπήρχαν στο eshop (σε σωστές τιμές) θα τα έβαζα. Πρέπει όμως να τα πάρει από άλλο/άλλα καταστήματα, που σημαίνει:

α) Θα έχει έξτρα μεταφορικά (εφόσον αγοράζει από 2 ή περισσότερα μαγαζιά).

β) Θα πρέπει να το στήσει μόνος του ή να το στήσει άλλος, πιθανώς με έξτρα κόστος!

Εδώ πάμε να "βγάλουμε από την μύγα ξύγκι". Γι' αυτό επέλεξα το eshop όπου το στήνουν με 7€ και αν έχει κοντά του e-shop point, γλιτώνει και τα μεταφορικά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά μόλις παρήγγειλα το πρώτο part 😊

Από αυτό το site το παρήγγειλα 90,48€ AMD Ryzen 5 5600

https://www.buychoice.gr/product/amd-ryzen-5-5600-processor-3-5-ghz-32-mb-l3/?srsltid=AfmBOooNHfCycpiJ1BIHXiwqD_czIkVwBfmoUwXWEKNTBkgEEV57Sgzt

Το επόμενο λέω να είναι αυτό https://www.e-shop.gr/mitriki-gigabyte-b550-gaming-x-v2-p-PER.527538 τι λέτε κι εσείς? Είναι καλή επιλογή γι'αυτό που θέλω?

Από e-shop.gr λέω να το πάρω, δηλαδή ακριβώς όπως έβαλα το link

Θέλω να πιστεύω ότι με αυτές τις επιλογές που κάνω θα μπορώ να παίζω τελικά το απροβληματιστο 1080p gaming που είναι και ο σκοπός μου 😊

Εχω ακόμα βέβαια μπόλικο δρόμο μέχρι να αγοράσω και όλα τα υπόλοιπα parts 😅

Επεξ/σία από EL3CtRiCoWBoY
  • Like 2
Δημοσ.

Μπράβο! Καλές επιλογές! Επειδή πήρες tray cpu, τώρα πρέπει να πάρεις και ψυκτρα. 

Από όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα πες εδώ ποιο τροφοδοτικό σκοπεύεις να πάρεις, ώστε να ακούσεις γνώμες και να αποφύγεις μια τυχόν κακή αγορά. 

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sattack είπε

Μπράβο! Καλές επιλογές! Επειδή πήρες tray cpu, τώρα πρέπει να πάρεις και ψυκτρα. 

Ευχαριστώ πολύ! 🙏 Χαίρομαι πολύ που εγκρίνετε 😊

Να ρωτήσω. Έχω σφραγισμένη την παρακάτω ψυκτρα. Είναι σφραγισμένη στο κουτί της. Μου την είχε χαρίσει ένας ξάδερφος μου. Μας κάνει?

Είναι αυτή εδώ 

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, sattack είπε

Από όλα τα υπόλοιπα, σίγουρα πες εδώ ποιο τροφοδοτικό σκοπεύεις να πάρεις, ώστε να ακούσεις γνώμες και να αποφύγεις μια τυχόν κακή αγορά. 

Τροφοδοτικό λέτε να πάρω το Seasonic G12 GC 550W ή το CORSAIR CP-9020277-EU CX550 ή το GIGABYTE P650G 650W???

Τι λέτε κι εσείς? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...