Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spinemm είπε

Εχει να δωσει 1600Ε για τηλεοραση και δεν εχει για να φτιαξει ενα desktop της προκοπης ή να παρει ενα gaming laptop...λεω εγω τωρα...και μου αρεσει που προσπαθειτε να βρειτε ολοι μια λυση....

Κοίτα, ειναι οι οπτικες:

1ον, για τον ιδιο, μπορει πχ να είναι νεαρός και να είναι στο σπίτι των γονιών του που εχουν παρει την tv και του είπαν οκ, μπορείς να πάρεις και ενα φτηνό pc να παιζεις. 

Ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που να δικαιολογεί το θέμα. 

2ον , όταν γράφουμε κάτι σε ένα thread, δεν είναι μόνο για τον OP. Αυτά που λέμε βοηθάνε και άλλους που διαβαζουν εδω. Και έτσι μπορούν να πάρουν ιδέες και επίσης να πάρουν και τρόπο σκέψης. 

• Like 5
  • Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@greekfragma Δεν παιζει τοσο ρολο η αναλυση αλλα τα χερτζ ειπα στην περιπτωση μου Περιμενα πως θα κανει εντυπωση και εγραψα ενα κατεβατο αλλα και γιαυτο ρωτησα εσεις πως την βλεπετε

Ενω δεν ειπα 720 αλλα 1280χ1024@75Hz

Επεξ/σία από methismenokotsani
  • Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, sattack said:

Κοίτα, ειναι οι οπτικες:

1ον, για τον ιδιο, μπορει πχ να είναι νεαρός και να είναι στο σπίτι των γονιών του που εχουν παρει την tv και του είπαν οκ, μπορείς να πάρεις και ενα φτηνό pc να παιζεις. 

Ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που να δικαιολογεί το θέμα. 

2ον , όταν γράφουμε κάτι σε ένα thread, δεν είναι μόνο για τον OP. Αυτά που λέμε βοηθάνε και άλλους που διαβαζουν εδω. Και έτσι μπορούν να πάρουν ιδέες και επίσης να πάρουν και τρόπο σκέψης. 

Θα συμφωνησω στο 2ο....

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, methismenokotsani said:

@greekfragma Δεν παιζει τοσο ρολο η αναλυση αλλα τα χερτζ ειπα στην περιπτωση μου Περιμενα πως θα κανει εντυπωση και εγραψα ενα κατεβατο αλλα και γιαυτο ρωτησα εσεις πως την βλεπετε

δηλαδή σοβαρά τα γράφεις αυτά;

@methismenokotsani

ούτε μεθυσμένος δε γίνεται να παίξεις 1280Χ1024 σε 55άρα. η τύφλωση κοντοζυγώνει.

πιθανότατα αστιγματισμό και υπερμετρωπία απέκτησες γιατί έκανες χρόνια τα ίδια λάθη στις οθόνες που ταλαιπωρείς τα μάτια σου.

δε μπορώ να στο αναλύσω. πλέον είναι αργά, η ζημιά στα μάτια σου έγινε. φρόντισε να ψαχτείς λιγάκι με το θέμα ανάλυση-απόσταση θέασης, ώρες καθημερινά και παθήσεις ματιών. το ίντερνετ έχει άπλετη πληροφορία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

δηλαδή σοβαρά τα γράφεις αυτά;

@methismenokotsani

ούτε μεθυσμένος δε γίνεται να παίξεις 1280Χ1024 σε 55άρα. η τύφλωση κοντοζυγώνει.

πιθανότατα αστιγματισμό και υπερμετρωπία απέκτησες γιατί έκανες χρόνια τα ίδια λάθη στις οθόνες που ταλαιπωρείς τα μάτια σου.

δε μπορώ να στο αναλύσω. πλέον είναι αργά, η ζημιά στα μάτια σου έγινε. φρόντισε να ψαχτείς λιγάκι με το θέμα ανάλυση-απόσταση θέασης, ώρες καθημερινά και παθήσεις ματιών. το ίντερνετ έχει άπλετη πληροφορία.

Spoiler

Τωρα παει εντελως οφ τοπικ Εχω πολλους βαθμους απο τα τεσσερα μου που με καταλαβανε πως κανω προσπαθεια να δω τα μικρα γραμματα

Σιγουρα δεν θα εκανα πλακα για κατι τετοιο Μαζι με αυτα εχει προβλημα και το οπτικο νευρο μου ειπε ο οφθαλμιατρος χρονια μετα Δηλαδη δεν εστιαζω σωστα ουτε με γυαλια Ολο αυτο μονο οταν παω να δω λεπτες γραμμες (και μικραγραμματα) διπλα διπλα 

Αμα θελεις τα λεμε και με πμ και ευχαριστω που ασχοληθηκες

Δημοσ.

Απο την Κίνα με αγάπη... "Μέμε" build μην με δαγκώσετε, μονο ετσι βγαινει με 500 και νεα parts.

https://www.aliexpress.com/item/1005007170719100.html Χ99 combo brodwell με 2680V4 14C/28T low ipc πολυ cache 35MB, για win11 θέλει tpm module με ενα 10ρικο.

cooler https://www.aliexpress.com/item/1005007097056467.html 13 eυρα + https://www.aliexpress.com/item/1005006860797374.html 2011 bracket

Cpu - Ram - motherboard- cooler  ~125

Κουτι - κατι με "air flow" (50?) ,  nvme 1ΤΒ nvme budget(55), τροφοδοτικο (55)

RX 6600 215 ευρα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, spinemm είπε

Εχει/ειχε να δωσει 1600Ε (και περισσοτερα για την 55αρα) για τηλεοραση και δεν εχει για να φτιαξει ενα desktop της προκοπης ή να παρει ενα gaming laptop...λεω εγω τωρα...και μου αρεσει που προσπαθειτε να βρειτε ολοι μια λυση....

Την είχα κερδίσει σε διαγωνισμό 😊

Παιδιά αν ανέβαινα λιγάκι ακόμα στο budget μου και έφτιαχνα μία σύνθεση με μία gpu 3060 και έναν cpu 5500 θα μπορώ να παίζω απροβληματιστα 1080p gaming? Όλα τα games, ακόμη και τα πιο σύγχρονα. Απλά εγώ θα τα ρίχνω σε ανάλυση 1080p, αντί για 2k και 4k που θέλουν να παίζουν οι περισσότεροι.

Επεξ/σία από EL3CtRiCoWBoY
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, EL3CtRiCoWBoY είπε

Παιδιά αν ανέβαινα λιγάκι ακόμα στο budget μου και έφτιαχνα μία σύνθεση με μία gpu 3060 και έναν cpu 5500 θα μπορώ να παίζω απροβληματιστα 1080p gaming? Όλα τα games, ακόμη και τα πιο σύγχρονα. Απλά εγώ θα τα ρίχνω σε ανάλυση 1080p, αντί για 2k και 4k που θέλουν να παίζουν οι περισσότεροι.

Nαι, αν ανέβεις budget, εννοείται ότι συμφέρει τα έξτρα λεφτα να τα δώσεις για καλύτερη κάρτα γραφικών και όχι για cpu, και τότε οι επιλογές σου είναι η 3060 12GB (προσοχή, όχι η μικρή με τα 8 GB) ή η 4060 (αυτή έχει 8GB).  Με αυτές λογικά θα μπορείς όλα σε 1080p. Πάρε οποία βρεις φθηνότερα. 

6KyFRWfsXvY3enwCdXxgVn-1200-80.png.webp

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1
Δημοσ.
7 minutes ago, EL3CtRiCoWBoY said:

Παιδιά αυτό σαν σύνθεση και σαν τιμή πως σας φαίνεται??? Κάνει για απροβληματιστο gaming σε 1080p ανάλυση? 

https://vendora.gr/l/92g5m6

όλα αυτά 99,9% έχουν mining κάρτες αν δεν έχεις πρόβλημα 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, EL3CtRiCoWBoY είπε

Παιδιά αυτό σαν σύνθεση και σαν τιμή πως σας φαίνεται??? Κάνει για απροβληματιστο gaming σε 1080p ανάλυση? 

https://vendora.gr/l/92g5m6

Μια μικρή παρατήρηση σε αυτό το σύστημα. Ryzen επεξεργαστής και η μνήμη στα 2800Mhz (έστω και 32GB)! Οι Ryzen επεξεργαστές έχουν καλύτερες επιδόσεις με ψηλά χρονισμένες μνήμες (3200Mhz-3600Mhz). Όσοι "στήνουν" (σαν αυτόν τον τύπο) υπολογιστές λογικά το γνωρίζουν!

38 λεπτά πριν, EL3CtRiCoWBoY είπε

αυτό το mining που λέτε είναι κάτι "κακό/αρνητικό"?

Το mining είναι η παραγωγή κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας ένα σύστημα (υπολογιστή) με μια ή περισσότερες κάρτες γραφικών (αυτές κάνουν την δουλειά). Η διαδικασία εκτελείται συνεχόμενα (συνήθως) όπου οι κάρτα/κάρτες λειτουργούν στο 100% της απόδοσής τους για μεγάλο διάστημα.

Μια τέτοια διαδικασία συνήθως φθείρει γρηγορότερα την κάρτα γραφικών γιατί λειτουργεί 24/7 στο τέρμα!

• Like 1
Δημοσ.

Το φθηνότερο pc με νεα parts, που θα στο στήσει μαγαζί θα πρέπει να ειναι κατι σαν:

Ryzen 4500(box)- 75

budget B450/A520- 55

16GB ram 3200mhz- 30

κουτι της πλακας(25-30eur)

nvme gen3 κανα patriot- 30?

τροφοδ 550w thermalt/bequiet (τουλαχιστον μαρκα, μην κανουν μπαμ) -55

RX 6600- 220

• Like 1
Δημοσ.
15 hours ago, methismenokotsani said:

4:3 παιζεις σε 16:9 οθονη?Η εχεις καμια πολυ παλια και αυτη ειναι η native αναλογια/αναλυση?

Προφανως εαν μιλαμε για καμια 13αρα και ειναι native ολα οκ klein main αλλα σε 20+ ολα θα ναι fuzzy.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...