Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Όταν πάμε σε ένα κατάστημα να αγοράσουμε κάτι και πληρώμουμε μέσω Gpay από το κινητό μας, αλλά όταν ανοίγω την εφαρμοργή το NFC και βάζω το κινητό μου πάνω στο POS γίνεται η συναλλαγή.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω από το Wallet της Google να γίνεται έγκριση δηλαδή επιβεβαίωση συναλλαγής μέσω PIN ή με το fingerprint;

Το κινητό που έχω είναι το Samsung Galaxy S24 Ultra

Ευχαριστώ :)

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό γίνεται ούτως ή άλλως, απλά το άνοιγμα της εφαρμογής Πορτοφόλι ή της εκάστοτε εφαρμογής πληρωμών, συνεπάγεται ότι για να την ανοίξεις, έχεις ξεκλειδώσει το κινητό μέσω κωδικού ή βιομετρικών χαρακτηριστικών, προ ολίγων λεπτών.

Αν θές να το διαπιστώσεις, πρωτού πληρώσεις, άφησε την εφαρμογή ανοιχτή για ~5 λεπτά και όταν θα πας να πληρώσεις (επειδή θα έχουνε περάσει κάποια λεπτά που θα έχεις ανοιχτή την εφαρμογή πληρωμής) η εφαρμογή θα σου ζητήσει κωδικό ή βιομετρικά χαρακτηριστικά. 

Επεξ/σία από dhmak
  • Like 1
Δημοσ.

Επίσης, εαν κάνεις μια πληρωμή και πας για δευτερη 99% θα σου ζητήσει δακτυλικό η πιν ασχέτως αν είναι ξεκλείδωτη η συσκευή. Το ίδιο πιθανοτατα θα γίνει και αν αποτύχει η πληρωμή (επειδή πχ κουνηθηκε η συσκευή)

• Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Gunix είπε

Γεια σας.

Όταν πάμε σε ένα κατάστημα να αγοράσουμε κάτι και πληρώμουμε μέσω Gpay από το κινητό μας, αλλά όταν ανοίγω την εφαρμοργή το NFC και βάζω το κινητό μου πάνω στο POS γίνεται η συναλλαγή.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ενεργοποιήσω από το Wallet της Google να γίνεται έγκριση δηλαδή επιβεβαίωση συναλλαγής μέσω PIN ή με το fingerprint;

Αφού πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή για να μπορέσεις να πληρώσεις.Και αν κατάλαβα έχεις και το NFC κλειστό και το ανοίγεις κατά βούληση; 

https://support.google.com/wallet/answer/12059519?hl=en

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Gunix said:

Γεια σας.

Θα σου πρότεινα να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη με τo παρακάτω Samsung Mode.
Έτσι, το NFC θα είναι πάντα κλειστό και θα ανοίγει αυτόματα όταν θα ανοίγεις το Google Wallet (έτσι ονομάζεται πλέον - GPAY δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα). Εγώ πρόσθεσα και την εφαρμογή για την ATH.ENA card.
Επίσης έβαλα και "shortcut" στο side-button (power button) με διπλό πάτημα να ανοίγει το Google Wallet.

Screenshot_20250119_120813_Modes and Routines.jpg

Screenshot_20250119_120904_Settings.jpg

Επεξ/σία από stark
  • Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, Ukforthemoment said:

Σε  pixel εχει επιλογή  Require device unlock for NFC (Allow NFC use only when screen is unlocked) 

Λογικά θα το έχει και το S24 .

Δεν το έχει.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, dhmak είπε

Αυτό γίνεται ούτως ή άλλως, απλά το άνοιγμα της εφαρμογής Πορτοφόλι ή της εκάστοτε εφαρμογής πληρωμών, συνεπάγεται ότι για να την ανοίξεις, έχεις ξεκλειδώσει το κινητό μέσω κωδικού ή βιομετρικών χαρακτηριστικών, προ ολίγων λεπτών.

Αν θές να το διαπιστώσεις, πρωτού πληρώσεις, άφησε την εφαρμογή ανοιχτή για ~5 λεπτά και όταν θα πας να πληρώσεις (επειδή θα έχουνε περάσει κάποια λεπτά που θα έχεις ανοιχτή την εφαρμογή πληρωμής) η εφαρμογή θα σου ζητήσει κωδικό ή βιομετρικά χαρακτηριστικά. 

Okay. Ευχαριστώ πολύ. :)

4 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

Επίσης, εαν κάνεις μια πληρωμή και πας για δευτερη 99% θα σου ζητήσει δακτυλικό η πιν ασχέτως αν είναι ξεκλείδωτη η συσκευή. Το ίδιο πιθανοτατα θα γίνει και αν αποτύχει η πληρωμή (επειδή πχ κουνηθηκε η συσκευή)

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ. :)

3 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή για να μπορέσεις να πληρώσεις.Και αν κατάλαβα έχεις και το NFC κλειστό και το ανοίγεις κατά βούληση; 

https://support.google.com/wallet/answer/12059519?hl=en

Ναι. Το ανοίγω όταν θέλω να πληρώσω.

3 ώρες πριν, stark είπε

Θα σου πρότεινα να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο εύκολη με τo παρακάτω Samsung Mode.
Έτσι, το NFC θα είναι πάντα κλειστό και θα ανοίγει αυτόματα όταν θα ανοίγεις το Google Wallet (έτσι ονομάζεται πλέον - GPAY δεν υπάρχει πλέον στην Ελλάδα). Εγώ πρόσθεσα και την εφαρμογή για την ATH.ENA card.
Επίσης έβαλα και "shortcut" στο side-button (power button) με διπλό πάτημα να ανοίγει το Google Wallet.

Screenshot_20250119_120813_Modes and Routines.jpg

Screenshot_20250119_120904_Settings.jpg

Μάλιστα. Θα το κοιτάξω.

Απλός το άνοιξα το θέμα για τυχόν μην ξέχασω ενεργοποιημένο το NFC και γίνει καταλάθος συναλλαγή.

Επίσης γενικά με αυτά που βλέπω στο τικ τοκ έχω φοβηθεί κλοπές, random κτλ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :D

Δημοσ.

Και ανοιχτό να το αφήσεις και να περάσει κάποιος με το τερματικό και να στο ακουμπήσει δεν θα γινει απολύτως τίποτα. Θα σου ζητήσει ξεκλείδωμα η συσκευή!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Gunix είπε

Απλός το άνοιξα το θέμα για τυχόν μην ξέχασω ενεργοποιημένο το NFC και γίνει καταλάθος συναλλαγή.

Δε γίνεται καμία συναλλαγή όταν είναι κλειστή η οθόνη και αντιθέτως με ότι πιστεύουν κάποιοι, το nfc είναι πιο ασφαλές από τις κάρτες επειδή σε αυτές το nfc είναι πάντα διαθέσιμο.

Και λόγω του παραπάνω δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνεις το nfc.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...