niko13 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 02:41 πμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, padelis71992 είπε Ναι τώρα το κατάλαβα αλλά αυτός από msystems λέει μόνο Corsair τροφοδοτικά. Θα κάνει για μένα Όχι δεν θα κάνει και γενικά να μπλέκεις καλώδια τροφοδοτικών είναι συνταγή για...Το καλώδιο είναι για corsair τροφοδοτικά και μάλιστα τύπου gen5.Αυτα άρχισε να τα βάζει η corsair από το shift μοντέλο και μετά και το βύσμα τους στο κούμπωμα πάνω στο τροφοδοτικό ,είναι υπερβολικά μικρό σε διαστάσεις σε σχέση με ένα τυπικό pcie του παρελθόντος,ακόμα και από προηγούμενα μοντέλα της corsair.Σου βάζω μια φοτο με pcie καλώδιο από corsair rmx750 και του shift που έχει το νέο βύσμα σε φότο να δεις την διαφορά.Στειλε ρε συ ένα mail στην bequiet ,να σου πουν από πρώτο χέρι αν υπάρχει λύση..Αυτα δεν θα κουμπωνουν καν. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:50 πμ από niko13
padelis71992 Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 02:59 πμ (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, niko13 είπε Όχι δεν θα κάνει και γενικά να μπλέκεις καλώδια τροφοδοτικών είναι συνταγή για...Το καλώδιο είναι για corsair τροφοδοτικά και μάλιστα τύπου gen5.Αυτα άρχισε να τα βάζει η corsair από το shift μοντέλο και μετά και το βύσμα τους στο κούμπωμα πάνω στο τροφοδοτικό ,είναι υπερβολικά μικρό σε διαστάσεις σε σχέση με ένα τυπικό pcie του παρελθόντος,ακόμα και από προηγούμενα μοντέλα της corsair.Σου βάζω μια φοτο με pcie καλώδιο από corsair rmx750 και του shift που έχει το νέο βύσμα σε φότο να δεις την διαφορά.Στειλε ρε συ ένα mail στην bequiet ,να σου πουν από πρώτο χέρι αν υπάρχει λύση..Αυτα δεν θα κουμπωνουν καν. Θα πάω για αλλαγή. Τώρα πως θα δείξει θα μου το αλλάξει η cosmodata; Θα φύγει σε αγγελία το 750 και θα πάρω το 850 χάνοντας κάποια χρήματα; Αλλά σίγουρα θα πάω για αλλαγή. Επεξ/σία Δευτέρα στις 03:03 πμ από padelis71992 1
Dr_Pepper Δημοσ. Δευτέρα στις 05:14 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:14 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, padelis71992 είπε Θα πάω για αλλαγή. Τώρα πως θα δείξει θα μου το αλλάξει η cosmodata; Θα φύγει σε αγγελία το 750 και θα πάρω το 850 χάνοντας κάποια χρήματα; Αλλά σίγουρα θα πάω για αλλαγή. ρε τι λες πήγαινε μια βόλτα στα μαγαζιά πάρε ένα καλώδιο να κάνεις την δουλειά σου με λίγα ευρώ. και αν βαριέσαι να πας μια βόλτα στα μαγαζιά πάρε αυτό https://ggalaxy.gr/accessory-corsair-psu-power-cable-600w-pcie-50-cp-8920284-48223421.html να και type 4 που ειναι κανονικά sorry που δεν ήξερα ότι τα type 5 ειναι πιο μικρά μόνο αυτή έχει τέτοια και τα έβγαλε πολύ πρόσφατα και δεν πρόσεξα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 05:16 πμ από Dr_Pepper
akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 09:43 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:43 πμ (επεξεργασμένο) Μονο καλωδια απο την εταιρια ,μην μπλεκεις καλωδια απο αλλα τροφοδοτικα https://www.bequiet.com/en/accessories/1446 https://t-support.gr/be-quiet!-pcie-2x68-pin-sleeved-power-cable-60cm-bc071-cp-6620 https://www.e-shop.gr/be-quiet-pci-e-power-cable-cp-6620-p-PER.644488 Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:45 πμ από akoinonitos
padelis71992 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 πμ 49 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μονο καλωδια απο την εταιρια ,μην μπλεκεις καλωδια απο αλλα τροφοδοτικα https://www.bequiet.com/en/accessories/1446 https://t-support.gr/be-quiet!-pcie-2x68-pin-sleeved-power-cable-60cm-bc071-cp-6620 https://www.e-shop.gr/be-quiet-pci-e-power-cable-cp-6620-p-PER.644488 Αυτά τα έχω βρει αλλα είναι τα απλά pcie που το τροφοδοτικό έχει μια θύρα που βγάζει 2x8. Και το έχει το καλώδιο μέσα. Εγώ θέλω καλώδιο από 12VPWHR(600w) σε 3x8 pin.
akoinonitos Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:59 μμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, padelis71992 είπε Αυτά τα έχω βρει αλλα είναι τα απλά pcie που το τροφοδοτικό έχει μια θύρα που βγάζει 2x8. Και το έχει το καλώδιο μέσα. Εγώ θέλω καλώδιο από 12VPWHR(600w) σε 3x8 pin. Η εξοδος του τροφοδοτικου ειναι διαφορετικη στο 12vpwhr και στα 2 pcie ? edit : ναι ειναι διαφορετικη οντως Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:02 μμ από akoinonitos
padelis71992 Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 04:04 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η εξοδος του τροφοδοτικου ειναι διαφορετικη στο 12vpwhr και στα 2 pcie ? Ναι. Παραθέτω μια εικόνα από ένα βίντεο στο yt που το δείχνει πως είναι. Η pcie βγάζει 2x8pins και η pcie 5.0 (600W) βγάζει ίδια και από την άλλη pcie 5.0 δηλαδή. Edit: με πρόλαβες σβήνω εικόνα να μη τραβαει. Επεξ/σία Δευτέρα στις 04:08 μμ από padelis71992 1
Dr_Pepper Δημοσ. Δευτέρα στις 09:39 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:39 μμ (επεξεργασμένο) Τα καλώδια ειναι αγωγοί ενέργειας μην φοβάσαι το μόνο πρόβλημα ειναι η περίπτωση του να λιώσουν επειδή ειναι πιο λεπτά απόσο πρέπει (για την δουλεία που ειναι να κάνουν ) ή αν ειναι συνδεδεμένα με διαφορετικό τρόπο. Για PCIe καλώδια αν μιλάμε ειναι δυο ειδών πιν για γείωση (μαύρο/γκρι) πιν για ρεύμα (κίτρινο) Δεν παίζει ρόλο η μάρκα όσο τα καλώδια που ειναι για ρεύμα ειναι συνδεδεμένα και απο την μια και απο την άλλη σε πίν για ρεύμα (και όχι πχ στην μεριά της κάρτας σε πιν για γείωση και στην μεριά του τροφοδοτικού σε πιν για ρεύμα) είσαι μια χαρά πιο απλά αν ειναι έτσι Γενικά pinout καλωδίων ATX PC Εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο που ειναι φτιαγμένο για 600watt παροχή (απο το τροφοδοτικό) αλλά η συσκευή θα καταναλώσει πολύ λιγότερο (ακόμη και OC να κάνεις δεν θα φτάσει πάνω απο 500 watt ή να στο πω αλλιως και να φτάσει θα σβήσει γιατί με αέρα δεν παίζει να μπορεί να αντέξει τόσο...) υπόψιν παίρνει 75 watt απο το PCIe x16 slot που με την σειρά του παίρνει το ρεύμα απο το24 pin της μητρικής οπότε αν τραβάει σύνολο 500watt μια GPU apo ta 8πινά της τραβάει 500-75 = 425 watt και εσένα επειδή ειναι 3 425 / 3 141 watt απο το κάθε 8pin είσαι ΥΠΕΡ μια χαρά δεν πρόκειται να λιώσουν ούτε σε 1000 χρόνια και ας ειναι όποιας μάρκας να'ναι και 6+2 pin καλώδιο να ειναι αντέχει άνετα 150 watt ) Άρα δεν φοβάσαι μην σου λιώσει... Άρα εισαι οκ αρκει να προσέξεις που πάει το καλώδιο απο την μια πλευρά και που φτάνει στην άλλη... (και στο 99.5% δεν χρειάζεται καν να προσέξεις ούτε αυτό γιατί όλα ειναι τα ίδια μιας και ειναι όλα στο πρότυπο ΑΤΧ και εφόσον ειναι καλώδια για ίδιο σκοπό πχ αν προσέξεις τα CPU/EPS καλώδια μοιαζουν με τα 8πιν PCIe αλλά έχουν τα πιν για ρεύμα ανάποδα και 1 πιν με ρεύμα παραπάνω γιαυτό και δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις εναλλάξ, μπορείς όμως να κουμπώσεις σε σλοτ για CPU τροφοδοσία απο το τροφοδοτικό και να πάρεις ένα κέλυφος pcie 8pin και να βάλεις τα καλώδια όπως πρέπει και να δουλέψει, εφόσον το ρεύμα που θα τραβήξεις ειναι ίσο ή λιγότερο σε watt απο το ρεύμα που φτιάχτηκε να δίνει το καλώδιο CPU πριν κάνεις την μόντα -θα το λέει στο μάνουαλ του τροφωδοτικού- συνήθως ειναι 300watt για 8πινο ) Αυτά στα λέω γιατί λιγο που έψαξα δεν βρήκα be quiet ελλάδα και διαθέσιμο οπότε μην αποθαρρυνθείς και τραβιέσαι στον κόπο για RMA τροφοδοτικού επειδή δεν βρίσκεις.. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:10 μμ από Dr_Pepper
niko13 Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:46 μμ Στις 20/1/2025 στις 10:35 ΠΜ, padelis71992 είπε Αυτά τα έχω βρει αλλα είναι τα απλά pcie που το τροφοδοτικό έχει μια θύρα που βγάζει 2x8. Και το έχει το καλώδιο μέσα. Εγώ θέλω καλώδιο από 12VPWHR(600w) σε 3x8 pin. Αδερφέ αν δεν έκανες κάτι ήδη, σου ανεβάζω screen την απάντηση της bequiet ,λένε πως έχουν ανταπτορα για 12vpwhr σε ένα 8 pin.Εχεις και δύο 8pin ηδη άρα λογικά σε καλύπτει.
padelis71992 Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 μμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:43 μμ 3 ώρες πριν, niko13 είπε Αδερφέ αν δεν έκανες κάτι ήδη, σου ανεβάζω screen την απάντηση της bequiet ,λένε πως έχουν ανταπτορα για 12vpwhr σε ένα 8 pin.Εχεις και δύο 8pin ηδη άρα λογικά σε καλύπτει. Ευχαριστώ για τη δουλειά παιδιά. Λόγω του ότι παιδευτηκα αρκετά και το περίμενα 1μιση μήνα πήρα άλλο psu και θα δοθεί το προηγούμενο. Όπως φαίνεται υπήρχε καλώδιο αλλά θα αργούσε κ αυτό πολύ. Ευχαριστώ κ πάλι. 1
Dr_Pepper Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ Δημοσ. χθες στις 04:08 μμ 21 ώρες πριν, niko13 είπε Αδερφέ αν δεν έκανες κάτι ήδη, σου ανεβάζω screen την απάντηση της bequiet ,λένε πως έχουν ανταπτορα για 12vpwhr σε ένα 8 pin.Εχεις και δύο 8pin ηδη άρα λογικά σε καλύπτει. λολ και εγώ έκανα το ίδιο πράμα Καθυστέρησα όμως γιατί έπεσα σε χαζό πρώτη απάντηση με ρωτάει για το τι τροφοδοτικό έχω (ενω στην φόρμα επικοινωνίας ήδη το καταχώρησα αυτό) Μετά με ρωτάει αν ειναι M που βγαίνουν τα καλώδια ή χωρίς M που τα καλώδια ειναι αναπόσπαστα με΄σα στο τροφοδοτικό του είπα modular (ενώ ήδη αναφέρθηκα στην χρήση ;άλλου PCIe 5.0 στην ΥΠΟΔΟΧΗ του PSU στο αρχικό μου ποστ αλλά τεσπα :P) και τελικά μου απάντησαν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα