Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα μπω κατευθειαν στο ψητό.

Μόλις μου ήρθε το νεο pc που έστησα στο e-shop τα είχα βάλει όλα να γίνουν συναρμολόγηση απο εκείνους εκτός του psu και του ssd, τα οποία τα αγόρασα απο άλλο καταστημα.

Η κάρτα μου ειναι αυτη του τίτλου αλλά τελικά μπερδεύτηκα με τα μοντέλα των τροφοδοτικών της bequiet και παράγγειλα αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/40582088/Be-Quiet-Pure-Power-12-M-750W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

To οποίο απο οτι φαίνεται δεν εχει pins για τη κάρτα γραφικών εχει 2x8 ενω η κάρτα ζητάει 3x8. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής παω για αλλαγή τροφοδοτικού με πούλημα αυτου που πηρα ως μεταχειρισμένο η μπορώ να κάνω δουλειά με κάτι τέτοιο;

https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=to+3x+pci-e-8-pin

Τα watt διαβασα τα αντέχει η κάρτα γραφικών αλλα δεν ειναι περιεργο που δε δίνει καλώδιο η εταιρία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

το τροφοδοτικό που επέλεξες είναι μοντέλο 2022-2023. 

Επειδή με τους aftermarket αντάπτορες δεν είναι πάντα απλά τα πράγματα....(από τη μεριά που κουμπώνει το τροφοδοτικό θέλει προσοχή το layout αλλιώς μπορεί να γίνει και ΜΠΑΜ)

θα σου πρότεινα να πάρεις από τη 2η γραμμή pci-e του τροφοδοτικού 2ο καλώδιο για gpu power και να κουμπώσεις σε εκείνο το 3ο 8pin.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα 100%. Αλλά θα πω οτι εννοείς οτι το Psu βγάζει και άλλη θύρα pci-e και απο εκέινη να παω στο τρίτο 8-pin αλλα εχω την εντύπωση οτι δε μου δίνει καλώδιο στο κουτί θα ξανα κοιτάξω για σίγουρα.

Δημοσ.
2 minutes ago, padelis71992 said:

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Δεν είμαι σίγουρος οτι κατάλαβα 100%. Αλλά θα πω οτι εννοείς οτι το Psu βγάζει και άλλη θύρα pci-e και απο εκέινη να παω στο τρίτο 8-pin αλλα εχω την εντύπωση οτι δε μου δίνει καλώδιο στο κουτί θα ξανα κοιτάξω για σίγουρα.

περίμενα το 750 να δίνει 2 γραμμές για gpu. δυστυχώς δίνει μόνο 1 6+2 και 1 12VHPWR

image.png.d417f945319dae97a8bc3e61b10f473a.png

μονόδρομος ο αντάπτορας αλλά προσοχή στο layout

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 λεπτά πριν, greekfragma είπε

περίμενα το 750 να δίνει 2 γραμμές για gpu. δυστυχώς δίνει μόνο 1 6+2 και 1 12VHPWR

image.png.d417f945319dae97a8bc3e61b10f473a.png

μονόδρομος ο αντάπτορας αλλά προσοχή στο layout

Νομίζω σύμφωνα με το ρίσκο του μπαμ και με τη διαθεσιμότητα των καλωδίων σε σχέση με το psu θα παώ σε νέο. Κάποια πρόσταση εκει στα 150 ευρω;

Επεξ/σία από padelis71992
Δημοσ.
Just now, padelis71992 said:

Νομίζω σύμφωνα με το ρίσκο του μπαμ και με τη διαθεσιμότητα των καλωδίων σε σχέση με το psu θα παώ σε νέο.

το τροφοδοτικό με σωστό αντάπτορα στην 12VHPWR δε θα έχει κανένα θέμα.

αν δε βρίσκεις το σωστό καλύτερα να αλλάξεις τροφοδοτικό ή να επιστρέψεις στο κατάστημα αυτό που πήρες και να παραγγείλεις το αντίστοιχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 minutes ago, padelis71992 said:

Απο cosmodata ειναι το psu αλλα το άνοιξα χωρίς να το χρησιμοποιήσω δε νομίζω να το αλλάζουν δυστυχώς.

χλωμό αλλά δε νομίζω να χάνεις κάτι να ρωτήσεις.

μπορείς να τους πεις με ειλικρίνεια οτι έγινε λάθος και επιθυμείς να πληρώσεις την διαοφορά που θα προκύψει για το νεώτερο μοντέλο με το κατάλληλο καλώδιο.

Επεξ/σία από greekfragma
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, padelis71992 είπε

Καλησπέρα, θα μπω κατευθειαν στο ψητό.

Μόλις μου ήρθε το νεο pc που έστησα στο e-shop τα είχα βάλει όλα να γίνουν συναρμολόγηση απο εκείνους εκτός του psu και του ssd, τα οποία τα αγόρασα απο άλλο καταστημα.

Η κάρτα μου ειναι αυτη του τίτλου αλλά τελικά μπερδεύτηκα με τα μοντέλα των τροφοδοτικών της bequiet και παράγγειλα αυτό 

https://www.skroutz.gr/s/40582088/Be-Quiet-Pure-Power-12-M-750W-Mayro-Trofodotiko-Ypologisti-Full-Modular-80-Plus-Gold.html

To οποίο απο οτι φαίνεται δεν εχει pins για τη κάρτα γραφικών εχει 2x8 ενω η κάρτα ζητάει 3x8. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής παω για αλλαγή τροφοδοτικού με πούλημα αυτου που πηρα ως μεταχειρισμένο η μπορώ να κάνω δουλειά με κάτι τέτοιο;

https://www.skroutz.gr/c/757/kalodia-trofodosias.html?keyphrase=to+3x+pci-e-8-pin

Τα watt διαβασα τα αντέχει η κάρτα γραφικών αλλα δεν ειναι περιεργο που δε δίνει καλώδιο η εταιρία;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

https://www.msystems.gr/power-cables/corsair-premium-individually-sleeved-pcie-5-0-cable-12-4-type-5-black-cp-8920323?gQT=0

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό απλά έχει καινούργια προδιαγραφή 

κάθε παλιο 8pin δίνει 150 watt τώρα το καινούργιο πρότυπο PCIe 5.0 δίνει 600 watt + έχει κάτι pin για μετρήσεις τεσπα, οπότε 1 600άρι που να σπάει σε δύο 150άρια ειναι μια χαρά λύση και ασφαλής γιατί ούτε την προδιαγραφή του καλωδίου θα φτάσεις ούτε αυτή της εξόδου του τροφοδοτικού (που κατα τα άλλα πρέπει να παίρνεις ίδια καλώδια σε πάχος για να αντέχουν τα ρεύματα που μπορεί να στείλει μια συγκεκριμένη έξοδος) 

κράτα το στο μέλλον μάλλον όλες PCIe 5.0 θα παίρνουν και απλά δώσε 7 ευρώ για το ανταπροράκι. 

Edit: ξέχασα να βάλω και αυτό https://www.skroutz.gr/s/27389770/Silverstone-8-Pin-EPS-male-2x-8-Pin-PCIe-male-Cable-0-3m-Mayro-PP07E-EPS8B.html 

βέβαια μπορείς να πάρεις και αυτά που έδειξες αλλά η απο πάνω λύση ειναι για πιο φθηνά την μια άκρη απο τα 8pin θα την βάλεις στο θηλυκό απο τον αντάπτορα στο σκρουτζ και θα είσαι οκ με περίπου 17 ευρω ή βάζεις άλλα 10 και παίρνεις τα πιο όμορφα που έδειξες πιο πάνω.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

https://www.msystems.gr/power-cables/corsair-premium-individually-sleeved-pcie-5-0-cable-12-4-type-5-black-cp-8920323?gQT=0

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τροφοδοτικό απλά έχει καινούργια προδιαγραφή 

κάθε παλιο 8pin δίνει 150 watt τώρα το καινούργιο πρότυπο PCIe 5.0 δίνει 600 watt + έχει κάτι pin για μετρήσεις τεσπα, οπότε 1 600άρι που να σπάει σε δύο 150άρια ειναι μια χαρά λύση και ασφαλής γιατί ούτε την προδιαγραφή του καλωδίου θα φτάσεις ούτε αυτή της εξόδου του τροφοδοτικού (που κατα τα άλλα πρέπει να παίρνεις ίδια καλώδια σε πάχος για να αντέχουν τα ρεύματα που μπορεί να στείλει μια συγκεκριμένη έξοδος) 

κράτα το στο μέλλον μάλλον όλες PCIe 5.0 θα παίρνουν και απλά δώσε 7 ευρώ για το ανταπροράκι. 

Καλησπέρα, ουσιαστικά λες να δώσω στη κάρτα γραφικών στο ένα 8αρι από τη pcie του psu και στα άλλα 2 8αρια της κάρτας από την pcie 5 (12VHPWR) του psu με αυτό το ανταπτορακι και θα είναι εντάξει;

Ρωτάω γιατί η κάρτα όπως προανέφερα θέλει 3x8 pins για να λειτουργήσει.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, padelis71992 είπε

Καλησπέρα, ουσιαστικά λες να δώσω στη κάρτα γραφικών στο ένα 8αρι από τη pcie του psu και στα άλλα 2 8αρια της κάρτας από την pcie 5 (12VHPWR) του psu με αυτό το ανταπτορακι και θα είναι εντάξει;

Κοίτα λογικά ναι μόνο με το 7ευρώ αντάπτορα + το μανίσιο 8πιν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα ρέλια στο PSU 

γιατί 600watt το 1 πορτ 150 watt το άλλο, εσύ σε κατανάλωση με την κάρτα σου ούτε στα μισά δεν θα φτάσεις αλλά αυτοί μπορεί να μην το αφήνουν (να αφήνουν μόνο το ένα ή το άλλο) μιας και 600+150 = 750 οπότε δεν θα μείνει τίποτα στην μητρική. 

Αυτό βέβαια είναι υποπερίπτωση εγώ πιστεύω ότι είναι ένα ρέλι και θα δουλέψει μια χαρά στην περίπτωση σου μιας και θα ρουφήξεις το πολύ 350 400 watt απο τις υποδοχές της κάρτες. 

πάρε πρώτα τον PCIe 5.1 σε 2x 8pin και δοκίμασε με αυτόν + μανίσιο 8pin και αν ανάψει και τρέξει benchmark είσαι οκ 

Για πιο σιγουριά (αν και δεν πιστεύω να ρισκάρεις κάτι στην χειρότερη δεν θα πάρει μπρός το μηχάνημα ) ρήξε και ένα mail στην bequiet. 

23 λεπτά πριν, padelis71992 είπε

ναι τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν πρόσεξες ότι πιο πάνω πρόσθεσα και έναν 2ο αντάπτορα 

Αυτόν https://www.skroutz.gr/s/27389770/Silverstone-8-Pin-EPS-male-2x-8-Pin-PCIe-male-Cable-0-3m-Mayro-PP07E-EPS8B.html  θα τον συνδέσεις σε αυτόν https://www.msystems.gr/power-cables/corsair-premium-individually-sleeved-pcie-5-0-cable-12-4-type-5-black-cp-8920323?gQT=0

και έτσι θα βγάλεις τρεις 8πιν

Αλλά ναι μετά ισχύουν τα όσα σου είπα πιο πάνω ότι πιστεύω δηλαδή ότι μονο με τον έναν αντάπτορα (απο msystems) και το μανίσιο 8pin να γίνει δουλειά απλά με τις επισφάλειες που ανέφερα. 

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, @topos είπε

Μήπως υπάρχει κανένας 3πλος ανταπτορας?

->Δλδη από 1 12αρη(600watt max) να βγαίνουν 3 8αρια (από 150watt).

Υπάρχει αλλά πέρα του ότι δεν είναι ετοιμοπαραδοτος είναι κ ακριβός. Δηλαδή μου βγαίνει η διαφορά στο να πάρω άλλο psu. 

55 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Κοίτα λογικά ναι μόνο με το 7ευρώ αντάπτορα + το μανίσιο 8πιν θα μπορούσε να λειτουργήσει αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα ρέλια στο PSU 

γιατί 600watt το 1 πορτ 150 watt το άλλο, εσύ σε κατανάλωση με την κάρτα σου ούτε στα μισά δεν θα φτάσεις αλλά αυτοί μπορεί να μην το αφήνουν (να αφήνουν μόνο το ένα ή το άλλο) μιας και 600+150 = 750 οπότε δεν θα μείνει τίποτα στην μητρική. 

Αυτό βέβαια είναι υποπερίπτωση εγώ πιστεύω ότι είναι ένα ρέλι και θα δουλέψει μια χαρά στην περίπτωση σου μιας και θα ρουφήξεις το πολύ 350 400 watt απο τις υποδοχές της κάρτες. 

πάρε πρώτα τον PCIe 5.1 σε 2x 8pin και δοκίμασε με αυτόν + μανίσιο 8pin και αν ανάψει και τρέξει benchmark είσαι οκ 

Για πιο σιγουριά (αν και δεν πιστεύω να ρισκάρεις κάτι στην χειρότερη δεν θα πάρει μπρός το μηχάνημα ) ρήξε και ένα mail στην bequiet. 

ναι τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν πρόσεξες ότι πιο πάνω πρόσθεσα και έναν 2ο αντάπτορα 

Αυτόν https://www.skroutz.gr/s/27389770/Silverstone-8-Pin-EPS-male-2x-8-Pin-PCIe-male-Cable-0-3m-Mayro-PP07E-EPS8B.html  θα τον συνδέσεις σε αυτόν https://www.msystems.gr/power-cables/corsair-premium-individually-sleeved-pcie-5-0-cable-12-4-type-5-black-cp-8920323?gQT=0

και έτσι θα βγάλεις τρεις 8πιν

Αλλά ναι μετά ισχύουν τα όσα σου είπα πιο πάνω ότι πιστεύω δηλαδή ότι μονο με τον έναν αντάπτορα (απο msystems) και το μανίσιο 8pin να γίνει δουλειά απλά με τις επισφάλειες που ανέφερα. 

Ναι τώρα το κατάλαβα αλλά αυτός από msystems λέει μόνο Corsair τροφοδοτικά. Θα κάνει για μένα;

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, padelis71992 είπε

Ναι τώρα το κατάλαβα αλλά αυτός από msystems λέει μόνο Corsair τροφοδοτικά. Θα κάνει για μένα;

κατα 99.5% θα κάνει 
(έχει να κάνει με αυτά που είπα στο πρώτο μου ποστ σχετικά με τα ρεύματα και το ποσο χοντρό ειναι το καλώδιο επίσης έχει να κάνει με το pinout που λογικά θα πρέπει να ειναι κοινό, σίγουρα ειναι κοινό στο σημείο που συνδέεται με την κάρτα αλλά δίνω μια μικρή πιθανότητα να μην ειναι κοινό στο σημείο που συνδέεται με το τροφοδοτικό αλλά ειναι αρκετά απίθανο μπορείς να δεις που πάει το κάθε μεμονωμένο καλώδιο αν πάνε στις ίδιες τρύπες εισαι οκ) 

αν πεσεις στο 0,5% 

2 πράματα θα συμβούν 

α)Το PSU ή κάρτα γραφικών σου θα έχει κάποια προστασία που θα αποτρέψει την ζημιά <-- το πιο πιθανό με διαφορά

β)Το PSU σου θα ψοφήσει <--- δεύτερο σε πιθανότητα 

γ) Η κάρτα σου θα ψοφήσει <--- λιγότερο πιθανό

Στο α) είσαι μια χαρά δίνεις πίσω το καλώδιο και σου δίνουν πίσω τα λεφτά γιατί έχεις 14 μέρες δικαίωμα να το επιστρέψεις. 

στο β και στο γ σίγουρα θα στο καλύψει η εγγύηση (βέβαια μην πεις και λεπτομέρειες πως και τι απλές πες "δεν δούλεψε ποτέ δοκίμασα ένα τροφοδοτικό φίλου και δούλεψε το PC" ή αντίστιχα το ίδιο αλλά για την κάρτα :P) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...