smpt Δημοσ. Σάββατο στις 07:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:10 μμ (επεξεργασμένο) Έχω να ασχοληθώ με το PC build πολλά χρόνια και έχω χάσει την επαφή. Αναβάθμισα το παλιό PC του σπιτιού ( i5750 / ASUS EAH5750) φτιάχνοντάς το ως εξής: Gigabyte B760M DS3H AX D4 I5 12600KF 2*16GB Corsair Για δίσκο κράτησα προσωρινά τον παλιό μου SSD και την παλιά κάρτα γραφικών. Μετά από πολύ ψάξιμο και αρκετή ταλαιπωρία, κατάφερα να κάνω το σύστημα να κάνει POST και να μπουτάρει σε Windows 10. Τώρα θέλω να βάλω έναν 1TB NVME , αλλά κατάλαβα ότι η παλιά κάρτα γραφικών που έχω δεν επιτρέπει στο σύστημα να απενεργοποιήσει το CSM και να ενεργοποιήσει το Secure Boot. (έβαλα μια 1060 ενός φίλου για να το φτιάξω) εχω δυο ερωτήσεις Μια κάρτα γραφικών στην κατηγορία των 50-70 ευρώ μπορεί να λύσει το πρόβλημά; Σαν λύση θα είναι προσωρινή. Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι ο υπολογιστής χρησιμοποιείται πλέον για βασικές εργασίες, αλλά έχει εγκατεστημένα τα Diablo 2/ 3 και Baldur's Gate 2. Ποια κάρτα γραφικών θα μπορούσα να αγοράσω με κόστος ~300 ευρώ, ώστε να μπορεί να παίζει, έστω και σε χαμηλά settings, παιχνίδια όπως το Diablo 4; το τροφοδοτικό είναι ένα Corsair ΡΜ650 και υπάρχουν ενα 1440p και ενα 1080p Monitors Επεξ/σία Σάββατο στις 07:35 μμ από smpt
@topos Δημοσ. Σάββατο στις 08:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:03 μμ 51 minutes ago, smpt said: Έχω να ασχοληθώ με το PC build πολλά χρόνια και έχω χάσει την επαφή. Αναβάθμισα το παλιό PC του σπιτιού ( i5750 / ASUS EAH5750) φτιάχνοντάς το ως εξής: Gigabyte B760M DS3H AX D4 I5 12600KF 2*16GB Corsair Για δίσκο κράτησα προσωρινά τον παλιό μου SSD και την παλιά κάρτα γραφικών. Μετά από πολύ ψάξιμο και αρκετή ταλαιπωρία, κατάφερα να κάνω το σύστημα να κάνει POST και να μπουτάρει σε Windows 10. Τώρα θέλω να βάλω έναν 1TB NVME , αλλά κατάλαβα ότι η παλιά κάρτα γραφικών που έχω δεν επιτρέπει στο σύστημα να απενεργοποιήσει το CSM και να ενεργοποιήσει το Secure Boot. (έβαλα μια 1060 ενός φίλου για να το φτιάξω) εχω δυο ερωτήσεις Μια κάρτα γραφικών στην κατηγορία των 50-70 ευρώ μπορεί να λύσει το πρόβλημά; Σαν λύση θα είναι προσωρινή. Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι ο υπολογιστής χρησιμοποιείται πλέον για βασικές εργασίες, αλλά έχει εγκατεστημένα τα Diablo 2/ 3 και Baldur's Gate 2. Ποια κάρτα γραφικών θα μπορούσα να αγοράσω με κόστος ~300 ευρώ, ώστε να μπορεί να παίζει, έστω και σε χαμηλά settings, παιχνίδια όπως το Diablo 4; το τροφοδοτικό είναι ένα Corsair ΡΜ650 και υπάρχουν ενα 1440p και ενα 1080p Monitors Από την μια είσαι καλή περίπτωση αγοραστή b580(~330 -παλι κανένα ~30αρη πάνω από msrp, αλλά τρωγετε...) λόγο cpu, από την άλλη δεν έχω ιδέα πως θα τα πηγαίνει στα συγκεκριμένα παιχνιδια, γενικά με κάποια -ειδικα παλια- δεν τα πάνε καλά. Eδω-> βίντεο με diablo 4 και 12400
Coscas Δημοσ. Σάββατο στις 10:02 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:02 μμ 1 hour ago, @topos said: Από την μια είσαι καλή περίπτωση αγοραστή b580(~330 -παλι κανένα ~30αρη πάνω από msrp, αλλά τρωγετε...) λόγο cpu, από την άλλη δεν έχω ιδέα πως θα τα πηγαίνει στα συγκεκριμένα παιχνιδια, γενικά με κάποια -ειδικα παλια- δεν τα πάνε καλά. 250 δεν είναι το msrp της B580;
spi79 Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:42 μμ Περίμενε κάνα μήνα ,να βγουν οι καινούριες,να δεις και τιμές και να υπάρχει stock.Το cpu μια χαρά είναι!!
@topos Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:19 μμ (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Coscas said: 250 δεν είναι το msrp της B580; Ναι, είναι 250 δολλάρια. Η μετατροπή σε ευρώ=244 + ΦΠΑ 24% =59 Σύνολο 303 ευρώ είναι η "κανονική" τιμή που θα πρεπε να βλεπουμε. Αυτή που ποσταρα είναι υλοποίηση με 3 fan οπότε για αυτό είπα ότι "τρώγοντε" τα 330ευρω, -αλλά δεν υπάρχει καμία "απλή" στο skroutz- 38 minutes ago, spi79 said: Περίμενε κάνα μήνα ,να βγουν οι καινούριες,να δεις και τιμές και να υπάρχει stock.Το cpu μια χαρά είναι!! Καινούργιες στα ~300 ευρώ δεν θα δούμε για παρα πολύ καιρό ακομα. Η 5060 και 9060 θα αργήσουν(εάν δεν κάνω λάθος η 4060 βγήκε 6+ μήνες μετά την 4090) Spoiler Εάν το budget ήταν στα ~500 προφανώς θα άξιζε να περιμένει για 9070/9070xt. Επεξ/σία Σάββατο στις 11:23 μμ από @topos
spi79 Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 μμ Συμφωνώ, αλλά αν οι καινούριες amd έχουν normal τιμές,μπορεί μια 7700xt να πέσει κάτω από 400,ιδανικά γύρω στα 350.Απλά λίγο υπομονή..
smpt Δημοσ. Κυριακή στις 11:12 πμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 11:12 πμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Την Intel δεν την είχα σκεφτεί καθόλου, θα την κοιτάξω κι αυτή. Φαίνεται καλή επιλογή με τα 12GB που έχει. Ο λόγος που θέλω να πάρω τώρα μια φθηνή κάρτα είναι για να κάνω τον υπολογιστή να δουλέψει χωρίς προβλήματα και αργότερα να αγοράσω μία καλύτερη, χωρίς άγχος. θα ψάξω στη δουλειά αν υπάρχει κάποια spare. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:13 πμ από smpt
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα