ekrepali Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου An καις κλιματιστικό, λογικό να έχεις κάψει το Δεκέμβριο το διπλάσιο απ' ότι το Νοέμβριο... Επίσης τα φίλτρα στο κλιματιστικό θέλουν καθάρισμα κάθε 2-3 βδομάδες, αλλιώς αν έχουν πιάσει σκόνη δεν αποδίδει το κλιματιστικό όπως πρέπει και κάνεις το λάθος να το ανεβάζεις παραπάνω. Και φυσικά όταν ξεπερνάς τις 400kw το μήνα που έχουν ΥΚΩ 0.067... οι επόμενες 100kw πάνε με 0.05 και οι παραπανισιες με χρέωση 0.08 για ΥΚΩ. Εκεί εκτοξεύεται ο λογαριασμός ενώ παλιά με τις 4μηνιαίες εκκαθαρίσεις μπορεί να είχες χαμηλό μέσο όρο.
teot Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 55 λεπτά πριν, ekrepali είπε An καις κλιματιστικό, λογικό να έχεις κάψει το Δεκέμβριο το διπλάσιο απ' ότι το Νοέμβριο... Επίσης τα φίλτρα στο κλιματιστικό θέλουν καθάρισμα κάθε 2-3 βδομάδες, αλλιώς αν έχουν πιάσει σκόνη δεν αποδίδει το κλιματιστικό όπως πρέπει και κάνεις το λάθος να το ανεβάζεις παραπάνω. Και φυσικά όταν ξεπερνάς τις 400kw το μήνα που έχουν ΥΚΩ 0.067... οι επόμενες 100kw πάνε με 0.05 και οι παραπανισιες με χρέωση 0.08 για ΥΚΩ. Εκεί εκτοξεύεται ο λογαριασμός ενώ παλιά με τις 4μηνιαίες εκκαθαρίσεις μπορεί να είχες χαμηλό μέσο όρο. Μάλλον ξέχασες ένα μηδενικό στο 0,067... αλλιώς οι επόμενες 100 ειναι φθηνότερες.... 2
vounisios Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 55 λεπτά πριν, teot είπε Μάλλον ξέχασες ένα μηδενικό στο 0,067... αλλιώς οι επόμενες 100 ειναι φθηνότερες.... Μαλλον εχεις δικιο...μ αυτα τα μηδενικα μπερδευομαστε...για να δουμε τον επομενο μηνα. σ ευχαριστω. 2 ώρες πριν, gpapadakis είπε Να συγκρίνεις τιμές άλλη φορά, το πακέτο που πήρες έχει πάγιο 10€ το μήνα και χρέωση 0,20€/kwh (που με τις ρυθμιζόμενες θα πηγαίνει παραπάνω). Αν καις ρεύμα για θέρμανση θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε αυτά. Πραγματι...καιω εγω & η συζυγος για θερμανση ρευμα με το κλιματιστικο & ειδικα τωρα το χειμωνα το εχουμε στο 28,αλλοιως κρυωνουμε... 2 ώρες πριν, turbat0s είπε Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, κακώς τους την έπεσες Οχι...καναμε καλη κουβεντα με την κοπελα & μου εδωσε να καταλαβω οτι η χρεωση οφειλεται στις πολες khw....τωρα τι αλλο να πω ? παντως σας ευχαριστω ολους εδω μεσα στο φορουμ για την πολυτιμη βοηθεια σας. καλο σας βραδυ φιλοι μου. 3 ώρες πριν, Malthador είπε Έχεις κάψει κοντά 1000 KWh και σε χρέωσαν 300 ευρώ, δεν είναι εκτός των δεδομένων της αγοράς, ωστόσο υπάρχουν και φθηνότερα μπλε τιμολόγια. Για παράδειγμα εγώ που είμαι στο μπλε της Zeniθ, στον τελευταίο λογαριασμό έδωσα 115 ευρώ για περίπου 500 KWh, μαζί με την έκπτωση συνέπειας. Αν ήσουν με κυμαινόμενο θα σου ερχόταν γύρω στα 340-350 ο λογαριασμός χονδρικά. Δεν έχεις υπερχρεωθεί, απλά έκανες μεγάλη κατανάλωση. Πώς θερμαίνεται το σπίτι σου; Με κλιματιστικο.
korakios Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, vounisios είπε Μαλλον εχεις δικιο...μ αυτα τα μηδενικα μπερδευομαστε...για να δουμε τον επομενο μηνα. σ ευχαριστω. ξεκίνα σιγά σιγά με μόνωση , αν έχεις θερμοπομπούς τους πετάς , αν δεν έχεις νυχτερινό κάνεις άμεσα αίτηση για να σπάνε οι ΥΚΩ (+0,085 στη μεγάλη κλίμακα) , κοιτάς και το πρόγραμμα ρεύματος γιατί αν έκλεισες με 0,20€/kw έκανες την χειρότερη κίνηση που μπορούσες να κάνεις (και με διαφορά) , εκτός αν πρόλαβες το Blue Friday που είχε για ένα διάστημα
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, vounisios είπε Μαλλον εχεις δικιο...μ αυτα τα μηδενικα μπερδευομαστε...για να δουμε τον επομενο μηνα. σ ευχαριστω. Πραγματι...καιω εγω & η συζυγος για θερμανση ρευμα με το κλιματιστικο & ειδικα τωρα το χειμωνα το εχουμε στο 28,αλλοιως κρυωνουμε... Οχι...καναμε καλη κουβεντα με την κοπελα & μου εδωσε να καταλαβω οτι η χρεωση οφειλεται στις πολες khw....τωρα τι αλλο να πω ? παντως σας ευχαριστω ολους εδω μεσα στο φορουμ για την πολυτιμη βοηθεια σας. καλο σας βραδυ φιλοι μου. Με κλιματιστικο. Φορέστε κανα μακρυμάνικο και καμιά ζακέτα και χαμηλώστε την θερμοκρασία απο τους 28 ..Αφού καις ρευμα θα σου έρχεται μεγάλος λογαριασμός. 2
vounisios Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Φορέστε κανα μακρυμάνικο και καμιά ζακέτα και χαμηλώστε την θερμοκρασία απο τους 28 ..Αφού καις ρευμα θα σου έρχεται μεγάλος λογαριασμός. Απο ντυσιμο ειμαστε οκ....Για να χαμηλωσουμε την θερμοκρασια,λιγο δυσκολο...κρυωνουν οι γυναικες εδω...δυστυχως....
efib Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε 28 βαθμούς μέσα στο σπίτι. 28 ζητάτε, το κλιματιστικό δεν επαρκεί, οπότε δουλεύει συνεχώς στο full. Εκτός και αν έχετε 200τμ σπίτι χωρίς μόνωση. Ο Δεκέμβρης ήταν πολύ πιο κρύος από τον Νοέμβρη, και ο Γενάρης ξεκίνησε με κρύα, οπότε να περιμένετε ακόμα μεγαλύτερη κατανάλωση για Γενάρη. Η τιμή kWh δεν είναι αυτή που διαφημίζουν οι πάροχοι αλλά είναι σχεδόν η διπλάσια μαζί με τα έξτρα.
Mhlogiatros Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Φλεβαρη πιάνουν εδώ τα κρύα . Και περιμένουν να μας απαυτώσουν ....
MARIOSNURSE Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 17 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Φλεβαρη πιάνουν εδώ τα κρύα . Και περιμένουν να μας απαυτώσουν .... Έχεις καθαρίσει φίλτρα στο κλιματιστικό τον τελευταίο μήνα; Αφού καίει στη θέρμανση, πρέπει κάθε 3 εβδομάδες το πολύ. Επίσης, τι κλιματιστικό είναι; Πόσα κλιματιστικά έχεις;
Chachanoulis Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vounisios είπε Μαλλον εχεις δικιο...μ αυτα τα μηδενικα μπερδευομαστε...για να δουμε τον επομενο μηνα. σ ευχαριστω. Πραγματι...καιω εγω & η συζυγος για θερμανση ρευμα με το κλιματιστικο & ειδικα τωρα το χειμωνα το εχουμε στο 28,αλλοιως κρυωνουμε... Οχι...καναμε καλη κουβεντα με την κοπελα & μου εδωσε να καταλαβω οτι η χρεωση οφειλεται στις πολες khw....τωρα τι αλλο να πω ? παντως σας ευχαριστω ολους εδω μεσα στο φορουμ για την πολυτιμη βοηθεια σας. καλο σας βραδυ φιλοι μου. Με κλιματιστικο. επειδη και εγω με κλιματιστικο ζεσταινω ολοκληρο το σπιτι, απορω πολυ με το λογαριασμο σου... παντως 28 βαθμους δεν εχεις στο σπιτι θα εσκαγες και γυμνος να ησουν. μαλλον δεν επαρκει η αποδοση ή εχεις μεγαλες απωλειες εμεις με δυο 9αρια και ενα 12αρι κραταμε ολη μερα το σπιτι στους 22 το χειμωνα και 26 το καλοκαιρι και πληρωνουμε 60-120 ΥΓ γιατι του λετε για τα φιλτρα οσων αφορα την αποδοση? μηπως θελετε να πειτε τις "γριλιες" της εξωτερικης μοναδας? Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από Chachanoulis
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 hours ago, vounisios said: Πραγματι...καιω εγω & η συζυγος για θερμανση ρευμα με το κλιματιστικο & ειδικα τωρα το χειμωνα το εχουμε στο 28,αλλοιως κρυωνουμε... Τι 28 ρε συ, πλάκα κάνεις; Και στεναχωριέσαι που σου ήρθε μόνο 300 ευρώ το ρεύμα; 5
mariosnik_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Άμα έκλεισες σταθερό με 0.20 κλαφτα. Ούτε η ΔΕΗ δεν το έχει τοσο πολύ. Εμένα μου ήρθε ένα 200αρι τον Δεκέμβρη, ήμουν με κυμαινόμενο, δεν είχα θέμα με τους λογαριασμούς μου ως τώρα, όταν είδα πόσο πολύ αυξήθηκε ο μηχανισμός διακύμανσης για Δεκέμβρη, πήγα σε σταθερό, μας πιάσανε στον ύπνο..... Για τόσες kWh που έλαβες, normal είναι ο λογαριασμός σου.
vounisios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 17 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Έχεις καθαρίσει φίλτρα στο κλιματιστικό τον τελευταίο μήνα; Αφού καίει στη θέρμανση, πρέπει κάθε 3 εβδομάδες το πολύ. Επίσης, τι κλιματιστικό είναι; Πόσα κλιματιστικά έχεις; Ενα κλιματιστικο αναβουμε στο δωματιο που καθομαστε & ειναι το Toyotomi
MARIOSNURSE Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 57 λεπτά πριν, vounisios είπε Ενα κλιματιστικο αναβουμε στο δωματιο που καθομαστε & ειναι το Toyotomi Inverter ; Φίλτρα καθαρίζεις;
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Δημοσ. 19 Ιανουαρίου Mε τον θερμοστάτη στους 28 βαθμούς δεν φταίνε τα φίλτρα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα