k_w_t Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 10:19 μμ 5 ώρες πριν, filip123go είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Αχάριστοι όλοι μας, μας δίνουν δωρεά το τελευταίο σύγχρονο λειτουργικό και εμείς με το στανιό να μείνουμε στα παλιά..!!! Κάποιοι ακόμα χειρότεροι "αγανακτισμένοι" τολμάνε και αλλάζουν σε λινουξ..! Ευτυχώς είναι λίγοι.!!! Sarcasm mode off. Δεν καταλαβαίνω γιατί σπρώχνει τόσο πολύ τα Windows 11 η MS. Και το κάνει και με λάθος τρόπο... Πραγματικά, αν το pc μου δεν ήταν συμβατό με win 11, μόνο και μόνο από αντίδραση, αν αγόραζα καινούριο pc, θα πήγαινα σε macOs (όχι ότι η από εκεί μεριά είναι καλύτερη, αλλά σου λέει από την αρχή, that's it, take it or leave it) Υ.γ. στο λάπτοπ δουλειάς έχω Linux mint και ο σταθερός που έχει win 11, ανοίγει μόνο για gaming. Το πριξιμο ειναι απο τις εταιριες παραγωγης hardware. Ενα υπολογιστης 8ετιας ειναι αρκετα ισχυρος για απλες εργασιες και οι χρηστες που κανουν απλη δουλεια γραφειου δεν χαλανε λεφτα για αναβαθμιση. Καπως πρεπει να πιεσουν αυτους τους χρηστες να αλλαξουν το hardware τους. Πχ ενα λογιστικο γραφειο με 10-15 pc με intel i5 5th Gen τρεχουν αρκετα γρηγορα για ERP ,Office και Online εφαρμογες. Γιατι να τους αλλαξει ?
gokuthelegend Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:46 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, k_w_t είπε Το πριξιμο ειναι απο τις εταιριες παραγωγης hardware. Ενα υπολογιστης 8ετιας ειναι αρκετα ισχυρος για απλες εργασιες και οι χρηστες που κανουν απλη δουλεια γραφειου δεν χαλανε λεφτα για αναβαθμιση. Καπως πρεπει να πιεσουν αυτους τους χρηστες να αλλαξουν το hardware τους. Πχ ενα λογιστικο γραφειο με 10-15 pc με intel i5 5th Gen τρεχουν αρκετα γρηγορα για ERP ,Office και Online εφαρμογες. Γιατι να τους αλλαξει ? Ακριβώς έτσι, και πολλές εφαρμογές πλέον πάνε online που σημαίνει ότι δεν τρέχουν καν στον υπολογιστή σου τοπικά. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι ένας ενημερωμένος browser. Οι μόνοι που θα ήταν κάπως "λογικό" να αναβαθμίσουν θα ήταν οι gamers και όσοι κάνουν απαιτητικές εργασίες τοπικά στον υπολογιστή (γραφίστες - photoshop, πολιτικοί μηχανικοί - autocad, κλπ). Επεξ/σία Κυριακή στις 12:48 πμ από gokuthelegend 2
cr77 Δημοσ. Κυριακή στις 08:03 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:03 πμ 13 ώρες πριν, zodiak bam είπε Μα είναι τι εννοείς 🤔 Μα είναι τι εννοείς 🤔 Μα είναι τι εννοείς 🤔 Μα είναι τι εννοείς 🤔 Έτσι, 4 φορές να το εμπεδώσουμε!👍 2
Mivas (myphone) Δημοσ. Κυριακή στις 08:52 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:52 πμ 15 ώρες πριν, Marduk1 είπε Ρε καθιστε στα 7 Ultim..... μετά το 26 όμως που τελειώνουν οι ενημερώσεις ασφαλείας, μένουμε ολίγον εκτεθειμένοι...
Marduk1 Δημοσ. Κυριακή στις 09:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:55 πμ 1 ώρα πριν, Mivas (myphone) είπε μετά το 26 όμως που τελειώνουν οι ενημερώσεις ασφαλείας, μένουμε ολίγον εκτεθειμένοι... Παντα φιλε μου θα υπαρχει το manual
HAS1972 Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:58 μμ (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, alan2 είπε Ναι, ισχύει σε γενικές γραμμές, αλλά υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες: Δωρεάν Αναβάθμιση στα Windows 11: Εάν έχεις γνήσια Windows 10 (με ενεργοποιημένο κλειδί προϊόντος), μπορείς να κάνεις αναβάθμιση στα Windows 11 δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι το σύστημά σου πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για τα Windows 11. Η άδεια των Windows 10 μεταφέρεται στα Windows 11 και δεν χρειάζεται να αγοράσεις νέο κλειδί. Μελλοντικές Εγκαταστάσεις: Αν θέλεις να κάνεις καθαρή εγκατάσταση των Windows 11 στο ίδιο σύστημα μετά την αναβάθμιση, η άδειά σου για τα Windows 10/11 παραμένει συνδεδεμένη με τη μητρική πλακέτα. Δεν απαιτείται νέο κλειδί. Αλλαγή Υλικού: Εάν αλλάξεις σημαντικό υλικό (όπως τη μητρική πλακέτα), η άδεια μπορεί να θεωρηθεί μη έγκυρη, εκτός αν είχες αγοράσει λιανική έκδοση (Retail) και όχι έκδοση OEM. Σε περίπτωση OEM, ίσως χρειαστεί να αγοράσεις νέο κλειδί για τα Windows 11. Πολιτική της Microsoft: Εάν ολοκληρώσεις την δωρεάν αναβάθμιση στα Windows 11, το ίδιο κλειδί ενεργοποίησης των Windows 10 ισχύει και για τα Windows 11. Δεν απαιτείται ξεχωριστό κλειδί για αυτήν τη διαδικασία. Εάν θέλεις να ελέγξεις αν η συσκευή σου είναι έτοιμη για την αναβάθμιση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο "PC Health Check" της Microsoft. Οσο αναφορα το 3. θελω να πω την εμπειρια μου για να μην μπερδευτουν καποιοι. Εγω απο 7αρια Pro ("αγορασμενα") εκανα αναβαθμιση δωρεαν στα 10αρια οταν υπηρχε η δυνατοτητα. Επειτα με νεα μητρικη-επεξεργαστη-μνημες περασα απο αρχη παλι τα 10αρια Pro κανονικα γνησια και ενεργοποιημενα. Προσφατα εκανα και την αναβαθμιση σε 11αρια Pro. Ολα κανονικα γνησια και ενεργοποιημενα. Η μονη προυποθεση που εχει για να γινουν δωρεαν και αυτοματα οι ενεργοποιησεις ειναι να εχεις συνδεθει με το microsoft email σου. Επεξ/σία Κυριακή στις 01:00 μμ από HAS1972
freegr Δημοσ. Κυριακή στις 01:13 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:13 μμ Μακάρι να γίνει δωρεάν για παλιότερα συστήματα με windows 10 σύντομα
Lazmour Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:42 μμ Το 80% των μηχανημάτων της αγοράς η Microsoft το βγάζει officially unsupported για το 11, αλλά μαντέψτε what… και πιο «παλιά» μηχανήματα τρέχουν άριστα το 11αρι. Απλά κάνεις εγκατάσταση με το rufus και bypass όλους τους χαζούς περιορισμούς. Σε 7ης γενιάς i5 τρέχει μια χαρά πάντως (μην πω και καλύτερα από τα 10αρια) 1
zodiak bam Δημοσ. Κυριακή στις 05:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:37 μμ 9 ώρες πριν, cr77 είπε Έτσι, 4 φορές να το εμπεδώσουμε!👍 Κόλλησε το κινητό δεν είναι επίτηδες 😁
Mivas (myphone) Δημοσ. Κυριακή στις 06:41 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:41 μμ 8 ώρες πριν, Marduk1 είπε Παντα φιλε μου θα υπαρχει το manual αν εννοείς manual εγκατάσταση ενημερώσεων, αυτό το κάνουμε ήδη έτσι κι αλλιώς, το θέμα είναι ότι δεν θα βγαίνουν άλλο συμβατές ενημερώσεις για 7άρια μετά το 26... Θα υπάρχουν μόνο για ειδικές εκδόσεις των 10 (LTSC), αλλά δεν νομίζω να μπορούν να γίνουν backport σε 7άρια και μάλιστα κάθε μήνα... Οπότε μένουμε απλά με καλό antivirus/internet security και όσο πάει...
dpolal Δημοσ. Δευτέρα στις 07:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:27 πμ 18 ώρες πριν, HAS1972 είπε Η μονη προυποθεση που εχει για να γινουν δωρεαν και αυτοματα οι ενεργοποιησεις ειναι να εχεις συνδεθει με το microsoft email σου. Δεν ισχύει αυτό. Στα 10ρια απλά έπρεπε να μην είχες συνδέσει το ίντερνετ στον υπολογιστή όταν έκανες την εγκατάσταση και στα 11ρια υπάρχει μία εύκολη διαδικασία να ξεπεράσεις το σημείο που ζητάει MS email account και να ολοκληρώσεις. Μετά η ενεργοποίηση γίνεται αυτόματα όταν συνδεθούν για πρώτη φορά στο ίντερνετ και έχουν valid κωδικό.
kosmous Δημοσ. Δευτέρα στις 09:06 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:06 πμ (επεξεργασμένο) Δεν κοιτάζουν να τα βελτιώσουν σωστά , κοιτάζουν να πρεσάρουν τον κόσμο . Εχθές το βράδυ ο γιος μου φοιτητής μου είπε πως μετά από update που έκανε δεν του έτρεχε μία εφαρμογή της σχολής , τον ρώτησα μήπως το update που έκανε ήταν το 24Η2 (έχω διαβάσει για τα προβλήματα και ενώ εδώ και καιρό το pc στο γραφείο το έχει διαθέσιμο δεν το κάνω) και μου είπε ναι . Σχεδόν δύο ώρες με anydesk προσπαθούσα να βρω λύση μέχρι που έκανα επιστροφή σε παλαιότερη έκδοση και επανήλθε η λειτουργία της εφαρμογής . Τραγικοί απλά . Εννοείται μετά από αυτό δεν πρόκειται να το κάνω στο γραφείο καθώς τρέχει erp και εκεί πληρώνω τον τεχνικό με την ώρα ! Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:07 πμ από kosmous
NikosKallithea Δημοσ. Δευτέρα στις 01:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:16 μμ Κατάργησαν μαι την quick launch toolbar στην γραμμή εργασιών, απο οτι διάβασα δεν μπορείς πλεον να την ενεργοποιήσεις με τίποτα και καποια προγραμματακια που κυκλοφορούν δεν σε αφήνει να τα εγκαταστάσεις😪 Ρε τι μυαλά κουβαλάνε 1
Ntinaras Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 04:51 μμ Στις 18/1/2025 στις 3:29 ΜΜ, cpc464 είπε Εγώ αναρωτιέμαι, όταν οι περισσότερες εταιρείες είναι σε επίπεδο hardware με intel 3ης γενιάς στην καλύτερη περίπτωση πώς θα αναβαθμίσουν?, τα 11 απαιτούν απο 9η γενιά και πάνω σε ίντελ και απο ryzen 2xxx και πάνω σε amd. rufus has entered the chat. Αλλα επισημα, πρεπει να κανεις αναβαθμιση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα