Blitzone Δημοσ. Σάββατο στις 12:57 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:57 μμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα, πρόσφατα αγόρασα ένα Mac mini M4 με σκοπό να αναβαθμίσω το home setup και να κάνω πιο εύκολα κάποιες εργασίες όπως photo/video editing, web design και άλλα. Διάλεξα το διάλεξα το βασικό μοντέλο το οποίο είναι και το πιο value for money στα 710 €. Δυστυχώς όμως είναι και περιορισμένος σε storage 256gb, άρα αναγκαστικά να πάρω ένα καινούργιο εξωτερικό σκληρό. Πήγα στη λύση NVMe γιατί έχουν πολύ καλές ταχύτητες και πήρα τον Samsung 990 PRO. Δυστυχώς όμως δυσκολεύομαι να βρω έναν enclosure που να υποστηρίζει Thunderbolt πάνω από 40Gbps. Αναφέρω ταχύτητα γιατί σε σύγκριση με Sandisc Extreme pro 500 η ταχύτητες είναι πολύ κοντά αν πάρεις ένα βασικό enclosure που υποστηρίζει 10Gbps. Άρα τσάμπα ο κόπος να ψάχνεις. Εδώ είναι και οι ταχύτηες με Ugreen CM578 enclosure: Internal M4 disc Samsung 990 PRO Samsung Extreme Pro Σίγουρα έχει να κάνει και με το πόσο σταθερή απόδοση έχει ο καθένας αλλά θα ήθελα να πετύχω παρόμοιες ταχύτητες με τον εσωτερικό. Έχει κανείς καμία πρόταση για enclosure PCI Thunderbolt για πάνω από 40Gbps; Ευχαριστώ την ομάδα. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:33 μμ από Blitzone
Λύση Jiakometi Δημοσ. πριν από 16 ώρες Λύση Δημοσ. πριν από 16 ώρες Για να πετύχεις παρόμοιες ταχύτητες με τον εσωτερικό δίσκο μία θήκη 40 Gbps (TB4) σαν αυτήν αρκεί. Άλλωστε στο απλό MacMini 4 (οχι το Pro) τα Thunderbolt ports ειναι TB4 (μέχρι 40 Gbps). Mόνο στο MacMini 4 Pro ειναι τα ports TB5. Οπότε και να έχεις θήκη με transfer rate > 40 Gbps θα έχεις bottleneck από το port. Σε κάθε περίπτωση θήκη σαν αυτή που ψάχνεις υπάρχει εδώ Εάν θέλεις μεγαλύτερες ταχύτητες εξωτερικού storage στο MacMini 4 λύση υπάρχει και την έχω αναφέρει εδώ. 1
Blitzone Δημοσ. πριν από 6 ώρες Μέλος Δημοσ. πριν από 6 ώρες Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όπως και η Acasis. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό να έχει ανεμιστήρα βέβαια. Έχεις δίκιο για το Thunderbolt 5 αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς και νομίζω δεν έχουν βγει υποστηριζόμενα προϊόντα. Αλλά προσωπικά είναι και λίγο too much για εμένα το κυνήγι ταχυτήτων. Ήδη και με αυτό το enclosure το σύστημα πηγαίνει πολύ καλά.
Jiakometi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Blitzone είπε Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είχα στο μυαλό μου όπως και η Acasis. Δεν ξέρω αν είναι σημαντικό να έχει ανεμιστήρα βέβαια. Έχεις δίκιο για το Thunderbolt 5 αλλά ούτως ή άλλως είναι πολύ νωρίς και νομίζω δεν έχουν βγει υποστηριζόμενα προϊόντα. Αλλά προσωπικά είναι και λίγο too much για εμένα το κυνήγι ταχυτήτων. Ήδη και με αυτό το enclosure το σύστημα πηγαίνει πολύ καλά. Ο μοναδικός λόγος που το ανέφερα είναι γιατί στο αρχικό σου post ανέφερες ότι ψάχνεις θήκη με ταχύτητα >40Gbps. Όντως η ΤΒ4 θήκη από το Amazon (αυτή χωρίς ανεμιστήρα) είναι μια χαρά και δίνει ταχύτητα ίση με του εσωτερικού SSD. Δεν ζεσταίνεται και πολύ. (Με τον KC 3000). Με τον 990 Pro 2Tb / 4TB θα έχεις όλο τον χωρο που χρειάζεσαι χωρίς παραχωρήσεις και σε πολύ καλές ταχύτητες. Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Jiakometi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα