Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το GreyOS είναι ένα μεγάλο πείραμα που ξεκίνησα προσωπικά εδώ και χρόνια. Σε μερικά σημεία έχουν ασχοληθεί να γράψουν κώδικα ή έδωσαν συμβουλές πολλοί φίλοι.

Πλέον όμως δε μπορώ να το συντηρήσω μόνος και γενικά δεν έχω και την ικανότητα, οπότε πάει πολύ αργά. Αναζητώ λοιπόν contributors, code reviewers & άτομα για να γράψουν εκτενές documentation.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το GreyOS στο https://greyos.gr/ (Credentials: [email protected] / password)

Το έβαλα σε αυτή την κατηγορία γιατί είναι κυρίως Web development & design αυτό που χρειάζεται. Βασικά κυρίως JS και PHP με HTML5.

Κάποια βασικά στοιχεία τώρα:

• Η υποδομη στηρίζεται στο δικό μου μικρό PHP/JS/AJAX micro-MVC framework - Το documentation του είναι εδώ και το architecture εδώ.
  • Κάνω χρήση vanilla JS (δεν έχω γενικά jQuery και άλλα εργαλείά γιατί έχω γράψει δικές μου πιο ειδικές βιβλιοθήκες δραματικά πιο μικρές που εξυπηρετούν τους σκοπούς μου)
  • Σε νέα δικά σας module (extensions) μπορείτε να ακοολουθήσετε όποιο coding style, type και ιδέες θέλετε. Στον κορμό όμως δε θα πρέπει να αλλάξει κάτι.
  • Χρησιμοποιώ "παλιού" τύπου κώδικα JS που δεν έχει classes κτλ. γιατί δεν έχω δει καλύτερη απόδοση με τα νέα χαρακτηριστικά και επίσης είναι τεράστιος κόπος να παω σε νέα δομή - Σε δικά σας extensions κάντε ότι θέλετε
  • Χρησιμοποιώ PHP που είναι συμβατή με το 80% τουλάχιστον των server, άρα δεν είναι super cutting-edge. Διότι θέλω να μη σκέφτομαι αν χρειαστώ migration να αλλάξω πράγματα στον κορμό - Σε δικά σας extensions κάντε ότι θέλετε αν και θα πρότεινα προσοχή γιατί γενικά δεν έχουν και ούτε θέλουν όλοι να βάλουν PHP7/8+ και αυτοί για δικούς τους λόγους...

Πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να δείτε το introductory document.

Τέλος, προτείνω πριν ξεκινήσετε ή δείτε πως ενδιαφέρεστε να κατανοήσετε την υποδομή γραφικά

GreyOS%20-%20Cloud%20Architecture.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...