g.delaportas Δημοσ. χθες στις 09:59 πμ Δημοσ. χθες στις 09:59 πμ Το GreyOS είναι ένα μεγάλο πείραμα που ξεκίνησα προσωπικά εδώ και χρόνια. Σε μερικά σημεία έχουν ασχοληθεί να γράψουν κώδικα ή έδωσαν συμβουλές πολλοί φίλοι. Πλέον όμως δε μπορώ να το συντηρήσω μόνος και γενικά δεν έχω και την ικανότητα, οπότε πάει πολύ αργά. Αναζητώ λοιπόν contributors, code reviewers & άτομα για να γράψουν εκτενές documentation. Μπορείτε να δοκιμάσετε το GreyOS στο https://greyos.gr/ (Credentials: [email protected] / password) Το έβαλα σε αυτή την κατηγορία γιατί είναι κυρίως Web development & design αυτό που χρειάζεται. Βασικά κυρίως JS και PHP με HTML5. Κάποια βασικά στοιχεία τώρα: Η υποδομη στηρίζεται στο δικό μου μικρό PHP/JS/AJAX micro-MVC framework - Το documentation του είναι εδώ και το architecture εδώ. Κάνω χρήση vanilla JS (δεν έχω γενικά jQuery και άλλα εργαλείά γιατί έχω γράψει δικές μου πιο ειδικές βιβλιοθήκες δραματικά πιο μικρές που εξυπηρετούν τους σκοπούς μου) Σε νέα δικά σας module (extensions) μπορείτε να ακοολουθήσετε όποιο coding style, type και ιδέες θέλετε. Στον κορμό όμως δε θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Χρησιμοποιώ "παλιού" τύπου κώδικα JS που δεν έχει classes κτλ. γιατί δεν έχω δει καλύτερη απόδοση με τα νέα χαρακτηριστικά και επίσης είναι τεράστιος κόπος να παω σε νέα δομή - Σε δικά σας extensions κάντε ότι θέλετε Χρησιμοποιώ PHP που είναι συμβατή με το 80% τουλάχιστον των server, άρα δεν είναι super cutting-edge. Διότι θέλω να μη σκέφτομαι αν χρειαστώ migration να αλλάξω πράγματα στον κορμό - Σε δικά σας extensions κάντε ότι θέλετε αν και θα πρότεινα προσοχή γιατί γενικά δεν έχουν και ούτε θέλουν όλοι να βάλουν PHP7/8+ και αυτοί για δικούς τους λόγους... Πριν ξεκινήσετε καλό θα ήταν να δείτε το introductory document. Τέλος, προτείνω πριν ξεκινήσετε ή δείτε πως ενδιαφέρεστε να κατανοήσετε την υποδομή γραφικά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα