RZGhost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Καλημέρα! Θα ήθελα να μου πει κάποιος, στον RYZEN 5 5600 υπάρχει προεγκατεστημενη πάστα θερμοαγώγημη ώστε δεν θα χρειαστεί να βάλω εγώ? Η είναι καλύτερα να αγοράσω κ να βάλω ξεχωριστά, ίσως κάποια πιο ποιοτική από αυτήν που μπορεί να έχει εργοστασιακά (αν έχει) ... Ευχαριστώ πολύ
kostas_anes Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εαν ερχεται μαζι με ψυκτρα, εχει ηδη θερμοαγωγιμη πανω της. Με την στοκ ψυκτρα δεν εχει νοημα να επενδυσεις σε καποια παστα του εμποριου, περα απο οταν χρειαστει να την αλλαξεις. Επεξ/σία 17 Ιανουαρίου από kostas_anes 3
Λύση @topos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Λύση Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 1 hour ago, RZGhost said: Καλημέρα! Θα ήθελα να μου πει κάποιος, στον RYZEN 5 5600 υπάρχει προεγκατεστημενη πάστα θερμοαγώγημη ώστε δεν θα χρειαστεί να βάλω εγώ? Η είναι καλύτερα να αγοράσω κ να βάλω ξεχωριστά, ίσως κάποια πιο ποιοτική από αυτήν που μπορεί να έχει εργοστασιακά (αν έχει) ... Ευχαριστώ πολύ Ο 5600(σκετος) εαν κανω λαθος δεν πωλειτε χωρις ψυκτρα. Με αυτη που ερχετε εχουν ηδη βαλει πανω στην ψυκτρα παστα(οχι εξτρα σωληναριο/συσκευασια), οποτε απλα κουμπωνεις και εισαι οκ. Spoiler Γενικα οι "stock" παστες ειναι πιο παχυρευστες ωστε να μενουν κολλημενες πανω στην ψυκτρα για την εφαρμογη.Αν και απεχουν απο τις κορυφαιες μερικους βαθμους, εκτιμω οτι κρατανε και περισσοτερο καιρο. Βεβαια εαν μιλαμε για 5600 και "κανονικη" χρηση δεν χρειαζετε να ασχοληθεις περισσοτερο.Απλα βαλε αυτη και σε 2-3χρονια που θα πρεπει να κανεις repaste (προφανως θα εχεις καθαρισει σκονες μεσα απο το κουτι στο ενδιαμεσο) βαζεις αλλη) 1
Apaleytos80 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Όπως λέει ο @@topos εχει απο κάτω το στοκ cooler. Δεν ξέρω αν φταίει η παστα η το αδυναμο σοκετ, αλλα παρατηρησα οτι οταν πανε να βγαλουν το στοκ κουλερ τραβιέται και cpu μαζι σε αρκετό κοσμο.. Οπότε προσέχεις λιγο στο βγάλσιμο αν χρειαστεί(με τρόπο, ζέσταμα και δεξια- αριστερα παίξιμο) να το εχεις υποψιν. Απο επιδόσεις οκευ ειναι, δεν χρειαζεται να αγοράσεις άλλη. 1
@topos Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 1 hour ago, Apaleytos80 said: Όπως λέει ο @@topos εχει απο κάτω το στοκ cooler. Δεν ξέρω αν φταίει η παστα η το αδυναμο σοκετ, αλλα παρατηρησα οτι οταν πανε να βγαλουν το στοκ κουλερ τραβιέται και cpu μαζι σε αρκετό κοσμο.. Οπότε προσέχεις λιγο στο βγάλσιμο αν χρειαστεί(με τρόπο, ζέσταμα και δεξια- αριστερα παίξιμο) να το εχεις υποψιν. Απο επιδόσεις οκευ ειναι, δεν χρειαζεται να αγοράσεις άλλη. Eαν θες να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβηξεις τον cpu εξω απο το σοκετ απλα τρεχεις cinebench κανενα τεταρτακι πριν ξεκινησεις να ξεβιδωνεις. 2
Apaleytos80 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, @topos είπε Eαν θες να εισαι σιγουρος πως δεν θα τραβηξεις τον cpu εξω απο το σοκετ απλα τρεχεις cinebench κανενα τεταρτακι πριν ξεκινησεις να ξεβιδωνεις. Ετσι ναι και στην αρχη οχι τραβηγμα, αλλα δεξια αριστερα να σπασουμε τον δεσμό μεταξύ τους. Ειδικά με την τσιμεντόκολλα της στοκ ψυχτρας, αμα πας αχάμπαρος και τραβήξεις, την πηρες πακέτο την cpu. Δεν μου ετυχε γιατι τα προσεχω, αλλα σε 2 φιλους συνέβη. Ευτυχώς δεν τραυματιστηκέ καμια cpu, μερικα πινακια που ισωσαν στη μια, παλι καλα. 3
RZGhost Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Παιδιά όλων σας οι απαντήσεις με βοήθησαν παρα πολύ! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο κ τις πληροφορίες!
ilos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Από πολύ κόσμο συνέχεια αυτό ακούω ότι οι stock πάστες έχουν adhesive ιδιότητες στα AM4, αλλά 2 φορές που χρειάστηκε να βγάλω cooler μία σε 1600 και άλλη μια σε 3700x βγήκαν πολύ εύκολα με ελαφρύ στρίψιμο δεξιά-αριστερά χωρίς σχεδόν καθόλου πίεση (βέβαια οι πάστες ξεραμένες εντελώς μετά από 3-4 χρόνια χρήσης με αποτέλεσμα να μην έχουν και την καλύτερη συμπεριφορά). Σε κάτι athlon xp/bulldozer μέχρι και οδοντικό νήμα χρειάστηκε να βάλω παλιότερα γιατί σίγουρα θα έκανα ζημιά αλλιώς.🤣 Θέλω να πω ότι δε πολύ πιστεύω πλέον αυτές τις αναφορές για τις "κόλλες" σε stock πάστες, οι τύποι είναι μάλλον αχάμπαροι και σηκώνουν cpu από τα socket ενώ είναι στάνταρ διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα