Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε σπίτι που έχω διακόψει το σταθερό τηλέφωνο εδώ και πάνω από 15 χρόνια φαίνεται ότι θα χρειαστώ σύντομα πάλι γραμμή internet

είμαι λίγο γκαντέμης και από το χάρτη κάλυψη ftth το σπίτι φαίνεται να είναι στον ακριβώς επόμενο δρόμο από εκεί που σταματά η κάλυψη.

άρα υποθέτω ότι μου μένουν μονο η κλασσικές επιλογές χαλκού και adsl

εναλλακτικά σκετόμουν για internet μέσω 5g και έπεσα πάνω σε αυτό

https://nova.gr/statheri-tilefonia/programmata/home-internet#package=2

ερωτήσεις

1. αυτό είναι "κλειδωμένο" στη συγκεκριμένη δνσή ή ας πούμε στις κοντινές κεραίες ή μπορώ πχ να το πάρω μαζί μου σε ένα άλλο σπίτι αν χρειαστεί για κάποιες μέρες (οπού προφανώς θα υπάρχει κάλυψη 5G) και θα λειτουργει και εκεί;

2. υπάρχει κάποια άλλη διαφορά ως προς τι μπορείς να ρυθμίσεις στο router ή είναι ακριβώς όπως μια οποιαδήποτε κοινή adsl?

.

ΥΓ : Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να διαλέξω σαν εναλλακτική επιλογή

Δημοσ.

Τι αναγκη υπαρχει απο bandwith και data? Το χρειαζεσαι για ολο τον χρονο ή για οποτε πηγαινεις; αναγκη απο public ip η δεν σε ενδιαφερει αν εισαι πισω απο cgnat?

Δημοσ.
10 hours ago, DrLo said:

Σε σπίτι που έχω διακόψει το σταθερό τηλέφωνο εδώ και πάνω από 15 χρόνια φαίνεται ότι θα χρειαστώ σύντομα πάλι γραμμή internet

είμαι λίγο γκαντέμης και από το χάρτη κάλυψη ftth το σπίτι φαίνεται να είναι στον ακριβώς επόμενο δρόμο από εκεί που σταματά η κάλυψη.

άρα υποθέτω ότι μου μένουν μονο η κλασσικές επιλογές χαλκού και adsl

εναλλακτικά σκετόμουν για internet μέσω 5g και έπεσα πάνω σε αυτό

https://nova.gr/statheri-tilefonia/programmata/home-internet#package=2

ερωτήσεις

1. αυτό είναι "κλειδωμένο" στη συγκεκριμένη δνσή ή ας πούμε στις κοντινές κεραίες ή μπορώ πχ να το πάρω μαζί μου σε ένα άλλο σπίτι αν χρειαστεί για κάποιες μέρες (οπού προφανώς θα υπάρχει κάλυψη 5G) και θα λειτουργει και εκεί;

2. υπάρχει κάποια άλλη διαφορά ως προς τι μπορείς να ρυθμίσεις στο router ή είναι ακριβώς όπως μια οποιαδήποτε κοινή adsl?

.

ΥΓ : Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να διαλέξω σαν εναλλακτική επιλογή

επισης το βασικο ειναι ποσα data δινουν.ισως να συμφερει να κανεις ενα απλο συμβολαιο με απεριοριστα και να πας να παρεις ενα δικο σου router 5g.το πληρωνεις μια φορα αλλα ειναι δικο σου.και δεν εχεις κανεναν περιορισμο τι θα κανεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, poulinos είπε

επισης το βασικο ειναι ποσα data δινουν.ισως να συμφερει να κανεις ενα απλο συμβολαιο με απεριοριστα και να πας να παρεις ενα δικο σου router 5g.το πληρωνεις μια φορα αλλα ειναι δικο σου.και δεν εχεις κανεναν περιορισμο τι θα κανεις.

Ενώ απεριόριστα data , πακέτο ίντερνετ μέσω 5G αντί adsl

4 ώρες πριν, kaklikos είπε

Τι αναγκη υπαρχει απο bandwith και data? Το χρειαζεσαι για ολο τον χρονο ή για οποτε πηγαινεις; αναγκη απο public ip η δεν σε ενδιαφερει αν εισαι πισω απο cgnat?

Για μόνιμη κατοικία για απεριόριστα data. Απλά για κάποια χρόνια δεν μένω εκεί και τώρα φαίνεται θα επιστρέψω.

Τα υπόλοιπα τεχνικά που λες δε τα γνωρίζω. Θέλω βασικά να έχω ένα 5G πακέτο με την ιδία χρήση που θα είχε κάποιος με μια γρήγορη adsl.

Αυτό δεν είναι το πακέτο της NOVA ή έχω καταλάβει λάθος.

Για περιστασιακή χρήση θα το έκανα και μέσω του κινητού.

ΥΓ:

Μεγάλη γκαντεμια να είσαι 1 δρόμο έξω από τη κάλυψη οπτικής ίνας 

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, DrLo είπε

Για μόνιμη κατοικία για απεριόριστα data. Απλά για κάποια χρόνια δεν μένω εκεί και τώρα φαίνεται θα επιστρέψω.

Τα υπόλοιπα τεχνικά που λες δε τα γνωρίζω. Θέλω βασικά να έχω ένα 5G πακέτο με την ιδία χρήση που θα είχε κάποιος με μια γρήγορη adsl.

Αυτό δεν είναι το πακέτο της NOVA ή έχω καταλάβει λάθος.

Για περιστασιακή χρήση θα το έκανα και μέσω του κινητού.

ΥΓ:

Μεγάλη γκαντεμια να είσαι 1 δρόμο έξω από τη κάλυψη οπτικής ίνας 

Καποια στιγμη θα σε συνδεσουν. Αργα ή γρηγορα το FTTH θα φτασει παντου. Στο λοιπον με το πακετο αυτο στα 26 ευρω τον μηνα η nova σε κλειδωνει ΕΩΣ τα 100 Mpbs. Το μόνο θετικο της υπόθεσης είναι οτι σου δίνει VOIP τηλεφωνια με απεριοριστα προς σταθερα και κινητα. Να το βρασω.... Το καλύτερο που μπορεις να κανεις είναι να κανεις ενα συμβόλαιο κινητης Cosmote με απεριόριστα data να αγορασεις και ενα 5g ή και 4g router το οποίο μπορεις να παρεις μαζι σου οποτε θες όπου θες. Η ταχύτητα download θα ειναι η μέγιστη που θα μπορεις να πιασεις με βαση τον εξοπλισμο σου και το bandwidth της κεραιας κινητης. Ενα speedtest με το κινητο σου σε 4g/5g θα σου δωσει πανω κατω τις ταχυτητες που θα μπορεις να εκμεταλευτεις με ενα ρουτερ εσωτερικου χώρου. Παντα οταν μιλαμε για 4g 5g δεν μπορουμε να μιλαμε για ιδιες ταχυτητες ολες τις ωρες. Αν απο κει και περα κυνηγαμε το καλυτερο δυνατον τοτε μιλαμε για ρουτερ εξωτερικου χωρου με κατευθυντικη κεραια να κοιταει καρφι τον πυργο με τις κεραιες του οτε αν υπαρχει οπτικη επαφη. Ενα καλό site για να δεις ποια κεραια εξυπηρετει την περιοχη σου ειναι το Cellmapper.net.

Cosmote gigamax Unlimited αυτη τη στιγμη παιζει στα 41 ευρω. Αν το συνδιασεις με καποιο αριθμο σταθερου σε cosmote ONE ας ειναι  και αλλου, παει στα 36,90. Ισως με φορητοτητα να βγαινει ακομα πιο φθηνα. Προσωπικα με φορητοτητα ειχα παρει ενα νουμερο στα 29,10 και το δευτερο το εκανα στα 25.90 με προσφορα black friday. Καλυτερα θα ενημερωθεις σε ενα καταστημα cosmote.

Επεξ/σία από kaklikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kaklikos είπε

Καποια στιγμη θα σε συνδεσουν. Αργα ή γρηγορα το FTTH θα φτασει παντου.

Μακάρι αλλά είναι νομίζω κάποιοες "τρύπες" στο χάρτη που δε βλέπω να κλείνουν δε ξέρω για πιο λόγο.

Το σπίτι μου είναι ο 1ος δρόμος μεταξύ μετά το περστέρι στο Χαιδάρι, εδώ τα τριγύρω στενά στο δήμο χαιδαρίου είναι όλα εκτός καλυψης αλλά πιο κάτω όλος ο άλλος δήμος καλύπτεται. Δε ξέρω γιατί.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχω κα ιστο σπίτι την μητέρας μου που από τότε που μπήκε το δίκτυο Φ.Α (πολλά χρόνια πριν) είναι μέσα σε μια τρύπα χωρίς κάλυψη. 1 στενό κάτω και 2 στενά πάνω είνει πράσινα και 2-3 στενά εκεί κόκκινα.

σπό την άλλη, στο θέμα Φ.Α στο δικό μου σπίτι ισχύει το ανάποδο, ειναι το μόνο στενό του δήμου εδώ τριγύρω που έχει δυνατότητα σύνδεσης

you win some you lose some που λένε και οι αμερικάνοι

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
16 hours ago, DrLo said:

sorry σε χασα.τι εννοεις?

δες τι δινουν τα πακετα πχ της Nova και μετα δες αντιστοιχα πακετα σε Nova,vodafone,cosmote τι δινουν αν παρεις μονο sim καρτα με απεριοριστα data καιας πληρωσεις εσυ τo router.λογικα τα δευτερα θα ειναι πολυ πιο φτηνα και χωρις οριο Data κτλ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

sorry σε χασα.τι εννοεις?

Εννωω να μην είναι πακέτο με κάποια συγκεκριμένα GB αλλά "μονιμη" σύνδεση με απεριοριτα GB μονο αντί adsl να είναι μέσω δiκτύου 5G

Δημοσ.
4 minutes ago, DrLo said:

Μακάρι αλλά είναι νομίζω κάποιοες "τρύπες" στο χάρτη που δε βλέπω να κλείνουν δε ξέρω για πιο λόγο.

Το σπίτι μου είναι ο 1ος δρόμος μεταξύ μετά το περστέρι στο Χαιδάρι, εδώ τα τριγύρω στενά στο δήμο χαιδαρίου είναι όλα εκτός καλυψης αλλά πιο κάτω όλος ο άλλος δήμος καλύπτεται. Δε ξέρω γιατί.

Αντίστοιχο πρόβλημα έχω κα ιστο σπίτι την μητέρας μου που από τότε που μπήκε το δίκτυο Φ.Α (πολλά χρόνια πριν) είναι μέσα σε μια τρύπα χωρίς κάλυψη. 1 στενό κάτω και 2 στενά πάνω είνει πράσινα και 2-3 στενά εκεί κόκκινα.

αυτο που λες με το φυσικο αεριο το εχω πετυχει αλλα εκει ειναι διαφορετικα τα πραγματα.με την οπτικη ινα να μην δωσεις σε 2-3 σημεια το θεωρω βλακεια. εστω και λιγα σπιτια να ειναι.

1 minute ago, DrLo said:

Εννωω να μην είναι πακέτο με κάποια συγκεκριμένα GB αλλά "μονιμη" σύνδεση με απεριοριτα GB μονο αντί adsl να είναι μέσω δiκτύου 5G

ok ta υπολοιπα στα απαντησα πιο πανω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, poulinos είπε

αυτο που λες με το φυσικο αεριο το εχω πετυχει αλλα εκει ειναι διαφορετικα τα πραγματα.με την οπτικη ινα να μην δωσεις σε 2-3 σημεια το θεωρω βλακεια. εστω και λιγα σπιτια να ειναι.

μακαρι, για να δούμε 

θα κάνω βέβαια "εκδήλωση ενδιαφέροντος" και ότι γίνει.

Δημοσ.
On 18/01/2025 at 12:41, DrLo said:

μακαρι, για να δούμε 

θα κάνω βέβαια "εκδήλωση ενδιαφέροντος" και ότι γίνει.

εννοειται δεν χανεις τιποτα να το ζητησεις. το να σκαψουν ενα δυο δρομους δεν ειναι κατι δυσκολο ειδικα αν κανουν αιτηση και τιποτα αλλα σπιτια που δεν εχουν.

πακετα 5g Παντως θα βρεις χωρις οριο.και οπως εχω γραψει συνηθως συμφερει να παρεις μια sim και να βαλεις εσυ router παρα να παρεις κατι ετοιμο απο τον παροχο.ναι μεν γλυτωνεις το αρχικο κοστος του router αλλα ειναι πιο ακριβο και πολλες φορες εχει περιορισμους

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, poulinos είπε

εννοειται δεν χανεις τιποτα να το ζητησεις. το να σκαψουν ενα δυο δρομους δεν ειναι κατι δυσκολο ειδικα αν κανουν αιτηση και τιποτα αλλα σπιτια που δεν εχουν.

πακετα 5g Παντως θα βρεις χωρις οριο.και οπως εχω γραψει συνηθως συμφερει να παρεις μια sim και να βαλεις εσυ router παρα να παρεις κατι ετοιμο απο τον παροχο.ναι μεν γλυτωνεις το αρχικο κοστος του router αλλα ειναι πιο ακριβο και πολλες φορες εχει περιορισμους

Υπάρχει κάπου κάποια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ?

Βρήκα μόνο για ΔΕΗ και Ιναλαν που δεν παίζουν όχι στο στενό μου αλλά σε όλη τη περιοχή γενικά οπότε δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασια.

Πρέπει να κάνω ξεχωριστή εκδήλωση ενδιαφέροντος σε κάθε εταιρεία που έχει δίκτυο οπτικών?

Δημοσ.
32 minutes ago, DrLo said:

Υπάρχει κάπου κάποια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ?

Βρήκα μόνο για ΔΕΗ και Ιναλαν που δεν παίζουν όχι στο στενό μου αλλά σε όλη τη περιοχή γενικά οπότε δε νομίζω να έχει ιδιαίτερη σημασια.

Πρέπει να κάνω ξεχωριστή εκδήλωση ενδιαφέροντος σε κάθε εταιρεία που έχει δίκτυο οπτικών?

καλο θα ηταν η αιτηση να γινει στον παροχο που εχει αναλαβει την περιοχη σου αφου μονο αυτος περναει ινες στην χ περιοχη. πχ εκει που μενω εγω την περιοχη την εχει η cosmote και αυτοι εχουν εγκαταστησει τα μηχανηματα και τα kv. inalan παιζει μονη της μπαλα αλλα δεν εχει νοημα αν δεν εχει καν στην περιοχη σου.με δεη ξερω οτι θα δωσει και χονδρικη αλλα δεν ξερω κατι παραπανω

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, poulinos είπε

καλο θα ηταν η αιτηση να γινει στον παροχο που εχει αναλαβει την περιοχη σου αφου μονο αυτος περναει ινες στην χ περιοχη. πχ εκει που μενω εγω την περιοχη την εχει η cosmote και αυτοι εχουν εγκαταστησει τα μηχανηματα και τα kv. inalan παιζει μονη της μπαλα αλλα δεν εχει νοημα αν δεν εχει καν στην περιοχη σου.με δεη ξερω οτι θα δωσει και χονδρικη αλλα δεν ξερω κατι παραπανω

Αχα, δεν είχα προσέξει ότι λέει και ποιος πάροχος έχει καλύψει τη περιοχή. Από ότι βλέπω ο πιο κάτω δρόμος λέει είναι ΔΕΗ ... Κάλυψη λέει απο 24/12/2024 ... Βρε λες ???

Τι σημαίνει τύπος πρόσβασης FTTH/B αλλά ταυτόχρονα Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH/B: Όχι

Βάλανε πρόσβαση στο κτίριο χωρίς να το ζητήσει κανείς ακόμα;

Πάροχος πρόσβασης: ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες – FIBERGRID

Κωδικός κτιρίου: FPST1_0134647

Τύπος πρόσβασης: FTTH/B

Κάλυψη από: 31/12/2024

Ανεξάρτητοι χώροι: 1 ⓘ

Έχει συνδεθεί στο δίκτυο FTTH/B: Όχι

Δημοσ.

Κανε μια αιτηση στην δεη με τον κωδικο κτηριου. ΕΙναι μονοκατοικια ; Κανε υπομονη θα ερθουν και σε σενα. Η ΕΕΤΤ νομιζω εχει δηλωσει οτι θα πρεπει ολα τα σπιτια σε ΟΛΗ την ελλαδα να συνδεθουν με οπτικη μεχρι καποια χρονολογια. Μπορει να κανω και λαθος η απλα να κανω ονειρα και για μενα !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...