Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, J0hn82 είπε

Σε μερικές ημέρες θα έχεις ξεχάσει το χειροκίνητο. Διάβασε το εγχειρίδιο κατόχου και θα σου λυθούν πολλές απορίες.

Σε μισή ώρα θα λέει γιατί δεν πήρα αυτόματο τόσα χρόνια . Από το 16 , 4 αυτοκίνητα μόνο αυτόματα 

• Like 3
  • Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Τζάμπα ανησυχείς. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει απίστευτη προσαρμοστικότητα. Λογικό είναι να έχεις λίγο φόβο στην αρχή και λίγο παραπάνω προσοχή, αλλά μετά από 7 ημέρες οδήγησης θα είναι σαν να οδηγούσες πάντα αυτόματο. Τόσο θέλει.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Ετσι μου είχαν πει,έτσι λέω.Σε παραπάνω στροφές δεν το είχα δει να δουλευει.Ενα VW caddy ήταν

Λίγο ψάξιμο που έκανα πάντως λένε αυτό που λες και εσύ.

Ενας γνωστός μου με ημιαυτοματο βαζει λεει Ν στο φαναρι, επειδη το ημιαυτοματο ειναι σαν το χειροκινητο διχως συμπλεκτη ! Τι να σου πω δεν ξερω... Ενα 108 που οδηγησα μια βδομαδα δανεικό, μονο στις ανηφορες το εβαζα στο manual για να μην προσπαθει να ανεβασει σε 3η και δυσκολευοταν μετα... Τωρα κι εγω δεν εχω αλλη εμπειρία περαν απο μηχανικό κιβώτιο

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Το next level είναι στα ηλεκτρικά, που οδηγείς μόνο με ένα πεντάλ, χωρίς καν φρένο.

Όλοι κάτι έλεγαν,  και οι παπάς το κύριε ελέησον, εσύ το χαβά σου, εντάξει μας έπεισες φεύγω τώρα για ηλεκτρικό τα λέμε μετά..

• Haha 2
Δημοσ.
Στις 17/1/2025 στις 10:59 ΠΜ, csontheline είπε

Δεν ξέρω τι cross επέλεξες, αλλά ακόμα και με κανονικές σχέσεις (και όχι τύπου CVT), είναι απόλαυση στην οδήγηση, την κάνει πιο εύκολη.
Αν και αναφέρθηκε, με D έχεις σχέση μέσα, οπότε πας μπροστά (αν είσαι εντελώς σταματημένος και πατάς φρένο, αποσυμπλέκει (ή κάτι παρόμοιο), σαν να είχες πρώτη χωρίς να πατάς συμπλέκτη και να μην σβήνει).
Για να αποσυμπλέξει εντελώς, πρέπει να πας στην νεκρά (N-neutral).
Μπορείς να τσουλήσεις με νεκρά και φρένο μόνο, αλλά δεν θα λειτουργούν αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας.

Παρεμπιπτόντως, όταν θέλεις να βάλεις νεκρά με σβηστή μηχανή (υποθέτω παρόμοιο είναι και σε άλλα αυτόματα) βγάζεις ένα πλαστικό δίπλα στον λεβιέ και κρατάς πατημένο ένα κρυμμένο κουμπί για να τον μετακινήσεις ελεύθερα.

Έχω την εντύπωση οτι περισσότερο μπερδεύεις τον οδηγό με αυτά που λες παρά τον καθοδηγείς. Και ποτέ δεν τσουλάς με νεκρά. Μη δίνετε τέτοιες ανόητες συμβουλές. 

Δημοσ.

Αλλη μια φορα. ΔΕΝ βαζουμε ΠΟΤΕ Ν στα υβριδικα της Toyota γιατι δεν θα μπορει ο θερμικος κινητηρας να φορτισει την υβριδικη μπαταρια οταν ειναι απαραιτητο. Σε ισιο οδοστρωμα, με D εχει το κλασικο Creeping Forward, αλλα εχοντας ενεργο το Hold και πατωντας μια φορα το φρενο, το αυτοκινητο μενει φρεναρισμενο μεχρι να ξαναπατησουμε γκαζι. Σε ανηφορα, με D το αυτοκινητο κρατιεται και δεν φευγει πισω αλλα και παλι με το Hold, δεν χρειαζεται να ασχολεισαι…

Δημοσ.

Χρονια οδηγος σε χειροκινητο.Προ 2 ετων πηρα αυτοματα βανακι για τις αναγκες/ευκολιες της δουλειας.

Απιστευτα ξεκουραστο.Οντως καποιες φορες αντιλαμβανεσαι το ποδι να παταει τον ανυπαρκτο συμπλεκτη ή (για εμενα) να σταματαω στο φαναρι με το χειροκινητο ιχ χωρις να παταω συμπλεκτη και να σβηνει.Σιγουρα ποιο ακριβη επισκευη σε περιπτωση βλαβης.απιστευτη ευκολια.Ισως λιγο ασχημο σε καποιες ανηφορες ή κατηφορες που σου αλλαζει ταχυτητα εκει που δν το περιμενεις (ή δεν θα αλλαζες αν ειχες χειροκινητο) .Δεν ασχολουμε με τον λεβιε καθολου περα απο την οπισθεν.

ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΝΕΚΡΑ και αν το αφησω για ωρα με ταχυτητα την βαζει μονο του.

• Like 1
Δημοσ.

Κίνδυνος στη μετάβαση από χειροκίνητο την πρώτη μισή ώρα χρήσης του αυτόματου: Να πατήσεις το φρένο με το αριστερό από συνήθεια. Επειδή το αριστερό έχει μάθει να βάζει πολλη δύναμη, το φρενάρισμα που θα κάνεις θα είναι φρενάρισμα πανικού.

Tip για αποφυγή κινδύνου: Την πρώτη μισή ώρα  το αριστερό πόδι τελειώς λυγισμένο και όσο πάει πίσω δηλαδή και προσπαθείς η πατούσα του να βλέπει πάτωμα ίσως και λίγο πίσω.

Μετά τη μισή ώρα σταματάς να το έχεις λυγισμένο και το έχεις λίγο στο νου σου να μην πατήσεις τίποτα.

Νομίζω ότι την επόμενη μέρα θα έχεις ξεχάσει το χειροκίνητο, καλοτάξιδο!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
On 17/01/2025 at 13:00, Πέτρος said:

To μόνο ουσιαστικό πρόβλημα όταν κάποιος έχει συνηθίσει τόσα χρόνια+χλμ με μηχανικό, είναι να πατήσει το φρένο με το αριστερό, όπως είχε συνηθίσει το συμπλέκτη...θα το κάνει απότομα, χωρίς έλεγχο, σίγουρα θα φύγει το σώμα του μπροστά, ίσως θα σηκωθεί και λίγο από το κάθισμα.

Ειδικά σε φρενάρισμα ανάγκης, επειδή το σώμα έχει μάθει σε εντελώς άλλη στήριξη, είναι σίγουρο το παραπάνω. Λίγη προσοχή το πρώτο διάστημα, μέχρι να μάθουμε τις νέες κινήσεις/αντιδράσεις, και μετά όλα πολύ άνετα.

Το έχω πάθει, σε ηλεκτρικό μάλιστα γενικός δεν φρρναρω με αριστερό είπα να μάθω, μηλαμε 6 7 φορές έχω φύγει με τα μούτρα μπροστά

• Like 2
Δημοσ.

Προς ts  για ακόμα μια φορά:

Χαλαρωσε δεν θα πετάξεις κάνα rafale, f16 κλπ. Σε 10 λεπτά το έμαθες.Για κουλους είναι τα αυτόματα όπως και τα σκούτερ.

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

με το που θα οδηγησεις αυτοματο θα λες μετα "μα καλα πως οδηγουσα χειροκινητο τοσα χρονια?" ειναι η μερα με την νυχτα. πλεον εχω δυο οικογενειακα αυτοματα και στην δουλεια εχουμε ηλεκτρικα με αυτοματο κιβωτιο φυσικα. χρειαστηκε να μετακινησω αυτοκινητο συναδελφου με χειροκινητο κιβωτιο και πραγματικα απορησα πως τοσα χρονια οδηγουσα χειροκινητο κιβωτιο. θεωρω πλεον οτι τα χειροκινητα ανηκουν στον προηγουμενο αιωνα. πηγε ο αλλος και πηρε αυτοκινητο με χειροκινητο κιβωτιο γιατι δεν ηθελε να δωσει +1000€ που κοστιζε το ιδιο με αυτοματο. κατι τετοια βλεπω και δεν μπορω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποτέ το χέρι στο λεβιέ, ξεχασε το αριστερό πόδι και όλα καλά!

Επεξ/σία από mpaso
  • Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, xsterg said:

με το που θα οδηγησεις αυτοματο θα λες μετα "μα καλα πως οδηγουσα χειροκινητο τοσα χρονια?" ειναι η μερα με την νυχτα. πλεον εχω δυο οικογενειακα αυτοματα και στην δουλεια εχουμε ηλεκτρικα με αυτοματο κιβωτιο φυσικα. χρειαστηκε να μετακινησω αυτοκινητο συναδελφου με χειροκινητο κιβωτιο και πραγματικα απορησα πως τοσα χρονια οδηγουσα χειροκινητο κιβωτιο. θεωρω πλεον οτι τα χειροκινητα ανηκουν στον προηγουμενο αιωνα. πηγε ο αλλος και πηρε αυτοκινητο με χειροκινητο κιβωτιο γιατι δεν ηθελε να δωσει +1000€ που κοστιζε το ιδιο με αυτοματο. κατι τετοια βλεπω και δεν μπορω...

Ίσως να μην ήθελε να δώσει €2000+ όταν του χάλαγε το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 🤔

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...