Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, giannhsuno είπε

Το χτίσιμο η και φορμάτ σεταρισμα του υπολογιστή να δουλεύει απροβληματιστα στη χώρα μας δεν πληρώνεται όπως αρμόζει δυστυχώς.

και τι πληρώνεται όπως αρμόζει σε αυτή τη χώρα;

Να ήταν μόνο το φορματ καλά θα ήταν....

• Like 1
Δημοσ.
Στις 17/1/2025 στις 9:20 ΠΜ, UnholyDemoniX είπε

Καλημέρα, έχω αναλάβει ένα pc να στήσω από την έρευνα και την αγορά των προϊόντων μέχρι το τέλος, συναρμολόγηση και Windows. Ποια θεωρείτε πως είναι μια καλή τιμή να πάρω? Δεδομένου ότι ένα φορμάτ πάει στο 50ευρω έλεγα να πάω στα 100. Ευχαριστώ 

Δεδομενου οτι ρωτας εδω,μαλλον δεν εχεις εμπειρια στο αθλημα.
Αρα δε μπορεις και να ζητας 100 για να στησεις ενα PC.

Ελπιζω να μη σου σκασει στη μαπα καμια ασυμβατοτητα και τρεχεις και δε φτανεις.

6 ώρες πριν, kogba είπε

Τους ρώτησα, πώς γίνεται να είναι όλη την μέρα με το κινητό για χρόνια(που εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι πολύ και δεν ξέρω συγκριτικά με τι εφαρμογές υπάρχουν, ούτε καν συντομεύσεις δεν χρησιμοποιώ) και ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν format. Μου είπαν ότι δεν είχαν κάνει... Π Ο Τ Ε.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ το ενα με το αλλο. 
ΜΑ ΚΑΜΙΑ.
Εχετε μπερδεψει το format που ξερει δηθεν να κανει ο 12χρονος ανηψιος σας,με πραγματικη εγκατασταση windows

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, giannhsuno είπε

Το χτίσιμο η και φορμάτ σεταρισμα του υπολογιστή να δουλεύει απροβληματιστα στη χώρα μας δεν πληρώνεται όπως αρμόζει δυστυχώς.

Μην αγχωνεστε παιδια. Εχω δει να πληρωνουν 50αρικα για να κανουν νυχια η 100αρικο για μαλλια. Ειπαμε ειμαστε για ζητω αλλα ναι καπου εχει ξεφυγει το πραγμα. Ξεφτιλα απλα θα πω εγω. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εχω δει να πληρωνουν 50αρικα για να κανουν νυχια η 100αρικο για μαλλια.

Σε μαγαζί ή σπίτι;

Μαύρα ή άσπρα;

Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά...

Για το κομμωτήριο τουλάχιστον που τυγχάνει να γνωρίζω από γνωστό, φαβές, υλικά κλπ δεν είναι καθόλου φθηνά, επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις έξοδα επιχείρησης, ενοικίαση χώρου, ρεύμα κλπ...

Όλα έχουν να κάνουν με προσφορά και ζήτηση.

Έχουν φτάσει οι μπογιατζήδες να ζητούν μεροκάματο γιατρού...μαύρα φυσικά αφού οι περισσότεροι το κάνουν ως δεύτερη δουλειά.

Ο ts μυρίζομαι οτι κάνει κάτι παρόμοιο αλλά τον ενοχλεί που δε βουτάει βαθιά το δάκτυλο στο μέλι...

Αφού ένα φορμάτ (μιλάμε για στήσιμο νέου pc και εγκατάσταση windows, όχι back up, restore κλπ που λέτε...) λίγο πολύ το κάνουν όλοι, αν όχι όλοι, αρκετοί για να είναι κάτι που δεν αξίζει να έχει "σωστή" τιμή...

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
Στις 17/1/2025 στις 9:20 ΠΜ, UnholyDemoniX είπε

Καλημέρα, έχω αναλάβει ένα pc να στήσω από την έρευνα και την αγορά των προϊόντων μέχρι το τέλος, συναρμολόγηση και Windows. Ποια θεωρείτε πως είναι μια καλή τιμή να πάρω? Δεδομένου ότι ένα φορμάτ πάει στο 50ευρω έλεγα να πάω στα 100. Ευχαριστώ 

Αφού δεν έχεις επιχείρηση ζητάς όσα πιστεύεις ότι θα δώσει ο άλλος σε λογικά πλαίσια. Εσύ τον ξέρεις όχι εμείς. 

Αν είχες επιχείρηση θα έπρεπε να κοστολογεις τον χρόνο σου με κάτι έξτρα για την ανάληψη ρίσκου. (Πχ κάνεις έρευνα και δίνεις το κόστος και κάνει πίσω ο πελάτης ή σου λέει pc με 1000 και δεν του αρέσουν τα spec). 

Τώρα αν θες την προσωπική άποψη του καθενός ορίστε η δική μου. Αν βγάλουμε τον χρόνο αναμονής για μεταφορικά το όλο θέμα θα σου πάρει 6 ώρες. 

1+ ώρες να βρεις τι θα αγοράσεις και 4-5 ώρες στήσιμο. 70 ευρώ θεωρώ είναι μια τίμια τιμή για κάποιον χωρίς επιχείρηση. 

Αυτά για ένα μέσο build. Αν έχεις customιες και τραβάει πάραπανω από τις 6 ώρες το κοστολογεις ανάλογα αλλά θεωρώ το 100 ταβάνι αν δεν είναι κανένα υπερ-τερας αυτό που φτιάχνεις. 

Επίσης κακώς κάνετε σύγκριση format με στήσιμο. Το στήσιμο είναι πολυτέλεια και στο τέλος υπάρχει και η έτοιμη λύση του pre-build.  Το format είναι ανάγκη. 

Τέλος το δύσκολο πράγμα με αυτές τις δύο υπηρεσίες είναι ότι δεν θες να ανέβεις πολύ σε κόστος γιατί ο πελάτης σου αν ψαχτει και θέλει να ψαχτει θα βρει μια άκρη. Στο format θα είναι κάποιος ανιψιός ή κάποιο video YouTube και κούτσα στραβά θα το φέρει βόλτα.

Στο build μπορεί απλά να κάνει κάτι πιο απλό μόνος του.

ΥΓ. 70 ευρώ φορμάτ είναι εκμετάλλευση. Format  backup και restore απαιτούν 20 λεπτά ενεργής ενασχόλησης. Το ότι μη γνώστες το βλέπουν σαν "τεχνική εργασία" δεν σημαίνει ότι είναι. 

• Haha 1
Δημοσ.

Ποτε δουλειές με συγγενείς (ελα μωρε ενα καθάρισμα λαπτοπ, τι ειναι για τον Κωστα, ποση ωρα να του παρει να το κανει βιδες, repaste κτλ). "κανα παλικαρι που να κανει καλο φορματ?" ταρίφα στο κεφάλι η δεν ασχολείσαι, ο τσάμπας πέθανε.

Επιλογή parts, στήσιμο με το τεσταρισμα πριν μπουν και το καταλληλο troubleshooting αν καποιο  κομματι ειναι DOA/ασυμβατότητα, cable managment και τα windows 50αρι μινιμουμ.Τώρα πόσο θα το κοστολογουσε ενας επαγγελματιας, αυτος ξερει ποσο κοστιζει η εργατοωρα του.

O μέσος χρηστης  οχι μονο boot order και next next να περασει windows δεν ξέρει αλλά οι περισσοτεροι δεν θέλουν και να μάθουν( δικαίωμα τους), και γώ δεν ξερω  (π.χ ) να ρυθμίσω ενα καρπυρατέρ θα πληρώσω τον μαστορα.

Επιλογές

1) Κάποιος  φιλος/συγγενης  το κανει τσαμπαντάν (με οτι συνεπάγεται, θετικό η αρνητικό)

2) Μπαίνει στο insomnia του φτιαχνουν ενα build και επιλέγει μαγαζι που με την αγορα parts το  στηνει με ενα ποσο

3) πλερωνει τον "κατσαβιδά"

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μην αγχωνεστε παιδια. Εχω δει να πληρωνουν 50αρικα για να κανουν νυχια η 100αρικο για μαλλια. Ειπαμε ειμαστε για ζητω αλλα ναι καπου εχει ξεφυγει το πραγμα. Ξεφτιλα απλα θα πω εγω. 

Θα πω πάλι το κλασσικό, οι τιμές διαμορφώνονται από την σχέση προφοράς και ζήτησης. Αλλά και κάτι ακόμα, παροχή από παροχή υπηρεσιών, ο πελάτης εκτιμάει διαφορετικά την δουλειά και την υπηρεσία που παρέχεται, για αυτό άλλες δουλειές που θα τις εκτιμήσει περισσότερο, πληρώνονται και περισσότερο. Μπουζούκια, νύχια, κέντρα αισθητικής, κουρεία και κομμωτήρια, ιατρικές υπηρεσίες, θα πληρώσεις πολλές φορές και πανάκριβα και να λες και ευχαριστώ. Δεν θα συμβεί το ίδιο σε πολλές άλλες δουλειές πχ τεχνικοί, μηχανικοί, μάστορες κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε

Θα πω πάλι το κλασσικό, οι τιμές διαμορφώνονται από την σχέση προφοράς και ζήτησης. Αλλά και κάτι ακόμα, παροχή από παροχή υπηρεσιών, ο πελάτης εκτιμάει διαφορετικά την δουλειά και την υπηρεσία που παρέχεται, για αυτό άλλες δουλειές που θα τις εκτιμήσει περισσότερο, πληρώνονται και περισσότερο. Μπουζούκια, νύχια, κέντρα αισθητικής, κουρεία και κομμωτήρια, ιατρικές υπηρεσίες, θα πληρώσεις πολλές φορές και πανάκριβα και να λες και ευχαριστώ. Δεν θα συμβεί το ίδιο σε πολλές άλλες δουλειές πχ τεχνικοί, μηχανικοί, μάστορες κτλ. 

Στο γιατρο οκ παιρνουν απειρα μαυρα αλλα λες να γινω καλα δεν με νοιαζει. Κατι νυχια μπουζουκια κομμωτηρια γενικα αχρηστες υπηρεσιες αυτοι που τα δινουν απορω γινεται να ειναι τοσο χαζοι? Οκ να δωσεις 10 ευρω για νυχια και 15 για μαλλια αλλα παραπανω? Απλα δεν πανε καλα για μενα ενω κλαιγονται για το λαδι και τα μακαρονια. Ανθρωπακια ολοι αυτοι για μενα.

58 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Σε μαγαζί ή σπίτι;

Μαύρα ή άσπρα;

Οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν την διαφορά...

Για το κομμωτήριο τουλάχιστον που τυγχάνει να γνωρίζω από γνωστό, φαβές, υλικά κλπ δεν είναι καθόλου φθηνά, επίσης πρέπει να συνυπολογίσεις έξοδα επιχείρησης, ενοικίαση χώρου, ρεύμα κλπ...

Όλα έχουν να κάνουν με προσφορά και ζήτηση.

Έχουν φτάσει οι μπογιατζήδες να ζητούν μεροκάματο γιατρού...μαύρα φυσικά αφού οι περισσότεροι το κάνουν ως δεύτερη δουλειά.

Ο ts μυρίζομαι οτι κάνει κάτι παρόμοιο αλλά τον ενοχλεί που δε βουτάει βαθιά το δάκτυλο στο μέλι...

Αφού ένα φορμάτ (μιλάμε για στήσιμο νέου pc και εγκατάσταση windows, όχι back up, restore κλπ που λέτε...) λίγο πολύ το κάνουν όλοι, αν όχι όλοι, αρκετοί για να είναι κάτι που δεν αξίζει να έχει "σωστή" τιμή...

Σε σπιτι και μαυρα 50αρικο παρακαλω. Λεω οκ και οι αμοιβαδες λεω εχουν περισσοτερο μυαλο. 

Παιρνουν πολλα και οι μπογιατζηδες ναι πριν κατι χρονια μου ζητησαν 1500 ευρω μονο εργατικα για 250τμ σπιτι 2οροφο και βρηκα ξενο με 40 ευρω τη μερα εξαιρετικη δουλεια 8ωρο και σε 7 μερες το τελειωσε. Πληρωσα και τις μπογιες 300 ευρω και τελος και μιλαμε για πολυ καλη δουλεια.

Σε γιατρους ναι ειναι ολοι το ιδιο ζητανε πολλα και αν πεις καρτουλα σου λενε ακομα 20 ευρω γιατι ετσι. 

Format δεν μπορει να κανει πολυς κοσμος. Ενα 10% ισως λεω και πολυ στην Ελλαδα. Για ενα σκετο format πιστευω ενα 40αρι ειναι το λιγοτερο που μπορεις να παρεις. Μιλαμε για απλο format βαζεις windows και φευγεις ουτε drivers τιποτα. Οτιδηποτε παραπανω που μπορει να συναντησεις 1002 προβληματα το 100αρικο ειναι το λιγοτερο. Εχω κανει πανω απο 500 format απο τα 11 12 φτιαχνω υπολογιστες/κινητα στο software κομματι και δεν ειναι κατι ευκολο. Εχω συναντησει πολλες φορες προβληματα που εκει που λες σε 1 ωρα τελειωνω σε παιρνει αλλες 5 για να βρεις τι φταιει. Το ιδιο και στα κινητα. Ολα αυτα ειναι γνωσεις αν καποιος δεν πληρωνει απλα μην το κανετε τσαμπα. Εκτιμηστε τη δουλεια σας τον κοπο σας και τις γνωσεις σας. Ειδικα αν μιλαμε για 25+ ηλικια που δεν ζεις απλα με ενα χαρτζιλικι αυτα ειναι μεχρι 20 χρονων. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ενα 10% ισως λεω και πολυ στην Ελλαδα

Ίσα ίσα αυτό που λες σημαίνει ότι είναι εύκολο και από τους 10 γνωστούς μου 1 θα μπορεί να μου κάνει φορμάτ. Άρα προς τι το 100αρικο?

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Ίσα ίσα αυτό που λες σημαίνει ότι είναι εύκολο και από τους 10 γνωστούς μου 1 θα μπορεί να μου κάνει φορμάτ. Άρα προς τι το 100αρικο?

Σου ειπα ισως λεω και πολυ με το 10%. Αν εχεις γνωστο να στο κανει τσαμπα εννοειται το κανεις ετσι. Οποιος δεν εχει ομως δεν μπορει να ζηταει 20αρικα μην τρελαθουμε. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Στο γιατρο οκ παιρνουν απειρα μαυρα αλλα λες να γινω καλα δεν με νοιαζει. Κατι νυχια μπουζουκια κομμωτηρια γενικα αχρηστες υπηρεσιες αυτοι που τα δινουν απορω γινεται να ειναι τοσο χαζοι? Οκ να δωσεις 10 ευρω για νυχια και 15 για μαλλια αλλα παραπανω? Απλα δεν πανε καλα για μενα ενω κλαιγονται για το λαδι και τα μακαρονια. Ανθρωπακια ολοι αυτοι για μενα.

Σε σπιτι και μαυρα 50αρικο παρακαλω. Λεω οκ και οι αμοιβαδες λεω εχουν περισσοτερο μυαλο. 

Παιρνουν πολλα και οι μπογιατζηδες ναι πριν κατι χρονια μου ζητησαν 1500 ευρω μονο εργατικα για 250τμ σπιτι 2οροφο και βρηκα ξενο με 40 ευρω τη μερα εξαιρετικη δουλεια 8ωρο και σε 7 μερες το τελειωσε. Πληρωσα και τις μπογιες 300 ευρω και τελος και μιλαμε για πολυ καλη δουλεια.

Σε γιατρους ναι ειναι ολοι το ιδιο ζητανε πολλα και αν πεις καρτουλα σου λενε ακομα 20 ευρω γιατι ετσι. 

Format δεν μπορει να κανει πολυς κοσμος. Ενα 10% ισως λεω και πολυ στην Ελλαδα. Για ενα σκετο format πιστευω ενα 40αρι ειναι το λιγοτερο που μπορεις να παρεις. Μιλαμε για απλο format βαζεις windows και φευγεις ουτε drivers τιποτα. Οτιδηποτε παραπανω που μπορει να συναντησεις 1002 προβληματα το 100αρικο ειναι το λιγοτερο. Εχω κανει πανω απο 500 format απο τα 11 12 φτιαχνω υπολογιστες/κινητα στο software κομματι και δεν ειναι κατι ευκολο. Εχω συναντησει πολλες φορες προβληματα που εκει που λες σε 1 ωρα τελειωνω σε παιρνει αλλες 5 για να βρεις τι φταιει. Το ιδιο και στα κινητα. Ολα αυτα ειναι γνωσεις αν καποιος δεν πληρωνει απλα μην το κανετε τσαμπα. Εκτιμηστε τη δουλεια σας τον κοπο σας και τις γνωσεις σας. Ειδικα αν μιλαμε για 25+ ηλικια που δεν ζεις απλα με ενα χαρτζιλικι αυτα ειναι μεχρι 20 χρονων. 

Για νύχια και μαλλιά, τα εκατοευρα πάνε κι έρχονται. Για μένα μια χαρά τα πάνε όσοι τα δίνουν και δεν είναι χαζοί. Είναι κάτι απλό που εγώ δεν μπορούσα να σκεφτώ παλιότερα, θεωρεί σημαντικότερο η άλλη πως θα είναι όμορφη, παρα άλλες εργασίες, αγαθά η υπηρεσίες. Θα πληρώσει πολύ πιο εύκολα μια τέτοια υψηλή αμοιβή, ενώ αν έρθει και σου ζητήσει τα 100 ευρώ ο λογιστής, ο μηχανικός για ένα ΠΕΑ, ο ηλεκτρολόγος για μια ΥΔΕ, ο ηλεκτρονικός που του πηγές το μαραφέτι, ο διαχειριστής για τα κοινόχρηστα, εκεί και παζάρια θα κάνεις, και κόκκινος θα γίνεις άμα ακούσεις την τιμή και τον λόγο θα ζητήσεις με ύφος. 

Μπογιατζηδες και οικοδομικά είναι άλλη περιπτωση, τρελή ζήτηση για δουλειές και χαμηλή προσφορά εργασίας, ναι άμα σε δούνε με 250τμ η να έχεις κανέναν επαγγελματικό χώρο ή για σπίτι σε ενοικίαση, πατάνε την τιμή. Τώρα θες 1500 ευρώ σε μαγαζί 50τμ όχι σπίτι 250τμ.... Οπότε καλώς να ψάξει να βρει και ο ιδιοκτήτης κάποιους πιο οικονομικούς μάστορες να κάνει τα κουμαντα του, έχουμε γίνει ζούγκλα. 

Δεν θέλω να πολυπιστέψω το αυτοί είμαστε που είπε κάποιος, αλλά μερικές φορές το πιστεύω. 

Δημοσ.

100 € για πλήρη στήσιμο με εγκατάσταση windows και driver δεν είναι παράλογο, ένα καινούργιο σύστημα για να στηθεί σωστα με cable management και με δοκιμή στα benchmark σου τρώει όλη την ημέρα.

• Haha 1
Δημοσ.

Όσοι μιλάτε απαξιωτικά για τις νυχούδες καλύτερα να αναθεωρήσετε λίγο.

Ακριβώς τα ίδια με έναν τεχνικό υπολογιστών πρέπει να κάνουν και αυτές αν θέλουν να έχουν πελατεία, διαρκή ενημέρωση, επένδυση σε εξοπλισμό και ιδιαίτερα στα αναλώσιμα συν ότι μετά από κάθε πελάτισσα πρέπει να αλλάζουν τα εργαλεία τους για λόγους υγιεινής κλπ.
Και μιλάμε για τέχνη, δεν πασαλείβεις απλά νύχια.

Αν ήταν τόσο εύκολο θα το έκαναν όλοι.

Disclaimer.
Δεν τα έχω/είχα ποτέ με νυχού, απλά έτυχε να κάνουμε παρέα κάποτε με μια κοπέλα που έκανε αυτό το επάγγελμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, dpolal said:

Όσοι μιλάτε απαξιωτικά για τις νυχούδες καλύτερα να αναθεωρήσετε λίγο.

Ακριβώς τα ίδια με έναν τεχνικό υπολογιστών πρέπει να κάνουν και αυτές αν θέλουν να έχουν πελατεία, διαρκή ενημέρωση, επένδυση σε εξοπλισμό και ιδιαίτερα στα αναλώσιμα συν ότι μετά από κάθε πελάτισσα πρέπει να αλλάζουν τα εργαλεία τους για λόγους υγιεινής κλπ.
Και μιλάμε για τέχνη, δεν πασαλείβεις απλά νύχια.

Αν ήταν τόσο εύκολο θα το έκαναν όλοι.

Disclaimer.
Δεν τα έχω/είχα ποτέ με νυχού, απλά έτυχε να κάνουμε παρέα κάποτε με μια κοπέλα που έκανε αυτό το επάγγελμα.

Απλά να θυμήσω οτι η πληροφορική είναι επιστήμη δεν είναι τέχνη... αλλο η δημιουργικότητα και η αισθητική έκφραση της "νυχούς" πάνω στα νύχια και άλλο πράγμα βάζω σωλήνες υδρόψυξης κλπ...

Kαλό είναι για το επάγγελμά μας (εγώ τελείωσα πληροφορική το 1999) να χρεώνουμε, διαφορετικά ας πάνε στα μαγαζιά να τους τα φτιάξουν.

Επεξ/σία από pipboy2000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολλά για κάποιον που δουλεύει μαύρα.

Για κάποιον με επιχείρηση που πληρώνει φόρους , ΦΠΑ , έξοδα καταστήματος και πιθανόν και υπαλλήλους είναι λίγα αλλά με περισσότερα δεν θα έχει πελάτες.

Αν κάνεις αυτή την δουλειά μαύρα, που κακώς την κάνεις μαύρα, οι πελάτες σου είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουνε πολλά χρήματα γιατί αν μπορούσαν θα πήγαιναν σε κάποιο κατάστημα. Άρα με 100€ δύσκολα, 50-60€ θα έπρεπε να χρεώσεις και θα στο αναλύσω.

Έστω ότι το κατάστημα χρεώνει 100€, τι του μένει :

100€-24% ΦΠΑ = 80,6€ 

Απο τα 80,6€ θα πληρώσει και φόρο οπότε:

80,6 €-22% φόρο (βάζω έναν μ.ο) = 66,1€

Από τα 66,1 ευρώ πρέπει να αφαιρεθεί τα έξοδα του καταστήματος κλπ κλπ .

Άρα εσύ μαύρα 100€ και το κατάστημα ούτε 60€ και νόμιμα ; Σου ακούγεται δίκαιο ; Για εμένα ούτε το 50-60€ που λέω παραπάνω είναι δίκαιο απλά εκεί κάνεις τα στραβά μάτια , που κακώς τα κάνεις αλλά ας όψεται.

Τέλος το κατάστημα ρισκάρει το όνομα του , ρισκάρει να μπλέξει με περίεργο πελάτη , να αργήσει να πληρωθεί , ένα κάρο πράγματα για αυτά τα 55-60€ που του μένουν στο τέλος , ενώ αυτός με τα μαύρα το ρίσκο έχει ; 

Οπότε δεν είναι απλά αν είναι λίγα ή πολλά , είναι θέμα αν εξ αρχής κάποιος που δεν έχει νόμιμη επιχείρηση θα έπρεπε να αναλαμβάνει δουλειά επι πληρωμη .

Επεξ/σία από nikοs
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...