Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενα απλο pc θελει μιση μερα ψαξιμο και μιση μερα δεσιμο. μια μερα δουλειας ειναι κομπλε τα 100 ευρω εφοσον αναλαβεις εννοειτε να ειναι πληρως λειτουργικο και αν παρουσιασει κατι μετα την παραδοση στον πελατη να το διορθωσεις αμεσα.

για κατι πιο extreme οπως τοπ gaming pc θα χρεωνα παραπανω καθως μιση μερα δεν φτανει να γινει σωστη δουλεια. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι πως δυστυχώς πολλοί από αυτούς που απάντησαν στο ποστ είναι ο λόγος που δεν μπορώ, να ανοίξω μαγαζί δικό μου... Είμαι τεχνικός υπολογιστών επαγγελματικά πάνω από 10 χρόνια, και αρκετά πριν ως ερασιτέχνης. Ο λόγος που ρώτησα τιμή είναι για να δω αν είμαι ακριβός ή όχι σύμφωνα με την εποχή (καλό είναι να ενημερωνόμαστε), αλλά αυτά που ακούω εδώ πραγματικά πρόκειται για εκφυλισμό του επαγγέλματος. Έχω σπουδάσει και ασχοληθεί χρόνια προκειμένου να μπορώ να κάνω το εκάστοτε πχ. format μέσα σε λίγο χρόνο, όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, αλλά μάλλον αυτό είναι κακό. Γιατί το γεγονός ότι γίνεται μέσα σε 1 ώρα σημαίνει πως πρέπει να πάρω μισθό πείνας για αυτό. Οπότε πρέπει να τα κρατάω τα pc κανένα 2ημερο για να δικαιολογήσω την αμοιβή μου... Καλό θα ηταν ερασιτέχνες και μη, να ξυπνήσουν και να μάθουν να κοστολογούν τον χρόνο του ή τα χρόνια που σπατάλησαν για να μάθουν την δουλειά... Δυστυχώς εμείς ως τεχνικοί βγάζουμε κέρδος καθαρά από τον χρόνο μας, αν δεν έχουμε μαγαζι. Σκεφτείτε λοιπόν εσείς που λέτε για 20 ευρώ φορμάτ και 50 ευρώ build, πόσα πρέπει να κάνετε τον μήνα για να μπορείτε να φροντίσετε σπίτι, γυναίκα και παιδιά από αυτό το επάγγελμα... Άσχετος από το αν είναι μαύρα, άσπρα ή κίτρινα... Ελεύθερη αγορά έχουμε, και προφανώς δεν κάνω προσωπική επίθεση σε κάποιον από τα σχόλια, αλλά πρακτικά αυτός είναι ο λόγος που όλοι μας ζούμε με τέτοιους μισθούς και δουλεύουμε σαν τα σκυλιά... 

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, giannhsuno είπε

τα καλα χρηματα ειναι στις επισκευες και οχι στο χτισιμο

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Στις επισκευές και στην τεχνική υποστήριξη.

Το στήσιμο και το φορμάτ είναι πλέον κάτι που το κάνει ο καθένας αν θέλει να ασχοληθεί και λόγο του ότι οι μισθοί δεν φτάνουν πλέον για πολυτέλειες, ο καθένας θα ψαχτεί και θα βρει τον τρόπο να το κάνει μόνος του. Γι αυτό δεν έχει πέραση πλέον ο κλάδος του στησίματος.

Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι που τους περισσεύουν και δεν τους πειράζει να δώσουν και 200€ επιπλέον για (σωστό, συμφωνώ) στήσιμο αλλά αυτοί είναι λίγοι και δεν μπορεί να στηρίξει αυτό κάποιον βιοποριστικά. Για να επιβιώσει κάποιος θα πρέπει να βρει τρόπο να αναλάβει την υποστήριξη σε επιχειρήσεις και γραφεία όπου δεν υπάρχει χρόνος για να ψαχτούν και αναγκαστικά πληρώνουν για να έχουν κάποιον να τους υποστηρίξει τεχνολογικά (δηλαδή να τον πρήζουν με το παραμικρό).

Λυπάμαι αν δεν σας (μας) αρέσει αυτό αλλά αυτή είναι η κατάσταση και όταν ακούω 200€ για στήσιμο Pc που κοστίζει 1000€, ε δεν μου κάθεται σωστά. Και το ξαναλέω, δεν αναφέρομαι σε εξαιρετικές καταστάσεις με καστομιές, λαμπάκια, υδροψύξεις κτλ Εκεί ναι, να χτυπήσεις τιμή αλλά τέτοιοι πελάτες θα έρχονται 2-3 τον χρόνο (και αν).

Έχω ασχοληθεί με το στήσιμο τις καλές εποχές (1995-2010) και όντως τότε μπορούσε κάποιος να βγάλει καλό μεροκάματο με το στήσιμο. Από τότε όμως πέρασε μια γερή κρίση, άνοιξε το skroutz και το youtube πλημμύρισε με diy βιντεάκια πως να στήσει κάποιος ένα Pc από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και με μηδενικές γνώσεις και πως κάνουμε φορμάτ. Επίσης, σε σχέση με παλαιότερα, τα windows τα βρίσκει ο καθένας δωρεάν από την ms ενώ τότε θα έπρεπε να τα βρει από άλλες πηγές. Την σημερινή εποχή οι πελάτες το μόνο που ρωτάνε είναι "πόσο θα κοστίσει" και μόνο αυτό τους ενδιαφέρει και ότι τους πεις το πρώτο πράγμα που θα κάνουν θα είναι να ψάξουν στο skroutz πόσο βγαίνουν τα εξαρτήματα. Φυσικά υπάρχουν και λίγες εξαιρέσεις που όμως επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Το ξέρω ότι μπορεί να ακούγομαι πικρόχολος αλλά φοβάμαι ότι αυτήν είναι η κατάσταση και αν κάποιος νομίζει ότι θα μπορεί να βγάλει καλό μεροκάματο για να ζήσει με το στήσιμο... μακάρι και το εύχομαι να το καταφέρει αλλά θα πρότεινα να έχει και μια άλλη δουλειά καβάντζα γιατί αλλιώς θα πεινάσει.

2 ώρες πριν, UnholyDemoniX είπε

Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι πως δυστυχώς πολλοί από αυτούς που απάντησαν στο ποστ είναι ο λόγος που δεν μπορώ, να ανοίξω μαγαζί δικό μου...

Φίλε, αν σκεφτόσουν να ανοίξεις μαγαζί μόνο για στήσιμο, καλά κάνεις και δεν το ανοίγεις και δεν το λέω με κακία αυτό. Αν δεν έχεις σκοπό να χωθείς σε δημόσια έργα και σε γραφεία για δίκτυα και υποστήριξη άστο καλύτερα και κάνε αυτό που ξέρεις καλά να κάνεις έτσι όπως το κάνεις μέχρι τώρα. Αν ανοίξεις μαγαζί θα καταλήξεις να δουλεύεις για τα έξοδα. Αν νιώθεις ικανός να χωθείς στα βαθιά και έχεις τις ανάλογες γνώσεις και γνωριμίες τότε προχώρα το καλή τύχη και άσε εμάς να μιζεριάζουμε εδώ. Εύχομαι να τα καταφέρεις και σε κανά χρόνο να έρθεις και να μας το τρίψεις στα μούτρα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 ώρες πριν, UnholyDemoniX είπε

...

Μαγαζί δεν έχεις άρα... κάνεις ζημιά στους επαγγελματίες που έχουν μαγαζί καθώς οι τιμές σου είναι απόλυτα ανταγωνιστικές απένταντι σε κάποιον που έχει τα έξοδα ενός μαγαζιού. Παρόλα αυτά παραπονιέσαι για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που σου κάνουν οι πιτσιρικάδες που κυνηγούν ένα χαρτζιλίκι και θεωρούν αυτά τα λεφτά πολύ τίμια για τον χρόνο που σπαταλούν...

Αν θες να ζεις από αυτό, θα πρέπει να δικαιολογείς τα λεφτά που ζητάς και να βρεις δουλειές που θα σε απασχολούν 5μερο/8ωρο όπως κάνει ο μέσος εργαζόμενος. Αν θες εσύ με 10 build και 10 format ανά μήνα να θρέψεις οικογένεια....κάπου έχεις κάνει κάτι λάθος...

Καθένας λειτουργεί με όποιον τρόπο "γουστάρει" και σκέφτεται μόνο την πάρτη του... βάλε κι αυτό σαν λόγο που δουλεύουμε σα τα σκυλιά για τους σημερινούς μισθούς...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 3
Δημοσ.

Τι κάνει ο καθένας format και στήσιμο? Είστε σοβαροί βρε παιδιά? Ακόμα και insomnia να πιάσεις ελάχιστοι κάνουν format και στήνουν υπολογιστή χωρίς βοήθεια τρίτου. Για τον υπόλοιπο κόσμο να υπολογίζεται ένα 5% ότι μπορεί να κάνει τα παραπάνω και αυτά υπό προϋποθέσεις. Καλά το 50αρικο για format δεν το συζητάω. Όπως και το στήσιμο υπολογιστή με 100. Κάντε τα x2 αυτά και τότε είμαστε σε μια σωστή τιμή για αυτό που θα πάρει ο πελάτης. 50 ευρώ format είχα πάρει όταν ήμουν 14 πριν 20 χρόνια και ήταν πάνω από 4 ώρες τότε HDD backup τα αρχεία από τα προηγούμενα windows πέρασμα και ξανά αρχεία εφαρμογές drivers όλα να δουλεύουν σωστά. Σήμερα τα 100 πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Εκτός αν εκτιμάτε τόσο λίγο τις γνώσεις σας καλά τα 20 ευρώ ήταν ανέκδοτο που διάβασα. Φαντάζομαι όταν πηγαίνετε στον μηχανικό αυτοκινήτου και σας αλλάζει 5 πράγματα τον δίνετε 20 ευρώ και φεύγετε που τα 100 είναι το ελάχιστο και εκεί και δεν μιλάμε για τεχνολογία που πολλές φορές ξεκινάς να κάνεις κάτι απλό και από πίσω βγαίνουν άλλα 10 προβλήματα. 

• Like 2
Δημοσ.

Πόση ώρα θα σου πάρει η όλη διαδικασία Χ 20€ την ώρα αν είσαι εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών με ποιοτική δουλειά και απόδειξη, 15 αν είσαι ανειδίκευτος με μέτρια δουλειά και μαύρα, κατ'αποκοπή αν είσαι πιτσιρικάς και πας για ένα χαρτζηλίκι γιατί μπορεί και να σου πάρει άπειρες ώρες μεταξύ χαζολογημάτων κλπ. ένα 30άρι-50άρι, και τζάμπα αν είσαι φίλος-συγγενής-κολλητός, οφείλει ο λαβών την εξυπηρέτηση να τραπεζώσει - κεράσει μπίρες κλπ.

Δημοσ.
8 hours ago, UnholyDemoniX said:

Έχω σπουδάσει και ασχοληθεί χρόνια προκειμένου να μπορώ να κάνω το εκάστοτε πχ. format μέσα σε λίγο χρόνο

Τι σπούδασες και ασχολήθηκες με αυτό προκειμένου να αλλάξεις ένα booting order και μετά να πατήσεις next-next-next;

Το κάνεις επαγγελματικά, το καταλαβαίνω, ο,τι αγοράζεται-πωλείται. Αλλά μεταξύ μας τώρα;

Αν το δείξω 2 φορές σε οποιονδήποτε θα το κάνει στον ίδιο χρόνο με μένα + 5-10 λεπτά.

• Haha 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πόση ώρα θα σου πάρει η όλη διαδικασία Χ 20€ την ώρα αν είσαι εξειδικευμένος τεχνικός υπολογιστών με ποιοτική δουλειά και απόδειξη, 15 αν είσαι ανειδίκευτος με μέτρια δουλειά και μαύρα, κατ'αποκοπή αν είσαι πιτσιρικάς και πας για ένα χαρτζηλίκι γιατί μπορεί και να σου πάρει άπειρες ώρες μεταξύ χαζολογημάτων κλπ. ένα 30άρι-50άρι, και τζάμπα αν είσαι φίλος-συγγενής-κολλητός, οφείλει ο λαβών την εξυπηρέτηση να τραπεζώσει - κεράσει μπίρες κλπ.

Αν είσαι εξειδικευμένος τεχνικός, δηλαδή με χρόνια εμπειρίας, τα 20€ τα χρεώνεις για επίλυση προβλημάτος μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης. Και αυτό γιατί ήθισται να νομίζουν κάποιοι οτι τα teamviewer / anydesk είναι δωρεάν υπήρεσίες απο τον τεχνικό προς τον πελάτη. 

Τα 50€ / ώρα είναι το σύνηθες, αν απευθυνθείς δε σε μεγάλες εταιρείες εκεί οι τιμές ξεφεύγουν.
Σε περίπτωση που θα χρειστεί αρκετές ώρες για μια δουλειά, τότε κάνεις προσφορά στον πελάτη για το σύνολο των εργασιών. 

Τέλος σε συγγενείς ΔΕΝ αναλαμβάνεις καμμία εργασία - παροχή υπηρεσιών , ειδικά αν εισαι με μαύρα . Νόμος ! 

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, CONAN_ είπε

Τέλος σε συγγενείς ΔΕΝ αναλαμβάνεις καμμία εργασία - παροχή υπηρεσιών , ειδικά αν εισαι με μαύρα . Νόμος ! 

Αυτό ξαναπές το όσες φορές έχω συνεργαστεί με φίλους και συγγενείς την έχω βάψει δεν μπορώ να πω και μια κουβέντα!

• Thanks 1
Δημοσ.

Συγγενείς μου αρκετά νεότεροι, σε μικρή πόλη, είχαν πληρώσει πριν κάμποσα χρόνια 70€ για... format!!! 70€ ξαναλέω... Δεν το πίστευα όταν το άκουσα, τους κοιτούσα σαν να ήταν καθυστερημένοι.

Τους ρώτησα, πώς γίνεται να είναι όλη την μέρα με το κινητό για χρόνια(που εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι πολύ και δεν ξέρω συγκριτικά με τι εφαρμογές υπάρχουν, ούτε καν συντομεύσεις δεν χρησιμοποιώ) και ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν format. Μου είπαν ότι δεν είχαν κάνει... Π Ο Τ Ε.

Ας πληρώνουν και 1000€ λοιπόν, αφού δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν ούτε τα βασικότερα. 

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kogba είπε

Συγγενείς μου αρκετά νεότεροι, σε μικρή πόλη, είχαν πληρώσει πριν κάμποσα χρόνια 70€ για... format!!! 70€ ξαναλέω... Δεν το πίστευα όταν το άκουσα, τους κοιτούσα σαν να ήταν καθυστερημένοι.

Τους ρώτησα, πώς γίνεται να είναι όλη την μέρα με το κινητό για χρόνια(που εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι πολύ και δεν ξέρω συγκριτικά με τι εφαρμογές υπάρχουν, ούτε καν συντομεύσεις δεν χρησιμοποιώ) και ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν format. Μου είπαν ότι δεν είχαν κάνει... Π Ο Τ Ε.

Ας πληρώνουν και 1000€ λοιπόν, αφού δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν ούτε τα βασικότερα. 

Format με format παιζει μεγαλη διαφορα. Αλλιως ειναι να κουμπωσεις απλα windows και τελος και αλλιως να κανεις backup τα παντα και να τα ξανα περασεις ολα απο την αρχη και να εχει ο πελατης εναν υπολογιστη οπως πριν απλα καθαρο με το format. Επισης ολος ο κοσμος ειναι με το κινητο ολη την ωρα αλλα δεν εχει ιδεα για τιποτα.

Πιανω κινητα που δεν αντεχονται απο διαφημισεις και απο σκουπιδοεφαρμογες μιλαμε η κατασταση ειναι τραγικη. Παω play store βλεπω 40 εφαρμογες για αναβαθμιση το ιδιο και στο system που εχουν να το κανουν ενημερωση κανα χρονο. 

Ανοιγεις υπολογιστη και στα στοιχεια ληψης βλεπεις απειρα αρχεια μηδεν καθαρισμος μηδεν ενημερωσεις μηδεν τα παντα. Μετα κλαιγονται οτι τους χακαραν. 

Το ιδιο συμβαινει και στα mails που χανουν την μπαλα. 

Ουτε κωδικους ξερουν για mails ουτε τιποτα το 90% του κοσμου ετσι ειναι εκει εξω. Αμοιβαδες κεφαλαια πως το ελεγε μια παλια ψυχη σε μια κωμικη σειρα[Φατσεας[Σκιαδαρεσης για οποιον δεν επιασε το συνειρμο].

Οποτε ναι τα 70 για ενα format ειναι μια χαρα. Εσυ και εγω δηλαδη που παιδευτηκαμε να τα μαθουμε ολα αυτα ειμαστε βλακες και πρεπει να δινουμε τις γνωσεις μας δωρεαν παντου? 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kogba είπε

Τους ρώτησα, πώς γίνεται να είναι όλη την μέρα με το κινητό για χρόνια(που εγώ προσωπικά δεν ασχολούμαι πολύ και δεν ξέρω συγκριτικά με τι εφαρμογές υπάρχουν, ούτε καν συντομεύσεις δεν χρησιμοποιώ) και ΔΕΝ ξέρουν να κάνουν format.

Θα σου πω τι γινεται, επειδη με εχει απασχολησει αυτο στο παρελθον. Οι νεοτερες γενιες δεν εχουν μαθει να λυνουν προβληματα στο κομματι της τεχνολογιας, διοτι στα smartphones (και τα συναφη) τους ειναι ολα δομημενα πολυ απλα.
Πατας εικονιδιο και "γινεται κατι", συνηθως αυτο που θελει ο χρηστης. Δεν ειναι οπως παλια, που σου κολλαγε κατι στον υπολογιστη και εψαχνες λυσεις, ειτε με trial and error, ειτε οnline κλπ, οποτε αναγκαζοσουν να μπεις λιγο πιο βαθια στην φιλοσοφια του υπολογιστη/κινητου/γουατεβερ για να λυσεις το θεμα σου. 

Οποτε, ειναι λογικο να μην ξερουν να κανουν φορματ, διοτι πλεον αν τους κολλησει κατι στο κινητο, απλα διαγραφουν εφαρμογη και κανουν ενα restore και ολα καλα.
Αλλα, το κυριο προβλημα ειναι πως δεν ξερουν να ψαχνουν online λυση, για το format πχ, οποτε πανε και πληρωνουν. Που κι εγω εδω που τα λεμε, δεν εχει τυχει να κανω ποτε φορματ, αλλα ξερω πως αν χρειαστει, θα δω κανενα indian tutorial που θα με παει βημα βημα στη συσκευη μου και ολα καλα.

Παρεμπιπτοντως, disclaimer, δεν ειμαι σε καμια περιπτωση ο παρελθοντολαγνος, του τυπου "αχ τι καλα που ημασταν τοτε, αγνες εποχες" κλπ φαιδρα, απλα αιτιολογω το γιατι ενα οχι μικρο ποσοστο των νεοτερων ανθρωπων, δεν γνωριζει πως να λυσει ενα προβλημα τεχνολογιας, παρολο που πατανε εικονακια σε μια οθονη σχεδον μαθαινοντας να μιλανε. Κυριως γιατι με εχει απασχολησει με τα ανιψια μου :lol:

• Like 3
Δημοσ.

Το χτίσιμο η και φορμάτ σεταρισμα του υπολογιστή να δουλεύει απροβληματιστα στη χώρα μας δεν πληρώνεται όπως αρμόζει δυστυχώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...