Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω αναλάβει ένα pc να στήσω από την έρευνα και την αγορά των προϊόντων μέχρι το τέλος, συναρμολόγηση και Windows. Ποια θεωρείτε πως είναι μια καλή τιμή να πάρω? Δεδομένου ότι ένα φορμάτ πάει στο 50ευρω έλεγα να πάω στα 100. Ευχαριστώ 

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, UnholyDemoniX said:

Καλημέρα, έχω αναλάβει ένα pc να στήσω από την έρευνα και την αγορά των προϊόντων μέχρι το τέλος, συναρμολόγηση και Windows. Ποια θεωρείτε πως είναι μια καλή τιμή να πάρω? Δεδομένου ότι ένα φορμάτ πάει στο 50ευρω έλεγα να πάω στα 100. Ευχαριστώ 

Αν ήθελα να αγοράσω ένα καινούριο PC και ήξερα πως κάποιος που εμπιστεύομαι θα κάτσει και θα κάνει τα πάντα για μένα (έρευνα, αγορά από διαφορετικά μαγαζιά στην καλύτερη τιμή, συναρμολόγηση, thermals, cable management, λειτουργικό, παραμετροποίηση, testing, benchmarking), τότε θα ήμουν πρόθυμος να του δώσω 80-100€ για αυτή την δουλειά. Κυρίως γιατί θα βαριόμουν να τα κάνω μόνος μου.

Σε έναν άγνωστο δύσκολα θα έδινα αυτό το ποσό, εκτός και αν έχω τρόπο να δω τις προηγούμενες δουλειές του (δλδ να έχει χτίσει ένα portofolio με projects).

Δεν ξέρω αν βοηθάει στην ερώτησή σου.

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Δεδομένου ότι ένα φορμάτ πάει στο 50ευρω

Ορίστε;;;

Μάλλον εννοείς με απόδειξη από αλυσίδες (public, κωτσο κτλ) που θέλουν 30€ μονο για να το πιάσουν στα χέρια τους, γιατί 50 για εγκατάσταση windows μόνο είναι υπερβολικά πολλά κατ' εμέ. Ένα 30άρι (μαύρα) και πάλι πολλά είναι, ιδίως με τα 10/11 που δεν κάνεις σχεδόν τίποτα εκτός ίσως από κανέναν driver και που με τους ssd/nvme είναι ένα μισάωρο το πολύ.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Συστησε τους ενα pre-build PC που εχει εγκατεστειμενα Windows και recovery partition για να μην σε εχουν αναγκη στο μελλον.

Βοηθησε τον κοσμο να γινει αυτονομος.

Δημοσ.

ναι διότι όταν πας για 100€ το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι

3 λεπτά πριν, genKostas είπε

να μην σε εχουν αναγκη στο μελλον.

🤣🤣

Μα αν βγάζεις λεφτά αυτό θέλεις, να σε έχουν ανάγκη.

Και δε το λεώ με κακία. Είναι γεγονός. Έτσι δουλεύουν όλοι.

Εκτός αν είναι κανένας φίλος-γνωστός που δε θα βγάλεις λεφτά οπότε εκεί θέλεις να είναι αυτόνομος για να μη σε ενοχλεί συνέχεια και κάνεις αγγαρείες.

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, genKostas είπε

Συστησε τους ενα pre-build PC που εχει εγκατεστειμενα Windows και recovery partition για να μην σε εχουν αναγκη στο μελλον.

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω με κακία, αλλά αυτό που λες δεν στέκει.... Η δουλειά μου είναι αυτή. Όταν πας στον μηχανικό σου λέει να σου δείξει πως αλλάζεις μπουζια και λάδια να μην τον χρειάζεσαι? Σκοπός αρχικά είναι να με "χρειάζονται" αλλά θα ήταν και παράλογο να μου πει πελάτης, κάνε μου ένα build και να του δώσω link του Κωτσόβολου να πάει να πάρει prebuild! (Δεν αξίζουν κιόλας τα prebuild μετά από ένα ποσό)

26 λεπτά πριν, micos000 είπε

Ορίστε;;;

Μάλλον εννοείς με απόδειξη από αλυσίδες (public, κωτσο κτλ) που θέλουν 30€ μονο για να το πιάσουν στα χέρια τους, γιατί 50 για εγκατάσταση windows μόνο είναι υπερβολικά πολλά κατ' εμέ. Ένα 30άρι (μαύρα) και πάλι πολλά είναι, ιδίως με τα 10/11 που δεν κάνεις σχεδόν τίποτα εκτός ίσως από κανέναν driver και που με τους ssd/nvme είναι ένα μισάωρο το πολύ.

Όταν λέμε φορμάτ, μιλάμε πάντα για backup του παλιού σκληρού και των αρχείων, format, περνάμε windows, αρχεία και προγράμματα που είχε πριν ο πελάτης. Όλη αυτή η διαδικασία νομίζω με 30 ευρώ, αν δεν είσαι κάποιος φοιτητής ή μαθητής που το κάνει για το χαρτζιλίκι του, δεν αξίζει. Αλλά σίγουρα ελεύθερη αγορά έχουμε, και σέβομαι την γνώμη σου.

Δημοσ.

Αν κάποιος πάει σε κατάστημα, θα τον χρεώσουν την έρευνα και αγορά;  Αυτή είναι η δουλειά τους. Μιλάνε με τον πελάτη και προτείνουν για να τον κερδίσουν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, The_Judas είπε

Αν κάποιος πάει σε κατάστημα, θα τον χρεώσουν την έρευνα και αγορά;  Αυτή είναι η δουλειά τους. Μιλάνε με τον πελάτη και προτείνουν για να τον κερδίσουν.

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο, αλλά όταν μιλάμε για καταστήματα όπως πλαίσιο κτλ. Που σου προτείνουν από το δικό τους μαγαζί, δικά τους overpriced προϊόντα. Εγώ που είμαι ανεξάρτητος πρέπει να κάνω έρευνα σε τιμές ανάμεσα σε 100 μαγαζιά για σε πάρα πολλούς συνδιασμούς προϊόντων για να δω τι σε συμφέρει, βγάζοντας 0 κέρδος από τα parts που θα αγοράσω. Αυτοί βγάζουν κέρδος από τα parts

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Φίλε μου, χωρίς παρεξήγηση, δεν το λέω με κακία, αλλά αυτό που λες δεν στέκει.... Η δουλειά μου είναι αυτή. Όταν πας στον μηχανικό σου λέει να σου δείξει πως αλλάζεις μπουζια και λάδια να μην τον χρειάζεσαι? Σκοπός αρχικά είναι να με "χρειάζονται" αλλά θα ήταν και παράλογο να μου πει πελάτης, κάνε μου ένα build και να του δώσω link του Κωτσόβολου να πάει να πάρει prebuild! (Δεν αξίζουν κιόλας τα prebuild μετά από ένα ποσό)

Όταν λέμε φορμάτ, μιλάμε πάντα για backup του παλιού σκληρού και των αρχείων, format, περνάμε windows, αρχεία και προγράμματα που είχε πριν ο πελάτης. Όλη αυτή η διαδικασία νομίζω με 30 ευρώ, αν δεν είσαι κάποιος φοιτητής ή μαθητής που το κάνει για το χαρτζιλίκι του, δεν αξίζει. Αλλά σίγουρα ελεύθερη αγορά έχουμε, και σέβομαι την γνώμη σου.

Εχεις δικιο, να με συγχωρεις, νομιζα οτι εισαι απλα φιλος Η γνωστος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ πάντως χωρίς να είμαι γνώστης θεωρώ τα 100€ πολλά.

θα τα δικαιολογούσα μόνο αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση. Που κι εκεί μπορεί να κάνεις την ίδια ακριβώς δουλειά (ή και λιγότερη) αλλά μπορείς να το πλασάρεις διαφορετικά....Σου φτιάχνω μηχάνημα για τη δουλειά σου, που θα σου φέρει χρήμα.. Όπως και να το κάνουμε είναι αλλιώς. Αλλά τώρα σε απλό μηχάνημα ιδιώτη τα 100€ τα θεωρώ πολλά. Απορώ ποιος θα πάει να τα δώσει. Δηλαδή τι απαίτηση έχει ο άλλος και θα πληρώσει +100€ γι αυτή την υπηρεσία; Τώρα αν έχουμε να κάνουμε με κάποια ειδική χρήση οκ, αλλάζουν τα πράγματα.

Επίσης ποιος χρεώνει 50€ ένα φορματ; Οι τιμές που βλέπω σε μαγαζάκια παίζουν από 25€-40€ ( με το ζόρι). Οι μεγάλες αλυσίδες δε ξέρω πόσο χρεώνουν αλλά οκ είσαι καμένος αν πας εκεί και δώσεις 50€ για ένα φορματ

Επεξ/σία από Neptu
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, UnholyDemoniX είπε

Σε αυτό που λες έχεις δίκιο, αλλά όταν μιλάμε για καταστήματα όπως πλαίσιο κτλ. Που σου προτείνουν από το δικό τους μαγαζί, δικά τους overpriced προϊόντα. Εγώ που είμαι ανεξάρτητος πρέπει να κάνω έρευνα σε τιμές ανάμεσα σε 100 μαγαζιά για σε πάρα πολλούς συνδιασμούς προϊόντων για να δω τι σε συμφέρει, βγάζοντας 0 κέρδος από τα parts που θα αγοράσω. Αυτοί βγάζουν κέρδος από τα parts

κατανοητό τότε. Εφόσον ο πελάτης δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου και σου έχει δώσει τον απόλυτο έλεγχο, κάπως πρέπει να τον χρεώσεις αν στήσεις τον υπολογιστή, κάνεις έρευνα αγοράς για καλύτερες τιμές, βάλεις επιπλέον λογισμικό κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

Εγώ βασικά όταν λέω φορμάτ εννοώ τα windows και συνήθως ζητάω ένα 15άρι. Όλα τα άλλα είναι λογικό ότι θέλουν χρόνο και κόπο και φυσικά θα κοστίσουν έξτρα. Αν το έγραφες από την αρχή ότι θα γίνει και όλη αυτή η διαδικασία θα έλεγα ότι τα 50 είναι μεν πολλά, αλλά δεν ξέρω και τι ζητάει ο πελάτης και τι προγράμματα θέλει να περαστούν. Πάντως ένα 30άρι "μαύρα" το θεωρώ πιο τίμια επιλογή.

Για το στήσιμο και την έρευνα κτλ πάλι εξαρτάται από το τι ζητάει ο πελάτης. Αν πρόκειται για gaming pc του στυλ "χριστουγεννιάτικο δέντρο" με jumbo λαμπιόνια και υδρόψυξη και ιδιαιτερότητες, ένα 50άρι νομίζω ότι είναι καλά. Για απλό pc σε νορμάλ κουτί χωρίς αυτά τα έξτρα και που δε θα χρειαστούν αλχημείες για να χωρέσουν τα υλικά θα έλεγα ένα 30άρι.

Μιλάω πάντα για "μαύρα". Αν χρειαστεί απόδειξη τότε πάμε συν ΦΠΑ.

1 ώρα πριν, UnholyDemoniX είπε

Εγώ που είμαι ανεξάρτητος πρέπει να κάνω έρευνα σε τιμές ανάμεσα σε 100 μαγαζιά για σε πάρα πολλούς συνδιασμούς προϊόντων για να δω τι σε συμφέρει, βγάζοντας 0 κέρδος από τα parts που θα αγοράσω.

Εδώ νομίζω ότι είσαι λάθος. Εσύ δεν είσαι κατάστημα για να πληρώσεις φόρους και συνάφειες για να βάζεις κέρδος στα εξαρτήματα. Αυτά θα τα πληρώσει ο πελάτης. Εσύ μπορείς να καβαντζάρεις κάτι ακόμα από τα μεταφορικά, ιδίως αν ψωνίζεις με skroytz plus ή συνδυάσεις πακέτο και μπορείς να τα παίρνεις χωρίς μεταφορικά. Οπότε βάζεις και 3€ στο κάθε εξάρτημα μεταφορικά (όχι όμως πάνω από 15€ συνολικά) και αν μπορέσεις να το γλυτώσεις τότε είναι κέρδος για 'σένα.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, UnholyDemoniX είπε

Ξεκίνα από τα βασικά, τα 100 είναι με απόδειξη ή χωρίς;

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...