Finalizator Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Σε λίγες μέρες θα προβώ σε αγορά φορητού γύρω στα 2000 ευρώ και μετά από ψάξιμο κατέληξα στον ACER Aspire 2023 WLMI. Διάβασα όμως σε διάφορα posts για το ανεπαρκές service της Acer στην Ελλάδα και άρχισα να προβληματίζομαι γιατί σε αγορές hardware συνήθως είμαι άτυχος. :roll: Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; Έχετε κάποια καλύτερη πρόταση αγοράς στα ίδια χρήματα; Τα χαρακτηριστικά του Aspire 2023 WLMI είναι: Mobile Intel Centrino™ Technology with Intel Pentium M 1.6GHz processor, Microsoft Windows® XP Home Edition, Intel 855GME chipset - Intel PRO/Wireless 2200 (802.11g), 15.4" WXGA TFT display, 60GB HDD, 512MB (2*256) DDR, ATI Radeon 9700 128MB, 56Kbps modem, wired LAN 10/100/1000, DVD-Supermulti Σας ευχαριστώ…
Jaco Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δική μου άποψη είναι ότι αν μπορέσεις από την αρχή να το πάρεις χωρίς τον δίσκο του και να βάλεις εσύ έναν 2.5" στις 7.200rpm ή να ζητήσεις να το κάνουν αυτοί... θα δεις τρομερή διαφορά...
xaotikos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Ρίξε μια ματια και στο Toshiba Satellite Pro M30-813 που έχει: Centrino 1,7GHz, 2x256MB, HDD 60GB, 15.4" TFT Wide, DVD±RW, nVidia GeForce FX Go5200 64 MB, Modem, LAN, USB2.0, Windows XP Pro GR, τσαντα μεταφοράς (24 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ) (TOSHIBA) 1,997.00 χωρίς ΦΠΑ από mgmanager Η κάρτα γραφικών είναι μικρότερη από αυτή του ACER αλλά εξαρτάται τι το θες. Με την ίδια εγώ δεν συνάντησα μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα σε games. Όπως λέει και ο Jaco ένας σκληρός στα 7200 κάνει μεγάλη διαφορά σε notebooks. Βέβαια μπορείς να τον βάλεις και μετά αλλά γενικά έιναι ακριβοί.
BaCkOs Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 το συγκεκριμένο laptop το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου .. ΚΑΝΈΝΑ πρόβλημα δεν αντιμετώπισα.. είναι φανταστικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα..
Jaco Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Επίσης αν είναι δυνατή η επέκταση της εγγύησης μην την προσπεράσεις... είναι ταμάλα σημαντική...
Finalizator Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2004 το συγκεκριμένο laptop το έχω εδώ και 4 μήνες περίπου .. ΚΑΝΈΝΑ πρόβλημα δεν αντιμετώπισα..είναι φανταστικό και το συστήνω ανεπιφύλακτα.. BaCkOs Αναφέρεσαι στο Acer ή στο Toshiba που αναφέρει ο xaotikos πιο πάνω? Xaotikos το Toshiba που αναφέρεις δυστυχώς ξεπερνάει με το ΦΠΑ τα 2000 ευρώ αλλά ευχαριστώ που το ανέφερες.
overclocker Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Pare to Acer me kleista ta matia To exw 4 mines kai tou exw vgalei ta matia kyriolektika To eixa 5 meres na kanei video editing kai brutal attack se word documents. Einai poly isixo kai pezeis aneta paixnidakia! Poly kali kai i mpataria tou me panw apo 4 wres autonomia! Kai o Centrino kontrarei aneta enan P4 sta 2,6Ghz min sou pw kai pio panw!
clairvoyant Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Εντάξει, μην τα παραλέμε. Πολύ καλός ο φορητός, πράγματι (αυτόν έχω και εγώ), αλλά αμφιβάλλω έντονα για το αν ο Centrino κοντράρει τον P4 2.6GHz. Δεν με νοιάζει τι λένε τα benchmarks. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως με το JBuilder ο Centrino τα είδε όλα. Αλλά πάλι, όντως εξαρτάται από την χρήση που θα του κάνεις. Για την αυτονομία, εγώ σε καμία περίπτωση δεν πιάνω πάνω από 4 ώρες, με νορμάλ χρήση (όχι να γράφω στο word και τίποτε άλλο). Συνήθως 3 ώρες και 15' πριν χτυπήσει το "low battery". Επίσης οι centrino υστερούν πολύ σε multimedia εφαρμογές (π.χ. divX encoding). Πάντως είναι εξαιρετικά ήσυχο και "κρύο" μηχάνημα (εκτός από την ώρα που παίζεις παιχνίδια), και η κατασκευή του είναι πολύ καλή. Σε καμία περίπτωση δεν μετάνιωσα για την αγορά του!
liberto Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 η σειρά 4000 της acer με τον νέο centrino τι λέει? νομίζω φτάνουν τα 2ghz, ή κάνω λάθος?
Finalizator Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Γενικά ακούω πολύ καλά λόγια για τον Acer και σίγουρα θα τον αγόραζα πριν μάθω για το κακό service στην Ελλάδα. Τελικά κατέληξα σε 2 φορητά, ένα είναι το Acer 2023 και το άλλο ένα SONY VAIO VGN-A195HP. Δυστυχώς το SONY έχει 15άρα οθόνη και ΑΤΙ 9200 64 ΜΒ χώρις όμως να με απασχολεί ιδιαίτερα. Εσείς τι θα επιλέγατε από τα 2(ποιότητα κατασκευής, οθόνη,κτλ...)?
didymos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Φίλε μου, ου μπλέξεις με Sony Service!!! Προτίμησε Toshiba για εγγύηση ή κάποιο από τα τελευταία DELL για άψογη οθόνη. Αυτά όχι από πείρα αλλά από ανελέητο ψάξιμο. Ό,τι και να πάρεις, φρόντισε να πάρεις οπωσδήποτε επέκταση εγγύησης! Σου προτείνω να συμβουλευτείς και αυτό: http://notebookforums.com
BaCkOs Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 to acer exo to 2023wlmi malista an thimame kikloforise kai to acer 2026 pou einai idio me to 2023 me tin diafora oti exei epano ton neo epexergasti tis intel me ta 2ghz (me 1mb cach h 2 ?? den thimame ;p ) pantos to 2023 skizei.. ta dell den paizone (apo afta pou exo akousei ) alla einai kai poli pio akiba.. an pareis px dell me ta idia xaraktiristika tou 2023 tha pliroseis poli pio pola... kai gia mena einai xasimo xrimatwn giati i diafores einai amelitees..
Finalizator Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Για το SONY VAIO VGN-A195HP έχετε να σχολιάσετε κάτι? didymos:Ούτε το service της SONY είναι καλό? Τι γίνεται με αυτά τα service.... :?: :?:
Excelsior Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Για το SONY VAIO VGN-A195HP έχετε να σχολιάσετε κάτι? didymos:Ούτε το service της SONY είναι καλό? Τι γίνεται με αυτά τα service.... :?: :?: Gia to service den ksero alla i othoni apo to sygkekrimeno Vaio einai i kaliteri othoni pou exo dei opote eite milame gia TFT othoni laptop eite gia TFT monitor! An to deis tha patheis plaka akoma kai katheta na deis tin othoni tou pou se ola ta laptop apla blepeis mia skia sto sony einai pentakatharo. Kapou diabasa oti einai kati anamesa se plasma kai lcd! Apisteuti othoni!!!! Kai i poiotita sony einai makran i kalyteri.
clairvoyant Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2004 Excelsior, αυτή η απίστευτη οθόνη που λες τρώει πολύ από την μπαταρία του φορητού και, αν τον Finalizator τον απασχολεί το θέμα "μπαταρία", το πιθανότερο είναι ότι δεν θα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (μπορείς να το ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις), οπότε αυτόματα η οθόνη θα μετατραπεί σε μια κοινή tft. Επισης, όπως έχω ξαναγράψει, η οθόνη με το χαρακτηριστικό ενεργοποιημένο καθρεφτίζει εμφανέστατα και αυτό για κάποιους (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) είναι κουραστικό. Εγώ όσο το έψαχνα, είχα εντοπίσει σοβαρά προβλήματα με τη θέρμανση σε φορητούς Toshiba και Sony. Η Sony μάλιστα σε ένα από τα πρόσφατα laptop της (δεν θυμάμαι μοντέλο) είχε πρόβλημα θέρμανσης που οφειλόταν στην κατασκευή και ταλαιπώρησε πολλούς κατόχους του. Αν αυτό δεν αποτελεί πλήγμα στην αξιοπιστία μιας εταιρείας που θέλει να μας πείσει ότι δοκιμάζει τα προϊόντα της πριν τα κυκλοφορήσει, τότε τι είναι; Βέβαια και η Acer δεν είναι καλύτερη, αφού δούλευε και δουλεύει τον κόσμο για το πρόβλημα πληκτρολογίου του Acer Aspire 2000.. Δεν ξέρω για τα service, δεν μου αρέσουν τα φορητά της HP, όμως νομίζω ότι η συγκεκριμένη εταιρεία διατήρησε με τον καλύτερο τρόπο το κύρος της όταν ανακάλεσε χιλιάδες φορητούς για επιδιόρθωση. Στην αντίστοιχη περίπτωση και η Acer και η Sony έκαναν τα στραβά μάτια. Α και κάτι τελευταίο, finalizator, μην είσαι απόλυτα σίγουρος ότι η 15.4 wide είναι καλύτερη από την 15άρα. Μόνο μετά από πολλές ώρες χρήσης θα μπορέσεις να το αποφασίσεις. Προσωπικά για τη δουλειά μου (προγραμματισμός) με βοηθάει πολύ ο έξτρα χώρος που έχω στον οριζόντιο άξονα, όμως τις ώρες διασκέδασης (παιχνίδια) συχνά γίνεται ενοχλητική αφού το stretching θολώνει αρκετά τα πράγματα (και δυστυχώς, λίγα παιχνίδια ακόμη υποστηρίζουν wide screen).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.