sokratis1925 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος είμαστε μια οικογένεια με δύο παιδιά από την ίδια μάνα και διαφορετικούς πατεράδες. Εγώ μένω στο ενοίκιο . Ο αδερφός μου επιμένει να του γράψει ο πατριός το σπίτι που μένουν όλοι μαζί τώρα. Ο πατριός λέει θα του το γράψει και θα κρατήσει επικαρπία. Να σημειωθεί ότι ο πατριός με την μάνα μου έχουν 15 χρόνια διαφορά. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής : εφόσον γίνει η γονική παροχή και κρατήσει ο πατριός την επικαρπία ,η πλήρης κυριότητα θα πραγματοποιηθεί μετά το θάνατο του , άρα ο αδερφός σε 10-15 χρόνια θα αποκτήσει μετά θάνατον και την επικαρπία ,η μάνα μου που δεν έχει τίποτα στο όνομα της και μετά θα έχει πεθάνει ο άντρας που θα μείνει; Διότι κάλλιστα όπως το λέει και από τώρα ο αδερφός μου μόλις πεθάνει ο πατριός όλο το σπίτι γίνεται δικό του , οπότε νομικά μπορεί να την διώξει, υπάρχει κάποια τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η μητέρα και να μπορεί να μείνει στο σπίτι του άντρα της ακόμα και μετά το θάνατο του;
Moderators stormrain Δημοσ. Παρασκευή στις 09:43 πμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 09:43 πμ Υποθέτω κρατώντας την επικαρπια και ο πατριος σου και η μητέρα σου. Καθαρά υπόθεση αυτό, δεν είμαι νομικός.
meletis_m Δημοσ. Παρασκευή στις 10:17 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:17 πμ Εάν κρατήσει τη επικαρπία ο πατριός και η μάνα , στο αδελφό σου θα περάσει μετά θάνατον του τελευταίου επικαρπωτη.
Super Moderators paredwse Δημοσ. Παρασκευή στις 10:49 πμ Super Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 10:49 πμ 8 hours ago, sokratis1925 said: Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος είμαστε μια οικογένεια με δύο παιδιά από την ίδια μάνα και διαφορετικούς πατεράδες. Εγώ μένω στο ενοίκιο . Ο αδερφός μου επιμένει να του γράψει ο πατριός το σπίτι που μένουν όλοι μαζί τώρα. Ο πατριός λέει θα του το γράψει και θα κρατήσει επικαρπία. Να σημειωθεί ότι ο πατριός με την μάνα μου έχουν 15 χρόνια διαφορά. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής : εφόσον γίνει η γονική παροχή και κρατήσει ο πατριός την επικαρπία ,η πλήρης κυριότητα θα πραγματοποιηθεί μετά το θάνατο του , άρα ο αδερφός σε 10-15 χρόνια θα αποκτήσει μετά θάνατον και την επικαρπία ,η μάνα μου που δεν έχει τίποτα στο όνομα της και μετά θα έχει πεθάνει ο άντρας που θα μείνει; Διότι κάλλιστα όπως το λέει και από τώρα ο αδερφός μου μόλις πεθάνει ο πατριός όλο το σπίτι γίνεται δικό του , οπότε νομικά μπορεί να την διώξει, υπάρχει κάποια τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η μητέρα και να μπορεί να μείνει στο σπίτι του άντρα της ακόμα και μετά το θάνατο του; Μπορεί να συσταθεί δουλεία δια βίου οίκησης υπέρ της μητέρας (άρθρο 1183 ΑΚ). Κατ'αυτόν τον τρόπο, η μητέρα δικαιούται να μένει στο σπίτι όσο ζει και δεν μπορεί να την βγάλει κανένας έξω. 2
Backpacker Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:16 μμ (επεξεργασμένο) Το πιο ασφαλες ειναι να δωσει ενα ποσοστο επικαρπιας και στην μανα σου. Εστω και 10% στην μανα. Ετσι ειναι 100% καλυμμένη οτι δεν μπορει να την βγαλει κανεις εξω μεχρι τον θανατο της. Δλδ τι θα αφησει την γυναικα του χωρις πραγματικά τίποτα? Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:19 μμ από Backpacker
jimakos00 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:12 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:12 μμ Δηλαδή θα πετάξει τη μάνα του στο δρόμο ??? Μπορεί να κάνει διαθήκη και να δώσει την επικαρπία στη μάνα σου και την κυριότητα στον αδερφό σου.
efib Δημοσ. Σάββατο στις 12:05 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:05 πμ Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για την μητέρα σου και τον συγκάτοικο της... Καλό θα ήταν η μητέρα σου να το λάβει αυτό σοβαρά υπόψιν και να βρει μια δουλειά (εάν δεν έχει ήδη) και να κάνει τα κουμάντα της γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν την βλέπει ως σύντροφό του. Ελπίζω ο,τι καλύτερο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα