sokratis1925 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος είμαστε μια οικογένεια με δύο παιδιά από την ίδια μάνα και διαφορετικούς πατεράδες. Εγώ μένω στο ενοίκιο . Ο αδερφός μου επιμένει να του γράψει ο πατριός το σπίτι που μένουν όλοι μαζί τώρα. Ο πατριός λέει θα του το γράψει και θα κρατήσει επικαρπία. Να σημειωθεί ότι ο πατριός με την μάνα μου έχουν 15 χρόνια διαφορά. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής : εφόσον γίνει η γονική παροχή και κρατήσει ο πατριός την επικαρπία ,η πλήρης κυριότητα θα πραγματοποιηθεί μετά το θάνατο του , άρα ο αδερφός σε 10-15 χρόνια θα αποκτήσει μετά θάνατον και την επικαρπία ,η μάνα μου που δεν έχει τίποτα στο όνομα της και μετά θα έχει πεθάνει ο άντρας που θα μείνει; Διότι κάλλιστα όπως το λέει και από τώρα ο αδερφός μου μόλις πεθάνει ο πατριός όλο το σπίτι γίνεται δικό του , οπότε νομικά μπορεί να την διώξει, υπάρχει κάποια τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η μητέρα και να μπορεί να μείνει στο σπίτι του άντρα της ακόμα και μετά το θάνατο του;
vidias.m Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Νομίζω ότι μπορεί να το γράψει στον αδερφό σου, αλλά όταν πεθάνει ο πατέρας σου την επικαρπία να την πάρει η μητέρα σου. Εμάς ήταν γραμμένα όλα στην διαθήκη, οπότε στην ουσία το σπίτι ανοίκει στα παιδιά αλλά την επικαρπία την έχει η μητέρα μας για όσο ζει. Για να είσαι σίγουρος, καλύτερα να μιλήσεις με εναν δικηγόρο. Βρές έναν απο το google με ειδικότητα τα κληρωνομικα και πάρε ένα τηλέφωνο. Για μία ερώτηση που θα κάνεις, πιστεύω δεν θα σε χρεώσει κάτι. 1
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιανουαρίου Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 13 ώρες πριν, sokratis1925 είπε Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μήπως γνωρίζει κάποιος είμαστε μια οικογένεια με δύο παιδιά από την ίδια μάνα και διαφορετικούς πατεράδες. Εγώ μένω στο ενοίκιο . Ο αδερφός μου επιμένει να του γράψει ο πατριός το σπίτι που μένουν όλοι μαζί τώρα. Ο πατριός λέει θα του το γράψει και θα κρατήσει επικαρπία. Να σημειωθεί ότι ο πατριός με την μάνα μου έχουν 15 χρόνια διαφορά. Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής : εφόσον γίνει η γονική παροχή και κρατήσει ο πατριός την επικαρπία ,η πλήρης κυριότητα θα πραγματοποιηθεί μετά το θάνατο του , άρα ο αδερφός σε 10-15 χρόνια θα αποκτήσει μετά θάνατον και την επικαρπία ,η μάνα μου που δεν έχει τίποτα στο όνομα της και μετά θα έχει πεθάνει ο άντρας που θα μείνει; Διότι κάλλιστα όπως το λέει και από τώρα ο αδερφός μου μόλις πεθάνει ο πατριός όλο το σπίτι γίνεται δικό του , οπότε νομικά μπορεί να την διώξει, υπάρχει κάποια τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η μητέρα και να μπορεί να μείνει στο σπίτι του άντρα της ακόμα και μετά το θάνατο του; Αφου αυτο θελει ο κάτοχος τι να κανουμε, βρείτε τα πριν πεθάνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα