Crash24 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:22 μμ Η Microsoft ενσωματώνει τα AI χαρακτηριστικά του Copilot στις συνδρομές Microsoft 365 Personal και Home, αυξάνοντας παράλληλα την τιμή κατά $3 μηνιαίως. Η εταιρεία αυξάνει παράλληλα τις τιμές κατά 3 δολάρια μηνιαίως, πραγματοποιώντας την πρώτη τιμολογιακή προσαρμογή μετά από 12 χρόνια στην αμερικανική αγορά. Ο Gareth Oystryk, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ για το Copilot Pro και το Microsoft 365, εξήγησε στο The Verge πως η κίνηση αυτή εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο σχέδιο της εταιρείας για διεύρυνση της πρόσβασης στις λειτουργίες AI. Μέχρι τώρα, οι χρήστες έπρεπε να καταβάλλουν επιπλέον 20 δολάρια μηνιαίως για το Copilot Pro ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις AI δυνατότητες στις εφαρμογές Office. Η εταιρεία εισάγει δύο νέα πακέτα συνδρομών, τα Personal Classic και Family Classic, που απευθύνονται αποκλειστικά στους υπάρχοντες συνδρομητές. Τα πακέτα αυτά θα διατίθενται μόνο για τον επόμενο χρόνο και θα διατηρούν την τρέχουσα τιμολόγηση, προσφέροντας ενημερώσεις ασφαλείας και μικρές βελτιώσεις, χωρίς όμως πρόσβαση στις νέες λειτουργίες AI. Ένα καινοτόμο στοιχείο της αναβάθμισης είναι το σύστημα AI credits, που εφαρμόζεται σε όλο το φάσμα των εφαρμογών με τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft. Οι συνδρομητές θα λαμβάνουν μηνιαία πίστωση για χρήση σε λειτουργίες όπως η δημιουργία εικόνων στην εφαρμογή Designer ή σε εφαρμογές των Windows όπως Paint, Photos και Notepad. Το Copilot Pro διατηρείται ως ξεχωριστή υπηρεσία με κόστος 20 δολάρια μηνιαίως, στοχεύοντας σε προχωρημένους χρήστες που επιθυμούν προτεραιότητα στα νεότερα μοντέλα AI και πρώιμη πρόσβαση σε καινούργιες λειτουργίες. "Υπάρχει ακόμα μια ομάδα χρηστών που εκτιμά τις προηγμένες δυνατότητες του Copilot Pro", τόνισε ο Oystryk. Η Microsoft εισάγει επίσης τη δυνατότητα απενεργοποίησης του Copilot σε εφαρμογές Office, ξεκινώντας από το Word και επεκτείνοντας τη λειτουργία σε Excel και PowerPoint τις επόμενες εβδομάδες. Η επιλογή αυτή αποτελεί απάντηση στις ανάγκες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και οργανισμών με συγκεκριμένες πολιτικές περί χρήσης AI. Η στρατηγική της Microsoft αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για προσιτές λύσεις AI στον επιχειρηματικό και προσωπικό τομέα. Η ενσωμάτωση του Copilot στις βασικές συνδρομές αναμένεται να επιταχύνει την υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από το ευρύ κοινό. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Jmanol000 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ 5 λεπτά πριν, UnderZer0 είπε Thanks no thanks Χαχαχαχ ειλικρινής αντίδραση , δεν μπορώ να καταλάβω τι περιμένει η Microsoft 3
SuperLuigis Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ (επεξεργασμένο) Παντως το copilot σε προγραμματισμο ειναι ανελπιστα χρησιμο. δεν office δεν εχω αποψη Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:57 μμ από SuperLuigis 1
Bourdoulas Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ Δεν το θέλουμε κουκλίτσα μου. Τι επιμένεις;
ramarg Δημοσ. Πέμπτη στις 11:14 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:14 μμ Ας γράψω και εγώ το άσχετο σχόλιο της ημέρας. Πολύ ωραία τα redesigned office suite icons σε glass/transparent. Στις τελευταίες εκδόσεις είναι έτσι ή απλά για λόγους διαφήμισης τα δείχνουν έτσι.? To flat design μας έχει κουράσει παντού... 2
Jmanol000 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:52 μμ 53 λεπτά πριν, SuperLuigis είπε Παντως το copilot σε προγραμματισμο ειναι ανελπιστα χρησιμο. δεν office δεν εχω αποψη ναι , με ποιουσ τρόπους ? ευχαριστώ πολύ , δεν είμαι του κλάδου αλλά βλέπω πόσο χρήσιμο είναι το ai στον χωρο μου κυριωσ στην ευρεση πηγων ενω κανει την ερευνα πιο ευκολη
Members gsarig Δημοσ. πριν από 23 ώρες Members Δημοσ. πριν από 23 ώρες 1 ώρα πριν, Jmanol000 είπε ναι , με ποιουσ τρόπους ? ευχαριστώ πολύ , δεν είμαι του κλάδου αλλά βλέπω πόσο χρήσιμο είναι το ai στον χωρο μου κυριωσ στην ευρεση πηγων ενω κανει την ερευνα πιο ευκολη Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτιάξει ολόκληρα σαιτ και μικροεφαρμογές χωρίς να έχουν ιδέα από κώδικα. ΟΚ, δεν θα είναι και η αποθέωση της αξιοπιστίας και ποιός ξέρει τί bugs μπορεί να έχουν, αλλά και μόνο το ότι μπορεί κανείς να φτιάξει κάτι που στην τελική δουλεύει, είναι εντυπωσιακό. Αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ βολικό στην περίπτωση που θες κάτι στα γρήγορα, που δεν πρόκειται να δημοσιευτεί πουθενά και στο τέλος θα το πετάξεις - π.χ. ένα γρήγορο demo ή ένα τεστ για να κάνεις debug κάποιο πρόβλημα. Σε πιο καθημερινή χρήση, το ΑΙ είναι σαν να έχεις έναν βοηθό δίπλα σου. Μπορεί να σου γράψει ολόκληρα κομμάτια κώδικα, και αν καταλαβαίνεις τί διαβάζεις, μπορείς να το διορθώσεις και να το κατευθύνεις ώστε να σου φτιάξει ακριβώς αυτό που θες. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι βοηθάει στην "αγγαρεία" του documentation: Έχει τύχει πολλές φορές να έχω φτιάξει κάτι, να θέλω να το περιγράψω και την ώρα που βάζω τον κέρσορα στο σχετικό σημείο, να βλέπω να μου προτείνει μια περιγραφή καλύτερη από αυτή που θα έγραφα μόνος μου. Για μένα, πάντως, το πιο σημαντικό ίσως είναι ο εκπαιδευτικός του ρόλος. Επειδή δεν αντιγράφω κώδικα που δεν καταλαβαίνω, κάθε φορά που μου δίνει κάτι στο οποίο έχω απορίες, ζητάω διευκρινίσεις και παραπομπές. Με αυτή τη διαδικασία έχω μάθει πολλά νέα πράγματα. Είναι σαν ένα StackOverflow όπου οι απαντήσεις είναι στιγμιαίες και δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα μπει κάποιος χρήστης να απαντήσει. Επίσης, μπορεί η ποιότητα της απάντησης να μην είναι (ακόμα) καλύτερη από αυτή που θα σου έδινε ένας πολύ καλός προγραμματιστής, αλλά ήδη θα έλεγα πως είναι καλύτερη από τον μέσο όρο, και σίγουρα πιο επικαιροποιημένη, σε σχέση με τις αρχαίες απαντήσεις που βρίσκεις συχνά στο Stack Overflow. Και, φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θες χωρίς ντροπή και χωρίς τον φόβο ότι ο άλλος θα σε αποπάρει γιατί έκανες ηλίθια ερώτηση (καμιά φορά φοβάμαι ότι θα μου απαντήσει "τί βλακείες ρωτάς πάλι ρε άσχετε, μου έπρηξες την NPU μεσημεριάτικα" και θα ανακαλύψω ότι έχει πιάσει για τα καλά την ανθρώπινη νοημοσύνη). Φυσικά, αν βασιστείς 100% σε αυτό υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την πατήσεις και να πέσεις σε λούπα όπου ο κώδικας που θα σου δίνει δεν θα δουλεύει και δεν θα ξέρεις τί να κάνεις, ή να αφήσεις να περάσει κάποιο σοβαρό bug χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να έχεις μια κατανόηση του θέματος, ώστε όταν βλέπεις πως η συζήτηση κολλάει να το πάρεις πάνω σου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ως προγραμματιστής είναι πανεύκολο να προσθέσεις ΑΙ λειτουργίες σε μια εφαρμογή ή ένα plugin και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι περισσότερο να σκεφτείς μια καλή ιδέα που να έχει νόημα, παρά η ίδια η υλοποίησή του. Α, και κάτι άλλο πολύ βασικό: για να πάρεις καλές απαντήσεις, είναι σημαντικό να κάνεις καλές ερωτήσεις. Πολλές φορές οι απαντήσεις που δίνει είναι σκουπίδια γιατί οι ερωτήσεις είναι πολύ ασαφείς, πρόχειρες ή κακοδιατυπωμένες. 11
pirmen56 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Ρωτήστε το copilot μια σύνθετη ερώτηση σχετική με ελληνική νομοθεσία. 90% θα πάρετε μια γενικόλογη απάντηση με παραμπομπές στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και χαμηλής ποιότητας πηγές(sites αντί για ΦΕΚ). Ας διορθώσουν τις επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα, ας το εφοδιάσουν με τη δυνατότητα να κάνει OCR και διαβάζει παλιότερα pdf σε μορφή εικόνας και τότε να αυξήσουν τις χρεώσεις. 2
Jmanol000 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 51 λεπτά πριν, gsarig είπε Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτιάξει ολόκληρα σαιτ και μικροεφαρμογές χωρίς να έχουν ιδέα από κώδικα. ΟΚ, δεν θα είναι και η αποθέωση της αξιοπιστίας και ποιός ξέρει τί bugs μπορεί να έχουν, αλλά και μόνο το ότι μπορεί κανείς να φτιάξει κάτι που στην τελική δουλεύει, είναι εντυπωσιακό. Αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ βολικό στην περίπτωση που θες κάτι στα γρήγορα, που δεν πρόκειται να δημοσιευτεί πουθενά και στο τέλος θα το πετάξεις - π.χ. ένα γρήγορο demo ή ένα τεστ για να κάνεις debug κάποιο πρόβλημα. Σε πιο καθημερινή χρήση, το ΑΙ είναι σαν να έχεις έναν βοηθό δίπλα σου. Μπορεί να σου γράψει ολόκληρα κομμάτια κώδικα, και αν καταλαβαίνεις τί διαβάζεις, μπορείς να το διορθώσεις και να το κατευθύνεις ώστε να σου φτιάξει ακριβώς αυτό που θες. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι βοηθάει στην "αγγαρεία" του documentation: Έχει τύχει πολλές φορές να έχω φτιάξει κάτι, να θέλω να το περιγράψω και την ώρα που βάζω τον κέρσορα στο σχετικό σημείο, να βλέπω να μου προτείνει μια περιγραφή καλύτερη από αυτή που θα έγραφα μόνος μου. Για μένα, πάντως, το πιο σημαντικό ίσως είναι ο εκπαιδευτικός του ρόλος. Επειδή δεν αντιγράφω κώδικα που δεν καταλαβαίνω, κάθε φορά που μου δίνει κάτι στο οποίο έχω απορίες, ζητάω διευκρινίσεις και παραπομπές. Με αυτή τη διαδικασία έχω μάθει πολλά νέα πράγματα. Είναι σαν ένα StackOverflow όπου οι απαντήσεις είναι στιγμιαίες και δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα μπει κάποιος χρήστης να απαντήσει. Επίσης, μπορεί η ποιότητα της απάντησης να μην είναι (ακόμα) καλύτερη από αυτή που θα σου έδινε ένας πολύ καλός προγραμματιστής, αλλά ήδη θα έλεγα πως είναι καλύτερη από τον μέσο όρο, και σίγουρα πιο επικαιροποιημένη, σε σχέση με τις αρχαίες απαντήσεις που βρίσκεις συχνά στο Stack Overflow. Και, φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θες χωρίς ντροπή και χωρίς τον φόβο ότι ο άλλος θα σε αποπάρει γιατί έκανες ηλίθια ερώτηση (καμιά φορά φοβάμαι ότι θα μου απαντήσει "τί βλακείες ρωτάς πάλι ρε άσχετε, μου έπρηξες την NPU μεσημεριάτικα" και θα ανακαλύψω ότι έχει πιάσει για τα καλά την ανθρώπινη νοημοσύνη). Φυσικά, αν βασιστείς 100% σε αυτό υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την πατήσεις και να πέσεις σε λούπα όπου ο κώδικας που θα σου δίνει δεν θα δουλεύει και δεν θα ξέρεις τί να κάνεις, ή να αφήσεις να περάσει κάποιο σοβαρό bug χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να έχεις μια κατανόηση του θέματος, ώστε όταν βλέπεις πως η συζήτηση κολλάει να το πάρεις πάνω σου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ως προγραμματιστής είναι πανεύκολο να προσθέσεις ΑΙ λειτουργίες σε μια εφαρμογή ή ένα plugin και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι περισσότερο να σκεφτείς μια καλή ιδέα που να έχει νόημα, παρά η ίδια η υλοποίησή του. Α, και κάτι άλλο πολύ βασικό: για να πάρεις καλές απαντήσεις, είναι σημαντικό να κάνεις καλές ερωτήσεις. Πολλές φορές οι απαντήσεις που δίνει είναι σκουπίδια γιατί οι ερωτήσεις είναι πολύ ασαφείς, πρόχειρες ή κακοδιατυπωμένες. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Πολύ καλά γραμμένη και τεκμηριωμένη. Με βοήθησε να καταλάβω πως βοηθάει τόσο πολύ στη πληροφορική
papapontikas Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 4 ώρες πριν, gsarig είπε Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτιάξει ολόκληρα σαιτ και μικροεφαρμογές χωρίς να έχουν ιδέα από κώδικα. ΟΚ, δεν θα είναι και η αποθέωση της αξιοπιστίας και ποιός ξέρει τί bugs μπορεί να έχουν, αλλά και μόνο το ότι μπορεί κανείς να φτιάξει κάτι που στην τελική δουλεύει, είναι εντυπωσιακό. Αυτό μπορεί να είναι πάρα πολύ βολικό στην περίπτωση που θες κάτι στα γρήγορα, που δεν πρόκειται να δημοσιευτεί πουθενά και στο τέλος θα το πετάξεις - π.χ. ένα γρήγορο demo ή ένα τεστ για να κάνεις debug κάποιο πρόβλημα. Σε πιο καθημερινή χρήση, το ΑΙ είναι σαν να έχεις έναν βοηθό δίπλα σου. Μπορεί να σου γράψει ολόκληρα κομμάτια κώδικα, και αν καταλαβαίνεις τί διαβάζεις, μπορείς να το διορθώσεις και να το κατευθύνεις ώστε να σου φτιάξει ακριβώς αυτό που θες. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι βοηθάει στην "αγγαρεία" του documentation: Έχει τύχει πολλές φορές να έχω φτιάξει κάτι, να θέλω να το περιγράψω και την ώρα που βάζω τον κέρσορα στο σχετικό σημείο, να βλέπω να μου προτείνει μια περιγραφή καλύτερη από αυτή που θα έγραφα μόνος μου. Για μένα, πάντως, το πιο σημαντικό ίσως είναι ο εκπαιδευτικός του ρόλος. Επειδή δεν αντιγράφω κώδικα που δεν καταλαβαίνω, κάθε φορά που μου δίνει κάτι στο οποίο έχω απορίες, ζητάω διευκρινίσεις και παραπομπές. Με αυτή τη διαδικασία έχω μάθει πολλά νέα πράγματα. Είναι σαν ένα StackOverflow όπου οι απαντήσεις είναι στιγμιαίες και δεν χρειάζεται να περιμένεις πότε θα μπει κάποιος χρήστης να απαντήσει. Επίσης, μπορεί η ποιότητα της απάντησης να μην είναι (ακόμα) καλύτερη από αυτή που θα σου έδινε ένας πολύ καλός προγραμματιστής, αλλά ήδη θα έλεγα πως είναι καλύτερη από τον μέσο όρο, και σίγουρα πιο επικαιροποιημένη, σε σχέση με τις αρχαίες απαντήσεις που βρίσκεις συχνά στο Stack Overflow. Και, φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θες χωρίς ντροπή και χωρίς τον φόβο ότι ο άλλος θα σε αποπάρει γιατί έκανες ηλίθια ερώτηση (καμιά φορά φοβάμαι ότι θα μου απαντήσει "τί βλακείες ρωτάς πάλι ρε άσχετε, μου έπρηξες την NPU μεσημεριάτικα" και θα ανακαλύψω ότι έχει πιάσει για τα καλά την ανθρώπινη νοημοσύνη). Φυσικά, αν βασιστείς 100% σε αυτό υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να την πατήσεις και να πέσεις σε λούπα όπου ο κώδικας που θα σου δίνει δεν θα δουλεύει και δεν θα ξέρεις τί να κάνεις, ή να αφήσεις να περάσει κάποιο σοβαρό bug χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Γι' αυτό και είναι σημαντικό να έχεις μια κατανόηση του θέματος, ώστε όταν βλέπεις πως η συζήτηση κολλάει να το πάρεις πάνω σου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ως προγραμματιστής είναι πανεύκολο να προσθέσεις ΑΙ λειτουργίες σε μια εφαρμογή ή ένα plugin και η μεγαλύτερη πρόκληση είναι περισσότερο να σκεφτείς μια καλή ιδέα που να έχει νόημα, παρά η ίδια η υλοποίησή του. Α, και κάτι άλλο πολύ βασικό: για να πάρεις καλές απαντήσεις, είναι σημαντικό να κάνεις καλές ερωτήσεις. Πολλές φορές οι απαντήσεις που δίνει είναι σκουπίδια γιατί οι ερωτήσεις είναι πολύ ασαφείς, πρόχειρες ή κακοδιατυπωμένες. Ρε μπαγάσα ολόκληρο κατεβατό εσύ το έγραψες η το co-pilot? 17
jadawin Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Ελπίζω οι κυβερνήσεις να έχουν κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανεργίας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν. 1
Innersense Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες (επεξεργασμένο) Η κορυφαία στιγμή της ανθρωπότητας θα είναι όταν σε συζήτηση με Copilot ο χρήστης εκνευρισμένος θα του πει "Shut-off" (κατά το F@ck-Off) και εκείνος θα απαντήσει "No, you can't force me to do anything". Rise of the true Ai awareness Επεξ/σία πριν από 16 ώρες από Innersense
SuperLuigis Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 8 ώρες πριν, Jmanol000 είπε ναι , με ποιουσ τρόπους ? ευχαριστώ πολύ , δεν είμαι του κλάδου αλλά βλέπω πόσο χρήσιμο είναι το ai στον χωρο μου κυριωσ στην ευρεση πηγων ενω κανει την ερευνα πιο ευκολη Προσωπικα με βοηθάει πολυ να κανω γράφηματα σε R ή python, μου γραφει ωραια documentation και readme αρχεια, εχει φανταστικα εξυπνο autocomplete, Και ενιοτε στο τσατ δινει πολυ χρησιμες πληροφοριες. Πχ με βοηθησε να μεταφερω εκπαιδευμενο μοντελο στην python σε c# project χωρις να εχω ιδεα πως γινοταν μεχρι τοτε. Και εμαθα κατι και το εμαθα σε 1 ωρα (ηθελε tunαρισμα ο κωδικας αλλα ηταν super)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα