Yperaspisths Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Ασχολουμαι τα τελευταία 10 χρόνια με το πλυσιμο αυτοκινήτου ερασιτεχνικά. Εχω αγοράσει και επαγγελματικό πλυστικο και foam gun, πανακια μικροϊνών κ.τ.λ Παρατηρώ από τα πρατηρια και απο τα περισσοτερα πλυντηρια που πλένουν αυτοκίνητα ότι κάνουν πασαλειματα. Δηλαδή εγώ για να πλυνω το αυτοκίνητο μου ή της οικογένειας έχω 2 κουβάδες , άλλο σφουγγάρι για ζάντες, για το αμάξωμα wash mitt της rag company, σαμπουάν koch chemie,για το εσωτερικό πινελο και pad μικροϊνών κ.τ.λ Το θέμα μου είναι ποσο δυσκολο ειναι να ανοίξεις μια τέτοια επιχειρήση. Λογικά θα εχει τεράστια γραφειοκρατία.
haris_216 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Εσύ για να πλύνεις το αμάξι σου ή του όποιου φίλου/γνωστού/συγγενή το κάνεις επειδή γουστάρεις και θα διαθέσεις το χρόνο και το χρήμα που κρίνεις. Τα πρατήρια/πλυντήρια (τα περισσότερα τουλάχιστον, καθώς πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίες βέβαια θα πληρωθούν ανάλογα) πρέπει να "ξεπετάξουν" το αμάξι γρήγορα για να μπει το επόμενο και το μεθεπόμενο. Επίσης, επειδή ο κράχτης συνήθως είναι η τιμή, για να είναι βιώσιμοι με χαμηλή τιμή πρέπει μέσα στην ώρα να "πλυθούν" όσο περισσότερα αμάξια γίνεται. Ακόμα και εσύ αν άνοιγες ένα πλυντήριο με το σκεπτικό που έχεις τώρα σαν ερασιτέχνης είναι σίγουρο ότι θα κατέληγες αρκετά σύντομα στο "πασάλειμα". Εκτός πια αν κατάφερνες να πείσεις το κοινό ότι "είμαι wow επιχείρηση, κάνω φοβερή δουλειά και γι' αυτό θα μου φέρεις το αμάξι με ραντεβού, θα το αφήσεις ώρες και θα μου σκάσεις ένα 50άρι το απλό πλύσιμο ή τα διπλά για το σπέσιαλ" Αυτά αν μιλάμε για απλό πλύσιμο (αυτό κατάλαβα ότι εννοείς). Καθώς πολύ πιο σοβαρή δουλειά γίνεται ήδη όταν μιλάμε για detailing. Εκεί βέβαια ξεχνάς τα "πλύσιμο εξωτερικό 10€ και μέσα/έξω 15€) 1
basilis_k6 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες κάνε πλυσιμο και detailing κατ οικον με ενα βανακι. εε ακα μαυρα ολα 1
phanispal Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Όσες φορές έχω πάει το αυτοκίνητο για πλύσιμο των 12€ (πλέον) και παρατηρώ τους υπαλλήλους (συνηθως) Πακιστανοί κ.λπ., αναρωτιέμαι τι βάζει στην τσέπη αυτός που το έχει. Φαντάσου όταν είχε 10€ ή και λιγότερο αν έπαιζε καμιά προσφορά. Συνήθως είναι ένας που κάνει το μέσα, άλλος που το ξεπλένει, το σαπουνίζει, το πλένει και το ξεπλένει, και στο τέλος συνήθως δύο άτομα (τα προαναφερθέντα ή άλλα) το στεγνώνουν κ.λπ.. Δηλαδή εύκολα 30-40 λεπτά στα οποία ασχολούνται 2-3 υπάλληλοι. Αν βάλεις και νερά/καθαριστικά, προσωπικά τα 12€ μου φαίνονται πολύ λίγα κι ας με συμφέρει σαν πελάτη. Αλλά φαντάζομαι θα τους φτάνουν για να είναι ανοιχτά τα περισσότερα, εκτός κι αν βγάζουν από άλλα (βιολογικούς, μεμβράνες, αξεσουάρ). Σίγουρα το ότι είσαι ψείρας με το δικό σου δεν έχει καμία σχέση με το να πλένεις για πελάτες. Ίσα ίσα που θα σου δημιουργήσει προβλήματα γιατί θα απαιτείς από τους υπαλλήλους σου να είναι το ίδιο σχολαστικοί ενώ θα τους δίνεις 800€/μήνα και καλή τύχη με αυτό. Μιας και έχω γνωστό που έχει κάνει το γκαράζ του χώρο για βιολογικό καθαρισμό κ.λπ., θα συμφωνήσω με το Βασίλη από πάνω και θα προτείνω να το παλέψεις για να κάνεις κάτι πιο προσωπικό. Να χτίσεις πελατεία με ακριβά αυτοκίνητα και να παίζεις άλλη μπάλα.
Grfoxz Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) Υπάρχουν δύο συνήθεις κατηγορίες ανθρώπων στο θέμα αμάξι. Η πρώτη είναι αυτοί που θέλουν να το πλύνουν επειδή τα τζάμια δεν φαίνονται από τη σκόνη και το πατάκι έχει άμμο από τη Θάσο. Δεν θέλουν να δώσουν πολλά γιατί το αμάξι είναι εργαλείο και θα λερωθεί πάλι σε 2 μέρες με τη βροχή. Η δεύτερη κατηγορία ειναι αυτοί που τους αρέσει να το έχουν κούκλα και θα το πλύνουν κάθε βδομάδα να το χαίρονται. Και στις δύο κατηγορίες κανένας δεν θα δεχθεί να δώσει πολλά. Ο πρώτος γιατι δεν τον νοιάζει και ο δεύτερος γιατί του είναι συχνό έξοδο. Οπότε καταλαβαίνεις ότι για να είναι χαμηλά η τιμή θα γίνεται "πασαλειμα". Παραπάνω χρήματα θα δώσεις αν θες να το πλύνεις καλά καλά σε κανένα γάμο ή κάτι τέτοιο. Τέλος για να σε βοηθήσω, πιο κοντά σε αυτό που λες θα ήταν το κατοικον πλύσιμο με συνδρομή. Δηλαδή θα βρεις μερικούς από την δεύτερη κατηγορία θα σου δίνουν 20-30-40 το μήνα και θα τους πλένεις το αμάξι 3-4 φορές το μήνα σπίτι τους. Χωρίς να έχουν το πήγαινε ελα. Αν έχουν πυλωτη ούτε που θα τους ενοχλείς και θα το κάνεις στο δικό σου χρόνο και θα το βρίσκουν ετοιμο. Όπως τα συνεργεία καθαρισμού . Βρες 30 τέτοιους που να μένουν κοντά και έχεις το έξτρα εισόδημα σου. Κάνε συμφωνία με πάρκινγκ κτλ κτλ. ΥΓ. Αναφέρομαι σε πλύσιμο μόνο έξω προφανώς. Και είναι κάτι που το κάνουν στο εξωτερικό Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Grfoxz
DrLo Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 8 ώρες πριν, Grfoxz είπε Και είναι κάτι που το κάνουν στο εξωτερικό Εξαρτάται που κοιτάς στο εξωτερικό. Πρόσφατα έμαθα πχ ότι διάφοροι δήμοι στη Σουηδία έχουν απαγορεύει το πλύσιμο πλυντηρίων στο σπίτι/δρόμο/driveway. Μονο σε πλυντήρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα