Alchemist` Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, συζητούσα με έναν γνωστό μου που έχει ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία, όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Μου ανέφερε λοιπόν ότι θέλει να το μετατρέψει σε ιατρείο και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει την έγκριση της γενικής συνέλευσης των ενοίκων.... Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η απορία, τι γίνεται στην περίπτωση που οι υπόλοιποι ένοικοι αρνηθούν την λειτουργία του ιατρείου; Ιδίως επειδή πρόκεται για ιδιοκτησία του, οπότε δεν παίζει ας πούμε το να βρει άλλον χώρο για ενοικίαση. Μπορεί σε τέτοια περίπτωση να κινηθεί δικαστικά και τι σημαίνει αυτό για την επιχείρηση (δεν κάνει π.χ. έναρξη λειτουργίας μέχρι να λυθεί το θέμα); Πιστεύω για μερικά είδη επιχειρήσεων (π.χ. καφέ) είναι ευλογο να υπάρχουν διαφωνίες λόγω φασαρίας κτλπ. Αλλά τι γίνεται με ένα ιατρείο ή κάποια άλλου είδους επιχείρηση που δεν θα "ενοχλεί" με κάποιο τρόπο; Επίσης, μιας και έχω κάνει διαχειριστής σε πολυκατοικία, τι θα άλλαζε στα κοινόχρηστα (αν άλλαζε κάτι); Μπορούν να του ζητήσουν περισσότερα π.χ. για το ασανσέρ λόγω της πελατείας που θα το χρησιμοποιεί περισσότερο από τους ενοίκους; Ο καταμερισμός των εξόδων είναι θέμα συμφωνίας ή υπάρχει "φόρμα" που ακολουθείται; Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο; Ευχαριστώ. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου από Alchemist`
BigBlack Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 49 minutes ago, Alchemist` said: Καλησπέρα, συζητούσα με έναν γνωστό μου που έχει ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία, όπου υπάρχουν μόνο κατοικίες. Μου ανέφερε λοιπόν ότι θέλει να το μετατρέψει σε ιατρείο και θα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει την έγκριση της γενικής συνέλευσης των ενοίκων.... Μου δημιουργήθηκε λοιπόν η απορία, τι γίνεται στην περίπτωση που οι υπόλοιποι ένοικοι αρνηθούν την λειτουργία του ιατρείου; Ιδίως επειδή πρόκεται για ιδιοκτησία του, οπότε δεν παίζει ας πούμε το να βρει άλλον χώρο για ενοικίαση. Μπορεί σε τέτοια περίπτωση να κινηθεί δικαστικά και τι σημαίνει αυτό για την επιχείρηση (δεν κάνει π.χ. έναρξη λειτουργίας μέχρι να λυθεί το θέμα); Πιστεύω για μερικά είδη επιχειρήσεων (π.χ. καφέ) είναι ευλογο να υπάρχουν διαφωνίες λόγω φασαρίας κτλπ. Αλλά τι γίνεται με ένα ιατρείο ή κάποια άλλου είδους επιχείρηση που δεν θα "ενοχλεί" με κάποιο τρόπο; Επίσης, μιας και έχω κάνει διαχειριστής σε πολυκατοικία, τι θα άλλαζε στα κοινόχρηστα (αν άλλαζε κάτι); Μπορούν να του ζητήσουν περισσότερα π.χ. για το ασανσέρ λόγω της πελατείας που θα το χρησιμοποιεί περισσότερο από τους ενοίκους; Ο καταμερισμός των εξόδων είναι θέμα συμφωνίας ή υπάρχει "φόρμα" που ακολουθείται; Έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο; Ευχαριστώ. Υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας; Εκεί αναφέρονται αυτά τα θέματα. Αν δεν υπάρχει τότε είναι έρμαιο της γενικής συνέλευσης και φυσικά των δικαστηρίων αν βρει τοίχο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα