Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Σε PC 8ετίας κι ενώ έπαιζα χτες Ghost of Tsushima (που μπορεί να μην είναι πολύ νέο παιχνίδι αλλά λόγω παλαιότητας -φοράει πχ μια ταπεινή 1070- ζορίζει αρκετά το μηχάνημα) έσβησε κι από τότε δεν ξανάνοιξε. Ούτε ανεμιστηράκια ούτε τίποτα. Με κάποιες δοκιμές που έκανα συμπέρανα ότι ΜΑΛΛΟΝ τον ήπιε το τροφοδικό (παρόλο που το PC είναι πάνω σε UPS). Πρόκειται για ένα:

Seasonic Power Supply 750W ATX 24 pin Prime Gold SSR-750GD Active-PFC Retail

Οι δοκιμές που έκανα εγώ ήταν με ένα παλιό PSU tester όπου άναψε μόνο το LED για τα +5VSB, ενώ μετά κι ενώ συμβουλεύτηκα το manual βραχυκύκλωσα τα 2 κατάλληλα pins, πάλι δεν πήρε τίποτα μπρος. Προφανώς δοκίμασα και σε διαφορετική πρίζα για παν ενδεχόμενο.

Να αναφέρω βέβαια ότι ανάβει κανονικά το λαμπάκι πάνω στην GPU και αυτό στην κάρτα δικτύου πάνω στην μητρική. Ίσως παίρνουν από αυτά τα 5V ή κάτι τέτοιο.

Με αυτά τα δεδομένα ήθελα να ρωτήσω:

1. Μπορώ να τεστάρω (χωρίς την χρήση εφεδρικού τροφοδοτικού προς το παρόν) αν η βλάβη έχει περιοριστεί στο τροφοδοτικό και δεν πέρασε ξέρω γω κανά στιγμιαίο ρεύμα που να έβλαψε πχ και την μητρική; Αν και αυτό το αναμμένο λαμπάκι στην κάρτα δικτύου δεν είναι καλό σημάδι;

2. Η αγορά όπως ανέφερα έγινε το 2017 από κάτάστημα στην Θεσσαλονίκη, δεν έχω πρόχειρη την απόδειξη είναι στο πατρικό μου εκεί (αν έχει επιβιώσει μετά από τόσα χρόνια) κι εγώ είμαι τώρα σε άλλη πόλη. Μπαίνοντας βέβαια τώρα στο site τους βλέπω ότι αναφέρουν σε ανάλογα τροφοδοτικά 2 χρόνια εγγύηση. Στο site της Seasonic όμως βλέπω στην σειρά Gold να αναφέρει για 12 χρόνια εγγύηση. Έχω κάποια τύχη -αν βρω την αποδειξη- είτε μέσω του καταστήματος ή απευθείας από την Seasonic; Ή τσάμπα θα το καθυστερήσω;

Με δεδομένο ότι δεν σώζεται με τίποτα, ήθελα κάποια πρόταση για αγορά νέου τροφοδοτικού. Όχι όμως με κριτήριο το παρόν μου σύστημα, που είναι ούτως ή άλλως παλιό, αλλά το νέο που θα στήσω καλώς εχόντων των πραγμάτων προς το τέλος του έτους. Οπότε θα φορά κάποιον τελευταίας γενιάς επεξεργαστή (δεν ξέρω ακόμα αν θα είναι Intel ή AMD) και λογικά κάποια RTX 50xx (μιας και χρειάζομαι τους CUDA πυρήνες). Δεν έχουν βγει ακόμα τιμές κλπ, αλλά λογικά θα πάω σε κάποια 5070 (απλή ή Ti) ή ταβάνι κάποια 5080, θα εξαρτηθεί από την τιμή και την VRAM στα διάφορα μοντέλα.

ΥΓ. Αν επηρεάζει σε κάτι, είναι κάπως φορτωμένο το σύστημα με δίσκους, έχω 2 μηχανικούς, έναν SATA SSD και 2 Nvme (ο ένας μέσω PCIe, και στο νέο σύστημα πολύ πιθανό να είναι σε δεύτερο slot στην μητρική)

viber_image_2025-01-16_09-41-14-037.jpg

viber_image_2025-01-16_09-41-14-251.jpg

viber_image_2025-01-16_09-41-14-310.jpg

viber_image_2025-01-16_10-34-35-052.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sadako είπε

1. Μπορώ να τεστάρω (χωρίς την χρήση εφεδρικού τροφοδοτικού προς το παρόν) αν η βλάβη έχει περιοριστεί στο τροφοδοτικό και δεν πέρασε ξέρω γω κανά στιγμιαίο ρεύμα που να έβλαψε πχ και την μητρική;

Όχι, δεν μπορείς αλλά το ότι ανάβουν τα λαμπάκια είναι καλό σημάδια.

4 ώρες πριν, Sadako είπε

Μπαίνοντας βέβαια τώρα στο site τους βλέπω ότι αναφέρουν σε ανάλογα τροφοδοτικά 2 χρόνια εγγύηση

Αυτή είναι η εγγύηση του καταστήματος.

4 ώρες πριν, Sadako είπε

Στο site της Seasonic όμως βλέπω στην σειρά Gold να αναφέρει για 12 χρόνια εγγύηση. Έχω κάποια τύχη -αν βρω την αποδειξη- είτε μέσω του καταστήματος ή απευθείας από την Seasonic;

12 χρόνια είναι του κατασκευαστή. Πρέπει να επικοινωνήσεις με την seasonic.

Θα έλεγα να το πας σε τεχνικό να το δοκιμάσει με άλλο τροφοδοτικό ή μα πάρεις ένα φθηνό 450-500άρι να δεις αν είναι όντως μόνο τροφοδοτικό και μετά το πουλάς και παίρνεις ένα καλό ή το κρατάς για καβάντζα ή τα αφήνεις στο παλιό pc όταν αναβαθμίσεις και το πουλάς.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 3
Δημοσ.

Έστειλα email στην Seasonic και περιμένω απάντηση. Όσο για εφεδρικό PSU για δοκιμή είναι πιθανό να βρω μέσα στο ΣΚ (είναι όμως no name, δεν θα το εμπιστευόμουν για μόνιμη χρήση).

Για εμένα το ιδανικό σενάριο θα ήταν να αποδειχτεί ότι την άρπαξε μόνο το PSU, οπότε να αγοράσω ένα καλό τώρα να μπει στο σύστημα που έχω τώρα, με την προοπτική να μπει όμως στο μελλοντικό μηχάνημα όταν κάνω την αναβάθμιση, και αν βγάλω άκρη με το seasonic μετά από καιρό το πολύ πολύ το πουλάω.

Σε αυτό το σενάριο απλά είναι λίγο δύσκολο να προκαταβάλω τις ανάγκες του μελλοντικού συστήματος σε ισχύ, ειδικά εφόσον δεν έχουν βγει ακόμα επισήμως οι 50xx. Στο καλύτερο πιθανό σενάριο που πάω για κάποια 5080 και κάποιον CPU τελευταίας γενιάς (intel ή AMD ακόμα υπό δίλημμα) υπάρχει κάποια συγκεκριμένη safe πρόταση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/1/2025 στις 11:25 ΠΜ, Sadako είπε

(παρόλο που το PC είναι πάνω σε UPS). Πρόκειται για ένα:

Seasonic Power Supply 750W ATX 24 pin Prime Gold SSR-750GD Active-PFC Retail

Αυτό παίζει να ειναι ο λόγος που ένα καλής μάρκας τροφοδοτικό ψόφησε τόσο γρήγορα

Αν δεν ειναι καθαρού ημιτονίου φθείρονται τέτοια τροφοδοτικά (και ευαίσθητες /υψηλής συχνότητας ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα) 

Τι μάρκα και μοντέλο ειναι το UPS σου; 

1. Μπορώ να τεστάρω (χωρίς την χρήση εφεδρικού τροφοδοτικού προς το παρόν) αν η βλάβη έχει περιοριστεί στο τροφοδοτικό και δεν πέρασε ξέρω γω κανά στιγμιαίο ρεύμα που να έβλαψε πχ και την μητρική; Αν και αυτό το αναμμένο λαμπάκι στην κάρτα δικτύου δεν είναι καλό σημάδι;

Μάλλον τα έφτυσε η μητρική, και ίσως (δεν το διάβασα αυτό όταν έγραψα τα απο πάνω) να κάηκε απο το δίκτυο LAN  σου αν δεν ειναι καλά γειωμένο το μόντεμ ρούτερ σου (το οποίο να δέχθηκε κάποια υπερένταση απο την είσοδο του τηλεφώνου που ειναι διαφορετικό δίκτυο απο το υπόλοιπο της ΔΕΗ και έτσι να μην επηρεάστηκε τιποτα άλλο )  είχε κακοκαιρία όταν έγινε αυτό; 

Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις (χωρίς εφεδρικό τροφοδοτικό και χωρίς εφεδρικό PC για να δοκιμάζεις ένα ένα τα υποσυστήματα σε αυτό ) ειναι να βγάλεις τα πάντα εκτός απο τον επεξεργαστή και μια μνήμη (και να δοκιμάσεις το ίδιο με κάθε μνήμη σε κάθε σλοτ απο μια φορά πχ πρώτα την μνήμη Α στο σλοτ 1 μπουτ, ρεσταρτ μετά σλοτ 2 μπουτ ρεσταρτ μετά την μνήμη β στο σλοτ 1 μετά σλοτ 2κτλ μέχρι/αν ανάψει)  αν ανάψει πάει να πει ότι κάποιο απο τα υποσυστήματα που δεν ειναι συνδεδεμένα ειναι το πρόβλημα 

Τσέκαρε επίσης αν το φαν της ψύκτρας του επεξεργαστή δουλεύει κομπώνοντας κάποιο άλλο φαν στην υποδοχή αυτή, κάποιες μητρικές δεν κάνουν μπουτ αν δεν καταλάβουν πως έχουν φαν επεξεργαστή συνδεδεμένο πάνω τους οπότε αν κάικε αυτό μπορεί γιαυτό να μην δουλεύει. 

Έχω κάποια τύχη -αν βρω την αποδειξη- είτε μέσω του καταστήματος ή απευθείας από την Seasonic; Ή τσάμπα θα το καθυστερήσω;

Ψάξε στα email σου px e-shop αν το πήρες απο e-shop για να δεις όλα τα mail που περιέχουν την λέξη e-shop και να βρεις εκει το αριθμό παραγγελίας
Επίσης κάλεσε το κατάστημα και δώστους τα στοιχεία σου και πες τους περίπου πότε έγινε η αγορά λογικά μπορούν να σε βρούν  στη βάση δεδομένων τους και ζήτα να σου στείλουν email το τιμολόγιο.

Έχοντας πει αυτό μάλλον η seasonic θα τιμήσει την εγγύηση έτσι και αλλιώς. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α)Περίμενε να δεις εάν θα βγάλεις άκρη με την seasonic πριν αγοράσεις άλλο καινούργιο/ακριβό.

Β)Εάν έχει igpu ο cpu σου-δεν ξέρω ποιον εχεις->

Όταν βρεις το "δανεικό" για τις δοκιμές και είναι αμφιβόλου ποιότητας/λίγων watt δοκίμασε πρώτα χωρίς την GPU εάν δουλεύουν όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα(lan/nvme/μητρική κοκ).

Εάν όλα είναι οκ, κουμπωνεις και την GPU σου και δοκιμάζεις και αυτήν(εδώ τώρα εάν δεν δουλέψει μπορεί να φτάσει είτε το psu είτε η GPU)

Όσο για τα ποσά watt πρέπει να έχει ένα τροφοδοτικό για σηκώσει high end σύστημα με 5080 gpu και μελλοντικές αντίστοιχες θα έλεγα 1000 με 1200

(Μπορεί να σου κάνει και 850αρη εάν και το μελλοντικό σου cpu είναι χαμηλής κατανάλωσης, μπορεί μέχρι τότε η amd να έχει βγάλει τον 10090 με 24/32cores και να τείνουν τα cpu στα 300watt+)

Spoiler

Εγώ ήμουν από αυτούς που θεωρούσα ότι δεν θα βλέπαμε παραπάνω watt από 4090 σε μελλοντικές gpu αλλά καθώς φαινετε έπεσα αρκετα εξω

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

- Προς το παρόν καμία απάντηση από το support της Seasonic, έχουν περάει 5-6 μέρες.

- Δυστυχώς δεν υπάρχει στο δικό μου email απόδειξη παραγγελίας, η παραγγελία έγινε στο ΑΦΜ εταιρίας για να γλιτώσω το ΦΠΑ (οπότε έβαλα και το δικό τους email), το μόνο που έχω είναι η παραγγελία μέσα από το site (κάπου Δεκέμβριο του 2017 βέβαια, δεν ξέρω αν κρατάνε αρχείο τόσο πίσω), μόνο εκεί θα μπορούσα να απευθυνθώ μπας και υπάρχει κάπου τιμολόγιο.

- CPU έχει έναν παλιό I7-5820k, δυστυχώς δεν έχει iGPU

- Το UPS είναι ένα Cyberpower UPS 1300VA Line Interactive PFC Sinewave CP1300EPFCLCD Tower (που κατά διαβολική σύμπτωση είναι στην ίδια παραγγελία με το τροφοδοτικό)

- Πραγματικά ελπίζω να ΜΗΝ έχει πάθει βλάβη η μητρική, θα ήταν ό,τι χειρότερο για αυτήν την χρονική στιγμή, δεν παίζει σενάριο ολικής αναβάθμισης για τώρα, θα πάει προς το τέλος του έτους αναγκαστικά.

- Βρήκα ένα εφεδρικό PSU (μάρκα Chieftec αμφιβόλου ποιότητας, μόνο ως δοκιμή θα μπορούσα να το βάλω, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έχει 8pin connector για την κάρτα γραφικών (GTX 1070). Και μου έσκασε φλασιά. Στον υπολογιστή στο πατρικό μου έχω ένα παλιό τροφοδικό, modular, μοντέλο Corsair HX520W. Το θέμα είναι ότι είναι σε άλλη πόλη και δεν ξέρω πόσο σύντομα θα ξαναπάω. Το 2ο θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι αν στα κουμπωτά καλώδιά του έχει 8pin connector για την GPU.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, Sadako said:

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

- Προς το παρόν καμία απάντηση από το support της Seasonic, έχουν περάει 5-6 μέρες.

- Δυστυχώς δεν υπάρχει στο δικό μου email απόδειξη παραγγελίας, η παραγγελία έγινε στο ΑΦΜ εταιρίας για να γλιτώσω το ΦΠΑ (οπότε έβαλα και το δικό τους email), το μόνο που έχω είναι η παραγγελία μέσα από το site (κάπου Δεκέμβριο του 2017 βέβαια, δεν ξέρω αν κρατάνε αρχείο τόσο πίσω), μόνο εκεί θα μπορούσα να απευθυνθώ μπας και υπάρχει κάπου τιμολόγιο(1)

- CPU έχει έναν παλιό I7-5820k, δυστυχώς δεν έχει iGPU

- Το UPS είναι ένα Cyberpower UPS 1300VA Line Interactive PFC Sinewave CP1300EPFCLCD Tower (που κατά διαβολική σύμπτωση είναι στην ίδια παραγγελία με το τροφοδοτικό)(2)

- Πραγματικά ελπίζω να ΜΗΝ έχει πάθει βλάβη η μητρική, θα ήταν ό,τι χειρότερο για αυτήν την χρονική στιγμή, δεν παίζει σενάριο ολικής αναβάθμισης για τώρα, θα πάει προς το τέλος του έτους αναγκαστικά.

- Βρήκα ένα εφεδρικό PSU (μάρκα Chieftec αμφιβόλου ποιότητας, μόνο ως δοκιμή θα μπορούσα να το βάλω, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έχει 8pin connector για την κάρτα γραφικών (GTX 1070). Και μου έσκασε φλασιά. Στον υπολογιστή στο πατρικό μου έχω ένα παλιό τροφοδικό, modular, μοντέλο Corsair HX520W(3). Το θέμα είναι ότι είναι σε άλλη πόλη και δεν ξέρω πόσο σύντομα θα ξαναπάω. Το 2ο θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι αν στα κουμπωτά καλώδιά του έχει 8pin connector για την GPU.

Δωσε μερικες μερες ακομα στην seasonic (δεν εχουν chat?)

1)Εφοσων ειναι τιμολογιο θα το βρουν.

2)Να υποθεσω πως τις δοκιμες τις κανεις με το καλωδιο του τροφοτικου στην μπριζα και οχι πανω στο ups σωστα(γιατι εαν ειναι 7 ετιας και αυτο ισως εχει αρπαξει και αυτο)?

3)Παλιο τροφοδοτικο, αλλα λογικα εφοσων ειναι modular θα πρεπει να εχει 8pin(ενα heroichi 530 που πρεπει να ειναι ιδιας ~"χρονολογιας" με το δικο σου σιγουρα εχει -το ειχα, ακομα δουλευει με rx580 και ryzen 5 2600-).

Οσο για την  αποσταση, μηπως με κανενα boxnow/κτελ να εβγαζες ακρη?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Sadako είπε

- Βρήκα ένα εφεδρικό PSU (μάρκα Chieftec αμφιβόλου ποιότητας, μόνο ως δοκιμή θα μπορούσα να το βάλω, αλλά διαπίστωσα ότι δεν έχει 8pin connector για την κάρτα γραφικών (GTX 1070).

Μπορείς να πάρεις έναν ανταπτορα είτε από molex σε 8 pin είτε απο sata σε 8 pin για δοκιμή. Αν φτάνουν τα watt και αφήσεις το Chieftec μέχρι να δεις τι θα γίνει είναι προτιμότερο να πάρεις ανταπτορα από molex σε 8pin.

https://www.bestprice.gr/item/2159734814/goobay-93241-kalwdio-trofodosias-2-x-4-pin-mole-to-2-x-8-pin-eps-015m-multicolor.html

https://www.bestprice.gr/item/2159735975/powertech-cab-w039-kalwdio-trofodosias-8-pin-eps-to-2-x-15-pin-sata-iii-015m-multicolor.html

Επεξ/σία από sakisgri
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sadako είπε

- Το UPS είναι ένα Cyberpower UPS 1300VA Line Interactive PFC Sinewave CP1300EPFCLCD Tower (που κατά διαβολική σύμπτωση είναι στην ίδια παραγγελία με το τροφοδοτικό)

Το UPS αυτό ειναι εντάξει, δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο ειναι εντάξει (με την έννοια του αν έτυχε να ειναι ελαττωματικό) αλλά σαν μάρκα και μοντέλο δεν θα έπρεπε να δημιουργήσει πρόβλημα στην σύνθεση σου. 

4 ώρες πριν, Sadako είπε

- Δυστυχώς δεν υπάρχει στο δικό μου email απόδειξη παραγγελίας, η παραγγελία έγινε στο ΑΦΜ εταιρίας για να γλιτώσω το ΦΠΑ (οπότε έβαλα και το δικό τους email), το μόνο που έχω είναι η παραγγελία μέσα από το site (κάπου Δεκέμβριο του 2017 βέβαια, δεν ξέρω αν κρατάνε αρχείο τόσο πίσω), μόνο εκεί θα μπορούσα να απευθυνθώ μπας και υπάρχει κάπου τιμολόγιο.

κανένα πρόβλημα, δες μήπως ήδη υπάρχει αυτή η λειτουργία (κάποια έχουν ένα κουμπάκι ή link για να σου στείλουν απόδειξη/τιμολόγιο)  αν επικοινωνήσεις μαζί τους και τους δώσεις τον κωδικό σίγουρα θα σε εξυπηρετήσουν, αλλά και printscreen στο ιστορικό παραγγελιών αν φαίνεται κωδικός παραγγελίας τιμή ημερομηνία url σελίδας πιστεύω να φτάνει για το support της seasonic.

Το μόνο που ειναι περίεργο ειναι που ειναι 5,6 μέρες ίσως δεν έγραψες σωστά το email σου στην φόρμα; έλαβες αυτόματο email ότι λάβανε το μήνυμα σου; Έλεγξες μήπως πήγαν στο κάδο με τα ανεπιθύμητα(junk); 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, sakisgri είπε

Μπορείς να πάρεις έναν ανταπτορα είτε από molex σε 8 pin είτε απο sata σε 8 pin για δοκιμή. Αν φτάνουν τα watt και αφήσεις το Chieftec μέχρι να δεις τι θα γίνει είναι προτιμότερο να πάρεις ανταπτορα από molex σε 8pin.

https://www.bestprice.gr/item/2159734814/goobay-93241-kalwdio-trofodosias-2-x-4-pin-mole-to-2-x-8-pin-eps-015m-multicolor.html

https://www.bestprice.gr/item/2159735975/powertech-cab-w039-kalwdio-trofodosias-8-pin-eps-to-2-x-15-pin-sata-iii-015m-multicolor.html

Να, αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Μάλλον θα ψάξω σε πρώτη φάση να πάρω κανέναν αντάπτορα, ίσως και απλά από 6pin σε 8pin, για να δω αν όντως αυτό το μόνο που έπαθε την ζημιά. Και βασικά, λάθος θυμόμουν, δεν είναι καν Chieftec, είναι ένα Q-Tec 650W, που δεν το εμπιστεύομαι για μόνιμη χρήση, τουλάχιστον όχι στο κύριο PC μου, που ξέρω ότι θα φάει και πίεση σε κάτι renders κλπ. Πιο πολύ εμπιστεύομαι το Corsair, κι ας έχει μικρότερη ονομαστική ισχύ. Αλλά θα μπορούσα άνετα να αφήσω το Q-tec στο PC μου που έχω στο πατρικό μου, εκτός του ότι ανοίγει σπάνια πια, δεν τρώει κανένα ζόρι, μόνο σε κανένα email να μπει ή να εκτυπώσουμε κάτι.

1 ώρα πριν, @topos είπε

Δωσε μερικες μερες ακομα στην seasonic (δεν εχουν chat?)

1)Εφοσων ειναι τιμολογιο θα το βρουν.

2)Να υποθεσω πως τις δοκιμες τις κανεις με το καλωδιο του τροφοτικου στην μπριζα και οχι πανω στο ups σωστα(γιατι εαν ειναι 7 ετιας και αυτο ισως εχει αρπαξει και αυτο)?

3)Παλιο τροφοδοτικο, αλλα λογικα εφοσων ειναι modular θα πρεπει να εχει 8pin(ενα heroichi 530 που πρεπει να ειναι ιδιας ~"χρονολογιας" με το δικο σου σιγουρα εχει -το ειχα, ακομα δουλευει με rx580 και ryzen 5 2600-).

Οσο για την  αποσταση, μηπως με κανενα boxnow/κτελ να εβγαζες ακρη?

Θα περιμένω λίγο ακόμα, έχω χρόνο ευτυχώς πριν κανά 1μιση μήνα πήρα laptop οπότε έχω μηχάνημα να κάνω την δουλειά μου, βασικά από άποψη specs είναι κατά πολύ ανώτερο του εν λόγω σταθερού.

Στην Seasonic δεν βλέπω κάποιο chat στην support page, βασικά δεν βρήκα φόρμα επικοινωνίας, έστειλα απλά email στο [email protected]

https://seasonic.com/contact-us/

Επεξ/σία από Sadako
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, sakisgri said:

To 8 pin δινει μεχρι 150watt, το molex δεν θα το εμπιστευομουν για τοσα watt -ειδικα σε "q-tec" psu.

-Εγω προσωπικα δεν θα το εκανα ουτε για δοκιμη-

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sadako είπε

Στην Seasonic δεν βλέπω κάποιο chat στην support page, βασικά δεν βρήκα φόρμα επικοινωνίας, έστειλα απλά email στο [email protected]

https://rma.seasonic.com/

1 ώρα πριν, @topos είπε

To 8 pin δινει μεχρι 150watt, το molex δεν θα το εμπιστευομουν για τοσα watt -ειδικα σε "q-tec" psu.

άφοβα εγώ έδινα με κάτι τέτοια 24/7 σε mining rig χωρίς θέμα 

και απο θέμα προδιαγραφών δηλαδή τα molex αντέχουν 130W θα μου πεις 130<150 ναι αλλά εδω έχεις 2 μόλες δηλαδή 75 watt το καθένα και 130>75

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε

https://rma.seasonic.com/

άφοβα εγώ έδινα με κάτι τέτοια 24/7 σε mining rig χωρίς θέμα 

και απο θέμα προδιαγραφών δηλαδή τα molex αντέχουν 130W θα μου πεις 130<150 ναι αλλά εδω έχεις 2 μόλες δηλαδή 75 watt το καθένα και 130>75

Σωστός, 2x molex to 8-pin είναι safe. Και γιαυτό πρότεινα το molex για long run διότι τα sata αντέχουν μόνο 54W.

3 ώρες πριν, @topos είπε

Προσωπικά είχα για πολύ καιρό 2x molex σε 2  6-pin σε μια GTX 275 με TDP: 215W και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Το molex είναι μονόδρομος, επειδή ούτως ή άλλως μόνο molex βγάζει το εν λόγω τροφοδοτικό 😁

Υπόψιν ότι δεν έχω σκοπό να το δουλέψω κανονικά σε κάτι που να το ζορίσει, μόνο να δω αν θα μπουτάρει θέλω. Αν μπουτάρει, το πιο πιθανό είναι να πάω να πάρω κάποια στιγμή το Corsair και να βάλω εκεί το q-tec. Μέχρι τότε μπορώ να βολευτώ και με το laptop. Και κάνω μια και καλή την αναβάθμισή μου στο τέλος του έτους όπως υπολόγιζα, με το νέο "καλό" τροφοδοτικό τότε.

2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Εδώ βέβαια έχει ως required την απόδειξη αγοράς. Γι'αυτό έστειλα πρώτα email μπας και μου πουν ότι γίνεται και μόνο με το serial number.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Sadako είπε

Να, αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Μάλλον θα ψάξω σε πρώτη φάση να πάρω κανέναν αντάπτορα, ίσως και απλά από 6pin σε 8pin, για να δω αν όντως αυτό το μόνο που έπαθε την ζημιά. Και βασικά, λάθος θυμόμουν, δεν είναι καν Chieftec, είναι ένα Q-Tec 650W, που δεν το εμπιστεύομαι για μόνιμη χρήση, τουλάχιστον όχι στο κύριο PC μου, που ξέρω ότι θα φάει και πίεση σε κάτι renders κλπ. Πιο πολύ εμπιστεύομαι το Corsair, κι ας έχει μικρότερη ονομαστική ισχύ. Αλλά θα μπορούσα άνετα να αφήσω το Q-tec στο PC μου που έχω στο πατρικό μου, εκτός του ότι ανοίγει σπάνια πια, δεν τρώει κανένα ζόρι, μόνο σε κανένα email να μπει ή να εκτυπώσουμε κάτι.

Θα περιμένω λίγο ακόμα, έχω χρόνο ευτυχώς πριν κανά 1μιση μήνα πήρα laptop οπότε έχω μηχάνημα να κάνω την δουλειά μου, βασικά από άποψη specs είναι κατά πολύ ανώτερο του εν λόγω σταθερού.

Το Q_Tec δεν θα το εμπιστευόμουν ούτε εγώ (τουλάχιστον όχι για τα watt που αναγράφει) . Αν ήταν Chieftec θα το εμπιστευόμουν.

2 ώρες πριν, Sadako είπε

Το molex είναι μονόδρομος, επειδή ούτως ή άλλως μόνο molex βγάζει το εν λόγω τροφοδοτικό 😁

Υπόψιν ότι δεν έχω σκοπό να το δουλέψω κανονικά σε κάτι που να το ζορίσει, μόνο να δω αν θα μπουτάρει θέλω. Αν μπουτάρει, το πιο πιθανό είναι να πάω να πάρω κάποια στιγμή το Corsair και να βάλω εκεί το q-tec. Μέχρι τότε μπορώ να βολευτώ και με το laptop. Και κάνω μια και καλή την αναβάθμισή μου στο τέλος του έτους όπως υπολόγιζα, με το νέο "καλό" τροφοδοτικό τότε.

Εδώ βέβαια έχει ως required την απόδειξη αγοράς. Γι'αυτό έστειλα πρώτα email μπας και μου πουν ότι γίνεται και μόνο με το serial number.

Ναι σίγουρα θα θέλουν την απόδειξη αγοράς, με το serial number δεν μπορούν να ξέρουν πότε έφυγε από το ράφι του καταστήματος και μπήκε σε λειτουργία. Εκτός αν θα το είχες κάνει δήλωση online, όπως ζητούν απαραίτητα κάποιες εταιρίες για να ισχύσει η εγγύηση (πέραν τα 2 χρόνια).

Επίσης στο αρχικό ποστ ανέφερες πως αγοράστηκε από κατάστημα στην Θεσσαλονίκη άρα από το κατάστημα αυτό εκδόθηκε η απόδειξη. Με αυτά δεν νομίζω η Seasonic να έχει απόδειξη αγοράς δική σου.

Εγώ θα έλεγα να μιλήσεις με το κατάστημα που το πήρες, αν μπορούν να σου στείλουν αντίγραφο της απόδειξης.

Επεξ/σία από sakisgri

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...