Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, heavyrain said:

Είμαι και εγώ σ αυτούς που ειναι διαθέσιμο ( Αθήνα περιστέρι)

- Σε ποιους δήμους υπάρχει δυνατότητα COSMOTE Fiber 3Gbps;

Δυνατότητα COSMOTE Fiber με ταχύτητες 3 Gbps παρέχεται στους παρακάτω δήμους:
Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Δ. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, Δ. ΓΕΡΑΚΑ, Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Δ. ΠΕΥΚΗΣ, Δ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Δ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δ. ΑΛΙΜΟΥ,
Δ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Δ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΙΛΙΟΥ, Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Δ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,
Δ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ, Δ. ΠΑΠΑΓΟΥ, Δ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Δ. ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, Δ. ΨΥΧΙΚΟΥ

16 minutes ago, Jmanol000 said:

φτάνει καλές ταχύτητες αυτό η θα θέλει αλλαγή ? 

Ενσύρματα φτάνει, ασύρματα ούτε γι' αστείο.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, BLiTzER είπε

Θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά ο κόσμος χρειάζεται αυτό που δεν έχει. Εσύ έχεις καλές ταχύτητες, οπότε χρειάζεσαι καλές τιμές. Εγώ που έχω μαξ 24άρα (σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Ομόνοια...), χρειάζομαι πρώτα την ταχύτητα.

Δεν λεω οτι δεν χρειαζεται η ταχυτητα, λεω οτι δεν χρειάζεται τοσο μεγαλη ταχυτητα, και η 300αρα σουπερ θα ειναι για τους περισσοτερους. Ειναι σαν να παιρνεις Ferari για μες την πόλη 😁

Δημοσ.
Μόλις τώρα, eko13 είπε

Δεν λεω οτι δεν χρειαζεται η ταχυτητα, λεω οτι δεν χρειάζεται τοσο μεγαλη ταχυτητα, και η 300αρα σουπερ θα ειναι για τους περισσοτερους. Ειναι σαν να παιρνεις Ferari για μες την πόλη 😁

Και η 100άρα σούπερ είναι για το 99% του πληθυσμού. Αλλά εδώ λέμε δημοφιλή προάστια της Αθήνας είναι ακόμα με ταχύτητες 2006 (το έτος, όχι Mbps).

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Thresh είπε

- Σε ποιους δήμους υπάρχει δυνατότητα COSMOTE Fiber 3Gbps;

Δυνατότητα COSMOTE Fiber με ταχύτητες 3 Gbps παρέχεται στους παρακάτω δήμους:
Δ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, Δ. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, Δ. ΓΕΡΑΚΑ, Δ. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, Δ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Δ. ΠΕΥΚΗΣ, Δ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Δ. ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δ. ΑΛΙΜΟΥ,
Δ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, Δ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Δ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Δ. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, Δ. ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ, Δ. ΙΛΙΟΥ, Δ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Δ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,
Δ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ, Δ. ΠΑΠΑΓΟΥ, Δ. ΧΟΛΑΡΓΟΥ, Δ. ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ, Δ. ΨΥΧΙΚΟΥ

Ενσύρματα φτάνει, ασύρματα ούτε γι' αστείο.

ευχαριστώ πολύ , 

Δημοσ.

Cosmoποτέ...

Όλα καλά με τις νέες ταχύτητες. Μήπως να έβλεπε λίγο και τη λειτουργία της εταιρείας ;!;

Πελάτης της cosmote χρόνια και μέχρι τον Δεκέμβριο fiber to the home (Νέα Σμύρνη) και τα 4 κινητά της οικογένειας cosmote. Αιτήθηκα λόγω μετακόμισης στις 6/12 μεταφορά της γραμμής στον Γέρακα όπου δεν διαθέτει οπτική ίνα. Με ενημέρωσαν πως πρέπει να γίνει υποβάθμιση της γραμμής fiber στη Νέα Σμύρνη σε 24 (!!!) και μετά μεταφορά της στο Γέρακα και μετά αναβάθμιση σε 200vdsl. Ενώ είχαμε ραντεβού για την σύνδεση στο νέο σπίτι στις 13/12 μου αναφέρουν πως "λόγω συστημικού λάθους δε θα γίνει".

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μεταφορά, είμαστε στο νέο σπίτι χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ επί ένα μήνα (όλες τις γιορτές) με έχουν φάει τα παιδιά μου και επιπλέον μας χρεώσανε 161€ για την υποβάθμιση. Καλό 2025!

Εννοείται πώς όποτε βρω χρόνο γράφω σε όλα τα φορουμ και social της Cosmoποτέ!

Σε αναμονή της ΔΕΗ fibergrid...

• Like 1
Δημοσ.

ακομα υπαρχουν ατομα που γκρινιαζουν για 24αρες που πιανουν 5mbps ενω υπαρχουν τοσα πολλα εργαλεια πλεον για να λυσεις μονος σου το προβλημα του ιντερνετ στο σπιτι. Αλλα εννοειται οτι το θελουν "ευκολο".

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, IoannisD73 είπε

Cosmoποτέ...

Όλα καλά με τις νέες ταχύτητες. Μήπως να έβλεπε λίγο και τη λειτουργία της εταιρείας ;!;

Πελάτης της cosmote χρόνια και μέχρι τον Δεκέμβριο fiber to the home (Νέα Σμύρνη) και τα 4 κινητά της οικογένειας cosmote. Αιτήθηκα λόγω μετακόμισης στις 6/12 μεταφορά της γραμμής στον Γέρακα όπου δεν διαθέτει οπτική ίνα. Με ενημέρωσαν πως πρέπει να γίνει υποβάθμιση της γραμμής fiber στη Νέα Σμύρνη σε 24 (!!!) και μετά μεταφορά της στο Γέρακα και μετά αναβάθμιση σε 200vdsl. Ενώ είχαμε ραντεβού για την σύνδεση στο νέο σπίτι στις 13/12 μου αναφέρουν πως "λόγω συστημικού λάθους δε θα γίνει".

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει μεταφορά, είμαστε στο νέο σπίτι χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ επί ένα μήνα (όλες τις γιορτές) με έχουν φάει τα παιδιά μου και επιπλέον μας χρεώσανε 161€ για την υποβάθμιση. Καλό 2025!

Εννοείται πώς όποτε βρω χρόνο γράφω σε όλα τα φορουμ και social της Cosmoποτέ!

Σε αναμονή της ΔΕΗ fibergrid...

Και εγώ πριν τρια χρόνια πελάτης της vodafone μετακόμισα στο χωριό μου 30κμ δυτικά της Λαμίας και τους ζήτησα να μου μεταφέρουν την γραμμή στο χωριό και με διαολοστείλανε στέλνοντας με στη Cosmote γιατί εκεί δεν είχε κανένας Vodafone. Το ωραίο είναι ότι ειναι ότι το κοντινότερο κατάστημα της Vodafone είναι  μόλις 7κμ από το χωριό μου που δεν είναι και τελείως κατσικοχώρι μόλις 3κμ από την εθνική Λαμίας-Καρπενήσι. Επίσης το ωραίο είναι μου ζητούσαν να πληρώσω και τους επόμενους λογαριασμούς στην Vodafone και αφού είχα καθημερινή τρίμηνη τηλεφωνική παρενόχληση πήραν το τρίτο το μακρύτερο με πολλά διαλοστολισμένα κοσμητικά φωνήεντα.

Η ΜΕΓΑΛΗ εταιρεία πια Cosmote της οποία θυγατρική πιά είναι και ο ΟΤΕ μου έδωσε ρούτερ για σύνδεση 24Mbs που συγχρονίζεσαι μόνο 4Mbs που είχα μέχρι πριν δύο μήνες που έμαθα ότι υπάρχει σύνδεση Cosmote με ρούτερ που πιάνει με δεδομένα κινητής πάνω από 50Mbs και υπήρχε την περίοδο που έβαλα τον προηγούμενο στα ίδια λεφτά περίπου αλλά δεν μου το είπαν. Και για να συνεχίσω πριν δύο μέρες κοκίνησαν τα λαμπάκια του ρουτερ και δεν μου δούλευε το σταθερό τηλέφωνο. Με επικοινωνία τηλεφωνικά μου υποσχέθηκαν ταχύτητα 100Mbs με λιγότερα χρήματα που θα έχω την επερχόμενη εβδομάδα.

Σημείωση:

Μην αλλάξεις την CosmoΠΟΤΕ οι άλλοι είναι το ίδιο και χειρότεροι.

Καλού κακού να πηγαίνεις να ανάβεις καμία λαμπάδα στο ΑΙ ΣΩΣΤΗ μπας και τους φωτίσει και σωθούμε.

ΤΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΞΕΘΗΜΑΝΑ.

Επεξ/σία από alexpap
  • Like 1
Δημοσ.

Πατριώτη μου! Από Ροβολιάρι Φθιώτιδας...

Ξέχασα να γράψω πως μόλις ΄κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά έβαλα Vodafone 4g router για τα παιδιά. Όχι ότι κάνει κάτι. Η γκρίνια πάει σύννεφο... Μπαίνω το βράδυ στο σπίτι σαν τον κλέφτη και όχι λόγω γυναίκας... Μόλις με πάρουν χαμπάρι οι gamers (2) ξεκινάει η γκρίνια για το lag και το ping... Εφιάλτης...

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο ενα ευχαριστο θεμα που καταντησε σε κλαψα για τα εως 24 που εχουν καποιοι. Καθε φορα τα ιδια.

Δημοσ.

Εδώ στο χωριό πληρώνουμε 32 ευρώ τον μήνα για 50άρα γραμμή, μαζί με 150-200 λεπτά (δε θυμάμαι ακριβώς) προς όλους. Ειλικρινά, το θεωρώ ακριβό για αυτά που προσφέρει αλλά τι να κάνω, δεν έχει άλλες επιλογές η περιοχή μας. Τώρα μας μιλάνε για 3Gbps. Εγώ μια χαρά κάνω τη δουλειά μου με τα 50 Mbps, και αν μπορούσα να έχω 100 Mbps, θα ήμουν ακόμα καλύτερα.

Καταλαβαίνω ότι τέτοιες ταχύτητες, όπως τα 3Gbps, είναι πιο χρήσιμες για επαγγελματίες που ασχολούνται με Data Centers, Servers ή γενικά για επιχειρήσεις με μεγάλες απαιτήσεις. Ακόμα και για streaming, με 100 Mbps είσαι απόλυτα καλυμμένος, ακόμα και σε υψηλές αναλύσεις.

Για εμένα, αυτές οι ταχύτητες είναι ξεκάθαρα για επαγγελματικούς σκοπούς. Τώρα, φυσικά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ξοδεύει τα χρήματά του όπως θέλει, αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Thresh είπε

XGS-PON, λογικά πάει μέχρι 1:64 split ratio ανά ίνα που πάει στο OLT.

Γιατί το πάνε σαν την Apple, να έχουν να δώσουν κάτι μελλοντικά. 😛

Αυτό το OLT μπαίνει ανά οικοδομικά τετράγωνα; Κάπως αλλιώς ; 

για να δω στην επαρχία τι θα παίξει αν έρθει η κάλυψη 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Thresh είπε

ZTE ZXHN F8648P το router που δίνουν για όσους αναρωτιούνται.

XGS-PON, το οποίο δίνουν και στο πιλοτικό της 10Gbps.

Δεν θα έπρεπε να δίνουν κάποιο με WIFI 7?

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Painmaker said:

Δεν θα έπρεπε να δίνουν κάποιο με WIFI 7?

Θα έπρεπε αλλά δεν τους υποχρεώνει και κάποιος.

4 minutes ago, kazantzidis said:

Αυτό το OLT μπαίνει ανά οικοδομικά τετράγωνα; Κάπως αλλιώς ; 

Ούτε καν στα κτίρια που ήταν τα "αστικά κέντρα" με τα DSLAM των ADSL, αλλά πιο "κεντρικά" νομίζω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Καλή η υπερβολή αλλά κάπου ώπα ρε παιδιά.

Ένα τεράστιο κομμάτι της Αθήνας το έχουν σκάψει κανονικά. Ακόμα και οι πιο "σαπιες περιοχές" όπως πχ πλατεία Αττικής έχουν κανονικά FTTH

Αν μπορούμε να μιλήσουμε με ποσοστά και το 100% είναι πως υπάρχει κάλυψη σε όλη την Αθήνα, αυτή τη στιγμή σε πόσο % βρίσκεται η διαθεσιμότητα FTTH περίπου;

Επεξ/σία από divnt
Δημοσ.
2 ώρες πριν, BLiTzER είπε

Θα πέσετε από τα σύννεφα, αλλά ο κόσμος χρειάζεται αυτό που δεν έχει. Εσύ έχεις καλές ταχύτητες, οπότε χρειάζεσαι καλές τιμές. Εγώ που έχω μαξ 24άρα (σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Ομόνοια...), χρειάζομαι πρώτα την ταχύτητα.

Η όλη συζήτηση γίνεται μεταξύ 100/200/300Mbps vs 1/3Gbps. Προφανώς τα έως 24Mbps, που συνήθως είναι έως 10Mbps, δεν φτάνουν ούτε για αστείο. 

Με την 200άρα VDSL μου, η μόνη στιγμή που αισθάνομαι περιορισμένος είναι όταν κάνω cloud backup ~500GB κάθε 6 μήνες. Αν αναβαθμίσω μελλοντικά σε 300αρι fiber, θα είναι καθαρά λόγω του upload.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...