Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 minutes ago, d4mage said:

Αυτό είναι το λιγότερο και αναφέρεσαι σε μεγάλα αστικά κέντρα. Το ότι πληρώνουμε στην Ελλάδα 30,00€/μήνα για έως 24/Mbps, σε μια σοβαρή χώρα θα έπρεπε να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Η ευρώπη θα έπρεπε να τους υποχρεώνει σε αναβαθμήσεις δικτύου/υποδομών και να πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους εάν δεν υπάρχει συμβιβασμός. Η 24άρα έπρεπε να έχει καταργηθεί όχι από τον ίδιο τον πάροχο από επιλογή, από το ίδιο το κράτος με νόμο εδώ και χρόνια.

Σωστό το point σου. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις συμβόλαιο. 26 δίνω για 100.

• Like 1
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nat10 είπε

Φταίνε όλοι, από τους πολιτικούς κ τις ίδιες τις εταιρίες.. Αλλά πρώτα η κυβέρνηση που δεν τους πιέζει να έχουν όλοι νορμάλ ταχύτητες κ μένουν με 10 mbps με το ζόρι 

Η κυβέρνηση απαιτεί ψηφιοποίηση της εποχής για κάνε νέο νομοθετικό πλαίσιο ή αλλαγή κάποιας διάταξης και την ίδια στιγμή για την όποια μ@λ@κί@ εφαρμόσουν το δημόσιο δεν είναι έτοιμο προς την εφαρμογή αυτή άλλα στους επαγγελματίες φορτώνουν χωρίς επιδοτήσεις νέους φορολογικούς εξοπλισμούς, συνδρομές, προγράμματα, ERP που χρειάζονται ίντερνετ παντού. Τι έχει κάνει γι`αυτό; Είναι απλό, πλούσια την Cosmote και την κάθε Cosmote αγοράζοντας πανάκριβα πακέτα δεδομένων που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα πιάνεις και σήμα μπας και κάνεις τη δουλειά σου. Για την σταθερή, αναφέρθηκα και παραπάνω, είναι τραγικό να πληρώνεις γαμμές όπως 24Mbps

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

Ενδιαφέρον για όσους (πιστεύουν ότι) το χρειάζονται. Τιμή αλμυρή αλλά με το χρόνο θα πέσει. Μου κάνει εντύπωση ότι πάμε από 1 στα 3 χωρίς ενδιάμεσο (π.χ. 2GBps) αλλά μπορεί να βγει στο μέλλον. Προσωπικά το βρίσκω marketing hype για τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού :

1) Σταθερά PCs θέλουν κάρτες 2.5/10GBit για να το εκμεταλλευτούν. ΟΚ ναι 2.5 είναι πολύ διαδεδομένες αλλά μετά απειροελάχιστα site θα σου δώσουν τόσο bandwidth. Προσωπικά με 1G 1-2 φορές έχω δει να μου δίνει κάποιος σε κατέβασμα πάνω από 60. Αλλά το μέλλον είναι μέλλον.

2) WiFi συσκευές με τον περισσότερο κόσμο να έχει σαβούρα TP-Link APs καμμία διαφορά δεν θα δει. Αλλά και να έχεις, μετά θες και συσκευές με τουλάχιστον 6E με 160ΜHz κανάλι να υποστηρίζουν πραγματική πάνω από 1G και σωστή κεραία, οπότε εδώ μιλάμε για laptop.

Αλλά κάθε πρόοδος καλοδεχούμενη

ΔΕΝ προοριζονται για ενα σπιτι αυτες οι γραμμες.

Ειναι ειτε για επιχειρησεις, ειτε για ατομα που δουλευουν απο το σπιτι και κανουν σοβαρη δουλεια. Πχ video editors που πρεπει να κανουν upload πολλων GB ανα ημερα.

Ειτε για "σπιτια" που μοιραζονται τη γραμμη μεταξυ τους.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
22 minutes ago, ScorpioX777 said:

Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, τι να πουμε εμεις που σερνομαστε με 50αρα, μακαρι να εσκαβαν και σε εμας και ας τελειωναν σε ενα χρονο...

Άσε φίλε και εδώ που έχουν σκάψει και έχουμε κάνει αίτηση από Οκτώβρη (Λάρισα), ακούμε περιμένουμε τον εργολάβο να κλείσουμε ραντεβού για να φέρει την ίνα στο σπίτι. Κολλημένοι στα 50mps περισσότερο από 10ετία πλέον. Ζιμπάμπουε. 

• Sad 1
  • Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, Ntinaras said:

ΔΕΝ προοριζονται για ενα σπιτι αυτες οι γραμμες.

Ειναι ειτε για επιχειρησεις, ειτε για ατομα που δουλευουν απο το σπιτι και κανουν σοβαρη δουλεια. Πχ video editors που πρεπει να κανουν upload πολλων GB ανα ημερα.

Ειτε για "σπιτια" που μοιραζονται τη γραμμη μεταξυ τους.

Θέμα τιμής είναι κυρίως, αν πχ την έδιναν σε τιμές Epic Fiber (Κυπρος) θα την επέλεγαν πολλαπλάσια σπίτια από ότι τώρα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, this.is.elia είπε

Άσε φίλε και εδώ που έχουν σκάψει και έχουμε κάνει αίτηση από Οκτώβρη (Λάρισα), ακούμε περιμένουμε τον εργολάβο να κλείσουμε ραντεβού για να φέρει την ίνα στο σπίτι. Κολλημένοι στα 50mps περισσότερο από 10ετία πλέον. Ζιμπάμπουε. 

Ποια ινα στο σπιτι αλλοι ειναι με ADSL ακομα... εδω που ειμαι το FTTH ειναι απιαστο ονειρο...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Haha 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, menthol1979 είπε

Ενδιαφέρον για όσους (πιστεύουν ότι) το χρειάζονται. Τιμή αλμυρή αλλά με το χρόνο θα πέσει. Μου κάνει εντύπωση ότι πάμε από 1 στα 3 χωρίς ενδιάμεσο (π.χ. 2GBps) αλλά μπορεί να βγει στο μέλλον. Προσωπικά το βρίσκω marketing hype για τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού :

1) Σταθερά PCs θέλουν κάρτες 2.5/10GBit για να το εκμεταλλευτούν. ΟΚ ναι 2.5 είναι πολύ διαδεδομένες αλλά μετά απειροελάχιστα site θα σου δώσουν τόσο bandwidth. Προσωπικά με 1G 1-2 φορές έχω δει να μου δίνει κάποιος σε κατέβασμα πάνω από 60. Αλλά το μέλλον είναι μέλλον.

2) WiFi συσκευές με τον περισσότερο κόσμο να έχει σαβούρα TP-Link APs καμμία διαφορά δεν θα δει. Αλλά και να έχεις, μετά θες και συσκευές με τουλάχιστον 6E με 160ΜHz κανάλι να υποστηρίζουν πραγματική πάνω από 1G και σωστή κεραία, οπότε εδώ μιλάμε για laptop.

Όλα αυτά που είπες ισχύουν για έναν εργένη.

Για την συνδεσιμότητα εντός σπιτιού επίσης πλέον δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Όλα τα ρούτερ πλέον έχουν wifi6 και όλα τα σύγχρονα κινητά λάπτοπ (και τα φθηνά) συνδέονται και βλέπεις 400-800 και πάνω. 3 συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα πάει τέλος. Όσο για τον παλαιότερο εξοπλισμό που μπορεί να έχει κάποιος εννοείται ότι θα πρέπει να υπολογίσει και το έξτρα έστω και μικρό σχετικά κόστος 2-3 mesh συσκευών για όλο το σπίτι (50-100 ευρώ να πω?) και πετάει όλο τον παλιό εξοπλισμό. Βασικά βλακείες λέω. Από την στιγμή που θα βάλει οπτική τουλάχιστον στην κοσμοτέ αυτόματα παίρνει και το ρούτερ και ένα repeater... Sp;iti 136 τετραγωνικών παντού σήμα από 800-900 μέχρι και 2/2,5 έχω δει (εννοώ την σύνδεση ρούτερ-συσκευή) όταν είσαι πολύ κοντά στο ρούτερ.

Σε σπίτι με 3+ άτομα και πάνω όμως δεν ισχύει. Βλέπουν όλοι 4κ dolby vision στο netflix ενώ ταυτόχρονα 1-2 και 3 μηχανήματα στον ίδιο χώρο κατεβάζουν κάποιο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα όλες οι συσκευές ενημερώνονται δίχως να υπάρχει καθυστέρηση για κανέναν. Είχα 200mbps και όταν αναβάθμισα σε 1000 και 500 ανέβασμα η διαφορά ήταν κτηνώδη. Όταν όμως τα Χριστούγεννα είχαμε 34 άτομα εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον ήταν συνδεδεμένοι και έκαναν διάφορα εκεί κάποια στιγμή το σύστημα γονάτισε κάνοντας ταυτόχρονη βιντεοκλήση με Αμερική (αδερφός) και Γερμανία (ξαδέλφη) και έδειξε ότι και τα 1000 δεν είναι αρκετά σε μια εκδήλωση πχ. Ευπρόσδεκτα λοιπόν και όσοι γκρινιάζουν με την τιμή θα απαντήσω ότι μια ζωή την έχουμε όταν κάτι μας ευχαριστεί πραγματικά και δεν είναι περιττό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (σε λογικά πλαίσια πάντα). Ένας συγγενής πήγε μπουζούκια με το σόι μεριάς γυναίκας του και πέρασαν τέλεια μια νύχτα με μόλις 3.800 ευρώ... :P Ε οκ... 62*24 μήνες κοστίζουν 1480 ευρώ... μια μέρα vs 730 ημερών με 1/3 περίπου της τιμής. Καλά δεν είναι? :D

• Like 1
  • Thanks 2
  • Haha 4
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, alex8850 είπε

Σωστό το point σου. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις συμβόλαιο. 26 δίνω για 100.

Στην περιοχή που βρίσκομαι (όχι δεν είμαι ξεχασμένος απ`το θεό) πριν μερικούς μήνες μετά από πολύ υπομονή μπήκα σε 50άρα γραμμή και πληρώνω 26,90€ και αυτό επειδή όταν με πήρανε τηλέφωνο για να πάω σε 50άρα από 24άρα είχανε κάνει λάθος και δεν υπήρχε ελεύθερη γραμμή στην περιοχή. Μήνες περίμενα αφου είχα αφήσει ένα αίτημα να να με ενημερώσουν και τελικά με πήραν στα μέσα του 2024.

Στον έλεγχο διαθεσιμότητας βγάζει 2 πακέτα.

ADLS έως 24Mbps

Cosmote Fiber έως 50Mbps

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, d4mage είπε

Στην περιοχή που βρίσκομαι (όχι δεν είμαι ξεχασμένος απ`το θεό) πριν μερικούς μήνες μετά από πολύ υπομονή μπήκα σε 50άρα γραμμή και πληρώνω 26,90€ και αυτό επειδή όταν με πήρανε τηλέφωνο για να πάω σε 50άρα από 24άρα είχανε κάνει λάθος και δεν υπήρχε ελεύθερη γραμμή στην περιοχή. Μήνες περίμενα αφου είχα αφήσει ένα αίτημα να να με ενημερώσουν και τελικά με πήραν στα μέσα του 2024.

Στον έλεγχο διαθεσιμότητας βγάζει 2 πακέτα.

ADLS έως 24Mbps

Cosmote Fiber έως 50Mbps

Τα ιδια προγραμματα εχει και εδω, εμενα η μια γραμμη μου πηγε ευτυχως αυτοματα απο 24 ADSL σε 50 VDSL, και οχι μονο δεν ειναι ξεχασμενη η περιοχη που μενω αλλα πασιγνωστη με φουλ επισκεψιμοτητα...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

φτασαμε στην εποχη που λεμε πραγματικα τι να τις κανουμε εμεις οι ιδιωτες στα σπιτια μας αυτες τις ταχυτητες.

απο τα ξενυχτια 3 μερες για να κατεβασουμε κατι με utorrent , μεχρι στα μικρα πλεον Updates 70gb της Activision (οταν εχεις 1gbps). 😢 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 minutes ago, Thresh said:

Όταν πήγα πάντως από 300 σε 500 κι ύστερα σε 1000 (πριν έρθει το Fritz) δεν έμεινα χωρίς internet, όπως και πολλοί άλλοι που αναβάθμισαν εδώ και στο adslgr.

Εγώ λοιπον απο 300 σε 500 πηγα μετα απο διακοπη υπηρεσιων για εξι ημερες,εγινε αλλαγη του Ont σκαναρισμα εκ νεου και επαιξε.Μετα την αυτοματη αναβαθμιση του οτε στο upload η ταχυτητα μου πηγε παλι στα 300(ως εκ θαυματος ειχα ιντερενετ...)Μετα απο πολλα τηλεφωνηματα και καθως δεν εβγαζα ακρη εκανα καταγγελια.Χθες απαντηθηκε η καταγγελια και ως δια μαγειας δεν εχω ξανα ιντερνετ(μαντεψε προσπαθησαν να με βαλουν στα 500 κ δεν κλειδωνει το s/n του Pon).

Επεξ/σία από nyne
  • Haha 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, nyne said:

Εγώ λοιπον απο 300 σε 500 πηγα μετα απο διακοπη υπηρεσιων για εξι ημερες,εγινε αλλαγη του Ont σκαναρισμα εκ νεου και επαιξε.Μετα την αυτοματη αναβαθμιση του οτε στο upload η ταχυτητα μου πηγε παλι στα 300(ως εκ θαυματος ειχα ιντερενετ(...Μετα απο πολλα τηλεφωνηματα και καθως δεν εβγαζα ακρη εκανα καταγγελια.Χθες απαντηθηκε η καταγγελια και ως δια μαγειας δεν εχω ξανα ιντερνετ(μαντεψε προσπαθησαν να με βαλουν στα 500 κ δεν κλειδωνει το s/n του Pon).

Δυστυχώς η εξαίρεση, συμβαίνουν, αλλιώς θα έβλεπες να είχαμε πλημμυρίσει με αντίστοιχα topics.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν βλέπω πουθενά το (έως 3gbps) άρα δεσμεύονται ότι θα είναι ακατέβατα 3gbps και ότι αν πέσει κάτω από αυτό θα γίνει και ανάλογη μείωση στον επόμενο λογαριασμό?. Δηλαδή πχ αν έχεις 1,5gbps θα πληρώσεις (70,39/2=35,195Ευρώ)? ή αν έχεις λέω εγώ 100mbps θα πληρώνεις (70,39/30=2,34ευρώ)??? γιατί ξέρω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος?.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nat10 είπε

Ναι έχει σκαψει σε ένα σημείο της Αθήνας κ το διαφημίζει ότι υποστηρίζει αυτό..ενώ στις πιο πολλές περιοχές στην Αθήνα με το ζόρι δίνουν 50mbps 

1 ώρα πριν, menthol1979 είπε

Ειλικρινά είναι τσάμπα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...