Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, cumulus said:

Εγώ πάντως έχω 1000  με ξεχωριστό ont

Αν έχεις 2 κανάλια φωνής δίνουν ξεχωριστό ΟΝΤ + Speedport Plus επειδή το Fritz 5530 έχει μόνο μία RJ11 θύρα.

Κατά τα άλλα από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω του κανονισμού της EETT είναι υποχρεωμενοι να δώσουν ξεχωριστό ΟΝΤ αν το ζητήσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 minutes ago, Thresh said:

Αν έχεις 2 κανάλια φωνής δίνουν ξεχωριστό ΟΝΤ + Speedport Plus επειδή το Fritz 5530 έχει μόνο μία RJ11 θύρα.

Κατά τα άλλα από τον Οκτώβριο του 2023 λόγω του κανονισμού της EETT είναι υποχρεωμενοι να δώσουν ξεχωριστό ΟΝΤ αν το ζητήσεις.

Δεν έχω δύο κανάλια.Στο adsl πολλοί γράφουν ότι δεν τους έδωσαν το fritz,οπως εμένα 

Έχω ξεχωριστή αντιμετώπιση από τους provider ,αφου η κυρία τηλεφωνική γραμμή που ειναι στη νοβα είναι ακόμα pstn

• Super Moderators
Δημοσ.
22 minutes ago, cumulus said:

Δεν έχω δύο κανάλια.Στο adsl πολλοί γράφουν ότι δεν τους έδωσαν το fritz,οπως εμένα 

Βρισκεται και σε έλλειψη γενικότερα, γι' αυτό το παράτησαν κι έχουν αρχίσει να δίνουν άλλο καινούριο σιγά σιγά.

Δημοσ.
5 minutes ago, Thresh said:

Βρισκεται και σε έλλειψη γενικότερα, γι' αυτό το παράτησαν κι έχουν αρχίσει να δίνουν άλλο καινούριο σιγά σιγά.

Προσωπικά δεν μεν πείραξε αφου εχω ένα fritz 7590 και μετά παίζει ένα dream machine pro που κάνει ό,τι θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Jts είπε

Σου δώσανε το Nokia που δίνουν και στις μικρές δηλαδή;

Εντάξει είχα διαβάσει ότι κάποιοι που το ζήτησαν, το πήραν αλλά χρειαστηκαν πολλά τηλέφωνα.

Μάλλον κατάλαβαν ότι είναι λογικό να θέλουν ξεχωριστό ont κάποιοι οπότε το δίνουν.

Ναι το Nokia μου έδωσαν. Όταν ήρθαν να μου συνδέσουν την οπτική με το router τους το ζήτησα εκείνη τη στιγμή. Είχαν ένα μαζί τους και μου το έβαλαν επιτόπου κι εγώ σύνδεσα το 7590 πάνω. Μου είχαν στείλει ήδη το 5390 αλλά δεν ήθελα να συνδέσω αυτό. Μετά από λίγο καιρό αγόρασα το 5590 και αντικατέστησα το 7590.

4 ώρες πριν, cumulus είπε

Εγώ πάντως έχω 1000  με ξεχωριστό ont

Με ποιο router?

Επεξ/σία από D-Lux
Δημοσ.
11 hours ago, D-Lux said:

Ναι το Nokia μου έδωσαν. Όταν ήρθαν να μου συνδέσουν την οπτική με το router τους το ζήτησα εκείνη τη στιγμή. Είχαν ένα μαζί τους και μου το έβαλαν επιτόπου κι εγώ σύνδεσα το 7590 πάνω. Μου είχαν στείλει ήδη το 5390 αλλά δεν ήθελα να συνδέσω αυτό. Μετά από λίγο καιρό αγόρασα το 5590 και αντικατέστησα το 7590.

Με ποιο router?

Ο ΟΤΕ  μου έδωσε ένα speed port που ακόμα το έχω στο κουτί του ,αφού όπως έγραψα χρησιμοποιώ ένα δικό μου Fritz 7590 

Δημοσ.

Καλησπέρα, στην δική μου περίπτωση έχω το ίδιο setup με τον φίλο @cumulus αλλά με 7490 (αντί για 7590) εν αναμονή giggabit ffth. Πιστεύετε θα την παλέψει ώσπου να πάρω κάτι πιο αξιοπρεπές στο μέλλον?

Δημοσ.

Βασικα αν δεν εισαι επιχειρηση, να μοιραζεις σε πολλους clients μεγαλο bandwidth με καλα στημενο QoS και δεν εχεις κορυφαιο εξοπλισμο, ειναι δωρον αδωρον το να βαλεις 3bgps. Για να προλαβω καποιους... δεν φταιει σε αυτο η Cosmote, αλλα συνηθως τα μεσα που εχουμε εμεις πλεον επι το πλειστον! 

α) Στο σπιτι, για να ειμαστε ρεαλιστες, κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ θα τα πιασεις τα 3... gbps 🤣 ... ας πουμε, αλλα θα εχει καποια αποκλιση μεχρι το ρουτερ σου.. ενα αυτο

β) δευτερον... ακομα και να φτασει στο ρουτερακι σου η γραμμη (μεσω του μετατροπεα Οπτικης σε ethernet φυσικα και καλωδιο μετα μεχρι το ρουτερ)... μετα μονο τρομερες απωλειες θα εχεις που ΔΕΝ θα δικαιολογει την αυξηση του μηνιαιου κοστους στον σπιτικο λογαριασμο.

Και θα πω την δικη μου εμπειρια > Εκανα τα Χριστουγεννα αναβαθμιση απο 500αρα με δυνατοτητα παροχης σε 1 gbps στο σπιτι... ειχα 500αρα αρχικα και πηγα να το παιξω πιο απληστος λογω αυξημενου download rate... μου το ενεργοποιησαν μεσα σε 2-3 ωρες να φανταστειτε το πακετο, χωρις καν αλλαγη εξοπλισμου (που τους ρωτησα επανελλημενα για το Speedport Arc 2 Plus - μου ειπαν οτι επαρκει). Στο ρουτερ εφτανε στα 920 περιπου MBPS (μετα απο μετρηση που ειδα μετεπειτα με τεχνικο) ! 

θα μου πεις... σιγα ... ειχες 500 (μετρημενα και πραγματικα, παλι υπεραρκετα ειναι... και για αυτα που πληρωνεις) και αυξανεις την ταχυτητα γραμμης κατα 90% και παραπονιεσαι? Το παγιο ομως δεν πληρωνεται αναλογικα, και ο ΟΤΕ υποσχεται μια πολυ μικρη αποκλιση σε περιπτωση τετοιας αναβαθμισης απο μερια του. Το τι κανεις μετα το ρουτερ εσυ, αυτο ειναι θεμα δικο σου, σου λεει!

Ελα ομως που, τι με ethernet (προσφατο gaming λαπτοπακι με gigabit LAN συνδεση επανω στο ρουτερ και με καλωδιο CAT7 παρακαλω)... τι με wifi6 (παλι με το ιδιο gaming laptop, σε αποσταση σχεδον ουτε μετρου... επιανα στιγμιαια, MONO, στο speedtest 880 Mbps και μετα απο 1-2 second επεφτε δραματικα η ταχυτητα, διοτι με το παραμικρο μπουκωνε η καρτα δικτυου και σταθεροποιουνταν μετα στα 650-700 κατι MBPS... ετσι επικαλεστηκαν επισημως το τι συμβαινει οι τεχνικοι ΟΤΕ που καλεσα για να ελεγξουν για την ενδεχομενη απωλεια. Αρα ειχα περιορισμο στα μεσα συνδεσης στο σπιτι, αρα ηταν δωρον αδωρον, διοτι δεν θα αλλαζα ολο τον σχετικα καλο εξοπλισμο μου ωστε να κερδισω το κατι παραπανω... 

Για την ιστορια, οταν ειχα καλεσει τεχνικους μετα απο 2-3 ημερες της αναβαθμισης, ωστε να δικαιολογηθει η συνεχης αποκλιση ταχυτητας (αλλο 650-700... αλλο 1gbps που υποτιθεται πληρωνεις) και μου ειπαν οτι χρειαζομαι ουσιαστικα καρτες 2.5 gbps η WIFI 6 με συγκεκριμενες ρυθμισεις και καναλια (που τα κοιταζαμε μαζι κιολας) για να μου πουν στο τελος οτι μεσω wifi μονο ενα iphone 16 PRO MAX εχει adapter που μπορει να πιασει τετοια ταχυτητα ασυρματα.

Αυτο για οποιον πιστευει οτι εχει καρτα δικτυου 1 Gbps ethernet, εχει fiber 1 Gbps και στον υπολογιστη του θα κατεβαζει συνεχεια σταθερα με 950+... Δεεεεν προκειται παιδες... Εκτος αν εχετε κατι σε σχετικα αργο ιντερνετ (50Mbps) για τα σημερινα δεδομενα προς το παρον και σας φαινεται εξωφρενικα γρηγορο κατι νεοτερο πλεον, λογω αλλαγης!

Με τα χιλια ζορια εκανα υπαναχωρηση (το θεωρουσαν υποβαθμιση και σπασιμο συμβασης, αντι για υπαναχωρηση που επικαλεστηκα) και επεστρεψα στα 500 συνδεση, που ξερω οτι και τα πιανω ρεαλιστικα, και ειναι καλο και ημουν ουτως η αλλως ικανοποιημενος, και ... οτι πληρωνεις στην τελικη παιρνεις (για το γαμωτο το αναφερω) χωρις να μπεις στο τριπακι να αλλαξεις ολο τον εξοπλισμο σου!

Αν εχετε τοσο καλες καρτες δικτυου LAN στις οικιες σας παιδες κοντα στα 2,5+ gbps η ειστε ασυρματα με το τελευταιο προτυπο wifi σε αποσταση μικρη χωρις εμποδια, και θελετε 3gbps για κατεβασμα ... δοκιμαστε και 3αρι, ελευθερα εννοειται φυσικα... παντως σταθερα να το πιασεις σαν ταχυτητα με εναν μεσο/λογικο εξοπλισμο σπιτιου... ΔΕΝ (προς το παρον - σε μερικα χρονια το βλεπουμε παλι) !

Και μετα ειναι και ολοκληρη διαδικασια το να επιστρεψεις σε κατι πιο νορμαλ σαν οικιακο συμβολαιο... απλα προς ενημερωση τα παραθετω!

• Super Moderators
Δημοσ.
29 minutes ago, amfil said:

α) Στο σπιτι, για να ειμαστε ρεαλιστες, κατα πασα πιθανοτητα ΔΕΝ θα τα πιασεις τα 3... gbps 🤣 ... ας πουμε, αλλα θα εχει καποια αποκλιση μεχρι το ρουτερ σου.. ενα αυτο

β) δευτερον... ακομα και να φτασει στο ρουτερακι σου η γραμμη (μεσω του μετατροπεα Οπτικης σε ethernet φυσικα και καλωδιο μετα μεχρι το ρουτερ)... μετα μονο τρομερες απωλειες θα εχεις που ΔΕΝ θα δικαιολογει την αυξηση του μηνιαιου κοστους στον σπιτικο λογαριασμο.

Εδώ έχουν 10Gbps πιλοτικό σε σπίτια, τα 3 θα είναι πρόβλημα?

29 minutes ago, amfil said:

Στο ρουτερ εφτανε στα 920 περιπου MBPS (μετα απο μετρηση που ειδα μετεπειτα με τεχνικο) ! 

Λογικό, αφού έχει 1Gbps LAN Port το Speedport, γι' αυτό δίνουν διαφορετικό router στην 1000αρα, με 2.5Gbps LAN Port.

Η 3Gbps έρχεται με router που έχει 10Gbps LAN Port και θα θέλει είτε 5 είτε 10Gbps κάρτα δικτύου.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Thresh είπε

Εδώ έχουν 10Gbps πιλοτικό σε σπίτια, τα 3 θα είναι πρόβλημα?

Λογικό, αφού έχει 1Gbps LAN Port το Speedport, γι' αυτό δίνουν διαφορετικό router στην 1000αρα, με 2.5Gbps LAN Port.

Η 3Gbps έρχεται με router που έχει 10Gbps LAN Port και θα θέλει είτε 5 είτε 10Gbps κάρτα δικτύου.

Αυτο ακριβως για το ρουτερ τους ειπα και στο εμπορικο τμημα αλλα και στους τεχνικους... οτι "ειχα διαβασει οτι στις 1000ρες δινετε πχ το Fritz box" (αυτο γνωριζα να δινουν περυσι, δεν ξερω αν εχει αλλαξει τωρα)... μου ειπαν και οι 2 οτι δεν χρειαζεται αλλαγη και οτι μαλιστα το FritzBox εχει και χειροτερο σημα στο Wifi (τωρα αυτο μου φανηκε καπως περιεργο - δεν ξερω/εψαξα)... Το πιο πιθανο εικαζω ειναι το οικονομικο θεμα της αλλαγης εξοπλισμου... Το προβλημα ειναι οτι δεν ενημερωνουν οτι για να πιασεις τις ταχυτητες αυτες θες και συγκεκριμενο εξοπλισμο, αλλα πλασσαρεται απλοικα στο mainstream κοινο σε στυλ 'Εχεις gigabit lan/wifi? παιζει..' Δεν ειναι ετσι ακριβως, δεν κανουν κατι λαθος απο πλευρας τους βεβαια, παρεχουν την υπηρεσια οπως υποσχονται, αλλα θα επρεπε να ενημερωνουν (η ακομα και να εκπαιδευουν σε αυτο το σημειο, θα τολμησω να πω) για τον εξοπλισμο, την εμπειρια και την εξατομικευμενη υλοποιηση ανα νοικοκυριο μιας (ακομα και με τον τεχνικο απο ΠΡΙΝ, στην εγκατασταση) μιας και ειναι δεσμευτικο απο πλευρας εξοπλισμου του μεσου καταναλωτη.

Τωρα λες για 10Gbps πιλοτικο σε σπιτια... πραγματικα ομως... ποιος θα το πιασει? Θα μου πεις οσοι εχουν καρτες 10Gbps... (δεν ειναι τοσοι πολλοι προς το παρον)

• Super Moderators
Δημοσ.
9 minutes ago, amfil said:

και οτι μαλιστα το FritzBox εχει και χειροτερο σημα στο Wifi (τωρα αυτο μου φανηκε καπως περιεργο - δεν ξερω/εψαξα)...

Έχει χειρότερο ναι καθώς και προβλήματα υπερθερμανσης το καλοκαίρι, αλλά για ενσύρματο προφανώς πάει τέρμα. Έτσι κι αλλιώς κακά τα ψέματα τα "κατεβαστήρια" τα έχουμε ενσύρματα, όχι ασύρματα.

Έχουν αρχίσει να το "αποσύρουν" πάντως και να το αντικαθιστούν με ένα άλλο (Vantiva RDK) με 2.5Gbps LAN Port όπως φαίνεται πλέον στην σελίδα της 1Gbps.

9 minutes ago, amfil said:

Τωρα λες για 10Gbps πιλοτικο σε σπιτια... πραγματικα ομως... ποιος θα το πιασει? Θα μου πεις οσοι εχουν καρτες 10Gbps... (δεν ειναι τοσοι πολλοι προς το παρον)

Προφανώς όσοι το αποδέχονται αγοράζουν αντίστοιχες κάρτες. Εκεί σκέψου ότι η αντίστοιχη "χασούρα" λόγω overheads δεν είναι 60-70Mbps όπως στην 1Gbps, αλλά σχεδόν 2Gbps. 😛

04e8e8d8-024b-465a-8c78-02f8a907678b.webp.cffe340ce1ed971ea3761aff72780965.webp

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Thresh είπε

Έχει χειρότερο ναι καθώς και προβλήματα υπερθερμανσης το καλοκαίρι, αλλά για ενσύρματο προφανώς πάει τέρμα. Έτσι κι αλλιώς κακά τα ψέματα τα "κατεβαστήρια" τα έχουμε ενσύρματα, όχι ασύρματα.

Έχουν αρχίσει να το "αποσύρουν" πάντως και να το αντικαθιστούν με ένα άλλο (Vantiva RDK) με 2.5Gbps LAN Port όπως φαίνεται πλέον στην σελίδα της 1Gbps.

ωραιο το λινκ που μοιραστηκες, αλλα αν προσεξες λιγο μεσα στο manual στο διαγραμμα... μονο η τελευταια θυρα lan (οπου μπαινει σαν input ουσιαστικα ο μετατροπεας οπτικης με ethernet με 2,5 ghz ΠΡΟΣ το ρουτερ, ειναι τοσο) - οι υπολοιπες 3 θυρες ειναι 1gb max... αρα πεφτει παλι στον ιδιο περιορισμο του να max-αρει εκει... τωρα αν μπορει να το κρατησει κιολας σταθερο εκει... αυτο θελει δοκιμη - ελπιζω να το ειναι αυτη η περιπτωση!

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, amfil said:

ωραιο το λινκ που μοιραστηκες, αλλα αν προσεξες λιγο μεσα στο manual στο διαγραμμα... μονο η τελευταια θυρα lan (οπου μπαινει σαν input ουσιαστικα ο μετατροπεας οπτικης με ethernet με 2,5 ghz ΠΡΟΣ το ρουτερ, ειναι τοσο) - οι υπολοιπες 3 θυρες ειναι 1gb max... αρα πεφτει παλι στον ιδιο περιορισμο του να max-αρει εκει... τωρα αν μπορει να το κρατησει κιολας σταθερο εκει... αυτο θελει δοκιμη - ελπιζω να το ειναι αυτη η περιπτωση!

To συγκεκριμένο router όπως και το fritzbox 5530 δέχονται απευθείας την ίνα πάνω τους, δεν χρειάζονται ξεχωριστό ΟΝΤ (πχ Nokia) όπως το Speedport, οπότε αυτή η μία 2.5Gbps LAN Port πάει είτε σε 2.5αρι switch είτε στο PC που θες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...