kinitos Δημοσ. Πέμπτη στις 08:15 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:15 μμ Δεν καταλαβαίνω την μιρλα για την ταχύτητα. Δεν την θες δεν την παίρνεις. Προφανώς αυτός που θα τη πάρει την θελει . Η μιρλα να γίνει και σωστα για το κέντρο Αθήνας εχει απλή adsl στην επαρχία έχει απλή adsl θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον vdsl . Αλλά ήμαρτον πλέον για την ταχυτητα μην γκρινιάζετε Αυτό που σήμερα θεωρείται υπερβολή σε λίγο θα είναι κανόνας.
major65 Δημοσ. Πέμπτη στις 08:28 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:28 μμ 9 ώρες πριν, georgiosmag είπε Όλα αυτά που είπες ισχύουν για έναν εργένη. Για την συνδεσιμότητα εντός σπιτιού επίσης πλέον δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Όλα τα ρούτερ πλέον έχουν wifi6 και όλα τα σύγχρονα κινητά λάπτοπ (και τα φθηνά) συνδέονται και βλέπεις 400-800 και πάνω. 3 συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα πάει τέλος. Όσο για τον παλαιότερο εξοπλισμό που μπορεί να έχει κάποιος εννοείται ότι θα πρέπει να υπολογίσει και το έξτρα έστω και μικρό σχετικά κόστος 2-3 mesh συσκευών για όλο το σπίτι (50-100 ευρώ να πω?) και πετάει όλο τον παλιό εξοπλισμό. Βασικά βλακείες λέω. Από την στιγμή που θα βάλει οπτική τουλάχιστον στην κοσμοτέ αυτόματα παίρνει και το ρούτερ και ένα repeater... Sp;iti 136 τετραγωνικών παντού σήμα από 800-900 μέχρι και 2/2,5 έχω δει (εννοώ την σύνδεση ρούτερ-συσκευή) όταν είσαι πολύ κοντά στο ρούτερ. Σε σπίτι με 3+ άτομα και πάνω όμως δεν ισχύει. Βλέπουν όλοι 4κ dolby vision στο netflix ενώ ταυτόχρονα 1-2 και 3 μηχανήματα στον ίδιο χώρο κατεβάζουν κάποιο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα όλες οι συσκευές ενημερώνονται δίχως να υπάρχει καθυστέρηση για κανέναν. Είχα 200mbps και όταν αναβάθμισα σε 1000 και 500 ανέβασμα η διαφορά ήταν κτηνώδη. Όταν όμως τα Χριστούγεννα είχαμε 34 άτομα εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον ήταν συνδεδεμένοι και έκαναν διάφορα εκεί κάποια στιγμή το σύστημα γονάτισε κάνοντας ταυτόχρονη βιντεοκλήση με Αμερική (αδερφός) και Γερμανία (ξαδέλφη) και έδειξε ότι και τα 1000 δεν είναι αρκετά σε μια εκδήλωση πχ. Ευπρόσδεκτα λοιπόν και όσοι γκρινιάζουν με την τιμή θα απαντήσω ότι μια ζωή την έχουμε όταν κάτι μας ευχαριστεί πραγματικά και δεν είναι περιττό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (σε λογικά πλαίσια πάντα). Ένας συγγενής πήγε μπουζούκια με το σόι μεριάς γυναίκας του και πέρασαν τέλεια μια νύχτα με μόλις 3.800 ευρώ... Ε οκ... 62*24 μήνες κοστίζουν 1480 ευρώ... μια μέρα vs 730 ημερών με 1/3 περίπου της τιμής. Καλά δεν είναι? Τρικυμία στο κρανίο. 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. Πέμπτη στις 08:49 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 08:49 μμ 59 minutes ago, divnt said: Αν μπορούμε να μιλήσουμε με ποσοστά και το 100% είναι πως υπάρχει κάλυψη σε όλη την Αθήνα, αυτή τη στιγμή σε πόσο % βρίσκεται η διαθεσιμότητα FTTH περίπου; Σε οικίες/επιχειρήσεις πανελλαδικά λίγο πάνω από το 40% αν αθροίσουμε όλους τους παρόχους. Για λεκανοπέδιο συγκεκριμένα δεν γνωρίζω. 1
HeimerSwag Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:51 μμ 11 ώρες πριν, Thresh είπε ZTE ZXHN F8648P το router που δίνουν για όσους αναρωτιούνται. XGS-PON, το οποίο δίνουν και στο πιλοτικό της 10Gbps. Γιατί όχι το Fritzbox 6670?. Σε σχέση με την 1GBs σύνδεση κάνουν downgrade.
Super Moderators Thresh Δημοσ. Πέμπτη στις 09:53 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 09:53 μμ 8 minutes ago, HeimerSwag said: Γιατί όχι το Fritzbox 6670?. Γιατί είναι Cable Router (άρα δεν κουμπώνει κατευθείαν οπτική πάνω του) κι έχει μόνο μια 2.5Gbps LAN port η οποία δεν φτάνει για τα 3Gbps.
HeimerSwag Δημοσ. Πέμπτη στις 10:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:03 μμ 5 λεπτά πριν, Thresh είπε Γιατί είναι Cable Router κι έχει μόνο μια 2.5Gbps LAN port η οποία δεν φτάνει για τα 3Gbps. My bad. To 5690 pro είναι το Fiber wifi 7 router της Fritz. Πολύ καλύτερο wifi και ας μην φτάνει τα 3bps η θύρα LAN (εντύπωση μου κάνει πως δεν έχει βγάλει ποιο γρήγορα Lan ports η Fritz)
Super Moderators Thresh Δημοσ. Πέμπτη στις 10:12 μμ Super Moderators Δημοσ. Πέμπτη στις 10:12 μμ 39 minutes ago, HeimerSwag said: My bad. To 5690 pro είναι το Fiber wifi 7 router της Fritz. Πολύ καλύτερο wifi και ας μην φτάνει τα 3bps η θύρα LAN (εντύπωση μου κάνει πως δεν έχει βγάλει ποιο γρήγορα Lan ports η Fritz) H 2.5Gbps port έχει πραγματική ταχύτητα 2.2Gbps, ξέρεις τι γκρίνια έχει να πέσει από την χασούρα 800Mbps των 3αρας σύνδεσης? Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει λύση των 5 ή 10Gbps ports. 😛 Εδώ γκρινιάζουν με την 1000αρα που πιάνει 940 αντί για 1000... Τι να το κάνεις το καλύτερο WiFi από την στιγμή που σε πραγματικές συνθήκες παίζει λίγο πιο κάτω από τα 2.2Gbps της LAN port? Κι αυτό προφανώς σε μικρές αποστάσεις (6Ghz band) από το router και χωρίς εμπόδια/τοίχους. Επιπλέον άντε πες ότι κάνουν την καρδιά τους πέτρα με τα λιγότερα 800Mbps, θα έπαιρνες εσύ σαν πάροχος διαφορετικό εξοπλισμό όταν με το συγκεκριμένο ZTE θα μπορείς να καλύψεις μελλοντικά 5 και 10Gbps πακέτα? Τέλος, το σημαντικότερο, το 5690 Pro δεν υποστηρίζει XGS-PON μόνο GPON βλέπω στα specs, άρα δεν πρόκειται να δουλεύει στο 3Gbps πακέτο όταν κουμπώνεις την ίνα πάνω του. Έχει ανακοινώσει το 5690 XGS (δεν κυκλοφορεί ακόμα) που υποστηρίζει XGS-PON κι έχει ένα 10Gbps port, αλλά με τι κόστος όταν το "απλό" Pro κάνει 450-500 ευρώ? Θα τρώμε υψηλότερο πάγιο (υπολογισμένο μέσα) για ένα router που θα είναι αρκετά ακριβό, ενώ δεν θα είναι κάτι της προκοπής από πλευράς router/firewall features? Ούτε VLANs δεν υποστηρίζει... Btw το Fritz 5530 που δίνει στην 1Gbps ο ΟΤΕ το εγκαταλείπει, θα σταματήσει να το δίνει. Έχει ουκ ολίγα θεματάκια με θερμοκρασίες τα καλοκαίρια και χρειάζεται active cooling αν είναι σε χώρο που δεν κλιματίζεται.
georgiosmag Δημοσ. Πέμπτη στις 10:46 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:46 μμ 2 ώρες πριν, major65 είπε Τρικυμία στο κρανίο. Υπάρχει θεραπεία. Βάλτο σε παγωμένο νερό
ramarg Δημοσ. Πέμπτη στις 11:02 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:02 μμ (επεξεργασμένο) Η επαρχία παρατημένη στα πακέτα [wannabe 50mbps] που συγχρονίζουν 22 με χαλκό & μόνο στις λιακάδες (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Η εξέλιξη θα πρέπει να έρχεται με ομοιόμορφο τρόπο στα δίκτυα σταθερής & κινητής. Αφού εξασφαλίζεις ότι όλη η χώρα πιάνει κατ'ελάχιστον 50/100mbps, τότε θα προχωρήσεις στο επόμενο σκαλί δηλαδή να εξασφαλίσεις μεγαλύτερα όρια σταδιακά αλλά καθολικά. Το να έχεις περιοχές που έχουν κολλήσει εδώ και 20χρόνια στο ADSL 24 (το οποίο και VDSL24 να το ονομάσουν δεν κάνει καμία διαφορά καθώς πάλι για δίκτυα χαλκού μιλάμε). Και εν τέλει να έχεις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας που έχουν ''ανάγκη'' για 3Gbps & 8K streaming... Πληρώνουμε εμείς για να αναπτύσσονται οι περιοχές όσων βρίσκονται στο σπίτι 30 μέρες το χρόνο (γιατί τον υπόλοιπο καιρό λείπουν από την μπανάλ Ελλαδίτσα & ζουν μόνιμες διακοπές στο εξωτερικό). Ζήτω η Ελλάδα των πολλών ταχυτήτων... ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:11 μμ από ramarg
D-Lux Δημοσ. Πέμπτη στις 11:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:13 μμ 5 ώρες πριν, BlueBlade είπε Καλή η υπερβολή αλλά κάπου ώπα ρε παιδιά. Ένα τεράστιο κομμάτι της Αθήνας το έχουν σκάψει κανονικά. Ακόμα και οι πιο "σαπιες περιοχές" όπως πχ πλατεία Αττικής έχουν κανονικά FTTH Έχω κατάστημα στην Κολοκοτρώνη στο (καρα)κέντρο της Αθήνας και δουλεύουμε πολύ το internet ως εμπορική επιχείρηση με e-shop κλπ. Μέγιστη ταχύτητα cosmote 35Mbps. Αν τυχόν πας για 50αρι profile δεν συγχρονίζει καν κι έχω βάλει πάνω Fritzbox. Ήρθε τεχνικός και έκανε έλεγχο στο καφαο και δεν δίνει κάτι παραπάνω, έχει πιάσει ταβάνι. Όπως και να το δεις δουλειά της προκοπής με τόσο χαμηλή ταχύτητα δε γίνεται. Όλο το κέντρο έχει το ίδιο πρόβλημα γιατί είναι με παμπάλαιες γραμμές χαλκού και δεν προβλέπεται να περάσει οπτική ίνα στο εγγύς μέλλον. Η ειρωνεία είναι ότι στο σπίτι μου έχω 1000αρα Cosmote.
whoever81 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:26 μμ (επεξεργασμένο) 12 hours ago, ScorpioX777 said: Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα, τι να πουμε εμεις στην επαρχια που σερνομαστε με 50αρα και αλλοι ειναι ακομα με ADSL, μακαρι να εσκαβαν και σε εμας και ας τελειωναν σε ενα χρονο... Φίλε μου μάλλον θα σκαφτεί ο τάφος μας πριν σκάψουν για Fiber στην επαρχία 🪦 Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:29 μμ από whoever81 1
D-Lux Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ Δημοσ. χθες στις 12:04 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Thresh είπε H 2.5Gbps port έχει πραγματική ταχύτητα 2.2Gbps, ξέρεις τι γκρίνια έχει να πέσει από την χασούρα 800Mbps των 3αρας σύνδεσης? Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει λύση των 5 ή 10Gbps ports. 😛 Εδώ γκρινιάζουν με την 1000αρα που πιάνει 940 αντί για 1000... Τι να το κάνεις το καλύτερο WiFi από την στιγμή που σε πραγματικές συνθήκες παίζει λίγο πιο κάτω από τα 2.2Gbps της LAN port? Κι αυτό προφανώς σε μικρές αποστάσεις (6Ghz band) από το router και χωρίς εμπόδια/τοίχους. Επιπλέον άντε πες ότι κάνουν την καρδιά τους πέτρα με τα λιγότερα 800Mbps, θα έπαιρνες εσύ σαν πάροχος διαφορετικό εξοπλισμό όταν με το συγκεκριμένο ZTE θα μπορείς να καλύψεις μελλοντικά 5 και 10Gbps πακέτα? Τέλος, το σημαντικότερο, το 5690 Pro δεν υποστηρίζει XGS-PON μόνο GPON βλέπω στα specs, άρα δεν πρόκειται να δουλεύει στο 3Gbps πακέτο όταν κουμπώνεις την ίνα πάνω του. Έχει ανακοινώσει το 5690 XGS (δεν κυκλοφορεί ακόμα) που υποστηρίζει XGS-PON κι έχει ένα 10Gbps port, αλλά με τι κόστος όταν το "απλό" Pro κάνει 450-500 ευρώ? Θα τρώμε υψηλότερο πάγιο (υπολογισμένο μέσα) για ένα router που θα είναι αρκετά ακριβό, ενώ δεν θα είναι κάτι της προκοπής από πλευράς router/firewall features? Ούτε VLANs δεν υποστηρίζει... Btw το Fritz 5530 που δίνει στην 1Gbps ο ΟΤΕ το εγκαταλείπει, θα σταματήσει να το δίνει. Έχει ουκ ολίγα θεματάκια με θερμοκρασίες τα καλοκαίρια και χρειάζεται active cooling αν είναι σε χώρο που δεν κλιματίζεται. Τα Fritzbox που υποστηρίζουν XGS-PON είναι το 5590 και το 5530. https://en.avm.de/guide/fritzbox-for-fiber-optic-connections/ AVM FRITZ!SFP XGS-PON (SFP+ Module, up to 10 Gbps for Maximum Speeds Over Fibre, Suitable for Use with FRITZ!Box 5530 Fibre and FRITZ!Box 5590 Fiber) https://amzn.eu/d/1kkyuac Βέβαια έχουν 2.5Gbps lan και όχι 10αρι. Στην προκειμένη περίπτωση εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο την ταχύτητα των 3 Gbps (θεωρητικά πάντα) μέσω WiFi 6 μόνο. Εγώ έχω 1000αρα Cosmote με το 5590 και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το 5530 που μου έδωσε η Cosmote είναι στο ντουλάπι μέσα στη συσκευασία του. To 5690 xgs θα είναι: - Ένα upgrade του 5590 και θα είναι αποκλειστικά για Fiber με ενσωματωμένο xgs module μέσα στο μηχάνημα. - Δεν θα μπορείς να αλλάξεις module όπως στο 5590 και στο 5530. - Θα έχει 10αρι lan και WiFi 7. - Δεν θα είναι combo μηχάνημα όπως το 5690 pro το οποίο είναι και Fiber και VDSL. https://boxmatrix.info/wiki/FRITZ!Box_5690_XGS Θεωρώ ότι θα είναι λίγο πιο ακριβό από το 5590. Επεξ/σία χθες στις 12:35 πμ από D-Lux
Super Moderators Thresh Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ Super Moderators Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ 21 minutes ago, D-Lux said: Τα Fritzbox που υποστηρίζουν XGS-PON είναι το 5590 και το 5530. https://en.avm.de/guide/fritzbox-for-fiber-optic-connections/ AVM FRITZ!SFP XGS-PON (SFP+ Module, up to 10 Gbps for Maximum Speeds Over Fibre, Suitable for Use with FRITZ!Box 5530 Fibre and FRITZ!Box 5590 Fiber) https://amzn.eu/d/1kkyuac Βέβαια έχουν 2.5Gbps lan και όχι 10αρι. Στην προκειμένη περίπτωση εκμεταλλεύεσαι την ταχύτητα μέσω WiFi 6 μόνο. Εγώ έχω 1000αρα Cosmote με το 5590 και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το 5530 που μου έδωσε η Cosmote είναι στο ντουλάπι μέσα στη συσκευασία του. Υποστηρίζουν αλλά είναι extra κόστος το SFP+ module και δεν έχουν αντάξια θύρα όπως είπες. Το WiFi 6 δεν θα πιάσει ούτε τα μισά του 2.5Gbps LAN. Ναι το 5590 έχει καλύτερο airflow, απο το χάλι του 5530, το οποίο έχω εδώ κι ένα μήνα να τρέχει ουσιαστικά την τηλεφωνία μιας και χρησιμοποιώ δικό μου router από πίσω με PPPoE Pass-through/Relay. Μέχρι τον Ιούνιο λογικά θα έχω πάρει after market ONT με 2.5Gbps port , θα το κάνω spoof στη θέση του 5530, για να γλυτώσω τα κολλήματα λόγω θερμοκρασιών.
Jts Δημοσ. χθες στις 01:48 πμ Δημοσ. χθες στις 01:48 πμ Θα βγάλει το FRITZ!Box 5690 XGS κάποια στιγμή με 10gbps Ethernet, έχει ανακοινωθεί. Το ηλίθιο είναι ότι ζητάνε 70άρια και δεν έχεις επιλογή για απλό ont χωρίς το router αν θες να βάλεις δικό σου και πρέπει να spoofareis με δικό σου ont, και αυτό αναλογα σε τι olt σε έχουν μπορεί να είναι διαδικασία. Γερμανία έχω διαβάσει κάποιοι πάροχοι αν το ζητήσεις σου δίνουν ξεχωριστό. Αλλά εδώ μονο το "T" της Telekom μας άφησαν.
seithan Δημοσ. χθες στις 07:32 πμ Δημοσ. χθες στις 07:32 πμ 20 hours ago, georgiosmag said: Όλα αυτά που είπες ισχύουν για έναν εργένη. Για την συνδεσιμότητα εντός σπιτιού επίσης πλέον δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Όλα τα ρούτερ πλέον έχουν wifi6 και όλα τα σύγχρονα κινητά λάπτοπ (και τα φθηνά) συνδέονται και βλέπεις 400-800 και πάνω. 3 συσκευές να συνδεθούν ταυτόχρονα πάει τέλος. Όσο για τον παλαιότερο εξοπλισμό που μπορεί να έχει κάποιος εννοείται ότι θα πρέπει να υπολογίσει και το έξτρα έστω και μικρό σχετικά κόστος 2-3 mesh συσκευών για όλο το σπίτι (50-100 ευρώ να πω?) και πετάει όλο τον παλιό εξοπλισμό. Βασικά βλακείες λέω. Από την στιγμή που θα βάλει οπτική τουλάχιστον στην κοσμοτέ αυτόματα παίρνει και το ρούτερ και ένα repeater... Sp;iti 136 τετραγωνικών παντού σήμα από 800-900 μέχρι και 2/2,5 έχω δει (εννοώ την σύνδεση ρούτερ-συσκευή) όταν είσαι πολύ κοντά στο ρούτερ. Σε σπίτι με 3+ άτομα και πάνω όμως δεν ισχύει. Βλέπουν όλοι 4κ dolby vision στο netflix ενώ ταυτόχρονα 1-2 και 3 μηχανήματα στον ίδιο χώρο κατεβάζουν κάποιο περιεχόμενο. Ταυτόχρονα όλες οι συσκευές ενημερώνονται δίχως να υπάρχει καθυστέρηση για κανέναν. Είχα 200mbps και όταν αναβάθμισα σε 1000 και 500 ανέβασμα η διαφορά ήταν κτηνώδη. Όταν όμως τα Χριστούγεννα είχαμε 34 άτομα εκ των οποίων οι μισοί τουλάχιστον ήταν συνδεδεμένοι και έκαναν διάφορα εκεί κάποια στιγμή το σύστημα γονάτισε κάνοντας ταυτόχρονη βιντεοκλήση με Αμερική (αδερφός) και Γερμανία (ξαδέλφη) και έδειξε ότι και τα 1000 δεν είναι αρκετά σε μια εκδήλωση πχ. Ευπρόσδεκτα λοιπόν και όσοι γκρινιάζουν με την τιμή θα απαντήσω ότι μια ζωή την έχουμε όταν κάτι μας ευχαριστεί πραγματικά και δεν είναι περιττό είναι πάντα ευπρόσδεκτο (σε λογικά πλαίσια πάντα). Ένας συγγενής πήγε μπουζούκια με το σόι μεριάς γυναίκας του και πέρασαν τέλεια μια νύχτα με μόλις 3.800 ευρώ... Ε οκ... 62*24 μήνες κοστίζουν 1480 ευρώ... μια μέρα vs 730 ημερών με 1/3 περίπου της τιμής. Καλά δεν είναι? Εάν περνούσα αυτά τα προβλήματα που έχεις, θα είχα ήδη πηδηχτεί από το παράθυρο! Πώς αντέχεις;;!;? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα